fbpx

Medijski baron Odlazek po Reporterju še v nakup Mladine?

Foto: STA

Po nakupu revije Reporter se medijski tajkun Martin Odlazek zanima še za nakup skrajno levičarske Mladine. Ali so v podjetju KB1909 pripravljeni prodati svoj 70,4-odstotni delež Mladine, še ni znano. 

Medijski mogotec Martin Odlazek je za Finance potrdil, da se je pri lastnikih Mladine resno pozanimal, če bi jo prodali, vendar od njih ni dobil jasnega odgovora. Z lastništvom Mladine in Reporterja bi leve in desne novinarje spravil na način, da bi še vedno pisali naprej, kot so doslej, vendar pod isto streho.

Odlazek je sicer že sedaj tretji največji posamični lastnik Mladine, in sicer preko tiskarne Delo TČR, ki je 4,5-odstotna lastnica Mladine. Prva dva največja lastnika sta družbi Distriest in Transmedia, ki sodita v tržaško skupino KB1909, o kateri smo že pisali, da je državno banko NKBM oškodovala za 4,3 milijone evrov davkoplačevalskega denarja, njeno hčerinsko podjetje Mark Medical pa je iz slovenskih bolnišnic počrpalo 196 milijonov evrov.

V uredniško politiko se ne bo vtikal
Pred nekaj dnevi je Odlazek preko svojih podjetij postal tudi lastnik revije Reporter. Uradno je sicer lastnica družbe Tara Miklič, dekle Odlazkovega sina Nejca Odlazka, ki pa je lastnik Krater Medie, ki izdaja številne časopise in revije ter obvladuje tri radijske in eno televizijsko postajo.

Kot je Odlazek dejal za Finance, se je za nakup Reporterja – čeprav o kupnini ni govoril – odločil zaradi dosedanjega sodelovanja in konsolidacije poslov, saj so pri njem tiskali revije, prav tako pa so jim oddali prazne prostore. Hkrati je obljubil, da se v uredniško politiko ne bo vtikal, saj da za tovrstno delo ni kompetenten. O stanju v zvezi z zaposlenimi je dejal, da bo vsaj eno leto ostalo enako kot doslej.

M. P.