fbpx

Novinarka Politica Lili Bayer ni preverila celega kupa lažnih trditev – sklicevala se je zgolj na vire z leve, protivladne strani!

Novinarka medija Politico Lili Bayer. (Foto: YouTube)

Politico se je že večkrat izkazal za pristranski medij, ki, kadar skuša pisati o lokalnih zadevah posameznih držav, vedno zavzema pozicije skrajnih levičarjev iz teh držav, kar sugerira, da ima in da tudi išče predvsem takšne stike. V nadaljevanju objavljamo demanti ministrstva za kulturo.

Politico v svojem najnovejšem članku o Sloveniji promovira mantro skrajne levice: da Janez Janša preganja in ustrahuje medije, ki mu niso všeč. Ministrstvo za kulturo se je odzvalo na Politicov agit prop z nekaj precizno argumentiranimi izjavami.

Na ministrstvu za kulturo so zapisali, da gre za izjemno pristranski članek Politica in pričeli navajati dejstva, ki so za razumevanje odnosa vlada – mediji nujna:

  1. Slovenski zasebni mediji so pretežno v lasti levih tajkunov.
  2. Vlada RS je prek medijskega razpisa (pretežno levim medijem) podelila 2,6 milijona evrov in še na desetine milijonov iz interventnih sredstev za blaženje posledic koronavirusne bolezni.
  3. Premier je bil kritičen do medijev, ki so poročali tako, da so ljudje začeli podcenjevati koronavirusno bolezen in zato niso spoštovali varnostnih epidemioloških ukrepov, a nikoli ni posegal v uredniško samostojnost.
  4. Če je novinarje “strah” poročati o madžarskih investicijah v Sloveniji, tega gotovo ne kažejo, saj o tej temi veliko poročajo (tudi z namernimi pretiravanji in skrivanjem dejstva, da vsi mediji v madžarski zasebni lasti skupaj ne dosegajo niti 5 odstotkov celotne medijske krajine).
  5. Analiza o medijski pluralnosti, ki jo je opravila Fakulteta za medije, kaže, da imajo večinski mediji močno protivladno, opozicijsko medijsko držo, leva stališča pa prevladujejo nad desnimi, kar je v nasprotju z anonimnimi poročili, da so novinarji prisiljeni v samocenzuro.
  6. RTV Slovenija ne bo ostala brez sredstev. Majhen delež RTV naročnine, ki bo prenesen na druge medije, bo nadomeščen z liberalnejšo zakonodajo na področju oglaševanja. Prav tako je vlada RS RTVS že izplačala 2,1 milijona evrov dodatnih sredstev za lajšanje posledic epidemije.

Politico se v članku ponaša s tem, da je govoril z “ducatom” slovenskih novinarjev. Očitno samo levih.

Slika je simbolična (Foto: Demokracija)

Aleš Ernecl