fbpx

Nezaslišana cenzura se nadaljuje: Prepovedali še promocijo članka, v katerem smo opozorili na povezanost slovenskega sodstva in družine Janković!?

Najnovejši članek Nova24TV, ki ga je cenzuriral Facebook (Foto: Nova24TV)

Družbeno omrežje Facebook, ki mu pri pregonu sovražnega govora kot zanesljiva špiclja med drugim pomagata z davkoplačevalskim denarjem financirana Fakulteta za družbene vede (FDV) in Mirovni inštitut, gre pri svojem spornem delovanju vse dlje. Prepovedali so namreč celo promocijo najnovejšega prispevka, v katerem smo na Nova24TV opozorili na povezanost slovenskih sodišč in družine Janković, ki je pripeljala do tega, da upniki Electe niso prišli do svojega denarja. Podobnih primerov cenzure s strani Facebooka pa je bilo v preteklosti še več. Očitno torej postaja, da v tej državi nihče več ne ne spoštuje ustavno zagotovljenih načel o svobodi govora in tiska, prišli smo celo tako daleč, da se ne sme več pisati niti resnice.

Z družino ljubljanskega župana Zorana Jankovića očitno ne kolaborira le slovensko sodstvo, ki je več let onemogočalo, da bi upniki Electe prišli do denarja, ampak tudi družbeno omrežje Facebook. Slednje je namreč zavrnilo promocijo prispeva Nova24TV z naslovom “Župan Janković debelo lagal, ko je izjavil, da znotraj družinskih podjetij ni opeharjenih upnikov! Sodišče je bilo škandalozno vseskozi na strani goljufive družine in preprečevalo, da bi upniki prišli do denarja!“, v katerem smo opozorili, da družba Rating, ki se ukvarja z odkupom terjatev in je vložila tožbo za razveljavitev poenostavljene prisilne poravnave Electe Inžerininga, na denar od Electe čaka že kar osem let. Vse to pa predvsem po zaslugi slovenskih sodišč, ki so v preteklosti večkrat zavrnila zahtevke za stečaj Electe, kar dokazuje njihovo tesno povezanost z družino Janković.

Gre za nadvse pomenljiv napad na svobodo medijev pri nas, saj je prav Facebook v zadnjem času eno ključnih družbenih omrežij, preko katerih se informira svetovno in seveda tudi slovensko prebivalstvo. Ravno zaradi tega je njegovo postopanje še toliko bolj sporno, saj je iz njega jasno razvidno ščitenje levičarskih privilegirancev, kar člani družine Janković zagotovo so, hkrati pa je skoraj vsaka objava, ki ne poveličuje levičarskih idej, obravnavana kot sovražni govor. Na veliko zapostavljanje vseh, ki situacijo vidijo in predstavljajo realno in ne izključno v skladu z levičarsko ideologijo, jasno kaže tudi to, da omenjeni članek na spletnem portalu Nova24TV še zdaleč ni edini, ki so ga na Facebooku cenzurirali v zadnjem času.

Ob izbrisu objave o nasilju migrantskih in romskih tolp v Kočevju so blokirali tudi profil administratorja
Pred dvema tednoma so z omenjenega družbenega omrežja na primer izbrisali objavo, v kateri je Nova24TV delila članek z naslovom “Nasilje v Kočevju povzročajo ciganske tolpe in migranti, dominantni mediji pa molčijo o etničnem ozadju!”. V omenjenem članku smo razkrili, da kriminal, ki ga mainstream mediji ne morejo več skriti, a se pri tem izogibajo poročanju o etničnem ozadju kriminalcev, v resnici povzročajo romske tolpe in migranti. Ob izbrisu objave so prav tako blokirali tudi zasebni profil administratorja Facebook strani Nova24TV, in sicer za obdobje 30 dni.

Članek “Nasilje v Kočevju povzročajo ciganske tolpe in migranti, dominantni mediji pa molčijo o etničnem ozadju!” (Foto: Nova24TV)

Spravljajo se na članke, v katerih ni nič spornega
Tekom letošnjega poletja so na Facebooku prepovedali tudi več sponzoriranih objav naših člankov, pa čeprav v njih ni bilo nič spornega. V vseh člankih je šlo za realno podajanje informacij, ki pa, kot kaže, niso bile sprejemljive za levičarsko politiko, v službi katere deluje Facebook. Večina omenjenih člankov se je sicer nanašala na težave pri vodenju države s strani Marjana Šarca in njegove leve vlade ter zgrešenost levičarskih idej, kar je bilo v vseh primerih jasno argumentirano. Med drugim so se spravili celo na prispevek, z naslovom “Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor”, v katerem je bila med drugim predstavljena alternativa, ki jo Janša predstavlja dosedanjemu neuspešnemu spopadanju z migrantsko krizo s strani Šarca in notranjega ministra Boštjana Poklukarja, ki pa kljub vsemu še kar zmotno trdita, da imata zadevo pod nadzorom. Poleg tega je bilo v omenjenem članku predstavljeno tudi opozorilo predsednika države Boruta Pahorja, da obstaja nevarnost, da Slovenija postane migrantski žep.

Članek “Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor” (Foto: Facebook)

Cenzuro posameznih vsebin Facebooku predlaga kar FDV, znana po svoji levičarski orientaciji
Vse to pa nikakor ne čudi, saj je glavni ovaduh, ki globalnim družbenim omrežjem, tudi Facebooku, sporoča in predlaga cenzuro vsebin, ki niso v skladu z doktrino kulturnega marksizma, kar ljubljanska Fakulteta za družbene vede (FDV), znana predvsem po svoji levičarski orientaciji ter neizmerni podpori levičarskim privilegirancem, med katerimi so tudi člani družine Janković. Jasno torej je, da ji gre pisanje medija, ki je neodvisen od spon levičarstva in lobijev globoke države, še kako v nos. V povezavi z dejstvom, da ravno FDV ocenjuje, kaj je primerno za objavo in kaj ne, je Tomaž Štih, na družbenem omrežju Twitter znan pod imenom Libertarec, na Facebook profilu že lani zapisal: “Če vas je zanimalo, kdo korporacijam YouTube, Twitter in Facebook pomaga označevati neprimerne spletne vsebine in izvajati cenzuro, je danes prišlo ven. Partner (trusted flagger) v Sloveniji je FDV.” Omenjeno dejstvo je zaskrbljujoče, sploh z vidika svobode govora in svobode medijev, ki ju institucija, kot je FDV, vsekakor ne zagovarja, saj ji gre le za širjenje levičarskih idej ter zapostavljanje vseh drugače mislečih.

Fakulteta za družbene vede (Foto: STA)

Rajko Golob