fbpx

Nizkoten izpad Večerove novinarke Klare Širovnik: “Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje!”

Klara Širovnik (Foto: FB)

Na Twitterju smo bili priča naravnost sramotnemu izpadu Večerove “novinarke” Klare Širovnik, ki je potres v Zagrebu izkoristila za politično obračunavanje s predsednikom vlade Janezom Janšo. V situaciji je posredoval kar njegov odgovorni urednik Matija Stepišnik, ki je zadevo sicer sprva skušal pomesti pod preprogo, ko mu to ni uspelo, pa je poskušal še z odvračanjem pozornosti. Nato se je po celem dnevu le uspela oglasiti tudi Širovnikova in sicer s precej nespretnim opravičilom. Hakl je sicer v zadnjem času na koncu z živci, saj bi mu lahko grozil zapor, prav tako pa bi se organi pregona utegnili poglobiti v njegov domnevno sporen prevzem Večera.

V nedeljskih zgodnjih jutranjih urah je hrvaško glavno mesto Zagreb sredi hude krize ob izbruhu novega koronavirusa stresel močan potres. Povzročena je bila velika gmotna škoda, prav tako pa je 11 ranjenih, med njimi hudo poškodovana 15-letnica. Medtem, ko je dogajanje pri večini Slovenk in Slovencev vzbudilo sočutje, pa to ne velja za radikalne levičarje, ki so dogajanje hitro izkoristili za politično obračunavanje s svojimi nasprotniki. Takšen je primer novinarke Klare Širovnik, ki dela za Večer v lasti rdečega tajkuna Uroša Hakla. Že v jutranjih urah je s svojim sramotnim izpadom razburila uporabnike družbenega omrežja Twitter: “Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje!”

Hakl je Stepišniku ukazal, da naj se zadeva hitro pomete pod preprogo
Ko se je pričela zavedati svojega sramotnega ravnanja, je sporočilo hitro izbrisala, a bilo je že prepozno, saj so ga opazili številni sledilci. A ker mnogi takšni nesramnosti in aroganci enostavno niso mogli verjeti, jo je državni sekretar dr. Vinko Gorenak vprašal: “Klara Širovnik novinarka Večera prosim povejte podatek drži ali ne. Vidim da naj bi napisali TW ‘Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje’ prosim odgovorite na vprašanje. Matija Stepišnik @novinarSI.” Posredoval je kar odgovorni urednik Matija Stepišnik, ki je zadevo skušal pomesti pod preprogo: “Spoštovani DS, kot sem napisal: V imenu Večera izražam sočutje in solidarnost s Hrvaško, Zagrebom v trenutkih, ko jih je poleg koronavirusa prizadel še potres. Obenem polna podpora hrvaškim novinarskim kolegom, katerih vloga je v dvojni nesreči izjemno pomembna. Držite se!”

Gorenak je vztrajal: “Podpiram vas in vaše stališče, pričakujem pa vaše stališče do TW vaše novinarke @klara_sirovnik, ki je zapisala “Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje” Čakam še odziv @novinarSI . Vsi delamo napake ampak pošteno je, da jih priznamo. Čakam odgovor vas in DNS.” Stepišnik je nato zapis svoje pisunke priznal, a je skušal pozornost preusmeriti na domnevne grožnje z nasiljem: “Tvit v tej situaciji nikakor ni bil na mestu, bil je napaka, kot je @klara_sirovnik, naša mlada odlična novinarka, zapisala, se zanj opravičujemo. Si je pa zanj “prislužila” grožnje z nasiljem, kar pa verjamem, ostro obsojate tudi vi.”

Kriteriji odličnosti “novinarke” so sicer skrajno vprašljivi, med drugim je bila za svoja ekstremistična stališča Širovnikova nagrajena s strani levičarskega Društva novinarjev Slovenije pod vodstvom Petre Lesjak Tušek, prav tako zaposlene pri Haklu. Širovnikova se iz ljudi pri svojih aktivnostih namreč norčuje s skrajno neetičnimi metodami, med drugim se predstavlja kot Iranka, v kar s svojim videzom in ekstremizmom zlahka prepriča. “Pozdravljeni. Ja, to je bil moj zapis. Vendar je šlo za slabo šalo, nikakor ni bilo mišljeno žaljivo do žrtev potresa. Situacija je pretresljiva. Vsem prizadetim se opravičujem, nikakor pa zapis ni bil povezan z dejstvom, da delam na Večeru. Tako da to je moja in samo moja krivda,” pa se je šele po celem dnevu uspela odzvati in nespretno opravičiti Širovnikova.

Hakl je v strahu pred zaporom na koncu z živci
Kot smo na Nova24TV že poročali, so se ta teden pri Večeru že norčevali iz novega direktorja policije Antona Travnerja. Hakl bi sicer lahko bil med ovadenimi v zadevi milijonskega oškodovanja proračuna, nadalje pa je v sumljivih okoliščinah prevzel tudi Večer, v kar bi se prav tako lahko poglobili organi pregona. Družina Hakl je sicer zelo blizu Dejanu Židanu, Urošev oče Boris Hakl pa si med drugim polni žepe na račun Lekarne Ljubljana, ki ji zagotavlja informacijski sistem. Ko je poleti informacijski sistem odpovedal, se je Ljubljana tako sredi poletja na vrhuncu turistične sezone znašla v tretjem svetu. 52 lekarn je ostalo zaprtih, na območju Ljubljane pa deluje le 14 zasebnih lekarn, ki so tudi v tem času poslovale nemoteno.

Uroš Hakl za zapahi (Foto: Twitter)

Rok Krajnc