fbpx

Naša javna RTV se je ponovno izkazala z “nepristranskim” in “objektivnim” poročanjem, “bravo”!

Igor E. Bergant (Foto: Printscreen)

Predsednik vlade Janez Janša se je v petek skupaj z ostalimi voditelji držav EU udeležil Socialnega vrha v Portu, katerega splošni cilj je bil določiti evropsko agendo o socialni politiki za naslednje desetletje in zagotoviti, da se bo z izzivi sedanjosti in prihodnosti soočilo tako, da se nikogar ne bo prezrlo. O dogodku je poročala tudi naša javna televizija v Odmevih, kjer pa se očitno ne ukvarjajo s tem, da koga ne bi prezrli, pač pa to še namenoma storijo – sploh če gre za premierja Janšo. 

Naša javna, predvsem pa “nepristranska” televizijska hiša se je ponovno izkazala. V Odmevih, večerni informativni oddaji, so poročali o začetku vrha v EU, ki poteka v Portugalskem Portu. Tam je bil seveda tudi slovenski predsednik vlade Janez Janša, kar pa so se na javni RTV odločili kar zamolčati. Evropska dopisnica Mojca Širok je omenjala voditelje držav Evropske unije, našega premierja pa v prispevku niso niti omenili niti pokazali. Prisotnosti premierja se ni zdelo vredno omeniti tudi voditelju Igorju E. Bergantu – kar bi sicer, že zaradi njegove novinarske kilometrine, od njega bilo pričakovati.

Državni sekretar za koordinacijo med Vlado Republike Slovenije in Državnim zborom RS dr. Vinko Gorenak je glede poročanja kritično izpostavil: “RTV Slovenija 7. maj 2021 Odmevi poročilo iz portugalskega Porta. Niti besede ali slike o udeležbi predsednika vlade Janeza Janše! Da vas ni sram – toliko o objektivni TV, ki jo plačujemo vsi. Mirno pa boste ta tvit razglasili za napada državnega sekretarja vlade na neodvisno TV. Sramota.” In njegov zapis je povsem resničen. Takoj ko član aktualne vlade omeni, da mediji niso dobro opravili svoje naloge, te besede razglasijo za napad na medije. Da bi pometli pred svojim pragom in vsaj o nečem poročali objektivno ter nepristransko, se pa seveda ne zgodi, njihova agenda je pač drugačna. Komur to, še po dotičnem prispevku o socialnem vrhu v Portu ni jasno, mu žal verjetno ni pomoči.

Foto: Printscreen

Večinski mediji so prezrli izjavo za medije
Predsednik vlade Janša je ob prihodu na Socialni vrh v Portu dejal, da je najboljša socialna politika, politika ustvarjanja novih, dobro plačanih delovnih mest. “Za takšno socialno politiko potrebujemo šolski sistem, ki mlade nauči ne samo veliko znanja, ampak predvsem, kako se to znanje, ki ga je danes na voljo zelo veliko, pravilno izbira in inovativno uporablja,” je pojasnil v izjavi za medije, ki pa so jo večinski mediji očitno prezrli. Premier je tudi poudaril, da je središče dobre socialne politike vedno tudi družina in ustvarjanje ugodnega okolja za družine.

Foto: Facebook

Je pa ljubitelje tako imenovane “orbanizacije” prav gotovo razveselila vest, da se je premier Janša v Portu med drugim sestal tudi z madžarskim predsednikom vlade Viktorjem Orbanom. “Razprava s slovenskim predsednikom vlade. Prekinili smo epidemijo, ponovno bomo zagnali gospodarstvo,” je zapisal Orban na svojem Facebook profilu. Še dobro, da imamo družabna omrežja, da sploh kaj izvemo, mar ne.

Sara Bertoncelj