Nevladniki grozijo s smrtjo! Tekla bo kri, opozarjajo NVO paraziti, ki dolga leta niso plačevali najemnine, prejemali pa milijonske vsote iz državne blagajne!

Datum:

Potem, ko so iz Ministrstva za kulturo RS pozvali nevladne organizacije, ki uporabljajo prostore na Metelkovi 6 v Ljubljani v bližini ministrstva pozvali, naj do konca januarja prihodnjega leta izpraznijo prostore, ker je stavba zaradi dotrajanosti nevarna za najemnike, so nevladne organizacije stopile na okope. Zdaj so začeli še z grožnjami s smrtjo odgovornim na Ministrstvu za kulturo.

“Protest nevladnikov proti deložaciji z Metelkove. Rdeča barva simbolizira kri. Nevladniki pravijo, da z “umetnijo” pozivajo omenjene k odstopu, na ministrstvu opozarjajo, da je med “zaklanimi” imeni tudi Miro Petek, ki so ga zaradi novinarskega dela v preteklosti že pretepli,” je na Twitterju s prizorišča pred Metelkovo poročal novinar Nova24TV Luka Svetina.

S smrtjo so avtorji nazorne grožnje s smrtjo grozili ministru za kulturo dr. Vasku Simonitiju, Miru Petku, Vesni Jurca Tadel, Alenki Gotar in Mitji Iršiču.

“Proti ravnanju ministrstva za kulturo odločno protestiramo in ga razumemo kot napad na civilno družbo in neodvisno kulturo v želji, da se onemogoči delovanje kritične javnosti. Te želje sedanja oblast in zlasti največja vladna stranka SDS nikoli nista skrivali,” so v znak protesta zapisali nevladniki, ki so bili do sedaj oproščeni plačevanja najemnine, nekateri pa celo niso prispevali k plačevanju stroškov.

Kdo so nevladne organizacije, ki morajo zapustiti prostore, za katere niso plačevali najemnine?

Po podatkih ministrstva gre za kar 18 uporabnikov neobnovljenega objekta v lasti države in sicer: Pravno informacijski center nevladnih organizacij – PIC, Zavod SCCA Ljubljana, Mirovni inštitut, Društvo NSK, informativni center, Društvo za retroavantgardo, Forum Ljubljana, zavod za umetniško in kulturno produkcijo, Plesni teater Ljubljana, Društvo ŠKUC, Maska Ljubljana, Zavod En – knap, Center za slovensko književnost, Zveza ekoloških kmetov Slovenije, Sloga, Zavod Exodos Ljubljana, Otok, zavod za razvijanje filmske kulture Ljubljana, Vitkar zavod, Društvo za promocijo žensk v kulturi – mesto žensk in Gallus J. Carniolus zavod. Ob tem je seveda mogoče, poudarjajo, da je nevladnih organizacij, ki uporabljajo prostore, še več.

“Čestitam nekreativnim huliganom, za ta dolgočasni protest pred stavbo MK. Še nikoli pred tem niso bili orto-levičarji na moji strani in zgroženi nad takim početjem,” je performans pred Ministrstvom za kulturo komentiral Iršič. Svetovalec za odnose z javnostmi na Ministrstvu za kulturo je ob tem izpostavil, da je eno od “zaklanih” imen tudi Miro Petek, edini novinar v Sloveniji, ki je bil zaradi opravljanja svojega dela skoraj ubit.

“Če nas ne pustite pri miru in nam ne date denarja bodo za vami ostali le še krvavi stoli. A to je umetnost? V moji knjigi je to grožnja s smrtjo. Program levice pač,” je dejanje nevladnikov komentiral odgovorni urednik Nova24TV Aleksander Rant in take grožnje označil za nasilje.

“Likvidacije in krvave roke imajo ti paraziti v genskem zapisu. Za svoje privilegije so pripravljeni ubijati. Vendar, kot je govoril vaš tovariš Kučan: Nič več ne bo tako, kot je bilo!” je dogajanje komentiral Petek.

Fajonova v bran NVO na Metelkovi

Kot smo že poročali na Nova24TV je iz javno dostopnih podatkov aplikacije Erar razvidno, da so nevladne organizacije, ki so brezplačno bivale v državnih prostorih, ne da ib plačevale najemnino, v te obdobju od države prejemale večmilijonske zneske. Na stran nevladnih organizacij se je postavila tudi predsednica SD Tanja Fajon, ki je poudarila naslednje: Minister Simoniti je NVO-jem odpovedal gostoljubje. Na cesto bodo vrgli Mirovni Inštitut, ŠKUC, Mesto žensk, in druge. Če se s trenutno oblastjo ne strinjaš in si kritičen, te ta kaznuje. Spoštovani minister, če imate kaj integritete, od namere nemudoma odstopite. #metelkovamesto.” 

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je medtem izpostavil, da morajo kazensko ovadbo sami oddati posamezniki, ki so tarča groženj s smrtjo. Takšna ovadba naj bi po trditvah Hojsa bila sprocesirana s strani policije, nakar bo predana tožilstvu.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...