Maske so padle: Za projektom drugi tir stoji Kučanov Forum 21

Sedaj je jasno kot beli dan. Omrežje tajkunsko gospodarskega omrežja Forum 21, ki ga je ustanovil komunist Milan Kučan, stoji za pregrešno drago državno investicijo drugi tir, ki jo bomo zopet plačali davkoplačevalci.

V uredništvo smo prejeli vabilo bralca, na katerem ga Kučanov Forum 21 vabi na srečanje v četrtek, 12. januarja 2017, ob 17. uri na Jankovićev magistrat. Na srečanju bodo nastopili člani nedavno ustanovljenega Sveta za civilni nadzor projekta drugi tir, ki bodo predstavili svoje poglede na projekt.

V Svetu za civilni nadzor so znani obrazi zagovornikov nacionalnega interesa in celo ustanovitelj Foruma 21, Jože Mencinger, ekonomist Jože P. Damijan, ki je za Luko Koper naredil izdatno plačano študijo o drugem tiru, ter Stanko Štrajn, brat bolj znanega ‘vulgoliberalca’ Darka Štrajna, ki je po besedah Aleša Hojsa na državnem Darsu zagotavljal milijonske posle Zidarjevemu propadlemu podjetju SCT, kasneje pa se je tam tudi zaposlil in postal Zidarjev ‘pravni svetovalec.’

f212

Na srečanju se bodo torej dobili ljudje, ki mislijo in si želijo le eno: pripraviti državo, da bo pričela z investicijo v drugi tir, s čimer si bo Kučanovo omrežje zopet napolnilo žepe z milijardami davkoplačevalskega denarja. Vprašanje na okrogli mizi ne bo drugi tir – da ali ne  ali morebitna ekonomska upravičenost projekta, temveč drugi tir pod vsakim pogojem, s tem pa bodo Cerarju in vladi dali signal, da je kakršen koli dvom glede gradnje nedopusten.

Očitno bo leto 2017 lepo in srečno za nekatere člane Foruma 21, saj voščilo Milana Kučana namreč nakazuje ravno to.

Miha Pirih

 • montyamp

  Marija terezija je brez komunistične golazni naredila železnic toliko , kot jih zabiti in kradljivi komunisti sanjati ne morejo .
  Kdaj je pa že morilski hlapec vzgojil normalno nasledstvo ???
  Uboga Slovenija , rdeča zalega jo bo pokončala , če narod prej ne pokonča tega UDBOPARTIJSKEGA BATALJONA BANDITOV .

  • Okra tatoo

   Malo si zgrešil. Za kakšnih 60 let in izbral napačno stoletje. Namesto devetnajstega, kar osemnajsto. Drugo pa je upravičenost tega drugega tira. Sam si napisal, da je gradnja modernih železnic upravičena, ker je vlak pač najcenejše prevozno sredstvo in znižuje prevozne stroške. Sama železnica s svojimi prevozi koristi vsemu gospodarstvu ob njej, tako kot avtocesta. Za vzor si vzel ravno stoletje, ko je pomenila skok v novo dobo. To pomeni še danes. Zato bi moral biti poleg stare železnice povsod drugi tir. Nov moderen prilagojen času. Nikakor pa ogromni stroški s starim tirom in neprestanimi popravili. Tako dela zahod, ki nama je vzor. Članom foruma 21 pa je treba gradnjo preprečiti zato, ker jo bodo podražili na raven TEŠ 6 in se osebno okoristili.

 • garfi

  ravnokar rtvmurgle prvi radio
  pressistutka in barbika serjeta klamfe

 • totex39

  Sedaj nas pa bodo mafijski kučanisti uničili, če jih ne bomo utišali in to čimprej.

 • Olga

  Zato je pa bila poslana šamanka v Bruselj! Mar ni to korupcija? Opozoriti je treba EU! Proti zlorabam se je treba boriti! Upam, da to že delajo poslanci iz vrst SDS!

 • Janez Lesar

  Očitno jim je zmanjkalo denarja, ki so ga pobasali iz bank in TEŠ 6 sedaj se bodo usedli na ta projekt in nikogar ne bodo pustili zraven, ki ni iz F21!

  • Janez Lesar

   Kateri novinarska hiša bo pokrila to srečanje 12.1?

 • Mihilus

  Jaz nimam nič proti drugemu tiru. Sicer je ekonomsko povsem neupravičen, pa tudi graditi ga želijo samo zato, da si napolnijo žepe. Karkoli čimprej bankrotira okupacijsko oblast. Ko bo enkrat končno šlo vse po gobe tako kot v Grčiji potem bomo končno pripravljeni na rešitve. Prišel bo čas, ko bo giljotina pela.

  • Ruggedplant

   Se strinjam, a se zavedam, da ni nikakršne garancije, da bo tako. V Sloveniji je namreč že šlo vse po gobe vsaj dvakrat (če ne štejem še vseh jugobankrotov vmes) v zadnjem stoletju, pa nas ni popolnoma nič izučilo. Grke je?

  • karlina

   Mi smo Grčijo ze zamudili, sedaj smo ze napoti Venezueli, če ne celo S. Koreji,

   • Mihilus

    Mislim, da gre vseskupaj po poti Wiemarske republike. Grčija je samo že mnogo bližje cilja kar se odraža v uspehu stranke Golden Dawn. Preostanek Evrose in ZDA se za zdaj bolj nagiba k Ruso & Semitofilnim strankam kar pa bo krizo samo še dodatno poglobilo dokler ne bodo na površje priplavale prave etnonacionalistične, anti-semitske stranke.

 • domovina mili dom

  Ropajo na vseh koncih.
  Preplačane avtoceste- preko Zidarja
  Teš6- velenjski SD lobi
  ropanje zdravstva udbomafija
  bančna luknja menedžerjev F21
  hostarsko podjetje- Židan&tovarišija
  sedaj pa drugi tir- F21
  Pa če to ne spregledajo ti anarhistični metalci kock in ostala leva ….,potem ni besed.

 • Krtača17

  Pred pol leta na tem portalu jokanje zakaj ni drugega tira, zdaj jokanje ker bo…ahhhh slabši ste kot branjevke preden je dež….

  • domovina mili dom

   Drugi tir bi bil že zgrajen, če bi ga gradili pošteni poslovneži, če to ne zmore država. Pa so old bojsi rabili čas, da se organizirajo in prevzamejo organizacijo, podobno teš6.

 • totex39

  To pa je res sramota, sedaj bodo sami stari politični skrompiranci podali svoje poglede na projekt o drugem tiru. Namesto, da bi pustili vso zadevo mladim izobraženim inženirjem, ki so študirali v to smer, nimajo pa nobene možnosti, da bi lahko prikazali pravo študijo o projektu in ravno tako tudi pri drugih projektih nimajo možnosti, ker je vmes vse povsod politika.

 • samsara

  Piše,”… predstavili svoje poglede na projekt in razloge za civilni nadzor.”

  Mišljeno je najbrž “…razloge za naš nadzor.”
  ‘Naši’ radi nadzirajo, saj to počno že 3/4 stoletja. Tako, da vse teče kot so si zamislili v njihovih udbokomunističnih glavah . Skratka ustanavlja se delovna skupina, ki bo skrbela za nadzorovano ‘puščanje krvi’ davkoplačevalcem.

  • domovina mili dom

   Isti režiserji kot pri Teš6.

   • janez.pokoncni

    Ma dobro. TE6 še požerem. Sedaj so se je sicer izkazalo, da so bile študije o količinah premoga povsem zlagane. Natrobili so nam, da novi blok TEŠa Slovenija potrebuje za špice, itd. Skratka, vsaj v teoriji je bil TEŠ 6 potreben, kasneje se je izkazalo, da je večina “teorije” zlagana.
    2.tir pa ne potrebujemo MI !!! 2. tir nima z nacijo nič. 2. tir potrebuje eno samo podjetje!!

    • Ruggedplant

     No, dolgoročno in optimistično gledano, pa bi lahko 2 tir (ČE bi bil zgrajen transparentno, kar pa žal glede na izkušnje in zainteresirane deležnike 99% ne bo) znatno zvišal ceno Luki Koper, ko jo bomo prodajali tujcem (nekoč že!), kar bo definitivno dobro za vso državo.

     • janez.pokoncni

      Uh stari. V takšne prognoze pa se ne bi spuščal. Bodočnost LK je IZJEMNO nesigurna. V neposredni bljižini sta dve mnogo perspektivnejši pristanišči.
      Do takrat, ko bodo kaviar socialistične pijavke tako oslabele, da bodo prirpavljene spustiti glavne “naše” napajalnike iz rok, v LK ladje več ne bodo pristajale.

     • Ruggedplant

      Kot sem omenil – v projektu vidim potencial (in zaenkrat nič več kot to) zgolj;
      1. Če bi bil tir zgrajen transparentno najugodnejšemu svetovnemu ponudniku brez vmešavanja Hobotnice – v tem primeru je navedeni znesek vsaj za nekajkrat predimenzioniran, saj vendar ne gre za progo superhitrih japonskih vlakov, ampak zgolj za nekaj dodatne železnine na že trasirani progi.
      2. Če bi se LK prodala močnemu privatnemu lastniku, ki bo na projekt gledal dolgoročno in upošteval ne le trenutno vrednost in dobičke kakršne dosegajo nastavljeni partijski “managerji”, ampak vrednost in dobičke, ki jih bo ustvarjal resen kompetenten upravljalec z zvezami in poznanstvi po vsej Evropi.

      “Prodajmo LK in si naj lastnik zgradi 2,3,…10 tir, če ga potrebuje.”

      No, tole sicer ni švoh ideja, je pa vprašanje koliko bi za LK dobili brez resne železniške povezave z notranjostjo… Po drugi strani pa – čim prej gre iz tatinskih rok, tem bolje.

     • janez.pokoncni

      Post dva višje sva se z RRRjem dotaknila dejanske koristi oz. škode LK. Bom ponovil še 1x. Eko teroristi in razni fantični “varuhi” narave mi gredo zelo na jetra, AMPAK pri LK sem sam na njihovi strani. LK je eko bomba in grda rana slovenske miniaturne obale.

     • Ruggedplant

      Sprejmem argumente obeh, a vseeno s pridržkom, ki sem ga že napisal. Dejansko verjamem, da bi se dalo iz LK narediti ogromno – ne le za samo podjetje in preko njega davke državi, ampak za razvoj gospodarstva vse Slovenije. Če bi bila na današnjem področju Slovenije v minulih 70 letih Avstrija, sem prepričan, da bi se tako Reka, kakor gorati Trst skrila pred Koprom, ki ima zaradi svoje popolne geografske lege odlično izhodišče za zares široko območje.
      Povečanje Luke bi bila res ekološka bomba, a v končni fazi je ta zaradi očitno slabega nadzora in standardov že zdavnaj padla ne le nad Koper, ampak praktično nad vso slovensko obalo. najbolje je, da se sprijazniš; Luka je kjer je, samo norec bi jo porušil in namesto tega zasadil borovce – komur se zahoče nekoliko čistejšega morja in obale, se pač zapelje tistih nekaj kilometrov naprej na hrvaško Istro in je problem rešen. Sam vidim glavne slovenske konkurenčne prednosti (žal trenutno zgolj kot potencial) pred primerljivimi državami prav:
      1. v križiščni legi dveh najzanimivejših evropskih regij (razviti sever in razvijajoči se jug-vzhod)
      2. v izrednih naravnih lepotah popolnih za turizem
      3. gozdovih

     • janez.pokoncni

      Čez 60 let bo lahko moj vnuk očital tvojemu, da je bil njegov star foter nerealen sanjač (dejansko verjel v pravljice). :)

      http://siol.net/novice/gospodarstvo/drzava-danes-nakazuje-prve-milijone-za-drugi-tir-432266

     • Ruggedplant

      Moj pa mu bo odvrnil, da stari janez.pokoncni ni dovolj pazljivo prebral obeh ČE-jev :)

     • janez.pokoncni

      ;)

      Haha, razlika med greznico in Švico je samo v dveh, treh ČEjih. :)

     • rrrrr

      In kaj je v LK tako dragocenega, da bi ga tujci hoteli kupiti? Umazani terminal za razsute tovore (beri, premog), kontejnerski terminal (premajhen promet) in eno veliko mega parkirišče za japonske in korejske avtomobile za evropski trg. Sicer pa nas po pretovoru ladijskega prometa počasi dohiteva Reka in hitro prehiteva Trst. Veliko cenejša bi bila železniška povezava Koper- Trst ( ta seveda ima dvotirno progo proti Z Evropi).

     • karlina

      Zaposlitev za samo naše in naše, itak je obala cela juznjaška, samo zaradi tega veš.

     • janez.pokoncni

      JA !!!!!
      Sicer mi gredo eko teroristi z brezglavimi nasprotovanji napredku precej na jetra in te teme sploh nisem hotel omenjati, vendar te moram “podpreti”.
      LK je okoljsko sporen objekt, ki že tako skromno slovensko obalo masakrira. Od Kopra proti Italiji, obale ni več. Kdor je bil kdaj v Ankaranu … mater ne vem, kako bi lahko šel tja na dopust.
      Luka Koper je za slovensko obalo to, kar bi bila rafinerija nafte za Blejsko jezero, ki bi bila zgrajena na otoku.
      LK je zlata jama vendar samo za tiste, ki so nanjo neposredno priklopljeni.

     • Ruggedplant

      Tako je. To je stanje Luke Koper DANES, torej po dolgoletnih kolobarjenjih nesposobnih, da ne rečem kar zlonamernih, partijskih kadrov. Kaj pa bi iz Luke Koper LAHKO NASTALO, če bi jo prevzel resen privatni lastnik, tega pa ne vemo in tudi ne bomo izvedeli, dokler ne pride do prodaje.

    • domovina mili dom

     Jaz še teša ne morem požreti , ker so vračunali nateg rudnika in izgubo HSe-ja v plačilo štroma.

     • janez.pokoncni

      Saj … ampak pravim, TEŠ je bil vsaj v teoriji še nekako sprejemljiv, 2.tir pa to ni niti v teoriji.

 • janez.pokoncni

  2. tir je verjetno največja neumnost, o kateri sploh tečejo debate. Namenjen je IZKLJUČNO eni državni greznici, ki jo zaposleni in pijavke brutalno odirajo.

  Če bi bila LK privat, lastnik o čem takšnem, ob rezultatih, ki jih Luka dosega, ne bi nikoli razmišljal.
  LK ima cca 30 mio profita na leto. Ta profit je zelo velik zato, ker ima s SZ (železnice) dogovorjeno povsem neralno ceno transportov (nizko). Izgubo železnicam pokrivamo mi, profit pa si talajo v Luki.

  Ampak tudi, če bi bil profit realen. 30 mio x 50 let je 1.5 miljarde. Torej 50 let brez centa profita, da se investicija povrne BREZ, da bi pri tem upošteval ostale stroške.

  Bemtiš, takšne “investicije” se ne bi šlo niti največje tele na svetu, bodo nas pa prepričevali v to, kako je za nas (??) pomembno, “strokovnjaki” tipa Mencinger.

  btw.,
  Obstaja med vami kdo, ki zna povedati en sam razlog, kaj bi imel kdorkoli, ki ni priklopljen na LK, od 2. tira? Ne glede na popolno brezkorisnost, bo 2. tir stal čisto vsakega od nas (tudi tiste, ki so se rodili med pisanjem tega komentarja) vsaj 750 € !

  • domovina mili dom

   Razlog je finančna injekcija kadru F21 in njihovim mrežam.

   • janez.pokoncni

    Je ja bolje, da vsak da 200 evrov direktno F21 samo, da nehajo srati. Mnogo ceneje in bolj racionalno.

    Pa Mencingerju in noremu keynezijancu JPDju vsakemu po 1 MIO, da končno 1x nehata bluziti.

    btw.,
    Firma mega “strokovnjaka” Mencingerja Delikatesa, je v začetku tega meseca dokončno odšla v stečaj. Takšni pajaci usmerjajo to noro državo. Ni čudno, da smo podmornica.
    https://drazbe.finance.si/8852102

    • domovina mili dom

     Najceneje? Za te junce, ne morem drugače,je naj cenej prener. Mater jim sto mater. Ker ga bodo srali, dokler jih lastne noge nosijo.

    • traktor

     Mencingar, slovenskega gospodarstva Grobar.

  • komar marko

   ne piši norosti. DRugi tir bi moral biti izveden že pred 10 leti!

   • Jovo Jamnica

    Zakaj?

    • komar marko

     Oh Bog, a še stabo se naj ukvarjam?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ti je teško?

     • komar marko

      ja ker si del problema in ne rešitve!

     • Jovo Jamnica

      Vsak izgovor je dober, tudi če ga pes na repu prinese…

     • komar marko

      RESNICA in ne kuži!

     • Jovo Jamnica

      Eh, ti …pa resnica? Tvoja resnica.

     • komar marko

      Dokaži mi eno samo MOJO LAŽ! Samo eno!

     • Jovo Jamnica

      Laže le tisti, ki ve, kaj je resnica.

     • komar marko

      A to veš iz lastnih izkušenj, LAŽGOŠE pa to?

     • Jovo Jamnica

      Sem premlad…

     • komar marko

      Samo ko te prebiram, deluješ kot prekaljeni politkomisar! Nič ne zaostajaš!

     • Duhec

      Zdej se pa motiš…

     • komar marko

      o čem?

     • Jovo Jamnica

      Ni panike. Ne jemljem ga resno..

     • Jovo Jamnica

      Čuj, zgoraj te je “pokončni” isto fprašo. Mene ma blokiranega, pa ni vido…

     • komar marko

      Slabo ČUJEM. Nisem MILOŠEVIČ! Kaj te zanima samo zapiši!

     • Jovo Jamnica

      Pridi v Maribor, pa boš hitro ču…

     • komar marko

      Nisem tam nič pozabil. SEm se pa ob 8 zjutraj ČUL z VAMI,.

     • Jovo Jamnica

      Pr nas je op 8. vedno vjutro…

     • komar marko

      To je vaš problem, vi se boste obnašali tako kot bom jaz hotel. PRAV! Pa če vam je prav ali ne. Do sedaj so še vsi sprejeli!

     • Jovo Jamnica

      Bojim se, da ti koncentracija popušča. Svetujem ti pomoč v obliki medikamentov, ki jih dobiš v dežurni apoteki tudi brez recepta…

     • komar marko

      Ha, ha, ha. Pa zelo dobro delam z vami. Nobenih težav. Super ste. na prvi poziv odgovorite. Žal sem bil na začetku leta pri vas, ker smo izgubili velikega strokovnjaka sicer mojega prijatelja. Boš dojel?

     • Jovo Jamnica

      Ne. Pojma nimam, kaj bluziš…

     • komar marko

      Pač siromak!

     • Jovo Jamnica

      No ja, če ti tak praviš… :-)

     • komar marko

      Sam si zapisal, da ne razumeš. Kaj sem potem jaz kriv. Še enkrat beri počasi, vsega z naslovi pa ne morem ZAPISATI. Če pa malo poguglaš in imaš INTELEKT boš hitro prišel do stvari! Prav!

     • Jovo Jamnica

      Toliko pa tvojih mnenj ne cenim…

     • komar marko

      Nisi kriv. Tisti ki me poznajo, odreagirajo takoj, ker vedo da ni heca in da stvari lahko KONKRETNO podkrepim! NIč blefa, lenobe ali česa drugega!

     • Duhec

      Kaj pomeni zate bit bogat???

     • komar marko

      Preprosto. Da imam nekaj prijateljev, ki jih lahko pokličem kadar hočem in so mi na razpolago ko jih jaz RABIM, da družina normalno živi in da lahko vsakemu pogledam v oči brez hinavščine in mu povem tisto kar mu gre!

     • Duhec

      Lepo. Pol je Jovo bogat.

     • komar marko

      A v bogastvo šteješ tudi zaslepljenost, opranost, nerazgledanost in nenačitanost………Potem ti pritrjujem

     • Duhec

      On res ne laže.

   • janez.pokoncni

    Znaš povedati ZAKAJ?????

    Zakaj potrebuje SLOVENIJA 2.tir??

  • karlina

   Tudi tiste, ki še niso niti slučajno spočeti.

 • rubec

  Kdo neki in čemu plačuje tistega jordanskega arabca zadaj ki zdi se mi že ene petdeset let vedri v Sloveniji. Smrduh kučanovski.

 • Viktorh

  Že dolgo znana resnica.

 • Jovo Jamnica

  Zgradijo naj se dve al pa tri dodatna izogibališča, pa se o drugem tiru ni treba več pogovarjat. Tistih nekaj minut bode nestrpni potnik v potniškem vlaku že potrpel, da bode zdrdrala mimo tovorna kompozicija…

 • komar marko

  no imamo TEŠ & , dobili bomo DRUGI tir, imamo 34 milijard pufa in 25.000 zaslužnih. O bog reši nas kuge, lakote innnnnnnnnnnn rdečkotov!

  • domovina mili dom

   Ko bi bila kuga selektivna samo na rdečke nimam nič proti.

   • komar marko

    pa saj jest pišem da naj nas reši tudi KUGE!

  • karlina

   Še malo, samo še malo-Venezuela, prihajamo, ker tako ne more iti več in tudi ne bo šlo.

 • PIA PlA

  Kaj niso karteli v Sloveniji prepovedani?
  Šamanka bo primaknila kako milijardico, pa bo.

  • komar marko

   Iz naših bank, po programu PUF na PUF , pa bo! KANEDE!

   • PIA PlA

    Bzzzz, bzzzzz, ti že veš bzzzz.

    • komar marko

     Da ne bi slučajno na PIPS pomislila!

     • Jovo Jamnica

      …jugonostalgija? LOL

     • komar marko

      Nič ne jockaj, saj bodo kmalu LAŽGOŠE!

     • Jovo Jamnica

      ROFL

     • komar marko

      Ne razumem teh kratic. Jaz samo direktno na uč, pa zaleže!

     • Jovo Jamnica

      Saj maš gugl… pa si prečitaj, če zastopiš…

     • komar marko

      Ha, ha, ha, ha JTo je ob tej uri prevelik napor!

     • Jovo Jamnica

      Ne, sem racionalen…

 • Duhec

  Levi bojo kradli, desnica se bo pa zgražala… nič novega.

  • komar marko

   jap prteverjeno!

 • Hribouc

  Ustavite Kučanov banditski kartel !

  PA TEGA NE MOREŠ VERJETI !
  V tem primeru Kučanovo zakulisje stopi v prvo vrsto, javno, na odprti sceni !
  ————————————————————————————————–
  A kdo še sanja, da bodo naslednje volitve svobodne, regularne, da bo Janša svoboden na sceni ?

  • baubau

   no,presenečenja so mogoča-enkrat je že bil izvoljen iz aresta-pa trump proti vsem npr.tudi.

  • karlina

   Ne, po pravici povem, me je strah za gospoda Janšo in kar groza, kaj si bodo ti rdeči hudiči zopet zmislili.

 • Duhec

  Očitno bojo 12.01. protesti desnih pred MOL-om….

  • komar marko

   Le zakaj. Saj revolucija žre samo RDEČE! Torej?

   • Duhec

    Nimam tega občutka…

    • komar marko

     ja, pač napreduje. Včeraj Helios, danes neki v LOŠKI dolini in tako naprej. Počasi bo konec in takrat se bomo STREZNILI in tisti ne bodo vedeli od česa živeti. Kakor jim je prišlo, tako bo tudi ODŠLO. Star preverjen pregovor!

     • Duhec

      Nasprotna stran ma več žrtev…

     • komar marko

      pokaži mi na eno razen MONTIRANE PROCESE in posledično osip volilcev in to trajno!

     • Duhec

      Sam si napisal. Trajen osip volilcev. Jst bi pa še dodala nižji standard.

     • komar marko

      No nisem mislil volilce kot ŽRTVE. Imaš pa popolnoma prav.Imam kar nekaj znancev, ki od 2008 ne hodijo na volitve in so desni po prepričanju.

   • Tetka iz ozadja

    Ulična revolucija je velikega vodjo nagnala iz oblasti.In všeč mi je bilo.

    • radames

     Kakšna ulična? “Foteljaši”, ki so tudi pravo revolucijo preživel na varnem, so si to izmislili. Po ulicah pa so skakale opice. Drugače ne morš rečt tistim maloumnim razgrajačem.

    • karlina

     Ti si neumna in nesramna, imaš pa pravo ime, to pa res, da nisi celo sam Kučan, samo vprašam.

 • Hribouc

  Dobro!
  Odlično.
  Dajte Barabam še nove projekte, das se bodo nažrli tako, da se zadušijo, banda pogoltna, dokler se jim ne zamaši sapnik njihove komunajzarske pogoltnosti!
  Dajte jim še, da se nažirajo!
  Razpišimo projekt spremenjenega toka Save v Ljubljanico pri Tromostovju.
  Dajte jim projekt razsusušitve Cerkniškega jezera.
  Dajte jim projekt prestavitve Skakalnega centra Planica v dolino zgornje Krme.
  Dajte jim projekt podzemne železnice Murgle – Gotenica – Kočevski bunkerji.

  DA SE NAŽREJO DO KRAJA IN DO KONCA, DA JIM RAZNESE DEBELE RDEČE RITI NAPOČEZ!

  Narod pa nezaposlen.
  Narod pa na delo v Avstrijo in Avstralijo !
  Študenti brezposelni v serijah v čakalne vrste za ničevo delo!
  Preobremenjeno gospodarstvo nekonkurenčno tone v podložniški položaj pred svetom in EU.
  Preobremenjeno in odvečno malo gospodarstvo diha na škrge in crkuje na obroke!

  NORA POGOLTNOST NORIH TATINSKIH KOMUNAJZARJEV!
  Kramberger, stori že kaj !

  • radames

   “Dajte jim projekt razsušitve Cerkniškega jezera.”

   Ta projekt je bil še za časa Juge. Samo v obratnem smislu. Stalna ojezeritev. Neki prof. Breznik ali Brezovar si je to izmislil. Dnarčki so stekli, stekel je tudi beton v požiralnike. Narava pa je močnejša od kretenskih komunistov. Voda je odtekala kljub betonu v požiralnikih. Kolk gnarja je ostal v žepih “izvajalcev” pa ni znano.

   • karlina

    No, tega pa nisem vedela, no ja , čisto podobno komunistom, ki imajo v glavi samo slamo.

    • Hribouc

     Projektu je bilo ime Gornji Jadran, punčka zlata in to resno-bilo je Jezero z hoteli, pristanišči, letališčem, kurbiščem-vsega je bilo, da crkneš-samoupravno, seveda.

   • Hribouc

    Saj zato
    na glavo obrneš, po komunistično in dobiš norost, a ne?

  • karlina

   moj VELIK PODPIS !!!!!!

 • moat

  Drugi tir bo drag, drži. Ne pa spet tako drag, kot piše Miha Pirih, ki pri tem izdatno pretirava: “Na srečanju se bodo torej dobili ljudje, ki mislijo in si želijo le eno: pripraviti državo, da bo pričela z investicijo v drugi tir, s čimer si bo Kučanovo omrežje zopet napolnilo žepe z milijardami davkoplačevalskega denarja.” Ne bodo si napolnili žepe (kučanisti z udbomafijo ali kdorkoli že to bo), ker je sam projekt ocenjen med 1 in 1,4 milijardo € in ni mi jasno kako si bodo tile patroni lahko iz te vsote napolnili žepe z milijardami http://reporter.si/clanek/slovenija/cena-drugega-tira-menda-manj-kot-milijarda-evrov-477909. To je pretiravanje, kot vedno na NOVA24TV, itak. Tudi če bo projekt prilezel na 2 milijardi (glede na naše slabe izkušnje pri gradnjah predorov in zadnje sramote TEŠ-a 6, bo večji del tega denarja odšel za projekt in le manjši njegov del v žepe omenjenih patronov, če že bo. Torej Miha, udbomafija bo tukaj dobila bore malo, nikakor pa milijard, kot jih ti navajaš v članku.

  • PIA PlA

   “Ampak, ko gumpci denar zavohajo je vsak še tako dober in utemeljen argument popolnoma nesprejemljiv.” neznan avtor o TEŠ6

   Predračunska vrednost za Teš 6 je bila 637 milijonov evrov.

   Naložbena vrednost zdaj na 1.428 milijonov evrov ocenjenega Teša 6 je
   tako že presegla vrednost 1,3 milijarde evrov, kolikor jo določa zakon o
   poroštvu Slovenije za 440 milijonov evrov posojila, ki ga je Teš najel
   pri Evropski investicijski banki. Poročilo iz leta 2015 http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/hse-s-porocila-o-tesu-6-umaknil-oznako-tajnosti/374194

   Ti je zdaj jasno, kako se pri nas porajajo milijarde, ki potem izpuhtijo v privatne žepe?

   • moat

    Vse kar si navedla je že znano, tudi sam navajam enkrat večjo vrednost projekta. Toda očitno tebi ni jasno, da iz dveh milijard ne morejo nastati milijarde, s katerimi si bodo navedeni patroni polnili žepe. Enostavno ne gre ker bo premalo denarja. Je zdaj kaj bol jasno?

    • PIA PlA

     To je šele prva milijarda. Do leta 2027, ko naj bi TEŠ6 začel obratovati s polno paro, se bo število milijard potrojilo. V banke je šlo koliko milijard, itd.

     • moat

      Ja imaš seveda prav glede skupne škode. Toda govorimo o vrednosti projekta (zdaj drugega) tira), kolikšna pa bo izguba zaradi podpore umazani in predragi energiji, namesto podpori alternativnim in obnovljivim virom energije, je pa drugo vprašanje. Verjetno nas bo davkoplačevalce odločitev o gradnji Teš-a 6 stala veliko, veliko več, kot sama navajaš, ker ko bomo morali omejiti ali celo prepovedati umazano proizvodnjo energije, objekt Teš 6 ne bo možno uporabiti za kaj drugega, kot za razgledno ploščad, torej še za bungee jumping ne bo prišel v poštev, žal.

  • tohuvabohu

   Pretiravaš pa tudi ti. Iz ene besede si naredil celega hudiča. Milijarde, ki so omenjene, so lahko tudi lapsus. Vsakdo, ki ima malo soli v glavi, bo to razumel. Pripomnil pa bi še, da vsak “na suho” dobljen denar pomeni kriminal, tudi če ni ravno milijarda.

  • Stajerka

   mater ti levaško…….praviš: udbomafija bo tukaj dobila bore malo, nikakor pa milijard, kot jih ti navajaš v članku…..
   da se ti posuši jezik in omrtvičijo roke (metaforno), KAJ MALO……NAJ VRNEJO KAR SO STLAČLI V ŽEPE DO DANAŠNJEGA DNE, ne pa da jih še braniš, da bodo dobili bore malo……
   HALO?????…..futraj jih sam, nikakor pa to NI OBVEZNOST delavca, upokojenca ali brezposelnega na minimalnih dohodkih…..mimogrede je takšnih v Sloveniji 290.000 oz. več kot 10%…..in ti fopaš o bore malo lopovščine?????

   • moat

    Ne obračaj mojih besed. Gre samo za ceno investicije in napihnjeno pisanje pisca članka koliko bo pobrala kučanistična udomafija. Nič drugega. Nikjer nisem napisal, da to odobravam. Če bi pa v redu prebrala post bi spregledala, da nekaj takšnega obsojam, ne pa odobravam.

  • Duhec

   Dobli bojo bore malo…. ja, ja…. iz postle ne vstanejo za malo.

   • moat

    Pol pa ti povej svojo računico in daj izračun od kod bodo dobili milijarde, če je sam projekt ocenjen med 1 in 1,4 milijarde?

  • radames

   Drag bo 2. tir. Tako kot avtoceste in TEŠ-6. Količnik podražitve:3

   • moat

    Tudi če bo faktor podražitve projekta tri, kučanistična udbomafija ne bo dobila milijard, tako kot pravi pisec članka!

 • komar marko

  Zakaj se drugi TIR še ne dela. Preprosto. Ker ne najdejo FIRME ki bi lahko potalala VIŠEK od dejanske vrednosti! TUJCI tega ne znajo, ta domači so propadli oziroma odnesli denarčke na varno!

 • Olga

  Tatovi na kupu! Skupinska slika za vse, ki ne kapirajo, kdo ropa Slovenijo! Zdaj komunističnim lopovom tudi nerodno ni več!

  • Aresnica

   Olga_ to je banda-_- JAZ sem včasih rekel – banda jugoslovanska.
   ____________
   Lep pozdrav

   • orsa

    Pa te bande komunistične s Kučanom na čelu res ne more nekdo ustaviti !

    • Stajerka

     samo Matilda….pa še to je vprašanje…..poglej si Kardeljevega vnuka…..in verjetno je v nizkem startu že naslednja generacija podmladka……

     • Duhec

      Prihajajo še hujši….

     • karlina

      Točno ,ti njihovi potomci so še mnogo, mnogo hujši, so se učili pri najboljših lopovih in barabah.

    • Duhec

     Ne… še najmanj pa taka desnica kot jo vidiš.

    • baubau

     Pač:Ti in še 55% drugih državljanov na volitvah. A le,če ne boste volili SZDL pod vodstvom ilegalne kp.

 • PIA PlA

  Ti tipi vsi skupaj nimajo tistega, kar bi moral imeti vodja (med nogam).

  Vsakič, ko ti gospodnje prikimajo, gre denar iz našega žepa, ko pa odkimajo, se zapufa država (seveda bomo to itak spet mi plačali).

 • Tetka iz ozadja

  Saj vem,da je g.Milan Kučan,prvi predsednik samostojne Slovenije,povelnijk oboroženih enot med osamosvojitveno vojno,zelo vpliven človek in suprjornejši proti JJ,ampak desničarji malce pa pretiravate.A ne?

  • baubau

   Še mnogo premalo so poznavalci ocenili škodo in krajo.

  • radames

   Kdo pretirava? TI.

  • karlina

   Veš kaj bi on moral biti UPOKOJENEC, prekleta baraba pokvarjena komunistična, ze 25 let vodi Slovenijo v uničenje, pri nas zivijo še vedno in vedno bolj samo tisti, ki tulijo z njim v isti rog, se pravi komunisti , komunisti in še enkrat komunisti, ti si pa tega svojega gospoda, pardon tovariša nekam vtakni.

 • Duhec

  A resno verjamete, da so lohk skup v politiki 25 let in nimajo dokazov o kraji 70 milijard?!

  • macon

   Ogromno je posredne škode, ker so uničili ogromno premoženja, ki potem ni ustvarjalo ničesar. Direktne škode je manj, že večina kraje iz bank in avtocestna kraja pa skupaj zneseta vsaj 5 milijard. Zdajle bi radi ukradli vsaj polovico od drugega tira, ukradli so vsaj polovico od Teš 6, potem so Mercatorjevi dolgovi, dolgovi Telekoma in še več še obstoječih firm. Vsaj še 2 milijardi na že omenjenih 5.

   Da se izračunati, cifra je vsaj dvomestna v milijardah.

   • Duhec

    Sorry… če bi hotli, neb blo tko.

    • macon

     Komunajzarsko krajo se je dalo predvideti, 1991. bi jih bilo treba več zapreti in tiste, ki bi kvakali o človekovih pravicah utišati. Komunajzarji so se posrali na človekove pravice, zato bi jih bilo treba po hitrem postopku obsoditi in kolovodjem soditi. Vse se je dalo, če bi bila volja, sprocesirali bi jih lahko po jugozakonih, ki so jih vseskozi kršili. Tako kot sedaj jim je bila zakonitost mrtva črka in fasada.

     Osamosvojitelji so bili pretežno nesposobneži, ki so kvasali o zaslugah brez praktičnih ukrepov za razgradnjo rdeče mafije oziroma udbomafijski krti, bolj odločni kot Janša pa niso imeli te izvršilne moči.

 • althar

  Ok, je kdo kdaj dvomil o tem? Čeprav bi bilo točneje, če bi napisali, da za tem projektom stoji udbomafija, ne Kučan, ki je le eden njenih eksponentov.

 • baubau

  Je mar res kdo od vas o tem vse do danes dvomil?

 • primoz

  No v tem prispevku ste pozabili (ali pa še ne veste?) zapisati,da je g Dragonja na pred kratkim ustanovljeno podjetje TDK2 že zaposlil CELOTNO bivše vodstvo SCT,zraven ni edino še Zidarja !

  • Olga

   Si takšni zaslužijo gospod pred imenom?!

   • Duhec

    Pa kdo jih bo obsodil, kje ti živiš?! Policaji nočjo razbit tolpe, ki krade avte, prodaja droge…. pol bojo pa multimilijonarje v kravatah. A ste res tolk naivni???

 • cosmosjasnovidec

  Kje pa ne stoji ali sedi komunajzerska gnida tovariš Kučan kjer je kaj spornega?

  • Duhec

   On je organizator…. izvajalci so drugi. Še večje sranje…

 • Vrhovni sodnik

  Če speljejo 2 tir čez ponyevo bajto, naj že jutri začno.

  • KIKI

   Kuća Kučanova je s kućko vred gotovo visoko zavarovana; v primeru nujnega posega v njegovo jazbino, pa bi le to država rade volje in za naš račun poplačala vsaj v 30x-ni vrednosti in ga
   na naše stroške s kućko vred začasno preselila nekam v Švicarland, kjer se plavi pony dobro počuti (kot doma),
   saj ima tam deponirano hčerkico in denar…
   Vrnili bi se, ko bi bil 2,tir končan (na praznik sv. Nikolaja)!
   Denar od poslov bi mu lahko pošiljali kar na SCH domači račun.

 • BLEDBLED

  DRUG ITIR IST IZEP

 • KIKI

  No vidite, kako to gre: jaz tebi, ti meni!, samo veriga se ne sme pretrgati!
  Kučana vedno malo skrbi, da se bo kakšen strgal z verige in zalajal na ves glas. To bi bila katastrofa, zato vsakemu udeležencu ponudi eno majhno kost od velike svinje, katere ta boljše dele požre kar sam!

 • macon
  • Duhec

   Vse lepo in prav… kaj, kje je rešitev???

   • macon

    Ni je, ker je demokracija pohabljena še preden je sploh polno zaživela, iščemo osebne rešitve in zatočišča, gremo ven, če lahko. Nekaj se bo spremenilo, ko se bo stegnil kučan, ampak ne veliko, ker je zacementiral sistem in ima zadaj bando mlajših povzpetnikov.

    Pisal sem že, da bo najprej kriza in revščina večine, šele potem se bo zabiti in pokvarjeni folk zbujal. Večina si zasluži bedo, pokvarjeni komunajzarji so njihova podoba in odsev.

 • Igor Kavalar

  25 let se pogovarjajo kako bodo naredili 18km tirov.
  Pa kako je to mogoče če smo po hvalospevih medijev v vsem najboljši?

  Kitajci so jim že pred leti dal ponudbo pa jih je Pahor zavrnil, češ da nimamo kapacitet za 20 tisoč kitajskih delavcev. Važno da smo imeli kapaciteto za pol miljona ilegalcev, za katere je Cerar dobil kredit in izplačal 125 miljonov evrov, katere bomo plačeval še stoletja ob dodatni miljardi obresti letno in 34 miljardah pufa.

  Tako da ne pričakujte večjih plač in nižjih stroškov, ker ti manijaki niso v službi državljanov ampak sebe in svojih interesov.

  • Duhec

   Ja… delajo za nas. Ma fak…. bolš crknit od lakote.

 • Duhec

  Pahor bo pa spet predsednik…. ma ni šans, da bi blo kdaj bolš.

  • traktor

   Naj zmaga najlepši.

 • Fireblade

  Ne vidim problema za ta projekt, tudi če bi zmetali 2 milijarde za par tračnic .. AMPAk.. pred tem je nujno potrebno vedeti, katere firme se bodo lahko prijavile na razpise in koliko delovnih mest bo ta projekt generiral – za koliko let. Razni GH Holding in RIKO – komunista Škrabca ali Kolektor Koling Petriča, ne zaposlujejo skupaj 200 ljudi, pobirajo pa vse projekte v državi, dobički so pa nekaj 100x milijonov!!! Kam gre ta denar? UDBA? Raje delovna mesta v totalno uničenem gradbeništvu kot pa 1,5 milijarde vsako leto za javni sektor!!! Seveda na pošten način, na koncu bo vsaj proga na mesto papirjev in obrazcev!!

 • Duhec

  Kje je pa Omerzel?! On bo med glavnimi pr tej kraji…. vse se ve in noben nič. Pol se pa neki d* na portalih. Sami ne bojo šli… desnica pa… lol, v boj pošlje nov obraz…. Primca, ki je v kameni dobi.

 • rubec

  Če bi na divjem zahodu tire polagali z našo hitrostjo bi Jesse James svoj prvi vlak oropal šele pri osemdesetih. In verjetno kar peš.

 • Duhec

  Ko vsaj ta desnica neb bla tolk smotana…. pa je. Ma golazen kamorkol pogledaš.

  • baldeagle

   Golazen si ti in tvoja rdeča banda, katero zadnje čase tako poveličuješ in jim poješ slavospeve.

   • Ruggedplant

    Si se pa nekam naostril v času, ko te ni bilo tule. Tudi pri sebi opažam, da se vedno težje zadržujem. Dobrodošel nazaj!

    • baldeagle

     Priznam, da me včasih kar zanese, kar se ostrine komentiranja tiče. Zima je in imam več časa za posedanje pred PC-jem, kar pomeni, da bolj podrobno sledim nekaterim dogodkom.
     In res se včasih težko zadržujem, ko opazujem vse nečednosti, ki jih počne rdeča svojat z našo domovino Slovenijo, še bolj pa me na nek način prizadene, ko gledam, kako se naši ljudje povsem nekritično odzivajo na vse mogoče svinjarije, ki jih kontinuirano počenja rdeča falanga. Potem pa se najdejo, ki te rdeče kriminalce še podpirajo in jim celo pojejo slavospeve. To pa me včasih zelo boli in temu primerna je tudi moja reakcija skozi komentarje, ki jih napišem.

     • indijanka

      Zima je. Drži. Ta portal je nekakšna boksarska vreča tudi za izražanje občutka nemoči, ki nas preveva ob doživljanju okolja. Mogoče so provokacije namenjene tovrstnemu čiščenju. Dialektiki razmišljanj zagotovo niso. Provokacije so osebne in odraz čustvenega stanja, vsebina je provokatorjem drugotnega pomena.

     • Ruggedplant

      Te povsem razumem. Če je večinska slovenska raja tako zaspano apatična v svoji neinformiranosti, moramo biti tisti, ki vemo koliko je ura, toliko glasnejši, da se narod zbudi!

 • Vztrajnik

  Namesto da bi se preudarno lotili izgradnjo prepotrebnega 2. tira za dobrobit gospodarstva države, se koljejo kako bi si nagrebli polne žepe. Isto je bilo z avtocestami, onkološki inštut, pediatrična klinika,
  T Šoštanj , čakajo še na izplen savskih elektrarn, državno gozdno podjetje…
  Ne skrbet, SD bo pod dirigentsko palico foruma21 ob koritu (še bolje v koritu) za izgradnjo 2. tira , poizkušal bo odpreti tudi državno firmo za hitri servis ICS vlakov (glej link – za kakšno hitrost bo skrbel forum21):
  http://www.zurnal24.si/na-slovenskih-zeleznicah-pol-leta-brez-najhitrejsih-vlakov-clanek-282560
  Cerar pa bo vložil miljone davkoplačelskega denarja v te socialistične projekte. Kar se tiče kadrov v teh podjetjih ni za skrbet. Vse ima SD. Četudi ni strokovnjak je pa “naš”, enako kot po Sloveniji v Zavodih za socialno delo. Tako se dela pri nas v komunističnih “Butalah”.
  Povsod so bili tovariši 20 let do danes pri teh koritih. Kaj je ostalo državljanom ob omenjenih koritih pa presodite sami – če se vam ljubi. Sicer v “Butalah” nobeden ne jamra, tudi predsednik vlade ne.

  • Duhec

   Že v štartu si usral…. 2 tir ni za nobeno dobrobit, je pa za legalno krajo tistih pr koritu. Vse bo 5x preplačano in kaj teb pomen 2 tir, kaj boš mel od tega???? Sam škodo.

 • Duhec

  Lahko noč…. gledate šolski primer izdaje na vseh nivojih in področjih. Ko bi moral spraznit parlament in še vse ostalo, se p* na netu.

  • baldeagle

   Koliko plačaš za realizacijo tega, kar nakladaš v svojem postu? Za določeno ceno bi se morda dalo kaj konkretnega dogovorit.

 • radames

  Še vedno se igrajo s Slovenijo! Nekoč bo te igre konec!

  • baldeagle

   Na žalost se bodo igrali toliko časa, dokler ljudstvu ne bo dokončno prekipelo. Bojim pa se, da so naši ljudje še vedno pretirano ponižni hlapci in dopuščajo, da jih komunistična banda ožema, kot staro cunjo.
   Da pa je temu tako, pa nosijo veliko odgovornost mainstream mediji, ki kar vsi po vrsti trobijo v rog komunistični bandi, ker jih ta tudi finansira.
   Naivno in slepo ljudstvo pa kupi prav vse, kar jim rdeča banda servira preko svojih medijev.

   • Hribouc

    Torej, predragi moji?

    BUTAST NAROD IN NAJ GRE K HUDIČU!

  • AlojzZ

   “Nekoč bo te igre konec!”
   Ja, ko bo zadnji Slovenc rekel: “Dosti imam!” in umrl.

   • traktor

    Sem mislu, da bo rekel: nema nas više in umrl.

 • vili100

  Pa kaj ta prevarant še nima dovolj ko je že z eno nogo v grobu pa še naprej grabi.

  • von Rhein

   Pa še nadzorni vlakovodja hoče biti.Izkušnje ima dobre,pričel je kot premikač,napredoval v kondukterja in tako dalje do strojevodje.

  • Hribouc

   SATAN JE V NJEM.

 • antimur

  Tega ultralevaškega zločinca Kučana z njegovo bando moramo zaustaviti na vsak način. V

  • Hribouc

   Prva najboljša prilika, da ga aretiraš bo v Lažgošah, kjer bo velik mitomanski rdeči Cirkus na grobu pobitih Dražgošanov, častnih, čistih, domoljubnih, pogumnih, zvestih in pobožnih slovenskih ljudi.
   Umrli so zaradi strahopezdetastih komandantov, komisarjev in navadnih borcev, ki so uboge vaščane pustili popolnoma na cedilu in jih prepustili švabskemu linču in poboju!
   Partizani so vaščanom zatrdo obljubili, da se bodo in, da jih bodo branili do zadnje kaplje krvi.
   Iz gozda so, še vedno z orožjem v rokah zijali ko budale, kako Švabi pobijajo ljudi!

   Pizde sprijene pezdetaste so jo stisnili v Jelovico, takoj, ko so opravili svoje poslanstvo – fingirano borbo v srcu Evrope ! POLITIČNO KOMUNAJZARSKO HINAVSKO !

   Ko so preživeli vašlčani pribežali v leseno kočo na Jelovici so jo hrabri partizani vrgli ven na mraz in sneg! Trije otroci so zmrznili!

   Sedaj rajajo že leta na grobu ubogih pobitih vaščanov !
   SVOJAT KORITARSKA, PROSTAŠKA, NEKRITIČNA, NEZAVEDNA, BARBARSKA IN NESLOVENSKA, NEČLOVEŠKA! SRAMOTA NARODA!

   Ne razumem sedanjih Dražgošanov kako ta Udbokučanistični cirkus in komunistično orgijo sploh gledajo!

 • Ivan Friderik Novak

  Prvič, drugi tir je potreben že zaradi obratovalne varnosti, da o povečanju pretoka blaga ne govorimo.
  Drugič, ni nujno, da se drugi tir zgradi na novi trasi. Lahko bi ga položili ob obstoječem tiru z manjšimi odstopanji.
  Tretjič, vse dosedanje vlade so odgovorne, da se ni (skoraj) nič naredilo v zvezi z drugim tirom.

 • MEFISTO

  Mar ni pred časom Cerar že šofiral lokomotivo po drugem tiru?

 • RATATA

  V četrtek, 12. januarja 2017, ob 17. uri na Jankovićevem magistratu bo edinstvena priložnost za aretacijo mnogih pomembnih.
  Upam, da kriminalpolicaji sledijo.

 • Hribouc

  Forum21Murgeldorf / Razširjeni Centralni Komitet Zveze Kučanistov Slovenistana

  Svet za civilni nadzor projekta drugi tir

  ——————————————————————————————————-
  Sprašujem Milana Kučana -Plavega, šefa Foruma 21, milega upokojenca :

  Ali je Republika Slovenija vojaška ali policijska ali civilna država ?
  1-

  Ali civilna država Slovenija potrebuje civilni nadzor t.im. Sveta za civilni nadzor drugega tira?
  2-

  Torej država Slovenija nima dovolj nadzornih mehanizmov in nadzornih institucij za izvajanje proj.Drugi tir ali ima nekompetentne institucije ali so le te nevredne zaupanja?
  3-
  Kateri so razlogi za ustanovitev tega Sveta ?
  4-

  Na kakšen način, v kakšni obliki je registriran Svet za civilni nadzor?
  5-
  Katere so funkcije in katere so odgovornosti tega sveta?
  6-
  Kdo so člani Sveta?
  7-
  Kje in kdaj bo objavljen zapis sestanka na Magistratu?
  —————————————————————————————————————————–
  TOREJ, DRAGI BUTALCI:

  1.Kučanovi krojijo politiko in odločajo vse o Drugem tiru.

  2.Kučanovi izvajajo “državni nadzor” nad izvajanjem proj. Drugi tir.

  3.Kučanovi specialci v Forumu21 in njegovih TOZDIH izvajajo še “Civilni nadzor nad proj.Drugi tir”.

  POVEJTE MI KAKŠNA JE TA DRŽAVA SLOVENIJA.
  Kakšen tip države je to, Kučan boš povedal?
  MILAN KUČAN, ZAHTEVAM VSE ODGOVORE NA GORNJA VPRAŠANJA.

  Civilni civilist Udbokučanističnega Aparthajd Gulaga Slovenistan, Frančišek

 • Novakec1

  A toliko nakradenega denarja bodo opral z blagoslovom države? Taglaven delež bo imel Zokun&sinovi.

  • Poštenje velja

   in prav je tako.
   Enjoy zlovenija

 • črnaovca

  Eni so vedno zraven a pravega nasprotovanja s strani pravičnikov proti TEŠ6 proti tretji razvojni osi in sedaj proti drugemu tiru ni bilo slišati, sliši se le o Koroških dečkih, z gostilničarjem v Kliničnem centru se tudi ukvarja poslanka, se pravi da ravno tako računajo da bodo primaknili svoj lonček ko bo stvar stekla. Seveda je treba očrniti nasprotnike de sa ne bo videlo koliko so pokasirali sami