fbpx

V uradu mariborskega župana denarja na pretek, Fištravec kupuje samo najdražje

Andrej Fištravec (Foto: STA)

Na mariborski občini je denarja očitno na pretek. Na javnih razpisih so izbrani najdražji ponudniki, tudi če njihova cena izjemno presega najcenejšega ponudnika. Župan je za svoj urad preko javnega naročila najel multifunkcijske naprave v vrednosti skoraj 310 tisoč evrov, medtem ko je znašala cena najugodnejšega ponudnika slabih pet tisoč evrov.

Mariborski župan Andrej Fištravec svojemu kabinetu privošči le najboljšo oziroma vsaj najdražjo opremo. Po javnem naročilu za najem multifunkcijskih naprav je bilo izmed petih kandidatov izbrano podjetje Biroprodaja d.o.o. iz Murske Sobote, ki je bilo tudi najdražje med ponudniki.

PonudnikCena v EUR z 22 % DDV
XENON FORTE d.o.o.4.912,98
COPIA BIRO d.o.o.109.440,00
KONICA MINOLTA SLOVENIJA d.o.o.164.160,00
BIROTEHNA d.o.o.254.376,00
BIROPRODAJA d.o.o.309.810,82

Dokument celotne županove odločitve o oddaji javnega naročila po odprtem postopku najdete TUKAJ.

Podjetja so razvrščena glede na dosežene točke pri ocenjevanju ponudbe od najmanjšega do največjega števila točk. Iz pojasnila, zapisanega v dokumentu, izhaja, da naj bi bilo izbrano podjetje Biroprodaja d.o.o. edini izmed ponudnikov, ki je zadostil razpisanim pogojem javnega naročila.

Vztrajno povečujejo prihodke iz državnega sektorja
Podjetje Biroprodaja d.o.o. se glede na podatke spletne aplikacije Supervizor za leto 2014 sicer lahko pohvali z več kot štirimi milijoni evrov čistih prihodkov od prodaje, od tega kar 1.287.398 evrov iz državnega sektorja. Tako so svoje prihodke iz državnega sektorja od leta 2011, ko so ti znašali le slabih tristo tisočakov, uspeli povečati za slab milijon evrov. Mariborska občina je v letu 2014 že bila plačnik storitev podjetja v skupnem znesku 85.401.49 evrov.

Morda vas zanima tudi: Kot otroci v vrtcu. Ni jasno, ali ne mara Mariborčanov ali le njihovega župana.

A. D.