fbpx

Milan Kučan je za razliko od drugih z levice le prišel, toda s protestnim sporočilom

Milan Kučan na proslavi s protestniškim znakom (foto: twitter)

Milan Kučan se do zadnjega dne ni izjasnil, ali se bo proslave za 30 let samostojnosti Slovenije udeležil ali ne. Vseeno pa je na koncu na proslavo provokativno zakorakal kar s protestniško nalepko, kjer je upodobljeno kolo. 

Zagotovo ni imel po naključju na sebi simbola “politikolesarjev”, s  tem simbolom je očitno javno pokazal, kdo pravzaprav ves čas stoji za protesti. In da petkovo kolesarjenje ni nič drugega kot protest elite proti vladi in želja, da bi oblast dobili nazaj.

Milan Kučan je na proslavo prišel kot kakšen uradni predstavnik Jenullovih kolesarjev, ki so med himno in minuto molka za padlimi za domovino nespoštljivo žvižgali in sramotili Slovenijo.

Mimoidoči, ki so bili na Prešernovem trgu, kjer je potekala alternativna proslava, so bili nad videnim zgroženi. 30 let samostojnosti so “praznovali” brez slovenskih zastav, mnogi pa so imeli oblečene majice z napisi “SFRJ”. Vladala naj bi negativna energija, sovraštvo in nobenega zmagovalnega vzdušja, kot le nekaj sto metrov stran na Trgu republike, kjer je bilo slišati slovensko himno, slovenske narodne pesmi in videti plapolanja na stotine slovenskih zastav.

Sara Kovač