Nova epizoda Jankovićeve klovnovske politike

Foto: STA

Janković je ljubljanski župan že 10 let, njegov trenutni mandat pa traja že dve leti, vendar se ne zdi najbolj uspešen, predvsem zato, ker je skupaj s svojo ekipo uresničil zgolj okoli 70 od predvidenih 132 projektov. Obenem se ne obremenjuje s tem, da je proračun prenapihnjen, in pravi, da se počuti kot na dopustu. 

Ob prvi polovici svojega mandata župana Ljubljane Zorana Jankovića se ugotavlja, da je ta politik na svojem položaju že desetletje. Čeprav rezultat po “prvem polčasu” ni najbolj blesteč, pa ljubljanski župan trdi, da mu je lepo, kot bi bil na počitnicah. Pravzaprav mu gre kar verjeti, saj precej počitniško jemlje tudi svoje službene dolžnosti. Znano je, da je njegova ekipa letos izvedla zgolj okoli 70 od predvidenih 132 projektov. Obenem se ne obremenjuje z očitki o tem, da je proračun prenapihnjen, saj brezbrižno pravi: “Tako bo, dokler bom župan.” V preteklosti so njegovo županovanje že pretresli različni škandali, kot so izsiljevanje spolnih uslug, domnevni protipravni nakupi stanovanj in kriminalno ozadje gradnje stadiona v Stožicah.

Jankovićev seksškandal
To, da ljubljanski župan vzbuja pozornost slovenskih medijev, pa ni nič neobičajnega. Zadnje čase je rumeni tisk obogatil z novimi “zgodbicami za odrasle”. Šlo je za izsiljevanje spolnih uslug od brezposelne farmacevtke, ki naj bi v zameno dobila službo v Lekarni Ljubljana, za kar bi lahko dobil kar štiri leta zapora in še denarno kazen.

Foto: STA

Foto: STA

Laže “kot pes teče”
Znano je, da je bil v preteklosti Janković že ujet na laži, pred časom med drugim zaradi spornega nakupa stanovanj v Šiški, ko se je branil tako, da je preiskovalni komisiji dejal, da naj ga kar priklopi na detektor laži: “Vas bom dal na detektor laži, ne, potem pa se bom še kar sam na njega ‘vsedu’, ne, pa da vidimo, kdo laže in kdo ne, ne …” še navaja politikis. 

Večni škandal – ljubljanske Stožice
Iz obdobja Jankovićevega županovanja pa se zdi najbolj odmeven primer gradnje stadiona v ljubljanskih Stožicah. Glavar Ljubljane je osumljen napeljevanja k zlorabi položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. V kriminalne vode naj bi speljal direktorja Energetike Ljubljana Hrvoja Draškovića. Slednji naj bi od podjetja Grep dobil premoženjsko korist, ki ni v skladu s pravom, in sicer preko tri milijone evrov.

Ljudje se sprašujejo, kdaj bo konec tega brezpravja
“Ko bo Janković odgovarjal, bo Slovenija najrazvitejša država sveta. Z drugimi besedami: Janković ne bo odgovarjal nikoli in nikdar. Žal je tako,” je nekdo zapisal za portal med.over. Med Slovenci se sicer pojavljajo zelo podobna mnenja. Mnogi so prepričani, da ima trenutni ljubljanski župan preveč političnih vez, da bi bil kdaj lahko pravnomočno obsojen zaradi svojih kaznivih dejanj. Niti ena sama afera, povezana z njim, ga namreč še ni spravila za rešetke.

D. M.

 • karpelec

  Ljudje po Sloveniji, smo rahlo preutrujeni od nečednosti Jankovića.Ob vsem blatu, ki smo si ga morali porazdeliti po Sloveniji, bi bil že čas, da bi se našel nekdo, ki bi zavrl ta pršilec nečednosti in zmanjšal njegov nasmešek.

  • Olga

   Z lovkami komunizma bo odpadel tudi on!

   • karpelec

    Da se ti besede pozlatijo.

 • radames

  Presrečni smo, da imamo Jankovića. On je naša svetla luč, kažipot v prihodnost.
  Škoda pa je, ker je popolnoma nesposoben. To je odlično dokazal, ko je v parlamentu 2x telebnil na svoj ksiht. Ni postal predsednik vlade. In potem je izjavil, da so Finance krive, da ni predsednik vlade.
  Po moje pa premier ni postal zato, ker med govorjenjem tako požira besede in zloge, da ga le stežka razumeš. Najbrž so naši umni poslanci (M.Kociper) razumeli namig. Če požira besede, bo požrl tudi državo.
  Ampak, naša luč v svetlo prihodnost še vedno sveti!!!

 • Olga

  Jankovič je pripeljal v Slovenijo tisto srbsko: lako ćemo! S kasico prasico, ki jo polnimo vsi državljani in iz nje tovariš malo sebi, malo šarcu daje, navidez gre,v resnici pa…..?! “Ljubljana je bulana”, da to prenaša!!!!

 • if

  Padel je Berflinski zid, padel bo Janković!
  Statika laži bo padla nenadoma zaradi velike nakopičene energije resnice.
  Sprememba stanja bo stekla vse do političnih in življenskih razavalin imenovanih Zoran Janković&Njegovi.

 • antimur

  Ta kučanistično balkanska baraba bo odgovarjal, to mu ne uide, ob vsem kriminalu tudi za prepoved izobešanja slovenske zastave na ljubljanskem gradu, kar je nezaslišano, sploh ob molku vlade, predsednika države in ostalih antislovenskih kretenov. Baraba, kradljiva in lažniva! Pohodniki na magistrat, tudi vi jo ne boste odnesli brez zasluženih kazni.

 • tohuvabohu

  Čefurjanko na oblasti, to je kakor krava v dnevni sobi.

 • Franc Novak 1979

  Najnovejši način polnjenja prazne občinske blagajne je, da si je oblast izmislila nov način kaznovanja meščanov. Vsem, ki jim javno podjetje odvaža smeti je namreč poslala obvestilo, da morajo zabojniki last javnega podjetja, stati izključno na zasebnih zemljiščih. V kolikor tega ne bo, sledi kazen 200,00€ za posameznika, kljub temu, da so ogromni kontejnerji namenjeni celemu bloku. In pred vsakim vhodom se nahajajo kontejnerji za sortirano zbiranje odpadkov, to je mešani odpadki, plastika, bio odpadki in papir, čeprav odlok zahteva samo odvoz komunalnih (mešanih) odpadkov. Ostalo je javno podjetje vsililo meščanom, saj je na ta način lahko povečalo stroške odvoza, dobiček pa s preliva v “opankovičeva športna društva”, kjer na najbolj transparenten način sredstva izginejo. Meščani, stopimo skupaj in zahtevajmo, da se javno podjetje odreče kontejnerjem za zbiranje ločenih odpadkov pred vsakim vhodom, ampak naj naredijo zbiralne otoke za plastiko, steklo, papir in bio odpadke, meščanom pa odvažajo samo komunalne mešane odpadke, za kar je bilo javno podjetje Snaga ustanovljeno.

  • MarijaNovak

   Če še kdo ni opazil, je že pred časom, od novembra 2009 do decembra 2012 iavno podjetje VO-KA prebivalcem Ljubljane zaračunavalo prekomerno porabo vode, čeprav je glede na njihove lastne pravilnike ne bi smeli, saj so kljub podatkom o številu stanovalcev, ki so jih imeli, obračunavali glede na premer cevi od vodomeru. Preveč zaračunani zneski so bili po preverjenih podatkih tudi po več kot 300 EUR mesečno na blok. Kršili so svoje lastne pravilnike in goljufali prebivalce. Še en način polnjenja občinske blagajne ali morda privatnih žepov?

 • Sredinec

  ZJ je namazan z vsemi žavbami, tudi skorumpiran, a nesposobnosti pri izvajanju projektov pa mu res ni mogoče očitati. To je razlika med kritičnosjto in kritizerstvom. In NOVA24 spet pade.

  • if

   Nespospoben je projekta “Živel bom demokratično”!

  • Ruggedplant

   OD rojstva živim v Ljubljani in od vseh tisočev norih projektov (težko bi rekel, da sploh kakšnega v celoti podpiram), ki se jih je lotil z našim denarjem, ti z glave ne znam našteti enega takega, ki bi vsaj dišal po kakršnemkoli sposobnem vodenju – pa zdaj pustiva na strani ideološke razlike in osebno všečnost/nevšečnost projektov. Sposobnost pri izvajanju projektov pomeni:
   1. izpeljati projekt v zadanih časovnih okvirjih (ne se šalit)
   2. izpeljati projekt v zadanih denarnih okvirjih (ne se šalit)
   3. dobiti od izvajalcev največ za najmanj denarja (ne se šalit)
   4. pridobiti konsenz naročnikov za izgradnjo projekta (ne se šalit)
   5. pridobiti privatne investitorje za izgradnjo projekta (ne se šalit)
   6. izvajati projekte ob pravem času (ne se šalit)

   To je razlika med kritičnosjto in kritizerstvom. In Sredinec spet pade.

   • radames

    Če ne bi računal (zahteval!), da mu od vsakega projekta pade določen % v žep, ne bi bil narejen niti en “projekt”. On “dela” za svoj žep, ne pa za Ljubljano in Ljubljančane!

    • tinta

     Koliko je šele padlo od Katarcev., če imajo navado, da nakazujejo “prijateljem”, kar milijončke za rojstni dan.

    • macon

     Ja, vidimo pri 120 milijonski investiciji Trigranita v potniški center in Pečečnikovi obnovi Plečnikovega stadiona. Očitno mu niso hotel izariniti v žep običajnih 10%.

     Več ljudem sem že pokazal glavno avtobusno postajo v Ljubljani, da smo se skupaj nasmejali.

     • Nata

      Joj, saj bi bilo res smešno , če ne bi bilo žalostno .

  • Nata

   Pa poznaš te projekte ?
   Pridi pogledat , kaj je naredil na Špici…….pa slavni pristan za barke………..
   pa trto na Gradu………ne bom več naštevala.
   Da pa je lahko marsikaj speljal in dal ogromno dela njegovim , je poskrbel , preden je začel županovati !
   In tako je mislil , da bo , kot vlada v Mestnem svetu, vladal v Parlamentu !!

  • radames

   Glavno gonilno sredstvo pri njegovih projektih NI sposobnost, marveč tole:

   Če ne bi računal (zahteval!), da mu od vsakega projekta pade določen % v
   žep, ne bi bil narejen niti en “projekt”. On “dela” za svoj žep, ne pa
   za Ljubljano in Ljubljančane!

  • novaknovak

   hahahahahahahaha, odkar on ne vodi več merkator so cene dost bolj ugodne, pa velik slovenskega,..pa tak baw baw so bili Hrvatje. o sposobnosti projektov pa…prodajalec solate s pravimi vezami je genij,a ne..slovenci nimamo takega? lahk izvajaš projekte, če sinetu kupiš maturo, mu položiš na bankomat kaki milijonček, kupiš zaplenjen avto za 20 jurčkov…daj, ne bluzi

 • Osti jarej

  ja,kdo mu pa kaj more?..kdo?…v tej skorumpirani,mafijski rupetini,na severu balkana….

  • tinta

   Ti ga lahko položiš pod kamne. :)

   • Osti jarej

    …je že tam…zato je pa nedotakljiv…no,sej je janko tudi tam…

 • althar

  Če bi bila samo klovnovska. Problem je v tem, da je tudi lopovska.

 • Antonius

  Kadar ‘janković miruje, se samo obresti na ljubljanske pufe premikajo.

 • zaton

  Ko smo že pri Jankoviću, zakaj ga je tako zmotil film, ki ga je ob tednu otroka predvajal Zavod živim na pročelju frančiškanske cerkve? Kaj je bilo v tem filmu tako spornega, da so nekateri zagnali vik in krik o pravici do želenega splava?

  • Nata

   Dobro vprašanje !
   A , jaz vem odgovor, pa ti tudi !! Namesto učk ima € !!

 • macon

  Zakaj debilni primitivec Zorangutan Pavijanković in sinkota še niso v zaporu in kaj se čaka?

  Jebena banana republika, kjer se vsak zahojen kriminalec sprehaja in potem še javno vsem soli pamet.

 • Nata

  Mislite , da bomo kdaj izvedeli koga naš šerif drži v šahu , da je tako preklemansko siguren vase ?
  In ta sramota od župana se še hvali !
  No , sej . Ima kar nekaj ” fenov “!
  Predin , Magnifico, Mrzelova , pa slavna upokojenka , pa slavna pesnica in tako naprej !

  • macon

   Zorangutan bo tekel v Saraorce, ko se bo stegnil njegov boter in osebni sponzor milanće ljubičica bela, največji osamosvojitelj Slovenije in največji precednik (iz precejati).

   • Nata

    + + + + + + + + + + + + + + milanće , ljubičica bela ….ojej……precednik !!!

 • Tovariš garač hahaha

  Zoran vsaj nekaj naredi za naš denar (nekaj mu uide tudi v žep) , medtem ko prejšnji župani niso naredili nič.Nisem ga volil ampak človek je sposoben levosredinski politik. Ima svojo karizmo kot jo ima Janez na desni.

  • novaknovak

   lako je biti svetac ako ti je otac bog…tist tvoj denar pa bodo še tvoji pravnuki odplačval, če jih imaš seveda. drugač pa bodo pa mal socialo za slovenske državljane pa zdravstvo oklestl…

 • Anton

  to kar je že dlje časa mnogim od nas tu gor jasno glede Janovića in njegovih bab ne more biti škadal

 • cosmosjasnovidec

  Copatarska čefurska lopovska gniloba si pa kar naprej polni žepe.Govori se pa tudi,da je prestopil v islamsko vero ali je pa v njej bil že prej preden so pričeli z gradnjo tiste greznice đamije kot jo imenujejo.
  Copatarju je važno le,da mu musliči polnijo žepe z podkupninami.

  • tinta

   Pred gradnjo đamije, bi moral biti vseslovenski referendum, saj vendar gre za objekt v slovenskem glavnem mestu in ne na Jankovičevem dvorišču.

   • Novakec1

    Podalpska republika srbska, ni samo lublana bulana njegova.

 • Borut Stari

  ¸Janković je car. Vseh 279756 prebivalcev ima za norca. Vaš župan je postal ko je bil vsakič izvoljen z absolutno večino. Sedaj ni treba cviliti in iskati izgovorov.

 • MEFISTO

  Koliko kaznivih dejanj Jankovića je zastaralo že samo v tem tednu, ki se je komaj začel?

 • MEFISTO

  Ljubljančani bi za svojega župana izvoli celo opico.

  Pravzaprav so to nekajkrat zapored že storili.

 • piko8

  Za opico je to žalitev. Ta srbski salatar je NAMOĆ PODOBEN POVODNEMU KONJU (pa najmi oprosti KONJ uboga živav za primerjavo) in ljubljanćani so na to pridobitev ponosni slava jim.

 • MEFISTO

  “Zoki ima rad luknje v razpoki”
  je napisal nek neznan kaomentator.

 • Novakec1

  Saj sploh ne izstopa od ostalih klovnov ki kao vodijo banana državo.

 • Shalalabayzer

  Seveda se Januković počuti kot na dopustu, če mu ga. Fickova in njena ekipa vse naredijo.
  Vprašanje je, če gre še na toaleto sam :)
  Januković je navaden fukfehtar.