Zaradi primera Thompson proti lažnivemu Accettu vložena prva ovadba!

Po izbruhu afere v zvezi z laganjem ustavnega sodnika Mateja Accetta se, pričakovano, režimski mediji trudijo zadevo pomesti pod preprogo, pri tem pa diskreditirati njegovega kolega Klemna Jakliča, ki je bil do njega kritičen. V zvezi s tem so bile napovedane številne kazenske ovadbe in tožbe. V petek je bila že vložena prva ovadba, in sicer zaradi primera Thompson. V nezakonito prepoved koncerta tega priljubljenega hrvaškega glasbenika, ki bi se moral odviti maja 2017 v Mariboru, so bili namreč na vseh ravneh odločanja vpleteni vidni predstavniki SMC, Accetto pa se iz zadeve ni izločil. Tako bodo zaslišani vsi tisti, s katerimi si je dopisoval, med drugim tudi Miro Cerar in Milan Brglez.

Potem ko je izbruhnilo laganje glede povezav s Stranko modernega centra podpredsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta svojim kolegom, se zdaj režimski mediji trudijo afero pomesti pod preprogo kar se da hitro in ob tem diskreditirati ustavnega sodnika Klemna Jakliča, ki je bil kritičen do kolegovega ravnanja. In ko je še nekdanji vplivni ustavni sodnik Matevž Krivic izrazil mnenje, da bi v primeru laganja moral Accetto odstopiti, se je sprožil val napovedanih kazenskih ovadb in tožb.

Prva ovadba proti Accettu zaradi primera Thompson
Kot poroča portal Požareport, je 18. oktobra na Specializirano državno tožilstvo prispela prva ovadba zoper Accetta zaradi kršitve 288. člena kazenskega zakonika v zvezi z nezakonito prepovedjo koncerta najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru.

Marko Perković Thompson (Foto: STA)

Na vseh ravneh prepovedi koncerta priljubljenega glasbenika vpleteni predstavniki SMC
Kot smo na Nova24TV že obsežno poročali, so bili na vseh ravneh te nezakonite prepovedi koncerta vpleteni vidni predstavniki SMC. Na prvi stopnji je namreč o nezakoniti prepovedi odločila takratna načelnica mariborske upravne enote Ksenija Klampfer, ki je bila za to nagrajena s funkcijo ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v vladi Marjana Šarca, na drugi stopnji pa takratna ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar. Accetto se pri zadevi ni izločil. Pri tem je pomenljivo, da je bil med najbolj glasnimi nasprotniki koncerta zloglasni radikalec Milan Brglez, ki je k prepovedi pozival z lažmi na družbenem omrežju Facebook, kot se je zdaj razkrilo, pa si je z Accettom dopisoval.

Matej Accetto (vir STA)

Matej Accetto (Vir: STA)

V Nemčiji zaradi takšnih zadev sodnike pošljejo v zapor
Kot izhaja iz kazenske ovadbe, ki jo v celoti prilagamo na koncu članka, je v zadevi predvideno tudi zaslišanje Brgleza, Mira Cerarja, Erika Kopača in Petra Jamnikarja, torej vseh tistih, ki so navedeni v objavljeni korespondenci z Accettom. Kot navaja Požareport, tudi premier Šarec skuša zminimalizirati zadevo, o njej govori kot o “viharju v kozarcu vode”, a v drugih državah takšne zadeve jemljejo veliko resneje. Takšen je primer Nemčije, kjer sodnike za tovrstna dejanja pošljejo v zapor.

Vir: Požareport

Rok Krajnc

 • Miro Jereb

  Kaj so ti ljudje beboti…ni in ni jim jasno da karkoli kadarkoli napišeš z računalnikom na splet je stvar JAVNA. Svetovno JAVNA in vedno ostane nekje sled… Res so kmetavzarji. Že pregovor pravi…če vesta dva…vedo vsi.

 • Poštenjakar

  Accetto ma blago telečji nasmeh.

  • Amerikanc

   Če bi bil Accetić, bi rekel, da sta v sorodu.

 • Amerikanc

  Accetto je že zgodovina. Odpisala sta ga oba, najbolj verodostojna ustavna sodnika.

  • VERZIFIKATOR

   Matej Očetov

   OČETOV GREH

   Zmerjali Mateja so, očeta,
   da očetovstvo tajil je zmeraj,
   se zlagal kar dvakrat je še včeraj,
   digniteta mu bila je vzeta.

   Mirka da pozna površno bežno,
   slišali lagati so očeta,
   pa bila je laž takoj ujeta,
   se ujel Matej je oče mrežno.

   Se zamrežil v liku je očeta,
   češ da z Mirkom komaj se poznata,
   pa izkaže se, Matej je ata,
   zgodba vsa na mailu je posneta.

   Tihi sem podpornik, torej ata,
   slišali Mateja so, očeta,
   elektronska pošta je presneta
   pokazala, kaj je laž robata.

   Bil pri rojstvu je osebno zraven,
   a da ne pozna več sina, pravi,
   kot da ni pri pameti mož zdravi,
   argument njegov je bojda praven.

   Kaj storiti zdaj nam je z očetom,
   ko očetovstvo se mu dokaže
   in ko še naprej Matejček laže
   pred sodiščem, pred vesoljnim svetom?

   Kaj le, saj se sama stvar obrača,
   za ušesa stresti gre očeta,
   ki ime in čast sta mu odvzeta,
   kar je skuhal, naj pošteno plača.

 • RATATA

  Kar groza me je, ko vidim
  ##Specializirano državno tožilstvo##
  ##Trg OF 13##
  ##L+Jubl+Jana##

  In zdaj, z vsem drugim se ukvarjamo, le s tistimi ukinjenimi členi v zakonu o migrantih ne!!

  O pristopu k marakeškemu zločinu tudi nič!!

 • montyamp

  Če bi rdečeciganska udbovska izpostava vedela , da je s svojo prepovedjo naredila reklamo Thompsonu , bi bila sposobna voditi tudi državo in to brez atentatov in bankrotov .

 • JANEZ GUS

  On dobro ve,kje je njemu mesto,če se oblast zamenja.Pa ne samo on.

 • althar

  Niso več sposobni stvari pometat pod preprogo. Začetek konca udbomafije.

  • karpelec

   Preproga postaja predebela, oni pa okorni statični.

 • Andrej

  Kdo mu bo pa sodil? On sam, če se ne bo izločil?

  • piko8

   Edini poštejakar je vrhovni sodnik Radonjčič!!!
   On bi ta primer in še vrsto drugih hitro razsodiv!!!

 • karpelec

  Bodi nor, pa ne za sebe.

 • Unikatna

  Zanima me kdo bo sodil, če se vsi med seboj poznajo in so prepleteni v vse veje? Imamo sploh še takšne tožilce, sodnike?

  • RATATA

   On…, bo prišel SODIT vsem živim inu mrtvim …!! V brižinskem spomeniku piše…. sam ne vem kaj zasatana čaka tolkcajt(?)!!

  • IZBIRA

   ?!

   • Unikatna

    “Proti Accettu je vložena prva ovadba!” In me res zanima, če imamo nepristranskega tožilca in sodnika, ki bi sprejel ta primer! Po mojem se mu v SLO ne bo nič zgodilo…

    • IZBIRA

     Saj meni tudi, zato ? po mojem bo njihova naloga oprati ga krivde in oprati njegovo “dobro” ime, saj je njihov. Pravna država v funkciji “pranja” in reševanja njihovih kadrov, ki so se “zakvačkali”. Trudlili se bodo v tej smeri. če jim rata bomo videli. Pa ne zaradi pravnega sistema, ovira bodo neodvisni novinarji in mediji. Šlo bo Sodstvo vs Neodvisni Mediji (in potem pritisk kritične javnosti). Drugač ne bo šlo.
     Preveč so valgali v njega, da bi ga prepustili resnici in pravici.

 • IZBIRA

  Ko je nek revež partizan, ki ni bil Franta, ne neki kmetiji “ukradel”jabolko, ga je dal kouisar takoj ustreliti za opomin drugim revčkom v partizanih. Ko je komisar dal odpeljati vse pridelke in živino s te iste kmetije, je bila ustreljena družina, kot opomin vsem kmetijam, če ne dajo prostovoljno kar hočejo komunisti

  Tak je tudi sedaj modus operandi. Njihove ščitijo, ko gre za ključne nepravilnosti , druge medijsko ubijajo, ko te nepravilnosti izpostavljajo. Efekt je isti, mi smo nad posameznikom in narodom.

 • xtc

  Dejstvo je ,da bi moralo biti sojenje na US zaustavljeno dokler ne odstopijo Acceto,Knez in Mežnarjeva in se imenujejo novi sodniki.

 • Antonius

  Lažnivec Accetto ne bi smel nikoli več stopiti pred študente prava.
  Advokatura je vse, kar bi mu v normalni državi ostalo v izboru.
  Je pa hvalevredno, ker je ddr. Jaklič svinjarijo, ki se je po Pahorjevem izboru navlekla v Ustavno sodišče, javno izpostavil. Ni, da ni. Razlika med bivšim vrhovnim sodnikom Maslešo in predsednikom Ustavnega sodišča prof. Rajkom Knezom je samo v odtenkih. Vsak obeh je na svoj način nekoga in nekaj *sf…l*. Ustavno sodišče je tudi doživelo tovrstni seks.

 • Anton

  kaj je ta tip na podlagi predhodnjih podatkov(beri dogodkov) še ustavni sodnik?

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!