Na dan prišel tudi policijski zapisnik groženj raperja Zlatka uslužbenki ministrstva za kulturo!

Fužinski raper Zlatan Ćordić in izpoved uslužbenke ministrstva za kulturo na Policijski postaji Ljubljana Center.(Slika: Arhiv Demokracije)

V sredo, 10. februarja, je ob 9.30, kot je razvidno iz uradnega zaznamka, povprečen raper Zlatan Ćordić grozil uslužbenki Ministrstva za kulturo RS. “Zaradi izrečenih besed, groženj o smrti, se počutim ogroženo, bojim se za svoje življenje. To jemljem kot resno grožnjo zoper moje življenje,” je uslužbenka kasneje povedala na Policijski postaji Ljubljana Center.

V sredo dopoldne je Zlatan Ćordić, samooklicani fužinski princ in nasilnež, ki je napadel snemalca televizije Nova24TV, s odvetnikom Dinom Baukom. Omogočen naj bi jima bil vpogled v dva spisa, ki se nanašata na državno pomoč, ki jo prejema Ćordić.

Vpogled v spisa jima je bil omogočen v sejni sobi, ki se nahaja v pritličju. Dogajanje, ki je sledilo, uslužbenka Ministrstva za kulturo RS opisuje: “Ko sem se vrnila v sejno sobo, se je odvetnik razburil, da hoče imeti skopiran tudi obrazec na prvi strani (interni obrazec) z naslovom Predlog za popis predloženega dokumenta. Odvetnika sem seznanila, da gre za interni obrazec, da pravice po zakonu do njega nima. Takrat pa se je proti odvetniku nagnil Zlatan in omenjeni dokument fotografiral, kar sem videla in slišala. Takoj sem pristopila do njiju, odvetniku vzela dva spisa in ga seznanila, da je sestanek – vpogled v spisa zaključen. Takrat pa je Zlatan Ćordić povzdignil glas in proti meni izjavil, ALI SE BPOJIM SMRTI, DA BO POME KMAU PRIŠLA SMRT, nato se je uzrl v nebo in prosil boga, kako naj pomaga. Ob odhodu iz sejne sobe pa mi je Zlatan Ćordić rekel, da naj vem, da ima štiri otroke, naj jih imam pred očmi. To je večkrat ponovil. Za konec pa je še izjavil, da se poslavlja od najbolj neprijazne osebe.

Zaradi izrečenih besed, groženj o smrti, se počutim ogroženo, bojim se za svoje življenje. To jemljem kot resno grožnjo zoper moje življenje.”

Vse na je svojem Twitter profilu najprej objavilo Ministrstvo za kulturo RS.

Image

Image

Janja Strah