fbpx

Razkroj pravne države: Ustavno sodišče zadržalo preiskovanje sodnikov v parlamentarni komisiji v zadevi Kangler, čeprav bi morali sodnika Kneza izločiti!

Foto: STA

“Parlamentarna preiskovalna komisija v zadevi Franc Kangler tudi po današnji odločitvi Ustavnega sodišča RS nadaljuje s svojim delom,” ne glede na današnjo odločitev sporoča predsednik komisije in poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič. Ustavno sodišče je namreč zadržalo delovanje parlamentarne komisije v primeru Franc Kangler, in sicer v delu, ki se nanaša na preiskovanje sodnikov. Vendar so zopet potekale kršitve postopka, na katere smo opozarjali. Predsednika ustavnega sodišča Rajka Kneza kljub dokazom, da sta poslovno sodelovala s Francem Kanglerjem, sodniški kolegi niso izločil iz postopka odločanja, čeprav se je predlagal v izločitev in se s tem izognil osebni odgovornosti. Proti odločitvi ustavnega sodišča je glasoval le sodnik Klemen Jaklič, ki je napovedal odklonilno ločeno mnenje. Ali je ustavno sodišče popolnoma uzurpirano, saj na napake opozarja samo še ustavni sodnik Klemen Jaklič? “Ustavno sodišče, v katerem je kar nekaj lažnivcev, ki jih je tja predlagal Miro Cerar⁩, želi skupaj z globoko državo, skorumpiranim tožilstvom in sodstvom ustaviti parlamentarno preiskavo primera ⁦Franca Kanglerja,” pa se kritično odziva Aleš Hojs.

“Parlamentarna preiskovalna komisija v zadevi Franc Kangler tudi po današnji odločitvi Ustavnega sodišča RS nadaljuje s svojim delom,” ne glede na današnjo odločitev sporoča predsednik komisije in poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič. Ustavno sodišče je zopet delovalo v interesu globoke države. S sedmimi glasovi za in enim proti so zadržali delo Kanglerjeve komisije.

“Izvajanje parlamentarne preiskave, ki se nanaša na ugotavljanje politične odgovornosti konkretnih sodnikov v konkretnih sodnih postopkih, namreč trči v ustavno zajamčeno neodvisnost sodnikov, kar lahko povzroči nepopravljivo škodo za neodvisnost sodstva,” so pojasnili na ustavnem sodišču glavni vzrok, zakaj so zadržali delo parlamentarne komisije v primeru Kangler.

Knez in Kangler sta poslovno sodelovala v okviru institucij, ki sta jih zastopala
V postopku odločanja so izločili sodnika Roka Čeferina, ne pa predsednika ustavnega sodišča Rajka Kneza. Pred dnevi smo namreč dokazali, da sta Rajko Knez in Franc Kangler v preteklosti poslovno sodelovala, zato obstaja navzkrižje interesov in bi se Knez moral predlagati v izločitev izločitev. Knez je bil v času županovanja Franca Kanglerja dekan Pravne fakultete v Mariboru.

Da gre za sporno navzkrižje interesov, smo dokazali na podlagi dokumentacije, da sta bila omenjena v poslovno-finančnih stikih, ko je MO Maribor financirala Pravno fakulteto v Mariboru. Vendar obstajajo mnogo močnejši interesi od resnice, saj je bil Franc Kangler obtožen v kar štirinajstih sodnih postopkih. Kangler se je za svojo pravico boril in dokazal nedolžnost v vseh postopkih.

https://twitter.com/aleshojs/status/1187631166980907009?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Prav zato je državni svet zahteval, da se v parlamentu ustanovi parlamentarna komisija, ki bo preiskovala vse napake policije, tožilstva in sodstva ter morebitno vpletanje takratnih najmočnejših političnih igralcev v Sloveniji. Vendar so se aktivirale vse sile globoke države, od vladajoče koalicije do nadkoalicijske Levice, da bi bojkotirale komisijo, dokončno pa je svoje delo opravilo “uzurpirano” ustavno sodišče z zadržanjem dela komisije, ki se nanaša na sodnike.

Kangler doživel svojo verzijo Udbe s štirinajstimi montiranimi sodnimi procesi 
Franc Kangler je javno priznal, da mu je pokojni predsednik države Janez Drnovšek povedal, da se ga bo lotila Udba. Svojo verzijo Udbe je Kangler doživljal skozi medijsko zasledovanje na svojem domu zaradi ptičje hišice in 40 let starega traktorja ter montirane sodne procese. Levičarski klan – Vesna Vuk Godina, Tone Partljič in Andrej Fištravec pa so izkoristili ljudsko nezadovoljstvo glede radarjev ter prevzeli kot “vstajniki” oblast, na katero so inštalirali Andreja Fištravca. Globoka država pa tokrat ne bo popustila, saj se bojijo, da bo resnica spodrezala mnogo kril aktualnim silam globoke države, ki držijo pravosodje močno v svojih rokah.

Odločbo Ustavnega sodišča RS si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš