fbpx

Ne zamudite oddaje Razkrito, ko bodo dokončno padle maske: Ob 20.10 boste izvedeli, zakaj so Šarec, Gale in Židan strahopetno zavrnili povabilo v oddajo!

Marjan Šarec in Dejan Židan sta s pomočjo "skesanega žvižgača" na RTV Slovenija prikazovala, kako je vlada koruptivna. Židan pa je pozival na predčasne volitve. (Foto: posnetek zaslona/ Tarča RTV Slovenija)

Glede na pristranske pritiske s strani nacionalne televizije na akterje domnevne afere z zaščitno opremo, so se na televiziji Nova24TV odločili narediti tisto, kar se sicer pričakuje od TV Slovenije, ki ima 2200 zaposlenih in kamor se letno steka na desetine milijonov davkoplačevalskega denarja. Novinarji Nove24TV so tako čez praznike raziskali ozadja poročanja RTV Slovenija in njihovih komentatorjev, poleg tega pa pridobili tudi podatke Zavoda za blagovne rezerve in celo pogodbe, ki jih je sklenil Zavod. Očitno je, da so raziskovalni novinarji Nove24TV naredili svoje delo, zaradi česar so rep med noge že stegnili Marjan Šarec, ki se je za zajca izkazal še kot premier, ki se ni sposoben soočiti s težavami, pogum je izgubil tudi Ivan Gale, prav tako pa je nastop v oddaji že odpovedal Dejan Židan. Le kam se je izgubil njegov partizanski duh, da se je treba boriti do konca?

Očitno je, da v Sloveniji obstaja le en medij, ki je dovolj objektiven in nepristranski, da si upa brez razlik soočiti tako levo kot desno stran, ob tem pa tudi vse vpletene v domnevno afero nabave zaščitne opreme. Ne, to ni nacionalna televizija, ki ima več kot 2200 zaposlenih in ki jo plačujemo vsi davkoplačevalci, in imamo tako od nje pravico zahtevati, naj bo nepristranska in naj poroča objektivno. To je Nova24TV, ki se preživlja z oglasi in ki ima nekaj deset zaposlenih. Danes, torej v torek, 5. 5. 2020, ob 20.10 si boste na Nova24TV tako lahko ogledali soočenje, ki bo razkrilo tisto, kar je nacionalna televizija zamolčala ali priredila po svoje.

V oddaji Razkrito so sicer želeli soočiti vse posredno in neposredno vpletene akterje, a so se nekateri kot zajci razbežali po gozdu, saj je taka očitno njihova praksa. Eden izmed teh je nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, ki je odgovoril, da “ker je iz vašega načina dela razvidno, da gre za strankarsko televizijo, si v takšnem ‘mediju’ ne želimo sodelovati. Za vabilo se vam zahvaljujemo, a ga zaradi vsega odklanjamo.” Zanimivo pri njegovem odgovoru je, da poreklo televizije Nova24TV Šarca ni motilo, ko so bile državnozborske volitve, saj je bil takrat kar trikrat naš gost. “Bili smo korektni, nikoli ga nismo prekinjali. Očitno je ocenil, da mu soočenje, kjer bodo lahko VSI vabljeni govorili brez prekinjanja, ne koristi,” je strnil raziskovalni novinar Nove24TV Luka Svetina, tudi sicer diplomirani novinar.

V oddajo Razkrito sta bila povabljena tako Jelka Godec kot Ivan Gale. Foto: posnetek zaslona

V oddajo Razkrito je bil povabljen tudi Ivan Gale, šef Splošne službe na Blagovnih rezervah, ki je vidno užival v nastopu v Tarči, kjer ga je voditeljica Erika Žnidaršič še spodbujala, naj pove, kako se njegova družina zaradi njegovega “pogumnega” dejanja oz. žvižgaštva sooča z grožnjami. Očitno si “upa” izdajati notranje informacije o nabavi pred celotno Slovenijo, nima pa poguma, da bi prišel v oddajo na Nova24TV. Gale je sicer zavrnil povabilo, ker je izvedel, da bo razkrito poročilo vlade zanj uničujoče. Kaj v njem piše, pa bo jasno ob 20.10 samo na Nova24TV!

Povabilo je zavrnil tudi Dejan Židan, predsednik stranke SD in udeleženec prve oddaje Tarča, ki sicer tako rad “razčiščuje” celo za stvari izpred 70-ih let. “V SD se povabilu v oddajo na Nova24TV ne bomo odzvali, ne zaradi strahu, ampak zaradi načelnosti. Kmalu bo minilo eno leto, ko smo sprejeli odločitev, da s strankarsko tovarno laži in sovraštva zaradi manipulacij ne bomo sodelovali. Razlogi za to ostajajo nespremenjeni,” so zapisali na Twitterju. Tudi oni sicer radi dajejo izjave za Nova24TV. Očitno so takrat nenačelni.

Partizani so se skrivali po gozdu, Židan se očitno v Državnem zboru. Na Nova24TV si ne upa.

Nova24TV je v oddajo povabila tudi ustvarjalce oddaje Tarča in prispevka, ki je bil predvajan v tej oddaji. Kot kolege novinarje bi jih namreč radi javno soočili z nekaterimi dejstvi, ki so jih zamolčali ali izpustili.

Je aktualna vlada dregnila v gnezdo sistemske korupcije v zdravstvu?
V oddaji Razkrito ob 20.10 na Nova24TV bo razkritih nekaj zanimivih dejstev, med drugim tudi, da podjetje RAM2, ki ga je priporočil dr. Knafelj, do danes na Blagovne rezerve ni dostavilo niti enega ventilatorja, kar pomeni, da če bi imeli italijanski scenarij, nam neobstoječi ventilatorji ne bi pomagali. Prav to podjetje je dvorni dobavitelj ventilatorjev in z njimi povezane opreme za UKC Ljubljana. Ob tem se seveda postavlja vprašanje, ali so vladajoči dregnili v gnezdo sistemske korupcije?

Pogodbi s podjetji MD Global in Oeco, za katerima naj bi stal nekdanji direktor Sove Selan, sta bili stornirani – obe pogodbi je v odsotnosti Zakrajška podpisal “žvižgač” Ivan Gale, ki sicer zanika, da bi imel vzpostavljen dogovor o nabavi zaščitne opreme s tema dvema podjetjema.

Poleg omenjenih Marjana Šarca, Ivana Galeta, Dejana Židana in ustvarjalcev Tarče so bili v današnjo oddajo Razkrito povabljeni še minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, minister za obrambo mag. Matej Tonin, državna sekretarka za področje zdravstva v kabinetu predsednika vlade RS Jelka Godec in nekdanji minister za zdravje Aleš Šabeder.

Medtem ko smo se v napovedniku oddaje spraševali, ali si bodo predstavniki opozicije, žvižgači in novinarji RTV upali priti v oddajo, kjer se bo gostom pustilo do besede, je odgovor za nekatere jasen že pred samo oddajo. Dejstvo je, da bi tako Šarec kot Židan morala pojasniti svojo vlogo pri praznih skladiščih zaščitne opreme. Resnica o njuni (ne)sposobnosti bi tako prišla na dan, s tem pa bi širna Slovenija spoznala, kakšen je pravi domet tako novopečenih strank “muh enodnevnic” kot tudi stranke, ki je z enoletno izjemo in letom 2020 na oblasti zadnjih 10 let.

Ne spreglejte oddaje Razkrito na Nova24TV danes ob 20.10!

Barbara Majdič