Mafija ščiti mafijo? Ustavni sodniki tik pred zdajci, ko bi morala biti v zadevi Kangler zaslišana dva tožilca, zadržali izvajanje parlamentarne preiskave tudi za tožilce!

Foto: Ustavno sodišče RS (Daniel Novakovič)

Potem ko je Ustavno sodišče RS zadržalo delo preiskovalne komisije v primeru Franc Kangler in drugi, ki se nanaša na sodnike, je zdaj še poskrbelo, da se zadrži tudi v delu, ki se nanaša na tožilce. Predsednik preiskovalne komisije Žan Mahnič je preko Twitterja komentiral, da očitno, ko gre za prvorazredne, odločijo takoj oziroma dan pred zaslišanjem tožilcev, saj bi morala biti danes zaslišana tožilca Niko Pušnik in Drago Šketa. “Mafija je torej zaščitila mafijo.” 

Ta ekspresno hitro sprejeta odločitev bo preiskovalni komisiji vse do končne odločitve ustavnega sodišča onemogočila izvajanje preiskovalnih dejanj, ki se nanašajo na tožilce, tako kot sicer to že velja sodnike.

Vir: Twitter

Ddr. Jaklič kritičen v primeru sodnikov
Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič je sicer glede zadržanja v delu, ki se nanaša na sodnike, v odklonilnem ločenem mnenju izpostavil, da argumentacija večine ustavnih sodnikov, kako bi lahko takšna preiskovalna komisija povzročila nepopravljivo škodo za neodvisnost sodstva, predstavlja povsem površinski zaključek. “Večina se namreč sploh ni spustila v presojanje, kako bi do takšnih posledic, glede na zamejenost akta o parlamentarni preiskavi sploh lahko prišlo. Ta prav tako ni presodila, ali poleg očitne zamejenosti akta ne obstaja morda način, ki bi takšno domnevno grožnjo povsem onemogočil, pri tem pa zastavljene preiskave sploh v ničemer ne bi oviral, kaj šele preprečil.” 

Po besedah Jakliča niti iz ene določbe akta o parlamentarni preiskavi ne izhaja, da je komisija zastavljena tako, da bi klicala na odgovornost sodnike za njihovo mnenje, torej zato, ker so po svoji najboljši vesti v skladu z ustavo, zakonom in znotraj polja razumnega nesoglasja v svobodni demokratični družbi, tj. izven polja očitnih protipravnosti v povezavi s pritiski ali nedovoljenimi navodili izven dovoljenega pravnega okvira, presodili, kakor pač so. Pri tem pa izpostavlja, da je nekaj povsem drugega preiskovati sume protipravnih zlorab kot pa ugotavljati, ali je določen sodnik odločil prav ali ne, ter ga za njegovo stališče klicati na odgovornost. Medtem ko je slednje nedopustno, je prvo povsem dopustno in je nujno preiskovati. Glede na to, da gre v tem konkretnem primeru za tožilce, je jasno, da gre vnovič le za zaščito prvorazrednih in za nič drugega. Pa naj še kdo verjame v enakost pred zakonom in v neodvisnost vej oblasti.

Hana Murn

 • Jan Kovalski

  Zaščitili so sodišče (Output), s tem, da so preprečili preiskovanje/zaslišanje tožilcev (Input).
  Tožilstvo je v tem primeru kot obrambni zid, ki ščiti sodišče.

 • Unikatna

  Fuj…to pomeni, da lahko tožilci in sodniki po dolgem in počez zlorabijo zakone…

 • samsara

  V bistvu nič posebno novega v udbofevdu. Le to, da zakulisna vlada udbomafijskega režima postaja čedalje bolj očitna in se hotela ali ne, po spletih okoliščin zadnje čase čedalje bolj eksponira. Tako postaja vedno bolj očitna njena zažrtost v vse pore družbe, v največji meri pa na vrhovih družbenih in formalno vladajočih struktur.
  Država s formalnim imenom Slovenija, je ena sama izrazita ‘Potemkinova vas’.
  A ‘spleti okoliščin’ se bodo nadaljevali, dokler preko uzurpirane, eksploatirane in zatirane dežele ne bo zavelo spoznanje, da ‘je cesar nag’. Resnica prihaja in je z vsakim dnem bližja in jasnejša.

 • Miro Jereb

  Že to kako hitro so o tem odločili pove vse. Navaden državljan čaka leta da pride na vrsto….za KOZLAT.

 • Jan Kovalski

  Kadar pade več kot 20 obtožb šele na višjem sodišču, je nujna preiskava tako tožilstva kot sodstva.
  Če pa bi vse padlo že na prvi sodni stopnji, pa bi bila nujna preiskava samo tožilstva.
  Namreč lažna obtožba je kaznivo dejanje!

  • VERZIFIKATOR

   Se doseže red naš končno pravni,
   ko ne bo nobena padla višja
   in dvorana ko bo sodna tišja,
   ko telebnil prvi bo ustavni.

 • lokec

  To da levaki ščitijo eden drugega ni nič novega. To se ve že 70 let. Razlika je le ta, da je sedaj tudi ustavno sodišče postalo zelo, zelo levo, kar je normalno saj levi politkiki že dolgo nastavljajo svoje ljudi. Logično je da so nastavili levo usmerjene sodnike. Tako, da vas res ne razumem zakaj se čudite. Prepričan sem, da bo tako trajalo še veliko let. Nam noben bog ne pomag več.
  Opozicijo v Sloveniji je potrebo zamenjat. So same jokice.

  • Slovenec

   Opozicija je poskusila z interpelacijami in predlogi dobrih zakonov. Nekateri so bili celo sprejeti. Glede na volilni sistem in sedeže v parlamentu ima opozicija malo manevrskega prostora.

  • Luiggi

   Ne bo slo zamenjat opozicijo,levaki bodo zamenjali in to zelo uspesano se ze dogaja,zamenjali bodo narod!

 • marker

  Sodniki in tožilci imajo pri nas stalni mandat in ne odgovarjajo za svoje napake. Njihova prva skrb je ta ta stalnost in nedotakljivost tudi ostane. Če bi se sodnik ali tožilec moral boriti za potrditev vsakega naslednjega mandata, do tega ne bi prišlo. Dobri pravniki imajo lastno zasebno pisarno, slabši gredo pa delat na sodišče.

  • Hanzi

   Natanko tako, neambiciozni pravniki pristanejo na sodišču. Garantirana služba brez odgovornosti.

 • gabrijelobid

  Kateri sodniki so na sliki?

 • Hanzi

  Ustavno sodišče, bi moralo biti zadnja varovalka ustavnosti. Vendar, glede na način izbire ustavnih sodnikov, to ni mogoče.

 • Van Der Waals

  TE SO PRAVO KONČALI NA FDVju!!! verjetno sodne izpite enako!

 • Amerikanc

  Spet bo zanimivo ločeno mnenje strokovnjaka Jakliča.

 • Janez Novak

  Kaj nam pa morejo, morejo, morejo …
  Psi lajajo, karavana gre dalje.
  Jaz, pa ti, pa židana marela …
  Danes so dovoljene sanje, jutri bo nov dan … In ta nam je prinesel nočno moro…

 • Olga101

  Največjo škodo si delajo sodniki, vključno z ustavnimi sodniki, SAMI, s svojim nestrokovnim in koruptivnim delom! Na podlagi njihove protiustavne odločitve, množično vdirajo v Slovenijo nezakoniti migranti! Kje so človekove pravice slovenskih državljanov???????!!!!!!

 • Slovenec 33

  Lepo vas prosim, ne žalite mafije
  Mafija je častna organizacija, ki je omogočala in še omogoča življenje vredno človeka navadnim državljanom in pri tem tudi za sebe nekaj vzame v okvirih svojega kodeksa.
  V Sloveniji, ki je okupirana država pa okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda zatirajo in ropajo navadne ljudi in jim onemogočajo življenje vredno človeka.
  Iz opisanih dejanj, se vidi, da v tem primeru okupatorji ščitijo okupatorje in veleizdajalce slovenskega naroda, poenostavljeno povedano rdeči klerikalci ščitijo rdeče klerikalce, ki zatirajo on ropajo Slovence.

  Zakonodaja v Sloveniji je za drugorazredne, prvorazredni oziroma rdeči klerikalci pa so nad Ustavo in zakoni.

 • macon

  Na Jakličevem mestu bi razmislil o odstopu. Brezveze je biti vedno preglasovan in potem pisati ločena mnenja. Tako kot je, jim je za pokritje videza legalnosti, njegovo povsem logično razmišljanje je povoženo v imenu varovanja levega sistema in sodniške ekskluzivnosti.

  Po mojem naj se sami blamirajo in enoglasno uveljavljajo socializem, kaj bi jih v rajanju motil en v ZDA izobražen nebodigatreba. Verjetno mu to ni nujna eksistenčna pozicija in ima v ZDA druge možnosti za karierno pot.

  Brez smisla se je ukvarjati z levimi skrajneži in religioznimi fanatiki, argumentacija jih ne zanima, zanima jih obvezna podreditev njim in njihovim. Gre za grobo silo, ki povozi vse in vsakogar.

 • Artur

  Pa ne morete od teh barab pričakovat, da bodo kaj drugače reagirali v tem primeru in to sebi v bran kljub evidentni barabiji, kot so po izdaji naroda mirne duše “v imenu ljudstva”, ko so po “marakeško zakonsko” na novo izglasovali prost vstop z obveznim azilom po vsej državi vse večjim hordam primitivne, parazitske migrantske drhali.

 • šmentanamuha

  Mislim, da bo morali opustiti tisto frazo “sodba v imenu ljudstva”. Njihove politične razsodbe nimajo ničesar z nami – ljudstvom.

 • gušto

  Zakaj US to počenja, če je vse v redu ?
  Če naša sodišča delajo v redu in po zakonu – zakaj ta PANIKA ?
  Vsi so preko DZ izvoljeni od ljudstva in………….. ne razumem tega ukrepanja US.
  Da ljudstvo delo sodnikov in tožilcev velikokrat kritizira ni nič novega …?

 • Antonius

  Osem Pahorjevih skrbno izbranih ustavnih sodnikov je Ustavo spremenilo v šund literaturo.

  • Stric iz ozadja

   Skrbno izbrani ustavni sodniki so dobili skoraj 90% podporo v drzavnem zboru.

   • Antonius

    S pravljico prepričujete. Koalicija ima večino v parlamentu in levi so s stisnjenimi zobmi morali sprejeti izpogajanega ddr. Jakliča.
    Pahor je s pomočjo Cerarjevih v Ustavno sodišče spravil večino sodniških primerkov, ki jih je v preddverju parlamentarnih prostorov napovedala že Murglova.
    Skoraj 90% ?! 100% procentov bi zapisali, ker med 90 in sto ni skoraj nobene razlike.

    • Stric iz ozadja

     No pa poglejmo. Marca 2017, ko so bili potrjeni stirje ustavni sodniki je bilo stanje v parlamentu taksno:

     Koalicija je imela 52 glasov (SMC, SD, Desus).
     Levica + NSi + SAB + “Izstopniki” (Han, Cus, Dobovsek, Laj, Veber) prinesejo 17 glasov.
     SDS je imela 19 glasov in manjsinca 2

     Ustavni sodniki so dobili po vrsti (pri izracunu procentov so upostevani samo tisti, ki so glasovali):

     Acceto je dobil 75 glasov (11 proti) ali 87%
     Pavcnik 76 glasov (8 proti) ali 91%
     Knez je dobil 71 glasov (13 proti) ali 85%

     Leto dni prej je Meznarjeva dobila 71 glasov (9 proti) ali 89%

     Nemogoce je priti do toliksnega stevila glasov, brez tega da te podpre vsaj en poslanec iz vsake politicne stranke v parlamentu.

     • Antonius

      Procente izračunajte od števila poslancev, ki so glasovali v parlamentu.
      90% od 90 poslancev pomeni, da je bila prisotnost poslancev v parlamentu skoraj 100%na

 • xtc

  Če je JJ še vedno prepričan,da je možno državo brez surove sile in demokratično spremeniti v demokracijo in pravno državo ima tule zadnji dokaz,da je to nemogoče.

 • sodnikisozločinci

  Barabe skupaj držijo.

 • Nata

  No, ja . . . . .tako si komunjare predstavljajo neodvisnost sodstva.
  Oziroma , kar se Jurček nauči, to Jure zna .
  Žal je za desnico zadnji vlak že zdavnaj odpeljal.Ne vem kaj za vraga so čakali ?

 • montyamp

  Kdo plačuje to udbovsko golazen nastavljeno od šnofarja koke ????????
  https://www.youtube.com/watch?v=hQfSqGePNbM

  • Artur

   Čudno, da tega levega kretena ni še nobeden kje na samem lopnu parkrat po njegovi kepi.

 • xtc

  Spremembe brez revolucije proti levakom in sojenja njim,kot rad poudari Tov . Brglez po naravnem pravu najbrž kot je videti ne bo šlo.
  Kriza in finančni kolaps,pa bosta zagnala prvo drugo bo sledilo samo kot vedno v zgodovini z tirani.

 • xtc

  Težava,ki se je levaki ne zavedajo je,da je to njihovo ravnanje vse bolj nevzdržno in da bo treba prevzeti posledice tega norenja.
  Večina levih in tudi drugih ljudi se ne zaveda,da vse te norčije in socializmi in ekosocializmi ipd beda deluje le dokler je kaj denarja,ko udari kriza in pomanjkanje denarja ter revščina in pomankanje socializmi hitro izginejo v uporu in to velja tudi za EU in še koga,ko bo zadeva zadosti “zaribala” ne bo več govoea o rasizmu,socializmu,multikultiju,strpnosti ,človekovih pravicah,azilihin ne vem kakih še levih idejah,ko bo zakrulilo po vampih in ko NE bo denarja pa bo hitro zalaufalo kdo je moteč-takrat večina ni več socialistov ampak JAZ in od tu napreje bolje ti kot Jaz ni daleč več.
  Ljudje se pač iz zgodovine nič ne naučijo-sploh pa socialisti vseh baž.

 • Kapodistrias

  Slovensko pravosodje je poden od podna – zgleden primer mafijskega delovanja. Vsa čast izjemam.

  • Drago

   To da vrana vrani ne skljuje očesa, to vemo, vemo tudi da mafija v Italiji občasno tudi naredi kaj dobrega. Seveda vse z namenom, da se priljubi prebivalstvu in da deluje nemoteno naprej.

 • xtc

  Kočanstan bodo kot Tito Reich,odplaknile v sekret zgodovine identične napake,vendar bo tokrat konec bistveno grši,kot za časa krepanja Tito Reicha.

 • xtc

  Danes me je zopet nasmejal “Invalidski Vjesnik Slovenije” Xaraxch Porter(Reporter),ki razpreda,kako SDS laže o Xaraxchu,da je Šiptar.
  No,da bo tel lažnivim Invalidom jasno ; Da je Xaraxch Kosovar JE JASNO ZAPISAL ALJUŠ PERTINAČ(bivši vidni član SD ,ki zagotovo dobro pozna pedigre posvojenčka iz nekoč njihovig vrst) na Požar reportu,ki je tudi povedal ,da so mu to potrdili ravno Kosovarji,zanimivo pa je to ,da Invalidski Vjesnik in Xaraxch,napadata SDS ne upata pa iti tožit Pertinača in Požar Report-zakaj že?
  Resnice?

 • Artur

  Pravna država propada rdeča golazen nas vse bolj potiska v diktaturo, njihova samopašnost, trdovratnost in norost je že presegla vse meje butast narod po Kučanu pa melje še naprej kot stara malenca ..potrp, potrp..potrp… gokler ne bodo po njegovo vse “špice ki še strlijo porezane”.

 • Miha

  Za BRUHAT !

 • Drago

  Mafija ščiti mafijo, točno tako, 100 %.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!