fbpx

Na več elektronskih naslovov prispel politični manifest Levice v stilu “Mein Kampfa”, ki človeku požene kri po žilah

Foto: družbena omrežja

Tekom vikenda je zaokrožila novica o tem, da je bilo na več elektronskih naslovov poslan pamflet “Socializem 21. stoletja,” ki naj bi bil spisan s strani stranke Levica. Glede na radikalno vsebino, iz katere je mogoče črno na belem razbrati, kako si ekstremisti predstavljajo, da bi v Sloveniji prišli do spreobrnitve v sistem, ki jim je izrazito po volji, niti ne čudi, da mnogi avtorstvo pripisujejo prav tej stranki. “Lahko Luka Mesec in njegovi lunatiki še tako zavračajo avtorstvo pamfleta “Socializem 21. stoletja”, se velik del zapisanega dnevno dogaja v Državnem zboru RS, zlasti pa na ulicah slovenskih mest! Tega nas mora biti strah!”, so kritično zapisali pri portalu Vfokusu,” ki je kot prvi razkril omenjeno zadevo.

Pri omenjenem pamfletu gre za različico pamfleta, ki naj bi sicer nastal že v mesecu januarju na tako imenovani  “planetarni skupščini” ANTIFA v New Orleansu. Levica pa naj bi le tega prevedla in vsebino prilagodila glede na slovenske razmere. Med drugim so poleg priložena še programska izhodišča stranke, ki so bila sicer opredeljena v okviru programa stranke. Sodeč po zapisu bodo programska izhodišča aktualna za obdobje pred volitvami, vendar le dokler ne pride do padca predstavniške demokracije.

Iz pamfleta je razvidno, da se avtorji zavzemajo za omejevanje moči posameznika in zasebnega nasploh, poudarjanje javnega interesa, podrejanje zasebne pobude skupnim interesom in zasebnih pobud. “Pojem zasebno mora dokončno postati sinonim za sebično. Za slabo. Medtem, ko mora pojem javno, postati sinonim za dobro.” Še posebej pomembno se jim zdi, da se tradicionalni kapitalistični pojem svoboda izražanja oziroma svoboda govora, ki po njihovih besedah predstavlja pretirano pravico posameznika, da se svobodno izraža, v primernem trenutku popolnoma nadomesti s pojmom svoboda medijev. “Ta trenutek nastopi takrat, ko večinsko obvladamo najvplivnejše medije..” Zamislili so si prakso: “Vedno, ko posameznik nastopi proti mediju, ga takoj obtožimo napada na medij, ki že pojmovno predstavlja višjo vrednoto. Naknadno se lahko posameznika obtoži, da uporablja sovražni govor. 

Sovražnikov ne manjka
Med največje sovražnike uvrščajo predstavnike RKC duhovščine, druge posameznike iz vrhov drugih religij, profesorje iz zasebnih šol in fakultet, lastnike podjetij, obrtnike, raznolike podjetniške in gospodarske zbornice, velike kmete, lastnike, urednike, novinarje desno usmerjenih medijev, župane podeželskih občin, falsifikatorje zgodovine NOB, ruralno prebivalstvo itd. “Posebno pozornost in pomoč ter prednostno aktivistično skrb posvečamo študentom in dijakom, profesorjem, učiteljem javnih šol, kulturnim ustvarjalcem, prekarcem, novinarjem javnih medijev, vodstvom in članom sindikatov, pripadnikom družbenih manjšin (LGBT, migrantom in beguncem, članom zveze in organizacij za vrednote NOB, članom nevladnih organizacij ter socialističnih civilnih iniciativ.” 

Foto: Printscreen

Avtorji omenjenega pamfleta imajo očitno sodeč po zapisanem v načrtu, da se infiltrirajo v vodstva nevladnih organizacij, civilnih iniciativ, sindikatov. Na podlagi blatenja aktualne oblasti, ki se od prvega dne dalje sooča z zajezitvijo epidemije, pa upajo, da dosežejo državljansko nepokorščino velikih razsežnosti. Računajo na to, da jim bo uspelo za vse obtožiti policijo in vlado ter na ta način prispevati k zrušitvi oblasti, ki je bila izvoljena na povsem demokratičen način. Pri tem se zavedajo tudi, kako pomembno je, če imaš na svoji strani medije, ki te podprejo.

Interpelacije in nezaupnice koalicijo zaposlujejo in izčrpavajo
Med drugim ugotavljajo, da jim kljub sodelovanju s KUL-om ne uspeva prevzem oblast. Razlog se skriva v oportunizmu, ki se po njihovih besedah pojavlja v strankah SD in LMŠ. Glede vlaganja nezaupnic in interpelacij pa pravijo, da te koalicijo zaposlujejo in izčrpavajo. “Hkrati, in to je najpomembnejše, moramo z nasprotovanjem in vzpodbujanjem državljanske nepokorščine zoper vladne ukrepe doseči, da bo Slovenija iz epidemije izšla kasneje kot nekatere druge EU države.” To bi namreč pomagalo k padcu vlade, so prepričani. “Ob tem je potrebno paziti, da se med organizatorji nepokorščine tisti naši tovariši in tovarišice, ki niso predvideni za prevzem najodgovornejših zadolžitev ali za nastop na volitvah.”

Želijo si uvedbo delegatskega sistema, prav tako pa si želijo, da bi se pripadnikom nekdanje SFRJ zagotovilo enake pravice kot pripadnikom italijanske in madžarske manjšine. “EU bomo spremenili v socialno unijo. V unijo ljudi in ne kapitala. Če bo odpor premočan, bomo iz nje skupaj z drugimi socialističnimi članicami začasno izstopili. Sledi izbris ostankov kapitalizma iz Slovenije, Evrope in planeta in s tem uresničitev vseh ciljev, ki so v našem programu…Obdobje prevlade izkoriščevalskega belega kapitalizma je dokončno za nami, izkoreniniti moramo le še ostanke. Napočil je čas za Socializem 21. stoletja, za ekosocializem, za blaginjo za vse in ne le za peščico!”

Vsebina ni namenjena javnosti
Glede na to, da je v samem uvodu pamfleta mogoče prebrati, da gre za vsebino, ki ni namenjena javnosti. “Če se ponesreči pojavi izven naših krogov, ga nemudoma preko medijev razglasimo za fake news ali za desničarsko teorijo zarote in delamo dalje,” so zapisali. Seveda tako ni pričakovati, da bi v stranki Levica potrdili avtorstvo, tudi če bi se za njim v resnici skrivali. V primeru, da se ne gre pa zagotovo vsaj za avtorstvo njihovih najbolj gorečih pripadnikov. Glede na vsebino zapisanega lahko opazimo, da gre za grožnjo ustavnemu redu. Upajmo, da le ta ne bo kakšnih gorečih somišljenikov spodbudil k izvajanju ekscesov. Smo namreč še vedno sredi epidemije.

Celoten pamflet si lahko preberete v nadaljevanju:

Vir: Vfokusu

Vir: Vfokusu

Vir: Vfokusu

Vir: Vfokusu

Vir: Vfokusu

Vir: Vfokusu

Sara Kovač