fbpx

Zaradi primera Thompson proti lažnivemu Accettu vložena prva ovadba!

Po izbruhu afere v zvezi z laganjem ustavnega sodnika Mateja Accetta se, pričakovano, režimski mediji trudijo zadevo pomesti pod preprogo, pri tem pa diskreditirati njegovega kolega Klemna Jakliča, ki je bil do njega kritičen. V zvezi s tem so bile napovedane številne kazenske ovadbe in tožbe. V petek je bila že vložena prva ovadba, in sicer zaradi primera Thompson. V nezakonito prepoved koncerta tega priljubljenega hrvaškega glasbenika, ki bi se moral odviti maja 2017 v Mariboru, so bili namreč na vseh ravneh odločanja vpleteni vidni predstavniki SMC, Accetto pa se iz zadeve ni izločil. Tako bodo zaslišani vsi tisti, s katerimi si je dopisoval, med drugim tudi Miro Cerar in Milan Brglez.

Potem ko je izbruhnilo laganje glede povezav s Stranko modernega centra podpredsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta svojim kolegom, se zdaj režimski mediji trudijo afero pomesti pod preprogo kar se da hitro in ob tem diskreditirati ustavnega sodnika Klemna Jakliča, ki je bil kritičen do kolegovega ravnanja. In ko je še nekdanji vplivni ustavni sodnik Matevž Krivic izrazil mnenje, da bi v primeru laganja moral Accetto odstopiti, se je sprožil val napovedanih kazenskih ovadb in tožb.

Prva ovadba proti Accettu zaradi primera Thompson
Kot poroča portal Požareport, je 18. oktobra na Specializirano državno tožilstvo prispela prva ovadba zoper Accetta zaradi kršitve 288. člena kazenskega zakonika v zvezi z nezakonito prepovedjo koncerta najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru.

Marko Perković Thompson (Foto: STA)

Na vseh ravneh prepovedi koncerta priljubljenega glasbenika vpleteni predstavniki SMC
Kot smo na Nova24TV že obsežno poročali, so bili na vseh ravneh te nezakonite prepovedi koncerta vpleteni vidni predstavniki SMC. Na prvi stopnji je namreč o nezakoniti prepovedi odločila takratna načelnica mariborske upravne enote Ksenija Klampfer, ki je bila za to nagrajena s funkcijo ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v vladi Marjana Šarca, na drugi stopnji pa takratna ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar. Accetto se pri zadevi ni izločil. Pri tem je pomenljivo, da je bil med najbolj glasnimi nasprotniki koncerta zloglasni radikalec Milan Brglez, ki je k prepovedi pozival z lažmi na družbenem omrežju Facebook, kot se je zdaj razkrilo, pa si je z Accettom dopisoval.

Matej Accetto (vir STA)

Matej Accetto (Vir: STA)

V Nemčiji zaradi takšnih zadev sodnike pošljejo v zapor
Kot izhaja iz kazenske ovadbe, ki jo v celoti prilagamo na koncu članka, je v zadevi predvideno tudi zaslišanje Brgleza, Mira Cerarja, Erika Kopača in Petra Jamnikarja, torej vseh tistih, ki so navedeni v objavljeni korespondenci z Accettom. Kot navaja Požareport, tudi premier Šarec skuša zminimalizirati zadevo, o njej govori kot o “viharju v kozarcu vode”, a v drugih državah takšne zadeve jemljejo veliko resneje. Takšen je primer Nemčije, kjer sodnike za tovrstna dejanja pošljejo v zapor.

Vir: Požareport

Rok Krajnc