Na današnji dan leta 1991: Sloveniji napovedana vojna, padle so prve žrtve, Kučan pa je pri italijanski levici igral svojo izdajalsko vlogo!

Na današnji dan leta 1991 so potekali pomembni dogodki v slovenski zgodovini. Takrat je namreč poveljnik Kolšek napovedal vojno Sloveniji, padli pa so tudi prvi streli v vojni za Slovenijo. Kučan pa se je pri vsem tem trudil levici zagotoviti zasluge za pridobitev italijanskega priznanja slovenske osamosvojitve. Sekretar Socialistične internacionale Piero Fassino je na današnji dan leta 1991 namreč obiskal predsednika predsedstva Milana Kučana in Cirila Ribičiča, ta pa sta ga rotila (kot se je izrazil, sollecitando), naj mednarodnega priznanja Slovenije ne podarijo desnici.

Slovenija je 25. junija 1991 razglasila svojo samostojnost, že dan pozneje je Jugoslovanska ljudska armada (JLA) začela z agresijo nad novoustanovljeno državo, 27. junija pa je Konrad Kolšek, poveljnik 5. vojaškega območja, Sloveniji oziroma slovenski vladi tudi formalno napovedal vojno z zavzetjem mejnih prehodov in napovedjo bojne uporabe enot. Iz dokumenta je razvidno, da je Kolšek napovedal zasedbo vseh mejnih prehodov in da bodo nalogo brezpogojno izvršili, vsak odpor pa bodo zlomili. Slovenske sile so zaustavile napad jugo-vojske in dosegale vse več odmevnih uspehov, vojna pa je bila po zaslugi takratnega političnega vrha končana 6. julija 1991.

Čeprav je bil Kolšek Slovenec in je izvedel agresijo nad lastnim narodom, se mu je po vojni uspelo vrniti v Slovenijo, poleg tega pa je prejel še slovensko pokojnino. Da se je Kolšek lahko vrnil v Slovenijo in si uredil status običajnega državljana, je kriv nihče drug kot Milan Kučan, ki se je z njim in nekdanjim predsednikom zveze borcev Ivanom Dolničarjem ter generalom JLA Šehovićem pogovarjal o statusu in položaju jugo-oficirjev v Sloveniji, kar je leta 1993 v svojem poslanskem vprašanju izpostavil takratni poslanec Slovenske nacionalne desnice Sašo Lap.

Vojna napoved Sloveniji (Foto: Twitter)

Kučan se je sestajal s Kolškom na Dolničarjevem vikendu brez vednosti vlade
Na Dolničarjevem vikendu naj bi se Kučan prav tako sestajal s Koškom brez vednosti vlade v tem času, prav zato je bila vojna napoved naslovljena na Lojzeta Peterleta kot predsednika vlade in ne na Kučana kot na predsednika predsedstva in vrhovnega poveljnika vojske. General Kolšek je dobil povrnjena tudi vsa najvišja državna odlikovanja. Proti Kolšku je sicer ministrstvo za obrambo leta 1993 vložilo kazensko ovadbo, da je storil kaznivo dejanje služenja sovražnikovi vojski, saj je bilo evidentno, da je kot Slovenec sodeloval v sovražni vojski, ki je izvedla agresijo na Slovenijo. Sodišče ga je opralo vseh obtožb z utemeljitvijo, “da Jugoslovanska ljudska armada v času poveljevanja Kolška ni bila sovražna armada” in da lahko o sovražniku govorimo šele po 18. oktobru 1991, ko se je iztekel trimesečni moratorij po slovenski neodvisnosti. Kolšek je umrl aprila 2009 v celjski bolnišnici.

Poziv prebivalcem (Foto: Twitter)

Na današnji dan prvi streli v vojni za Slovenijo, med teritorialci že prve žrtve
Na današnji dan so padli tudi prvi streli v vojni za Slovenijo, in sicer, ko je bila kolona oklepnikov JLA, ki je šla skozi Belo krajino, ustavljena pri barikadi v Pogancih. V Rigoncah je TO Brežice ustavila kolono oklepnih transporterjev JLA. Med boji je padla prva žrtev med teritorialci, Jernej Molan.

Jernej Molan (Foto: Facebook)

Na današnji dan je potekala tudi bitka v Trzinu, kjer so padli štirje pripadniki JLA in pripadnik Teritorialne obrambe Edvard Peperko, po katerem je poimenovana ljubljanska vojašnica.

Bitka v Trzinu (Foto: Facebook)

Preostali vojaki JLA so se po bitki v Trzinu predali, vojaki diverzantskega odreda pa so se umaknili proti Depali vasi, kjer so bili naslednji dan ujeti.

Bitka pri Trzinu (Foto: Facebook)

Kučan v ozadju načrtoval izdajo
In kaj je v teh kritičnih časih počel Kučan? Ukvarjal se je z lastnim političnim preživetjem ter dilemo, kako zagotoviti kontinuiteto prejšnjega režima tudi po osamosvojitvi. Sekretar Socialistične internacionale Piero Fassino je na današnji dan leta 1991 namreč obiskal Kučana in Cirila Ribičiča, ta pa sta ga rotila (kot se je izrazil, sollecitando), naj mednarodnega priznanja Slovenije ne podarijo desnici.

Pierro Fassino (Foto: Twitter)

Rok Krajnc

 • AlojzZ

  Sekretar Socialistične internacionale Piero Fassino je na današnji dan leta 1991 namreč obiskal predsednika predsedstva Milana Kučana in Cirila Ribičiča, ta pa sta ga rotila (kot se je izrazil, sollecitando), naj mednarodnega priznanja Slovenije ne podarijo desnici.

  Pozneje pa smo gospoda Milana Kučana izvolili za predsednika države.

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/okolje/novice/najbolj-vroce-junijsko-poletje-v-zadnjih-70-letih-v-brezicah-vec-kot-39-stopinj/493066

  nič posebnega, jaz sem ob 36 stopinjah v žaklje tlaču seno,zraven vsake toliko časa kak požirek vode spil pa je bilo, dočim za meščane, razvajančke pač vročina apokaliptičnih razsežnosti, naslednjič jih povabim, da se mi pridružijo na rekreacijo namesto, da hodijo v fitness, pa še denar bodo prišparal.

  sarkazem press

  • KAPIBARA

   Ni lepo, da svojo tegobo, želiš še drugim..
   – sarkazem prestituione
   :-)

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte desnosučni, v Srbiji so kazensko ovadili Kučana zaradi genocida in razpada SFRJ ???… Kaj zdaj to pomeni? To pomeni, da je Kučan osvobodil Slovenijo, ne Janez Janša!!!… Tako pravijo Srbi !!!

  … ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • Big Bird-Veliki Tič

   SDS-ovci pa odcepljajo Primorsko in Prekmurje Italiji in Madžarski… Spet bo moral posredovat Milan Kučan !!!… GOOOOOOOO MILAN…TI SI NAŠ!!!

  • KAPIBARA

   Od kdaj pa ti še kaj, verjameš srbom..??

 • Povprečen Državljan

  Hvala Bogu,da smo v času osamosvajanja in v vojnem času,za predsednika predsedstvsa imeli Milana Kučana.Narod se mu je za vse zahvalil z dvema mandatoma predsednika države.Oba mandata je več kot prepričljivo dobil že v prvem krogu.Verjetno bi danes dobil tudi tretjega,če bi lahko kandidiral.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Zanimivo da Srbi tožijo predsednika Milana Kučana, poleg njega pa tudi Janeza Slaparja, ki je bil v tem času načelnik TO, in Franca Anderliča… Seveda ni zraven strahopetca Janše, ki se je takrat skrival ves posran v kleti CD. Srbi so nam odprli oči !!!

 • xtc

  Kučan je iden največjih izdajalcev v zgodovini,vse je bil pripravljen storiti za dosego Titekovega trona-celo izbris Slovencev s strani Srbo armade.Ampak vseeno sta mu pot na tron zj*** Vožd in Bule dokončne upe ,da bi le sestavil nazaj Yugo pa Hrčki z Olujo,ki je razbila kučanove upe da bi Srbi Hrvaško prerezali na dva dela in preko koridorja iz Srbske krajne vdrli nazaj c Slovenijo ter izvedli blokado notranje Hrvaške in jo prisilili k vdaji ,a se tudi ta računica Kučanu ni izšla.

  • Dada

   Kučanu s eje vse izšlo. Kučan je gospod. Kučan je prvi in dvakratni predsednik Slovenije. Kdo pa si ti , en gno !!! Kar se tiče Janše, naj se revež vsaj enkrat kandidira za predsednika države. Revež se bo osramotil…ha,ha,ha.

   • stane

    Nisi normalna,da izdajalce lastnega naroda imenujes gospod. Zakaj je bil 2×predsednik? Ker narod ni vedel za vsa njegova-kucanova,zlobceva………izdajstva!!

   • WISKY 1000

    KUČKOTU BOŠ KUHALA NA DOBU,ČAROVNICA RDEČA KOMUNAJZARSKA BREZ MOŽGANOV

 • piki
  • KAPIBARA

   Pa na hodita taki po ulici in se ne klanjata 5x dnevno..
   Pa sigurno praznujeta Veliko noč, in njene pritekline

 • Antonius

  19 Slovencev je padlo v osamosvojitveni vojni, Kramberger je pa poslednja žrtev, ki je padla že v osamosvojeni Sloveniji.
  Kučan bi imel zelo grde spomine nanj, če bi ga likvidatorski plačanec zgrešil.
  Najžlahtnejše odlikovanje v državi Sloveniji, s katerim se ponaša katerikoli Slovencev, je naziv Veleizdajalca z najprestižnejšo penzijo.
  Naziv je zaslužnemu Kučanu podelil osamosvojitelj Janša, Tonin je pa zraven primaknil še lento, za najvišjo slovensko penzijo.

  • Big Bird-Veliki Tič

   Krambergerja je ubila njegova opica … baje.

   • Garbage man

    Prišel bo dan, ko bomo obglavljali komuniste, pedofile (LGBT) in musliče……

  • Dada

   Gospod je Kučan, ostali kritizerji pa ste gnoji…..skupaj z avtorjem članka.

   • piki

    ..če je kučan gospod,sem jaz sojuz TMA-5

    • Dada

     ZA KUČANA JE SIGURNO, prvi in dvakratni predsednik. Gospod z velikimi črkami. Kaj si pa ti , pač si, sigurno ne nekaj spoštovanega, uglednega , pa tudi kulturnega ne. Še Janšo vedno pravim naj kandidira za predsednik države, TAKO BO IZVEDEL NEKAJ O SEBI…..,

     • rubec

      Daj bula pokaj v čefurlandijo.

     • stane

      Lizi mu uvela rdeca jajca…

     • macon

      kučan je tovariš. Velekriminalec in veleizdajalec.

      Finančnik Elana Koder je izjavil, da je Elan dal kučanu za 400.000 DEM daril. Potem je kučan Kodru poslal sporočilo, da je preveč govoril. Koder je sedel v ječi bolan in star čez 80, medtem, ko krivosodje ekspresno pomilošča vse balkanske kriminalce, da ne bi “trpeli”.

      To ste vi, to je tvoj kučan, pokvarjenka.

     • WISKY 1000

      ZADNJI DEL ČASA BI BILO ZELO DOBRO,DA MALI TOV.PREŽIVI V HOTELU DOB V ISTI CELICI KOT JANEZ.

   • boogin1

    Vaš tovariš Kučan je največji izdajalec v zgodovini Slovenije, ki mu samostojna Slovenija nikoli ni bila in mu nikoli ne bo intimna opcija. Pozdrave vam pošilja še vaš cvet slovenskih akademikov, ki se kot gospa tako lepo izrazi “je bo te pas mater”.

    • Dada

     BEDAK na kvadrat. Meni tudi ni bila intimna opcija, pa nekaj tisoč kolegom tudi ne. Do takrat je bila JLA armada med 4 najboljšimi v Evropi……. Ko pa smo se odločili, izvedli plebiscit, pa smo šli do konca, ne glede na ovire….
     NAJPREJ PAMET, potem žamet. Samo treba je imeti pamet….
     Zato je bil Kučan pravi, da je taktiziral, NAJBRŽ ne veš, d aje KUčan vodil komuniste in že pred tem pretrgal povezavo j YU komunisti……torej, nekdo je že pred 1990 misli na samostojnost, samo ne desnica, ker še ni bilo.

     • centurion

      O-P-I-C-A.
      Balkanska.

     • rubec

      Si me prehitel. Naj ti bo, ker si frend.

     • Dada

      Ti si tudi gnoj, samo si drugačnega smrdeža, ha,ha,ha

     • rubec

      Opica, čevapčiči se ti smodijo. Briši.

     • Nšo-či

      Čeprav tole ni najbolj prijazno, nasmeji.

     • Dada

      SEVEDA, ČE JE SE SMEJEŠ BEDAKU, KI PIŠE BEDARIJE IN HKRATI TI SMRDI GNOJ

     • Dada

      BREZ DOMIŠLJIJE. GNOJ OSTANEŠ IN SMRDIŠ DALJE. TO VELJA ZA VSE PODPORNIKE SDS. SDS ostajja osovražena stranka…

     • rubec

      Šparaj sovraštvo za trenutek, ko ti vzamemo državljanstvo opica. In premoženje tudi opica.

     • Dada

      Ne sovražim, samo napišem gnoju, da je gnoj. Gnoj in gnojnica sta tam, ležiš in smrdiš.
      Novo geslo. GNOJ NA GNOJ

     • WISKY 1000

      pokaj kuči KURA RDEČA,FUJ……..

     • centurion

      ++++++++++

     • Dada

      GNOJ LEPO SMRDIŠ TU PO PORTALU,ha,ha,ha

     • WISKY 1000

      TI SI ZA ODSTREL,NE PA MEDVEDI

     • Franjo Trojner

      Do takrat je bila JLA armada med 4 najboljšimi v Evropi……. V Sloveniji pa je bila tvoja mogočna agresorska armada JLA premagana in ponižana izgonjena. Tak hitro je tota tvoja mogočna JLA iz Slovenije dodobro nabita vun letela, da so se komaj na Kosovu uspeli ustaviti, tam pa so jih KOSOVCI z pomčjo 4 NATOVIH AVIONOV in 25 NATOVIH inštruktorjev čisto razcefrali. Rusi pa so rep med noge dali in vse noči vsi fsrani v bunkerji glave k tolm tiščali.
      Med 4 najboljšimi v Evropi, HA, HA, HA z puško PAPOVKO in vsem ostalim rjastim kložjem.
      Tudi naši “dobri” sosedi hrčki so toto tvojo slavno armado JLA dodobra nabili, na koncu so jo še muslimani v Bosni močno porazili.
      YU in JLA sta bili umetni tvorbi, ki sta že leta 1945 z komunizmom vred bili obsojeni na propad, kar se je tudi zgodilo.
      Yugoslavija je hvala Bogu še samo temna preteklost, ki ne vrne se nikoli!
      Meni je bila AVSTROOGRSKA vedno všeč, kraljevina SHS in Titova Yugoslavija pa nikoli. V to BALKANSKO združbo SLOVENCI nikoli nismo sodili, posledice bratenja z BALKANCI so za Slovenijo DRASTIČNE in nepopravljive, izgubili smo veliko ozemlja in drastično okrnili naš razvoj, kar se nam pozna še danes.

     • ZatonMesecnikov

      Četvrti najjači je bil od Udbe lansiran mit, ki se je vlekel od druge vojne naprej. V resnici je v primeru Uzbune pol JNA železja obstalo na cesti….

      pa videli smo, koliko je bilo to železje vredno. Irak, Jugo vojne, pa Nato s Srbijo 1999.

     • WISKY 1000

      franjo,ne se s to komunajzarco rdečo ukvarjat,vsak dan je predozirana

     • stane

      Majmunica!! Desnica je izbojevala samostojnost. Levakikomun.ste se pa po bunkerjih skrivali in hujskali JLA proti Slovencem. Smrad jeni!!!

     • ZatonMesecnikov

      Četvrti najjači, ha, ha, ha, Dadice.

      rešili so te Hrvatje, ki so med nami in Srbi….

     • šrauf

      Najbrž ne veš , da je bil romunski kom. diktator že berz glave komunizem je pa v Evropi že bankrotiral.

     • macon

      Deseta najboljša armada v Evropi ne bi tako propadla kot je JLA… bedaki ponavljate naučene laži.

      Moj stric je bil tujski legionar konec šestdesetih. Nabirali so prostovoljce za Jugoslavijo, ker je bila ena kriza. Cela legija je imela 6000 mož in je vedela, da bi s poslanim delom, ki bi bil za prebojni klin povozila vse JLA-jasto pred sabo, če bi bilo treba. Ker niso bili taborniki, ki so se igrali vojsko, temveč izurjena zelo trda vojska s takrat najboljšo tehniko in s prakso iz francoskih kolonij.

      Sramotno je, kako omejeni ste, le blebetajte, umski prikrajšanci.

     • Dada

      Moj stari ata je bil poštar, ha,ha,ha ubil je tri stare mačke…..

     • WISKY 1000

      NA DOBU MU BOŠ RITO BRISALA

     • boogin1

      JLA je bila banda umazancev in raztrgancev, da je bila najboljše, so ti najbrž komunajzarji skozi več deset let nasilne komunajzarkse indoktrinacije vbili v glavo. Kako je bila najboljše, je bil najboljši dokaz 91, ko smo amaterji to vašo najboljšo vojsko razorožili.
      Jugoslavija je bila umetna prisilna tvorba več narodov, kjer se poleg kulturnih in verskih razlik v posameznih republikah ni govorilo istega jezika. “Bratstvo i jedinstvo” se je klavrno končalo. Prišlo je do vojne, kjer so prišle do izraza frustracije več desetletij prisilnega sobivanja v isti državi. Skratka v imenu “bratstva i jedinstva” so se narodi Jugoslavije poklali med seboj.
      V imenu “bratstva i jedinstva” se je slovence na služenje vojaškega roka pošiljalo v druge republike bivše Jugoslavije, kjer smo morali govoriti nam tuj jezik. Seveda ni nihče vprašal, ali sploh razumeš/znaš “srbskohrvatski” Vsem, ki smo služili JNA so nam vzeli najmanj 1 leto dragocenega življenja, ki ga ni mogoče več povrniti. V JNA so nas jebali čobani, ki so do včeraj na planinah jebali ovce. Sam sem se temu zatiranju in izživljanju v JNA uprl in tvegal, da se nikdar več ne vrnem v Slovenijo k svojim domačim. Poleg uradnega srbskohrvaškega jezija v JNA, je bilo tudi uradno petje totalitarističnih pesmi in sevede cigu-migu-narodnjake. Seveda sem se uprl petju čefurskih pesmi in zaradi tega fasal večdnevno zasliševanje pod obtožbo, da sem najbrž član neke prepovedane organizacije v Sloveniji, pa da bom že priznal, kateri organizaciji pripadam. Imel sem pravzaprav srečo, da sem jo odnesel samo z 14 dnevnim zaporom in se vrnil domov. Meni je zaradi načelnosti bilo vseeno, kaj se bo z mano zgodilo. Podredil sem se sistemu le zaradi matere, ki ne bi preživela, če se ne bi vrnil.

   • rubec

    Begaj opica.

   • WISKY 1000

    FUJ,KOMUNAJZARCA,FUJ

 • piki

  Srbski odvetnik Dušan Bratić je po poročanju srbskega dnevnika Politika vložil kazensko ovadbo proti bivšemu slovenskemu predsedniku Milanu Kučanu in še petim osebam. Ovadba je bila posredovana srbskemu tožilstvu za vojne zločine. Kučan je v odzivu poudaril, da trditve, objavljene v Politiki, ne zaslužijo resnega komentarja.

  Bratić po pisanju Politike raziskuje zločine nad pripadniki JLA in civilisti med vojnami na območju bivše SFRJ v 90. letih minulega stoletja.

  Kazenska ovadba, kot piše Politika, temelji na uboju pripadnikov takratne jugoslovanske vojske (JLA) na mejnem prehodu Škofije na meji z Italijo ter drugih domnevnih zločinih, navedenih v dokumentih, ki naj bi jih v sredo prejelo srbsko tožilstvo za vojne zločine. Politika sicer ob tem napačno piše o mejnem prehodu Škofje./reporter/

  ******************************************************************************************

  o tem pa nobene besede….je kući s tapravga gnezda….kačjega…da to res ni za lase privlečeno (kačjegnezdi,tapravi in taplavi)… poglejte slikco in povejte kdo…no,kdo s tacami maha zraven njega….danes pa glih take sorte politikant ,kot kohl….nič ga ne odnese…že tako naredijo,da zraven pride

 • Big Bird-Veliki Tič

  (EKSKLUZIVNO)

  Na tožilstvu za vojne zločine ovadba zoper Milana Kučana…Ovadba se nanaša na več ljudi. Srbski odvetnik Dušan Bratić je na srbskem tožilstvu za vojne zločine vložil ovadbo zoper Milana Kučana, ker naj bi bil odgovoren za vojni zločin proti vojnim ujetnikom v vojni v Sloveniji leta 1991. Ovadba se nanaša tudi na druge osamosvojitelje. Janša se ne omenja…torej, ni bil osamosvojitelj !!!

  • centurion

   EXKLUZIVNO-EXKLUZIVNO-EXPLOZIVNO
   Anton Peinkiher,
   beri od strani 219 dalje
   https://www.yumpu.com/xx/document/read/29277786/izjava-radenko-radojcic-7-dio

  • učko

   JaJo ni bil zločinc, za razliko od kučana, ki sploh ni bil osamosvojitelj, pač pa komunistični osramotitelj in zločinec, LOL, pa sem te, lulek-poscani !

  • xtc

   Tunek zoper tistega,ki leze po kanalizacijskih rorih je težko vložit ovadbo,glede šmugla orožja b Bosno to pa je smiselno.

 • Olga101

  Kučan je navaden komunistični zločinec, ki sodi za zapahe!

  • WISKY 1000

   NE NAVADEN AMPAK EKSTRA ZLOČINEC

 • RATATA

  Đani de Paparoti e Michelis nas je fajn fikal! Kuprasce!
  Zato zaupijmo…: NE VRAG, LE SOSED BO MEJAK!!

  • Ana Job

   Rad je s puncami preplesal cele noči v diskotekah…

 • VERZIFIKATOR

  Mile Čukan

  OPCIJA BREZIMNA

  Je optiral svojčas, lamentiral,
  opcija, dejali so, intimna,
  on sam sebi rekel legitimna
  odločitev, z njo naprej laviral.

  O optiranju smo poslušali
  vsakič znova, ko se je prikazal,
  mislil vsakič, da se je izmazal,
  ker ga na zagovor niso dali.

  Opcijo zdaj desetletja gledam,
  ali je intimna, se sprašujem,
  se nad legitimnostjo hudujem,
  v prazno, tega dobro se zavedam.

  Ni da z opcijo bi se ukvarjal,
  siva je, povsem neprepričljiva,
  vsa pritlehna, skrajno nadušljiva,
  ni da kaj od tega bi poudarjal.

  Naj, če hoče, še tako optira,
  naj intimno scela se razgali,
  malih ne zanima svet živali
  me prav nič, ki vase se podira.

  Ko ne bo ga, naglo bo brezimen,
  v majhni vsej sivini bo pozabljen,
  tudi on kot drugi uporabljen,
  da je z opicami bil intimen.

 • NoName

  To kar so enkateri počeli in zagovarjali JNA in bivšo jugo je večji zločin do Slovencev, kot so ga storili vsi okupatorji skupaj, še en dokaz, da komunistom ni za verjet.

  • ZatonMesecnikov

   Večjega zločina, kot so ga zagrešili komunistični Borci ZZB NOB, Slovenci po vsej verjetnosti ne bomo več doživeli.

   Ker sedaj vemo, česa so zmožni…

 • milanček

  izdajalec Slovenije, izdajalec slovenskega naroda, čim hitreje crkni, poudarjam, crkni, kajti ti ne boš umrl, preminil, kot ostali ljudje, ti si gnoj od človeka in zato, CRKNI!

 • Garbage man

  A kahlonosec pa kaže koliko prstov mu je v danko porinil?

 • Miki Miška

  Dada ti si res ena dada sprevržena fuj—Kućan izdajalec

  • Dada

   Nihče se nič ne trudi. NORATV piše, da ste drugorazredni. Po moje ste podporniki in SDS tretjerazredni. 1. Radi bi obrnili zgodovino. Ne morete. Komunisti so pobili vašše domobrance. 2. Radi bi zamenjali Slovence, da bi volili SDS. Ne gre. SDS je osovražena stranka. 3. SDS kot naslednica Pučnikovih idej, je že davno pokazala, d agre za to kdo bo “na ablast” prišel in nič drugega. 3. Kot neki otroci, uporniški bi radi nekaj…. Ne gre , ste samo odrasli otroci..

   • Estrim Rolls

    20% državjanov so potomci domačih izdajalcev, in pravijo da so vsi levičarji komunisti in izdajalci naroda. 50% državljanov so komunisti, in pravijo da so desničarji izdajalci naroda. vmes je pa okoli 30% državljanov, ki se držijo za glavo in se čudijo da so ljudje tako neumni in zmanipulirani da se delijo na desne in leve. izdajalci naroda ste vsi tisti ki hodite na volitve. od osamosvojitve narod delijo na desne in leve, in nekje vmes ko se narod krega med seboj, so skoraj vse prodali in pravitizirali. desni in levi so samo spretna igra za neumen narod. kdor tega še ni dojel, mu ni pomoči

 • Povprečen Državljan

  A si predstavljate:junij 1991:Predsednik države:Janša,obrambni minister:Krkovič,notranji:Gorenak,Informiranje bi imel čez Grims…Krvi bi bilo do kolen in Slovenija porušena.Po koncu vojne lustracija in odstranitev vseh,ki nam niso po godu.Do danes se ne bi pobrali.

  • macon

   Lustracija je bila samo za republiške vodilne partijce, ki so kršilli človekove pravice in zlorabljali zakone, da bi se jim prekinili udbini zakulisni tokovi, ker bi se jim zaprli informacijski in organizacijski kanali. Posledično ne bi bilo milijardnega kriminala in korupcije, ker je vseslovensko mrežo lahko organiziral samo republiški vrh že od prej navajen zakulisnega operiranja mimo zakonov.

   Kako se trudite delati iz levih kriminalcev ugledne ljudi. Ti si navadna pokvarjena baraba, ki desetletja ponavljaš iste laži. Nikoli ni bilo govora, da bi lustracija zadevala desettisoče običajnih partijcev in tudi občinskih vrhov ne.

   Čehi so se na ta način znebili komunajzarske globoke države, ko so jih lustrirali za pet let. Nobenih pobojev, procesov, zaporov, samo pet let nezasedanja javnih funkcij. Zelo prijazno do bande, ki je masovno morila.

   • Dada

    Nihče se nič ne trudi. NORATV piše, da ste drugorazredni. Po moje ste podporniki in SDS tretjerazredni. 1. Radi bi obrnili zgodovino. Ne morete. Komunisti so pobili vašše domobrance. 2. Radi bi zamenjali Slovence, da bi volili SDS. Ne gre. SDS je osovražena stranka. 3. SDS kot naslednica Pučnikovih idej, je že davno pokazala, d agre za to kdo bo “na ablast” prišel in nič drugega. 3. Kot neki otroci, uporniški bi radi nekaj…. Ne gre , ste samo odrasli otroci

    • macon

     Nobenih mojih domobrancev ni, po enem dedu sem iz bolj partizanske družine kot kdorkoli na tem forumu. Zgodovina je kot je, radi bi samo živeli v urejeni in pravni državi. Vi levičarji jo uničujete s sistemskim kriminalom in korupcijo. Ste samo vulgarni pokvarjeni primitivci.

     Ne morem se pogovarjati s tvojim otročjim in zabitim nivojem, avša. Ne gre. Midva sva iz različnih planetov. Zame si navaden izmeček.

   • Perkele

    Tretjerazredni, na češkem komunisti zagotavljajo večino trenutni vladi.

    • macon

     Čehi so bili leta 1991 na tretjini našega standarda, pred dvema letoma so nas prehiteli.

     Zaradi vas in tvojih komunistov na oblasti, ki znajo samo krasti in lagati.

  • večni srb

   Tako ste jim pa vi ulradli idejo, kar vam ni bilo vpeč, ste zanemarili, iz koristih delov pa.ste.nam zgrafili svojo fašistično, vojaško policijsko džamaherijo, a ne.
   Daj ga no srat, komunisti ste torej čakali in trpeli krivice 30 let, da ste nam končno od tprli oči, takih lažnjivih in agresivnih hinavcev svet še ni videl. Ti bom drugače povedal, brez vaše pomoči, sredstev in znanja, ki smo ga slovenci investirali v vas kar pol stoletja, domobrancem, klerotalibanom in ustašem ne bi nikoli uspelo, če tako bolje razumeš. Pa priden bodi, saj veš, da nemci plačajo.

 • Artur

  Drugod narodne izdajalce a la don Kučone likvidirajo(tisti, ki jim uspe uiti roki pravice jih kmalu vzame tema), pri nas v Butalistanu so takšni človeški izrodki zaščiteni kot kočevski medvedi in celo javno kot uber kriminalci globoke države ropajo državo in razkrajajo narodno tkivo. Edini zanesljivi likvidator a večkrat nepravični v idiotskem strahopetnem, cagavem Butalistanu je “Matilda”

 • večni srb

  A to je bilo…

  Ofličen članek, obožujem take članke, ko ne morem prebrati do konca niti mastnega, črnega uvoda, ne da bi takoj hitel pisati kritiko zaradi očitnega lapsusa na.samem začetku.

  Kdo je bil pravzaprav po mnenju uredništva poveljnik Kolšek, sliši se kot kralj nekih ljudožercev, iz dežele Kolškovine. Pa seveda ne obstaja, pravi vojski ne more komandirat vsako govedo, točno de ve kako je potekala veriga poveljevanj jugoslovanskega predsedstva. In ne, Kolšek ni bil nikoli predsednik Predsedstva SFRJ, navaden pičkin dim pač ni ukazal nobene vojne.

  Špon, zdaj grem pa naprej brat te kozlarije, s katerimi lahko pitate edino otroke z motnjami v duševnem razvoju, kakršnih sicer pri nas sploh ni tako malo.

 • Jože Novak

  Tale na desni od palčka me nekako asociira na Moderndorferja. Se. Motim?

  • rubec

   Ne motiš se. Po temu prevodu mu je kučan dodelil plemiške oznake. Tako je zdaj Jöni Mödörndörför.

 • večni srb

  Naši komunistični fašisti so se z italijani dogovarjali edino eno, razpad SFRJ ne sme spremeniti nobenih zunanje političnih dogovorov, ki bi ogrozili ozemeljsko nedotakljivost Slovenije in položaj slovenske manjšine. Garancija je recimo predstavnik Italije v vladi in rimokatoliške karavle na vsakem griču ter v srcu slehernega mesteca in vasice po nekdanji italijansji koloniji.

  Slovenija je bila edina jugoslovanska republika, ki je mejila na Italijo. Njihov trajni interes je cela Jadranska obala, vse tja do Albanije, Makedonije in Grčije, vključno s celotno Ljubljansko pokrajino in seveda primorjem. Prej ne bo mir.

 • večni srb

  5.vojaško območje je zajemalo celo Slovenijo, Hrvaško brez vzhodne Slavonije in Primorja ter Bihaški nazen. (Glej wikipedijo za več)

  Komanda JNA je bila v Zagrebu, sicer pa je vojski SFRJ komandiralo predsedstvo SFRJ, ki Sloveniji NIKOLI ni napovedalo nobene vojne.
  Kot sledi tudi iz članka, JLA je bila tudi slovenska vojska in hvala uredništvu za to razsvetljensko novico, ki bo verjetno marsikomu odprla glavo.

 • večni srb

  Kako se je začelo vojaško nasilje v Sloveniji.
  Vojska je provocirala z nekimi premiki, v kar do jih silili ukazi hrvaških divjakov, ki so jim komandirali. Po cestah so se vozili oklepniki, v laterih so sedeli 18 letni bosanci in šiptarija, ki so pred tem edino orali s traktorji po domačih rovtah. Mislili so, da še vedno dlužijo OBVEZNI vojaški rok v Sloveniji in imajo pač vaje. V njihovih glavah, i bilo nobene vojne, garancija za.mir je bil Tito, vojska je delala red.
  Nato so iz hoste pridivjali neki pijani gošarji in začeli streljati po njih, s pravimi naboji, in v istih uniformah kot so jih nosili sami. Par otrok je takoj umrlo, ostali so se razbežali po tistih ciganskih vasicah okoli Ljubljane, kjer so končno poklicali milico, ki jih je rešila na varno.

  Tako, zdaj pa kar nadaljujte s propagando, tudi mene zanima kako so si naši komunisti leta 1991 predstavljači svojo državo, vladavino zarukanih, pijanih maminih sinčkov in zafrustriranih možač delavčkov in kmetavzarjev.

 • večni srb

  Resnica o vojni v Sloveniji, še tisto relativno malo nasilja ne bi bilo treba.

  Če bi se radi šli zares, potem bi morali poslušati pa take kot je Mussomeli in narediti veliko, krvavo jebačino.

 • Janez Kepic-Kern

  HVALA CENJENIMA – G. J. JANŠI, T. KRKOVIČU, TERITORIALCEM,
  vsem proslovensko delujočim – leta 1991. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   Svet se bo vrtel naprej – brez bla, bla EX KP,ZL-JEV ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   Kosovski Srb, poštenjakar Momčilo JOKIČ le v svoji knjigi
   TAJNI DOSIJE JOSIP BROZ
   zaposal,
   “NJEGOV SPOMIN — BO POGINIL
   IN NJEGOVEGA IMENA NE BO VEČ NA ULICAH MEST
   IN NA CESTAH SVETA.
   Citat iz BIBLIJE

 • Vladni komik

  Nekaj ni jasno, prvi 2 leti je imel DEMOS oblast, zakaj ni Kučana sprocesoiral.

  • macon

   Zaradi Bučarja, Spomenače, Mencingerja… komunistični krti so bili v Demosu.

 • KAPIBARA

  Kdo je ta, zraven perkmandelca, ki nekaj z rokami krili.. ?
  A je to res mogoče kahlonosec.. ??
  P.S. – Sorči. Pisal, preden, dobil spodaj potrditev :-(

 • Dada

  Vsi vemo vlogo Kučana, zato se SDS zastonj trudi. Nagrajen je bil z dvakratnim mandatom prvega predsednika Republike Slovenije.
  PIKA NA I…. KATERI ČLAN SDS JE BIL V 28. LETIH PREDSEDNIK SLOVENIJE ?–

  NIII HHH Č E. Dajte se strezniti. Ste tretje razredni.

 • Drago

  Kučan ob osamosvojitvi in obrambni minister Karel danes, podobno balansirata, malo tu malo tam.