fbpx

Maske so padle: Za projektom drugi tir stoji Kučanov Forum 21

Sedaj je jasno kot beli dan. Omrežje tajkunsko gospodarskega omrežja Forum 21, ki ga je ustanovil komunist Milan Kučan, stoji za pregrešno drago državno investicijo drugi tir, ki jo bomo zopet plačali davkoplačevalci.

V uredništvo smo prejeli vabilo bralca, na katerem ga Kučanov Forum 21 vabi na srečanje v četrtek, 12. januarja 2017, ob 17. uri na Jankovićev magistrat. Na srečanju bodo nastopili člani nedavno ustanovljenega Sveta za civilni nadzor projekta drugi tir, ki bodo predstavili svoje poglede na projekt.

V Svetu za civilni nadzor so znani obrazi zagovornikov nacionalnega interesa in celo ustanovitelj Foruma 21, Jože Mencinger, ekonomist Jože P. Damijan, ki je za Luko Koper naredil izdatno plačano študijo o drugem tiru, ter Stanko Štrajn, brat bolj znanega ‘vulgoliberalca’ Darka Štrajna, ki je po besedah Aleša Hojsa na državnem Darsu zagotavljal milijonske posle Zidarjevemu propadlemu podjetju SCT, kasneje pa se je tam tudi zaposlil in postal Zidarjev ‘pravni svetovalec.’

f212

Na srečanju se bodo torej dobili ljudje, ki mislijo in si želijo le eno: pripraviti državo, da bo pričela z investicijo v drugi tir, s čimer si bo Kučanovo omrežje zopet napolnilo žepe z milijardami davkoplačevalskega denarja. Vprašanje na okrogli mizi ne bo drugi tir – da ali ne  ali morebitna ekonomska upravičenost projekta, temveč drugi tir pod vsakim pogojem, s tem pa bodo Cerarju in vladi dali signal, da je kakršen koli dvom glede gradnje nedopusten.

Očitno bo leto 2017 lepo in srečno za nekatere člane Foruma 21, saj voščilo Milana Kučana namreč nakazuje ravno to.

Miha Pirih