fbpx

Nova katastrofa Gobčeve: RTV nadaljuje s posmehovanjem plačnikom prisilnega prispevka, Šarčevo vlado opravičevala in hvalila kar dva levičarja!

Politično s Tanjo Gobec - v studiu Vlado Miheljak in Janez Markeš (Foto: Twitter)

Na RTV Slovenija se očitno namerno posmehujejo plačnikom prisilnega RTV-prispevka. Tokrat je v prvi epizodi oddaje Politično Tanja Gobec, ki je bila malo več kot eno leto po domnevno pijanskem incidentu ponovno v popolnoma neprimernem stanju, gostila levičarska politična analitika Miheljaka in Markeša. Ta v primerjavi z Molkovo, ki nedavno v studiu TV Slovenija kar ni mogla prehvaliti imenovanja premierja Šarca za osebnost leta s strani novinarjev in urednikov RTV, nista povedala nič kritičnega, čeprav bi si to nedvomno zaslužil. Tudi javnost ima dovolj, prilagamo nekaj besnih odzivov s Twitterja.

Vodstvu RTV očitno ne zmanjka idej, kako z bolj in bolj neobjektivnimi koncepti oddaj kuriti denar plačnikov prisilnega RTV-prispevka. Tokrat so uvedli oddajo Politično, v kateri bodo “pod drobnogled vzeli katerega od dogodkov, analizirali minuli teden, dali poudarek tistemu, kar si bo zaslužilo, z gosti v studiu, kdaj tudi na terenu, zagotovo pa vsako nedeljo po televizijskem dnevniku”. Da se bodo v oddaji, tako kot smo vajeni že iz Studia City, naravnost posmehovali plačnikom prisilnega RTV-prispevka in izvajali skrajno levičarko propagando, je bilo jasno, ko je voditeljica Tanja Gobec napovedala prva gosta: “V prvo oddajo smo dobili ‘priznana’ gosta. Marsikdo od vas bere njune ‘pronicljive’ komentarje. Nocoj jih bomo tudi slišali!” To sta bila kar dr. Vlado Miheljak in dr. Janez Markeš.

Prvi je znan kot profesor na zloglasni FDV in komentator pri socialističnem glasilu Mladina, drugi pa je komentator tovarniškega glasila skupine Kolektor Delo v lasti ustanovnega člana Foruma 21 Stojana Petriča. Voditeljica Gobčeva je nastopila z izjemno hripavim glasom in vidno utrujenim videzom, in to le malo več kot eno leto po tem, ko je domnevno močno pijana napovedala in celo vodila oddajo Odmevi. Takrat se je posmehovala, zapletal se ji je jezik in v obraz je bila močno rdeča. Po tistem incidentu je za nekaj časa izginila z ekranov, domnevno je bila poslana na zdravljenje. V nadaljevanju preberite, s kakšnimi nebuloznimi neumnostmi sta gosta opravičevala vodenje vlade Marjana Šarca, ki je sicer znana kot vlada, ki deluje v nasprotju z ustavo!

Za Cerarjeve uspehe naj bi bila zaslužna tudi uspešna Bratuškova in Cerar
Dr. Vlado Miheljak je uvodoma pojasnil, da so se po njegovem mnenju oboje volitve izšle v skladu s pričakovanji, že takoj na začetku pa je hitel pojasnjevati, kako so manjšinske vlade nekaj povsem običajnega. Prav tako naj ne bi bilo nič neobičajnega, če vlade ne sestavi zmagovalka na volitvah, pri čemer je podaril, da je bila zmagovalka Slovenska demokratska stranka le relativna zmagovalka. Seveda je priročno pozabil omeniti, da so stranke pretekle vladne koalicije pod vodstvom Mira Cerarja, SMC, SD in DeSUS, absolutne poraženke volitev – prejele so namreč manj glasov od zmagovalne stranke same. Za “fenomen Šarec”, kot je Gobčeva pompozno opisala rast podpore javnega mnenja že po stotih dneh vladanja, naj bi bila po Miheljakovem mnenju zaslužna tudi nekdanja premierja Alenka Bratušek in Miro Cerar, ki naj bi imela “dobre rezultate”, pri čemer gotovo ni imel v mislih njunih rezultatov na volitvah, prav tako pa deljenju bonbončkov s strani Šarca pri tem ni pripisal večje vloge. Da Bratuškova in Cerar nista edina, ki sta odšla po “dobrih rezultatih”, je ponazoril s primerom Antona Ropa, ki mu je po letu 2004 na več delov razpadla tudi celotna LDS. “Šarec je s svojim neagresivnim populizmom, s preprosto besedo, ki jo razume vsak slehernik slovenski, in po drugi strani, ki na nek način pove, na kakšen način ljudje med sabo občujejo. In to je neka novost, ki je prej leve stranke niso imele.” Šarec naj bi bil po Miheljakovem mnenju veliko bolj kategoričen od predsednika republike Boruta Pahorja, a tukaj Šarca Miheljak po mnenju Gobčeve ni dovolj dobro pohvalil, vmes ga je namreč spomnila, da se je neposredno dotaknil državnih podjetij, pri čemer je Miheljak nadaljeval, da je s tem povzročil tudi polemike, a veliko večino volivcev naj bi imel na svoji strani. Večina slovenskih volivcev sicer ni volila Šarčeve stranke, prav tako se ob tem vprašamo, ali RTV in Miheljak priznavata pravico do svobode govora le večini ter načelo, da morebitna večina z glasovanjem oziroma volitvami povozi pravice manjšine. Da je v manjšini prav Šarčeva vlada, je postalo takoj jasno, ko je Miheljak nadaljeval s pojasnjevanjem, da je njeno preživetje odvisno od egov.

Radiotelevizija Slovenija (Foto: STA)

Zmrzovanje v cerkvi in poslušanje partizanskih pesmi je “zanimiva širina”
Dr. Janez Markeš je trdil, da so ljudje pričakovali neke spremembe, Cerarja pa je vzporejal z zloglasnim francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom, čigar vladanje ravno v tem času povzroča silovite valove protestov. Markeš ni čakal s hvaljenjem Šarca – kar počne, naj bi bila velika inovacija. Kaj naj bi bilo tu inovativnega, ni jasno, odlašanje z nujnimi reformami, privatizacijo in uresničevanjem odločb ustavnega sodišča državljani prenašamo že več kot štiri leta. “Poglejte, ko sva se midva s cenjenim kolegom Miheljakom pred 15 leti tukaj pogovarjala, je bil tukaj popolnoma drugačen svet. Mi smo zdaj v obdobju populizma, ki blodi in hodi ali pa straši po celotni Evropi. To, kar je uspelo Marjanu Šarcu na nenavaden način, je to, da je zajel populistični val, ga artikuliral, ga udomačil, spustil k sebi in hkrati ohranil neke racionalne parametre. Tako se vsaj javlja. Kot tak politik se javlja, on naslavlja pravilne stvari in jih na koncu pravilno izgovori in tisto, kar pove, je neka zanimiva širina, ki vključuje, kot je rekel, to, da je zmrzoval v cerkvi in bral berilo in hkrati rad poslušal partizanske pesmi, je prijazen do gejev in ne mara sovraštva in hoče biti domoljub. Ali to ostaja na njegovi retorični ravni ali no to dejansko misli, ta trenutek niti ni pomembno. Bo itak prihodnost pokazala kaj trasira. Trasira pa dejansko eno posrečeno kombinacijo tega, v kar so se ljudje prelevili, tega, kar ta čas potrebuje, in to, kar ta trenutek realno v politiki sploh lahko obstoji. Kot jaz gledam, je to zelo zanimiva inovacija.”

Tanja Gobec v slavnih Odmevih. (Foto: Nova24TV).

Javnost ponovno zgrožena
Tudi nad tokratnim posmehovanjem plačnikom prisilnega RTV-prispevka s strani RTV je bila javnost ogorčena, prilagamo nekaj odzivov s Twitterja:

https://twitter.com/pikapoka_jelen/status/1081980203566538752

J. Ž.