Nov polom RTV Slo, Planet TV in POP TV: V borbi za Euro 2020 in tekme slovenske nogometne reprezentance za SP 2022 zmagala majhna televizija Šport TV

Gledalci RTV Slovenija, Planet TV in POP TV bodo zopet nejevoljni, da ne bodo moral spremljati EURO 2020 in kvalifikacijskh tekem slovenske nogometne reprezantance za SP 2022. (Foto: STA)

Nov fiasko za javno televizijo RTV Slovenija, paradržavni Planet TV in največjo komercialno televizijo POP TV. V borbi za pravice za prenose Evropskega nogometnega prvenstva 2020 in prenose slovenske nogometne reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju jih je premagala minorna športna televizija Šport TV. “Blazno nerodno za Telekom Slovenije, ki so Šport TV vrgli iz Siolove sheme,” piše Bojan Požar.

Ekskluzivno novico je objavil novinar Bojan Požar.Ekskluzivno. Šport TV je dobil televizijske pravice za tekme Evropskega nogometnega prvenstva 2020, in za kvalifikacijske tekme nogometne reprezentance za svetovno prvenstvo v Katarju 2022. Hud poraz za RTV Slovenijo, Planet TV in POP TV,” zaključuje Požar. Nogomet je najbolj popularen šport na svetu. Slovenski nogometni navdušenci pa se lahko še enkrat vprašajo, čemu je namenjeno plačevanje vsakomesečnih položnic za RTV Slovenijo in Telekom Slovenije.

Lastnikom Telemacha, T-2 in drugim kabelskim operaterjem se sladko smeji, ker so v Telekomu Slovenije vrgli iz svoje Siolove sheme program Šport TV. To bo tudi vplivalo na oglaševalski kolaž na RTV Sloveniji in Telekomu, saj bo šlo za najbolj gledan globalni dogodek poleg poletnih olimpijskih iger v Tokiu.

RTV Slovenija zbere 100 milijonov evrov letno iz davkoplačevalskih naročnin, a niso sposobni zagotoviti, da bi njihovi gledalci lahko spremljali Dončića, Ronalda in Iličića
V preteklosti se je na račun RTV Slovenije zvrstilo veliko kritik športnih navdušencev, ki so bili jezni in nejevoljni, da slovenska nacionalna televizija ni sposobna prenašati največjih in najpomembnejših športnih prenosov. Zato je za RTV Slovenijo sramotno, da ne morejo zagotoviti televizijskih pravic za EURO 2020, za kvalifikacijske tekme slovenske nogometne reprezentance ali pa za košarkarske vragolije čudežnega Luke Dončića. Izgovor pa je vedno isti, da so za njihove standarde cene prenosov najpomembnejših športnih dogodkov preisoke.

Športni navdušenci ne morejo verjeti, da lahko tekme NBA in občasne tekme Dončićevih Mavericksov prenaša majhna televizija TV 3.  Vprašamo se lahko, kam izgine dobrih 100 milijonov, zbranih iz davkoplačevalskih naročnin na RTV Slovenija?

Luka Perš

 

 • Marjan IV

  Upam da bodo za časa tekem cele dni RTV Slo, Planet TV in POP TV zatemnjeni ! Jih ne bom pogrešal :)

 • Garbage man

  Tukaj se vidi kdo KRADE. HTV ima NBA prenose, TV3 prenaša NBA in F1, (govorim o tv preko antene) , RTV ne mara Dončiča in ne plača mizerijo za prenose NBA.Kolikor mi je znano TV3 ni financirana s strani davkoplačevalcev, ki imajo električni priključek

 • tasilo

  RTV namesto tega raje financira eno Lllllorelllllo Fllllego, ki jo redno gledajo natačno trije gledalci:

  ena špelca, ena rezka in en kurc.

  • centurion

   +++++++++++++++++++++++++

  • borko

   Calunič ha ha

 • Vlado77

  Dobro da me nogomet ne zanima. Morda so hoteli pomagat Tv ki je v minusu

  • ROMAN Naprudnik

   na povišat,prekinit!

 • mare

  Bo treba povišat naročnino. Levičarjem se očitno vse podira. Bo za Mišo več ostalo.

 • piko8

  V prašamo se, kam izgine več, kot 100 mljonov prisilno pobranega denarja perko položnic rtv greznice!!
  V globoke žepe Mafijcev, ki nas kradejo od osamosvojitve dalje!!
  Upam, da bo od letos drugače!!!

 • Olga101

  Zdaj pa ukiniti se harač!

 • Miro Jereb

  Za KOZLAT.