Moje življenje v totalitarizmu: Partizani razorožili nekdanjega olimpijca Leona Štuklja, ker je preveč odkrito izražal svoje protikomunistične nazore

Foto: STA

V knjigi Moje življenje v totalitarizmu je Peter Starič razkril, kakšno je bilo življenje pod totalitarnim režimom, tako enim kot drugim, in opisal grozote, ki so se dogajale, ter kakšno je bilo sprenevedanje komunistične oblasti, ki je bila izvedena samo v množičnih pobojih. 

“Režim, ki nam je vladal 45 let, ni bil v svojem bistvu prav nič milejši od tistega, ki so nam ga prinesli okupatorji, v terorju, ki ga je izvajal, pa je bil najhujši, in to proti lastnemu ljudstvu,” piše Starič v knjigi Moje življenje v totalitarizmu.

Knjiga je polna podobnih, srce parajočih odlomkov, v katerih Starič piše o svojih spominih pod totalitarno taktirko. “Samo med februarjem in aprilom so vosovci pobili kar 38 Slovencev, ne samo odraslih, tudi nekaj otrok. Veliko od njih je imelo to ‘napako’, da so se želeli bojevati proti sovražniku brez pokroviteljstva OF, ki je bilo trdno v rokah komunistov. Že proti koncu leta 1941 je komunistični voditelj Boris Kidrič razglasil smrtno kazen za vsakega, ki bi se bojeval proti sovražniku zunaj organizacije OF.”

Komuniste bolj zanimala internacionala kot obstoj slovenskega naroda
Partizani so postali rak rana slovenstvu. “Po vsem, kar sem izvedel o partizanskem bojevanju, pa se je v meni vedno bolj utrjevalo prepričanje, da partizanščina veliko bolj škodi nam, Slovencem, kot pa okupatorjem,” piše Starič in dodaja: “Praviloma so vsaki žrtvi po smrti nadeli pečat izdajstva ali kolaboracije. Sčasoma pa je postalo vedno bolj jasno, da so komunisti s to pretvezo odstranjevali svoje politične nasprotnike.”

Tisti, ki niso bili pripravljeni sprejeti komunizma in slepega oboževanja Stalina, so postopoma “izginili”. “Kandidata za izginotje so po navadi poslali na kako samomorilsko nalogo ali pa v kako drugo komando, kamor sta ga spremljala še dva preverjena partizana. Ko sta se vrnila sama, sta povedala, da jih je napadla nemška patrola, ki je ubila njunega tovariša.”

K partizanom je v tistih letih pristopil tudi olimpijec Leon Štukelj zaradi želje po boju proti okupatorju. Sprva je dobil uniformo in orožje, a so ga partizani kmalu razorožili ter poslali v kazenski bataljon, saj je preveč odkrito izražal svoje protikomunistične nazore. Ko so se bataljonu začele približevati čete Waffen SS, “so jo njihovi stražarji partizani pobrisali ter prepustili bataljon na milost in nemilost Nemcem. Štukelj, ki je znal perfektno nemško, je komandantu dopovedal, da morajo v kazenskem oddelku kopati protitankovske jarke, ker so jih imeli v OF za nezanesljive”. Zaradi tega je imel Štukelj veliko težav tudi po vojni.

Nekaznovani morilci
A delovni bataljon je doletel redke. O pobojih v Hudi jami tako Starič piše: “Ker se je vse to dogajalo večinoma ponoči, je uspelo petnajstletni deklici, da je še pred vhodom v rov pobegnila. Naneslo pa je, da je za pomoč prosila nekega zagrizenega terenca, ki ji je s krampom najprej izkopal oči, ter jo nato prinesel do vhoda v rudnik, kjer so jo pokončali. Pred nekaj leti se je tisti človek obesil, tako so pripovedovali tamkajšnji vaščani, ki vedo za celotno zgodbo.”

“Ker je morala imeti Jugoslavija vsaj na zunaj videz bolj demokratične države, represivnih zakonov niso več tiskali v Uradnem listu. Pač pa so take zakone in predpise, ki so bili v ostrem nasprotju z Deklaracijo Združenih narodov o človeških pravicah (ki so jo podpisali tudi jugoslovanski zastopniki), tiskali v tajnem uradnem listu, ki so ga dobivali le najbolj posvečeni,” piše Starič.

Ivan Šokić

 • Bald Eagle

  Komunizem je zločinska ideologija smrti in ne življenja, v imenu katere so partijski zločinci na najokrutnejši in krvav način odstranili svoje politične nasprotnike in si tako na nedemokratičen način, mimo volilnih skrinjic prigrabili oblast.
  Niti enega komunističnega režima ni bilo na svetu, ki ne bi bil do skrajnosti krvav in zatiralski do lastnih ljudi, ki ne bi uporabil najhujših podlosti za polastitev oblasti. Tak je bil pri nas, tak je bil povsod drugod.
  Komunizem je huda civilizacijska sramota, ki jo po vsem, kar o komunizmu vemo danes, lahko zagovarja samo umsko prizadet individuum.
  Zato bi bilo potrebno vsaka javna zborovanja strogo prepovedat, kjer se časti zločinski režim in njegovi simboli, storilce pa najstrožje sankcionirat. Nobena zdrava pamet si ne dovoli, da bi častila zločince in morilce, le v Sloveniji se najde trop rdečuharskih blaznežev z opranimi glavami, ki častijo ideologijo in režim, ki ga je cel razviti svet zavrgel in ni nikjer sprejemljiv

  • Valter BraniSlav

   NO kdaj mi bos povedal ce ti Medicare placuje stroske zdravstvenih storitev v SLO?

  • Bald Eagle

   Katera smet smeti pod mojim komentarjem, da je ne vidim, ker je blokirana?

   • Valter BraniSlav

    Tocno ves kdo ti pise. Samo ne ves kaj odgovoriti you fake American

   • FORT WORTH

    Tumpek…
    Hehehe

 • Valter BraniSlav

  Komunisti so bili do Leona Struklja tako neizmerno zlobni da je bogi revez umrl v rosni mladosti..

 • Bald Eagle

  Revolucija je pomenila krvav boj za vzpostavitev partijske diktature, ne pa demokratične oblasti. Torej antidemokracije, ne demokracije. Vse druge odporniške skupine so zagovarjale demokracijo, zato je parija z njimi obračunavala, jih prepovedala pod smrtno kaznijo že septembra 1941 in začela pobijati Slovence, ki ji niso bili povšeči in s tem namerno sprožila bratomoren boj.

 • Valter BraniSlav

  Koliko je star gospod Sokic da ve kaj se je v resnici dogajalo v SFRJ?
  Ali pise po narocilu velikega lizalca Brozovega anusa Janse?

  • AlojzZ

   Zanimivo, da je gospodu Valterju dovoljeno omalovaževanje. No, nič presenetljivega pa ni, da tak pač je.

 • Bald Eagle

  Na tleh Slovenije se je med vojno in po vojni zgodil strašni zločin, ki so ga zagrešili komunistični banditi in nima primerjave v naši zgodovini. Zločin se z nepriznavanjem tega dejstva še podvaja – tudi nepriznanje zločina in ščitenje zločincev, ki so to storili, je namreč zločin nad resnico in pravico.

 • Valter BraniSlav

  A vi mislite da boste z nenehnim stetjem kosti zmagali na volitvah?

 • Bald Eagle

  Normalen človek ne more biti ponosen na grozodejstva, ki so jih komunistični morilci uprizorili nad nedolžnim slovenskim ljudstvom in otroci, ki niso bili krivi nič drugega, kot to, da so razmišljali s svojo glavo in s tem nasprotovali zločinski komunistični ideologiji. In zaradi tega so postali notranji sovražnik, ki se ga je bilo potrebno znebiti na najbolj brutalen in zverinski način, da so se lahko komunistični morilci dokopali oblasti, preko njihovih trupel.
  Zato je prav, da ljudje izvejo za vse grozote, ki so jih počeli komunistični banditi.

 • Bald Eagle

  Slovenija je plačala in še plačuje ogromen davek za svojo medvojno in povojno komunistično avanturo – hlapčevanje neki zgrešeni, protičloveški ideologiji smrti in zločinu. Nikoli v zgodovini nismo imeli toliko žrtev, nikoli ni bilo izrečenih toliko laži in nikoli v zgodovini ni bilo toliko nesramnih žalitev nasproti mrtvim in živim sorojakom.
  Gre za izrazito primitivnost, pokvarjenost, nekulturo in neciviliziranost, ki se v vsej surovosti pokaže ravno ob ravnanju z mrtvimi. S tem se je izgubila vsaka sled za kulturo, ki so jo izoblikovali naši spoštovanja vredni predniki in ki nas je naredila za narod. Osnovno človeško civiliziranost so prodali za – “borčevsko”.

  • Frank Novak

   Pravite da ste v ZDA rojeni. Sklepam da imate Medicare.
   Vam Medicare placuje zdravstvene storitve v Sloveniji?
   Hvala za odgovor.

 • Franjo Trojner

  Komunistične zveri, njih potomci nam vladajo še danes. Njih familje so si prilastile državo in kapital.

 • VERRZIFIKATOR

  Ah, saj zgodba malce je drugačna,
  niso športnika razorožili,
  le medalje so se polastili,
  vojska je zlatá bila pač lačna.

  • Krtača 20

   Pesmice postajajo vse krajše in vedno bolj butaste…

   • RATATA

    A si ti kopitar?

 • ĐĐ Style
  • joza joza13

   Spelji se Pajnkiher u P.M.

  • sprehajalec

   kje si pa ta pust našel džidži?

 • Anton

  Ja 15 letna deklica je bila vendar kolaborantka, bojo spet pisali razni Dovči,tvitiji in toneti.

 • Krtača 20

  Pa spet domobranski portal in njihovo štetje kosti, pač zaslužene nagrade za izdajstvo naroda.

  • joza joza13

   A te je sram?
   Mene bi na tvojem mestu bilo…

  • sprehajalec

   Izdajstva ni bilo, ker ni bilo legalne oblasti. Samooklicani del naroda še ni narod. Državljanska vojna med Komunisti in Antikomunisti pa je bila največja tragedija v zgodovini slovenskega naroda.

   • Jovo Jamnica

    V Marburg an der Drau ni blo met 1941 in 1945 dobene državlanske vojne…

    • sprehajalec

     Ker pač ni bilo komunistov in Italijanov.

     • Jovo Jamnica

      Ki pa je te pol Štukl partizane v Marburg an der Drau našo???

     • sprehajalec

      malo sem pogledal okoli, vsi viri pravijo, da je bil Leon Štukelj četnik in član angleške SOE. Tako je napisal Bajt v knjigi Bermanov dosje. Izgleda se članek nanaša na povojno obdobje in čas ko je bil zaprt.

     • Jovo Jamnica

      No, to je že bolše… Štukl je po doseglivih podatkih sedo sam en mesec. Majn ko Jančar…

 • VERRZIFIKATOR

  ŠE POMNITE, TOVARIŠI?

  Še pomnite, tovariši, laži?
  Seveda, kajpak, saj se jih pogreva,
  in sleherna ob lasten jaz zadeva,
  zato z njo mažete si vsi oči.

  Še pomnite, tovariši, resnico?
  Pred njo tovarišija vsa zardeva,
  boji se zlasti njenega odmeva,
  doživlja kot najhujšo jo krivico.

  Še pomnite, tovariši, pobite?
  Oh, teh se spomnite od vseh najraje,
  so mnoge žrtve predmet vaše kraje,
  za svoje si jih zlahka prilastite.

  Še pomnite, tovariši, vse kraje?
  Vi v vilo ste se kajpak le vselili,
  ko rade volje so jo zapustili
  lastniki, ker odšli drugam so raje.

  Še pomnite, tovariši, tajitve?
  Kako pred lastnimi ste se lagali,
  lažem kako resnice videz dali,
  lotevali ste strastno se skrunitve.

  Še pomnite, tovariši, arhive?
  Pred temi najbolj danes trepetate,
  saj moč besede pisane poznate,
  in pravite, besede da so krive.

  Še pomnite, tovariši, poduke?
  Te zadnje čase ste na plano dali,
  za mlajše se mendá rodove zbali,
  da kaj se ne prenese še na vnuke.

  Še pomnite tovariši, dokaze?
  Ste gledali se svojčas v ogledalo,
  a zdaj še dolgo sapo bo jemalo
  vnukom, zroč znakažene obraze.

 • Janez

  Starič je še en od komunistov ki se je nato prefarbal in pridružil drugim pridaničem v SDS.

  • sprehajalec

   Praviš odpadni komunisti so pa pridaniči? Samo pravi komunist je do konca komunist?

 • Branko

  Najprej ji je s krampom izkopal oči….
  Pa odkje pobirate take pravljice. A golaž pa niso skuhali iz nje.

  • sprehajalec

   Žal niso pravljice. Tako imenovani “terenci” so bili podivjani. In pod nikakršno komando in zakonom. Na dan so nekaznovano lahko prišle najnizkotnejše strasti. Licence to kill, bi rekli Angleži.

   • Goran Hvala

    Pa isti kot ta beli…vsak je svoje..kar sm gledal arhiv niso nic zaostajal v izzivljanju nad ujetniki…

    • sprehajalec

     Tako imenovani Antikomunisti so bili vseeno pod nekim nadzorom inštitucij pravne države in Komande. Policija (Hacin) in sodišča. če gledaš Črne Bukve so se vršila izkopavanja in obdukcije. Pa časopisna poročila so bila o pobojih.

    • macon

     Kako isti? Mene so učili, da so bili partizani praktično brezmadežni angelci pa tako zelo dobri in nesebični. Borili so se za svobodo in nemočno ljudstvo!

     To, kar pišeš, je fašizem! Ti si fašist!

     • Goran Hvala

      Ne vem kaj so tebe ucili…ce so te naucil brat bi si pa ja sam prebral..nic ni blo roznato…

    • Sale

     Samo partizani so pobijali zločince .fašiste zakon je na strani partizanov.fasite vaške domosralska je treba pobiti kakopak drugače .serjemo se na vaše rajske vaške domosralska pedofile amen

     • Goran Hvala

      Jah sej to…pac bli smo “baje rdeci”…tak da jaz imam domobrance tud za izdajalce in ve se kaj doleti izdajalce…sem pa cist neopredeljeni…ne hodim na volitve..

 • Štalmajster
  • sprehajalec

   Lepo, da prikličeš spomin na Holokaust.

 • Goran Hvala

  Hahaha…a to obstaja drzava kjer nasprotnikom rezima puscas orozje?..cist tak mim grede vprasam ker ste napisali kot da kaj takega se zgodi sam v bivsi jugi…smeskoti…se danes v demokraciji bi te verjetno na hitr razorozil ce bi z pusko v roki vsklikal proti demokraticne parole…al kak si vi to predstavlate.?

  • Aron

   Kdor gre z orožjem proti legalni oblasti je terorist, sploh ni debate.

   • sprehajalec

    Legalne oblasti v časih ki jih omenja članek ni bilo. Po tej logiki se vsak za šankom lahko okliče za legalno oblast. Legitimiteta mora imeti neko podlago.

    • Aron

     Pazi, govorim o legalnosti, ne o legimiteti. Velika razlika.

     • sprehajalec

      Legalnost je raztegljiva kot zvečilni gumi. Po vojni so ljudem to legalnost vtepli v glavo. Milom ili silom. zato ste danes prepričani v to.

     • Aron

      Še vedno pa je bila legalna, get over it.

     • sprehajalec

      kako bo neka samoproglašena Protiimperialistična Fronta skupaj z ožjim krogom Društva prijateljev Sovjetske Zveze, ki je ob samem nastanku izključila 70% takratnega volilnega telesa Dravske banovine legalna? na kakšni osnovi?

      Gre za državni udar in narodno izdajstvo.

     • Aron

      Jah, najbolš da greš pred ESČP, ali še boljše, na ICC in tožiš vpletene. Poročaj o uspehu.

     • sprehajalec

      To je tako, kot da bi naprimer Turčija za Armence med prvo vojno rekla, pa pejte pred ESČP, pa ICC. Če bi kdo kaj rekel. Ali pa za srebrenico.

      Možete da me uhvatite za kurac, bi rekli na jugu. jaz bom pa še naprej slavil te poboje pa to prevaro….

     • Aron

      Pri Armencih je šlo za genocid, ki ga proznava večina sveta. Pri pobojih izdajalcev gre za gentlemenski dogovor med zmagovalci vojne. Njih toži.

     • sprehajalec

      Pod izdajalce imaš v mislih Antikomuniste?

      Ni bilo nobenega dogovora, vse enote so bile vrnjene povsod v matične dežele. dansko, Norveško, Francijo, belgijo Sovjetsko zvezo.

      pobili so jih samo v Sloveniji in na Hrvaškem. Gentlemani ne pobijajo brez sojenja in ne pobijajo političnih nasprotnikov. To počnejo komunisti.

     • Aron

      Z izdajalci bo opravila vsaka država posebej. V Jugoslaviji so bili na oblasti zmagovalci, poraženci so pač plačali kazen. Pa so jim lepo rekli, da naj se predajo, dokler je še čas, pa ni in ni pomagalo. Škoda..

     • sprehajalec

      Ta psihoza poveličevanja pobojev 1% slovenskega naroda, je še danes zelo živa. nihče je ni zdravil. zato si slovenski narod zopet lahko na ta način skoči v lase aron,….

      Poveličevanje in opravičevanje izvensodnih pobojev vsekakor ne doprinese k neki enotnosti v narodu. Poleg tega je Slovenija edina država na svetu, ki to počne. Slavi poboj 1% mladih ljudi v skupnem številu prebivalstva izvensodno in v mirnem času, zato ker so bili Antikomunisti.

   • FUCK COMMUNISM

    Komunajzarji NIKOLI in NIKDAR niso bili legalna oblast, ker na oblast niso prisli z zmago na volitvah, ampak z nasilnim prevzemom oblasti – drzavnim udarom, revolucijo! Tej rdeci drhali pod nos molit puskino cev je CASTNO dejanje!!!

    • Aron

     Če me spomin ne vara, je celoten svet priznaval našo povojno oblast. Torej je bila legalna.

     • sprehajalec

      Po podpisu Sporazuma Tito-Šubašić, ko so se na papirju združile kraljeva vojska v domovini z NOB enotami. 1944. Sporazum so Komunisti kasneje uzurpirali.

     • FUCK COMMUNISM

      Boli mene kurac kdo je priznaval jugo povojno oblast. Prevzeli so oblast nezakonito in na racun desettisocev mrtvih sonarodnjakov. Ne seri mi o tem, kdo vse jo je priznaval.

     • Aron

      Oblast je bila legalna, kdor je prijel orožje proti oblasti, je terorist. Postavi se na glavo, če ti kaj ni všeč.

     • FUCK COMMUNISM

      Ej, dej mal komunajzarskega dreka pozri, k je bil tko priznan. Idiot!

     • Sale

      Smrt vaškim pedofilskim stražam smrt domosralcem

     • Sale

      Serjemo se vam na domosralce vaške pedofile serjemo se vam na grobove amen

    • Sale

     A razmišljaš da bi si vzel to bedno življenje nimaš ničesar službe staršev žene otrok prihodnosti vrzi se čez balkon pod vlak.ne taki dedci mlohavo ticev brez ljubezni do življenja gredo pobijat druge na.ulici namesto da bi vzel svoje življenje.poglej grem stavit da bo Janša v tem letu naredil samomor amen

     • WISKY 1000

      dva loleka

   • Goran Hvala

    Baje…no sej pol smo bli tud mi teroristi leta 91…jansa sploh…:’)

    • Aron

     V očeh JLA generalov definitivno.

    • Aron

     V očeh JLA generalov definitivno.

  • sprehajalec

   Gorane, slabo čitaš ob pomanjkljivem poznavanju problematike.

   Štruklja so ob prihodu v partizane zaradi njegovega govorjenja razorožili, ter poslali v t.i. delovne bataljone.

   #se danes v demokraciji bi te verjetno na hitr razorozil ce bi z pusko v roki vsklikal proti demokraticne parole.#

   V angleški vojski je naprimer povsem vseeno, če si za torije ali laburiste. V slovenski pa je to pomembno.

   • Jovo Jamnica

    F kerem partizanskem delovnem batajlonu je služo Štukl???

    • sprehajalec

     Saj ti zgoraj v članku piše..

     • Jovo Jamnica

      Nič nea piše f kerem. Sn prečito.

    • FUCK COMMUNISM

     Glede na to kako pises, si ali nepismen ali pa prevec len, da bi clanek prebral

     • Sale

      Kaj je zlorabljeni deček faranov .nimaš Jurčec za cuzat si mal že prestar za cuzanje ticev duhovniskih

 • Anonimni_Profesor

  Tako je delala že med vojno še bolj intenzivno pa po vojni zločinska komunajzerska bagra. Tisti, ki so se ji pridružili pa so se potem skesali vedo jasno povedati, kaj so sklepali na njihovih boljševiških sestankih. Tega je treba ubit, onega drugega moramo zjebat. Itd.

  • janez cepec

   tega pa teb, s tvojmu magičnemu IQ, ki se ti s strarostjo zmanjšuješ in si že bliz nule, če nis clo u minusu, res ni blo težko pogruntat. al ti je pa nekdo pršepnu na uho, a?

   • sprehajalec

    Kwaj janez, profesor ma še velik fore, če tebe pogledamo kje iQ u minus….

  • sprehajalec

   nekako podobno je šlo, kot tisti sindikalisti na slovenskih železnicah. Izobrazbena struktura in besednjak sta bila identična.

   • Anonimni_Profesor

    Kolega razumni bilo je v stilu komunajzerskega robavsa Maslese.

 • janez cepec

  dr. Peter Starič opisuje v knjigi kalvarijo, kot da bi biu interniran celo vojno. v Gonarsu pa je biu 7 mescev. no ja verjetn mu res ni blo lahko. kot današnji ploden kolumnist šimfa čez bivši sistem, socializem Jugo etc, čeprav je u teh časih doktorirou, u tem svinčenem času, ko navadnem folku ni blo dano it u Trst po kavbojke in kofe, je on službovou 3 leta u Amerik. sistem ga ni kej preveč jebu, se vam ne zdi?

  • FUCK COMMUNISM

   Dej gobec zapri, imbecil zabit!

   • Sale

    Serjemo nad Hudo jamo .peticija z a javni WC .serjemo se v usta črta in Jakoba Janeza in Urše živela smrt janse

    • FUCK COMMUNISM

     Tebe je definitivno treba poiskat in pospravt! Med prvimi!

     • Sale

      Hhahajhaha

     • FUCK COMMUNISM

      Hahahahaha smesn, ja. Govno cefursko!

     • Sale

      Hjahahhaa hlapec izrojeno v incestno družini.plitek genetski bazen

     • FUCK COMMUNISM

      Nic ni slabsega kot primitiven petokolinaski rdecuharski cefur. Nic! Ugonobit te je treba! Bols prej kot kasnej!

    • WISKY 1000

     a se da tega cepca prijavit,misli,da je anonimen.

     • Sale

      Zbiram zamaske za retarda črta in Jakoba zbujata se posrana poscana kot Janša in kukata pod pojstlo če je Milan tam hhahahhahhaa

     • Sale

      Hhahajahaj crkn govno pedofilsko desno.retard družina incestno Janša je poginila aleluja amen hvala bogu da si kaznoval izdajalce v hudo dobri jami

     • janez cepec

      nabije te cepec na kurac, pa de videš, de nism anomimn

     • FUCK COMMUNISM

      Hraber si ti cepec… smo to do zdaj ze imeli priloznost spoznat… prekleta pizda mejhna usrana!

     • Sale

      Snema se biografski film ne joči Janez.in a si ti tud not padu o vaških pedofilni domosralska strazi

   • Kuda Buks

    Tale Janez Cepec se ne bi spametoval pa če bi cel blok meditiral in izgovarjal OM. Sale je pa tudi najbrž produkt Miloševičevih medicinskih poskusov nad albanskimi cigani in se je zaradi teh poskusov nad njim in družino njemu zmešalo da je zdaj vse pomešal in zmedeno sledi ideologiji svojega diktatorja.

   • WISKY 1000

    pravi cepec,škoda zraka za cepca

   • janez cepec

    tablete ti popušajo, ped nazaj za ograjo

 • VERRZIFIKATOR

  ŠE POMNITE, TOVARIŠI?

  Še pomnite, tovariši, laži?
  Seveda, kajpak, saj se jih pogreva,
  in sleherna ob lasten jaz zadeva,
  zato z njo mažete si vsi oči.

  Še pomnite, tovariši, resnico?
  Pred njo tovarišija vsa zardeva,
  boji se zlasti njenega odmeva,
  doživlja kot najhujšo jo krivico.

  Še pomnite, tovariši, pobite?
  Oh, teh se spomnite od vseh najraje,
  so mnoge žrtve predmet vaše kraje,
  za svoje si jih zlahka prilastite.

  Še pomnite, tovariši, vse kraje?
  Vi v vilo ste se kajpak le vselili,
  ko rade volje so jo zapustili
  lastniki, ker odšli drugam so raje.

  Še pomnite, tovariši, tajitve?
  Kako pred lastnimi ste se lagali,
  lažem kako resnice videz dali,
  lotevali ste strastno se skrunitve.

  Še pomnite, tovariši, arhive?
  Pred temi najbolj danes trepetate,
  saj moč besede pisane poznate,
  in pravite, besede da so krive.

  Še pomnite, tovariši, poduke?
  Te zadnje čase ste na plano dali,
  za mlajše se mendá rodove zbali,
  da kaj se ne prenese še na vnuke.

  Še pomnite tovariši, dokaze?
  Ste gledali se svojčas v ogledalo,
  a zdaj še dolgo sapo bo jemalo
  vnukom, zroč znakažene obraze.

 • Burek Burecki

  Tale roman je na nivoju herija poterja…

 • Sale

  Retard družina Janša je poginila.veselimo se Hitler Janša je crknil

  • FUCK COMMUNISM

   Predlagam, da si kupis grob!

   • Sale

    Ti že živiš v njemu govno pedofilsko domosralska.te duhovnik nabija a v usrano rit crkn kot družina retard Janša amen

    • FUCK COMMUNISM

     Ti imas resnicno zeljo crknt! Ti jo bomo uresnicl!

  • WISKY 1000

   te že iščejo

   • Sale

    Poginili družini Janša se serjemo na grobnico in v Hudo jamo se vam serjemo v usta domosralska amen

   • Sale

    Misliš da sem kot posranan poscana kot sta črt in Jakob .zbiram zamaške za slovenske otroke črt Jakob itd.hvala bogu za izumiranje gnojev slovenskih amen živela muslovenija.amen

 • Vera

  G.Leona Štuklja so se začeli oblastniki spominjati komaj takrat, ko so uvideli, da se bodo lahko z njegovo osvojeno medaljo “ponašali”, prej so ga pa prezirali do njegovih častitljivih let , ki se jih je učakal s vztrajanjem pri vsakodnevni redni vadbi . Še v Ameriko v Atlanto so ga vlekli, kjer pa je bil takratni predsednik Bill Clinton , zelo navdušen nad našim olimpionikom Štukljem . Leon: Počivajte v miru .

 • Jovo Jamnica

  Keri vozeki. V osmih urah… sto “komentof”, Best pa osn plusof ot sektašof…

 • Sale

  Živela huda jama in smrt domosralcev. Bog prosim ubij Janšo amen

 • Sale

  Janša je poginil vzel si je bedno zivljenje aleluja amen

 • Sale

  Hhaaaa grozijo mi hajjaa

  • garfi

   Sale • eno uro nazaj
   Živela huda jama in smrt domosralcev. Bog prosim ubij Janšo amen

   Sale • 3 ure nazaj
   Retard družina Janša je poginila.veselimo se Hitler Janša je crknil

   Ti že živiš v njemu govno pedofilsko domosralska.te duhovnik nabija a v usrano rit crkn kot družina retard Janša amen
   Janša je poginil vzel si je bedno zivljenje aleluja amen

   • FUCK COMMUNISM

    To sem jaz temu organizmu napisal prvi. On zdaj joka…

 • Sale

  Visit WISKY 1000’s profile
  WISKY 1000
  saleta že iščejo,dobil bo svojo porcijo.
  6:42 a.

 • Sale

  Če se mi kaj zgodi veš kaj bo

  • garfi

   nihče normalen te ne bo pogrešal

  • FUCK COMMUNISM

   Ne “ce” se ti kaj zgodi, teb se BO nekej zgodl!!!

   • Sale

    Ponesreči se je zgodila tvoja mama.imam spolne odnose z tvojo mamo.masiram ji mandeljne

    • FUCK COMMUNISM

     Samo cefurski rdecuharski petokolonaski primitivci omenjate starse in otroke. Tebe je treba ubit cimprej!!!

 • Sale

  FUCK COMMUNISM
  Predlagam, da si kupis grob!

  • FUCK COMMUNISM

   Tako je! Cimprej, ce noces, da te vrzemo divjim svinjam

 • Sale

  FUCK COMMUNISM
  Tebe je definitivno treba poiskat in pospravt! Med prvimi!
  6:28 a.m.

  • Palček

   Moj dragi sodrzvljan….bodi strpen do dtugace mislecih..pojdi v gozd in se malo nadihaj slovenskega zraka….boš videl da ti bo lepo….sproti pa se naberi malo regrada

   • Sale

    Regrat je dobr za jetra fašisti pa za gnoj v Hudo jamo

    • Palček

     Bodi strpen…vsi dihamo isti zrak.. mati narava ne pozna levih.. desnih…poljubi svoje najblizje….pa jim povej da jih imas rac

 • Sale

  Vesela novica Janša je poginil vzel si je bedno življenje.hujskac intrigar spletkar si zategnil zanko okoli vratu aleluja amen hvala bogu da si ga rešil partizanskih muk amen hvala bogu zdaj pa se njegove sosralce domosralska pošlji ekskurzija bleiburg v Barbarin hostel na skupinski samomor amen crknte Janševi

  • xtc

   Čakamo ,da nas razveseli oglas kako so začelli levaki množično delati samomore,ker so ZDA odločile se počistiti Slovenijo levega fašizma.

 • xtc

  Komunizem in vse vrste socializmov so gnoj človeštva.

 • Karmen

  Včeraj sem se pogovarjala s poslovnim prijateljem ravno o taki temi. Njegov oče je bil partizan. Prijatelj je povedal, da je enkrat očeta vprašal:” Kdo je bil prej, partizani ali bela garda?” Oče je odgovoril, da partizani. Nakr ga je prijatelj vprašal:” In kaj so potem počeli takega partizani, da je nastala še bela garda? Po zakonih fizike akcija rodi proti reakcijo.”

 • garfi

  JAnez JAnša
  sale press

 • xtc

  Divja živčnost in popadljivost levakov je logična,po vćerajšnjem objavljenem intervjujo Roberta Heatleya(ex Cia) je slovenskim komunistom dal jasno vedeti ,da bo treba jasno pokazati za koga so,ali Zahod ali Ruse.
  Seveda pa je že ob enem ,dejal po ovinkih ,da Slovenci sodimo na zahod,kaj to pomeni je jasno.
  Jasno je povedal,da mora Slovenija pospraviti z rusofilijo in kučanovimi komunisti z Kahlo vred,ali pa bodo to storili oni-kajti tisto o nas sojenju na Zahod je bilo jasno povedano,da nas ne bodo pustili nikamor in če bo treba bodo zadeve urejali manj orokavičeno.Dejstvo je,da ZDA NE BO dovolil nebene ruske enklave tukaj,niti tega,kot si je zamislil Kučan ,da bo Telekom prodal Rusom,pa Luko na naših tleh pa ruska oporišča-POZABITE NA TO,ZDA raje tvegajo vojaški poseg kot to,nadalje ZDA samo pritisnejo na naše največje izvozne naročnike,na zahodne banke in finančna boniteta države z odpovedjo velikih izvoznih naroćčil postane junck,zmanjka denarja za zdravstvo,šolstvo nihče nič več ne posodi in nato sledijo še razni drugi ukrepi.
  A mislite ,da nam bodo Italijani ,Avstrijci ali madžari pomagali?
  Nak,čakali bodo,da bodo ZDA pokimale za razkosanje propaadle od komunizma uničene države in tako stabilizirale regijo.
  Seveda pa še preje opravile z rusofilijo in ostalo kramo ,ki straši pri nas dnevno.
  Dejstvo je da levim zmaga na volitvah ne koristi veliko,saj se bodo srečali z nasprotnikom,ki mu pač niso kos zato ljudem sedaj po fašistično perejo glavo z socializmom,Titom,Kučanom in Revolucijo,ker upajo ,da bodo s sabo potegnili čim več opranoglavih ovc.
  Definitino a levaki vedo,da so prišli do konca poti,ko se bo treba izjasniti.Realnost pa je taka vojsko so namerno uničili ravno zaradi tega kar prihaja vendar pa je ta bitka z njih izgubljena,nobene nove NOB ne bo nimajo zaveznikov v EU Rusi jim ne morejo pomagati,z vsakim konfliktom so obsojeni na še hitrejši konec.
  Kolovodjem levice je vse bolj jasno,da postaja realnost za njih taka,bodisi predčasen beg v Rusijo,Kubo,Venezuelu,S Korejo,bodisisamomor,bodi si sodišča,ki bodo po koncu karkoli se bo že zgodilo pričela delati in jim soditi.
  Skratka,Slovenija je prometno in drugače preveč pomembna,da jo bo Zahod prepustil Rusiji.

  • andreas82

   Upam da res! Sicer pa je Amričanom vse jasmo, Musomneli je poslal vse depeše, vključno z gromovnikom :)) brezveze se sprašujete, če in koliko oni vedo za stuacijo pri nas, sedaj če Janša slučajno zmaga takoj obrnit politiko proti Zahodu ( ZDA ) edina rešitev!!!!

   • xtc

    Samo spomni se kaj so ZDA in EU ob poizkusu Kučana prodati Telekom Rusom povedali SLO levakom.
    Sanj Kučana,da se bo igarl nekega Titeka in Mini Yugo med ZDA in Rusijo je konec-Heatley je jasno povedal,kaj in kako.
    Dafinitivno,pa Kučan ruske poti nima-ker mu je ne bodo dovolili ,razen če z kompanijo pobegne tja.

 • garfi

  rusofili nočejo komentirati s kom vse je putn prjatu

 • Jovo Jamnica

  Glih sn vido v Hosteli Uni skos šajbo, kak so se Severne Korejke basale z našimi dobrotami po zmagi nat Slovenijo. To je novica!!!

  Severna Koreja – Slovenija 5:4 (2:0, 1:2, 2:2)

  https://mariborinfo.com/novica/sport/foto-risinje-v-mariboru-klonile-proti-zanimivim-hokejistkam-severne-koreje/163745

 • FUCK COMMUNISM

  Levuharsko sodrgo je treba cimprej in cimbolj onemogocit, preden ne naredijo se vec skode drzavi in narodu!

 • Valter BraniSlav

  Moje zivljenje v Titovi SFRJ je bilo super.
  Kasneje pa se je v ZDA se izboljsalo.
  Taki kot vi pa bi bili povsod nesrecni.

  • FUCK COMMUNISM

   Tolk ti je bilo lepo v raju enonoge spake, da si sel rajs v US of fucking A…

   • Frank Novak

    No in zakaj ti nisi v USA?
    Zakaj si se vedno med luzerji v Sloveniji ?

    • FUCK COMMUNISM

     Ker mi je do USA tolk, kot do odplaknjenega dreka.

     • Frank Novak

      No poj pa ne seri tukaj. Ti bi bil povsod nesrecen. Takih je v Sloveniji vecina. Nergaci ki iz sebe niso naredili nic danes pa sovrazijo vse.
      U FUCKING LOSER !!!

     • FUCK COMMUNISM

      Jebi si mater, idiot!

     • Frank Novak

      Bogi luzer, ti je zmanjkalo argumentov?
      Vsak dan si delas nov spisek kdo vse je kriv da nisi iz sebe naredil nic.
      Pa je samo en krivec – ti sam.

     • xtc

      Definitivno samo tebe pogledam in voila.

    • xtc

     Saj te vsak dan vidimo na tromostivju ko žicaš cente-to je zate Amerika?

     • Frank Novak

      take kot si ti zaposluje moja zena da urejajo vrt in cistijo hiso, bebcek.

     • xtc

      Tvoja žena ,a tud klošari ,ali služi z jogijem na hrbtu?

  • xtc

   Ja Walter alias Frenk Novak-Tromostovje ni Amerika preveč filmov gledaš.

   • Valter BraniSlav

    Tromostivje ni Miami, prav imas

    • xtc

     Ja vam zato se zadržuješ na njem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!