fbpx

Mirovni inštitut bo preganjal sovražni govor z novo aplikacijo – Vodeb: gre za sadistično in moralno izprijeno zatiranje pluralizma!

Foto: iStock

Mirovni inštitut je razkril novo aplikacijo za prijavo sovražnega govora, projekt, ki stoji na državnih sredstvih, bo omogočil vsakemu posamezniku, da prijavi, kar je po njegovem mnenju sovražni govor. Neža Kogovšek, direktorica Mirovnega inštituta, je s svojo objavo dvignila veliko prahu na socialnih omrežji, psihoanalitik Roman Vodeb pa je o omembi zatiranja svobode govora dejal, da gre za “sadistično in moralno izprijeno paradigmo zatiranja pluralizma mnenj in interesov oz. izigravanja zakonitosti demokracije, ki bi jo radi ustoličili v družbi.”

Psihoanalitik Roman Vodeb tovrsten primer prijave sovražnega govora, s katero lahko vsak anonimno prijavi sovražni govor, nek organ pa bi arbitrarno razsojal, kaj je in kaj ni sovražni govor, označil za “koncept, ki je zrasel na zelniku tistih latentnih in moralno izprijenih sadistov, ki so skozi totalitarno enoumje v prejšnjem realsocialističnem obdobju zatirali drugače misleče.”

Pri tem dodaja, da bi sedaj to isto, v osnovi sadistično in moralno izprijeno paradigmo zatiranja pluralizma mnenj in interesov oz. izigravanja zakonitosti demokracije, radi ustoličili v družbi, kot absolutno spoznanje, kot sveto resnico. Psihoanalitik gre še dlje in razkrije, da bi z zatiranjem drugače mislečih v osnovi radi “ustoličili feministično enoumje in ideologijo gender (teorija spolov), torej enakost spolov.” Z družbenim oz. medijskim in pravnim ustoličenjem boja proti t. i. sovražnemu govoru bi se predlagatelji elegantno izognili opozicijskemu mnenju in drugačnim pogledom na številne družbene probleme.

Foto: Facebook

Politika Mirovnega inštituta kulminirala do neznosnega feminističnega “fahidiotizma”
Vodeb meni, da Mirovni inštitut skozi telefonske aplikacije izkazuje zgolj in samo sadistično patologijo v njihovem moralnem razsojanju. Dodal je, da je Mirovni inštitut konceptualno ”zavozila” in ga usmerila na krivo, torej feministično pot že prva direktorica Vlasta Jalušič. Neža Kogovšek Šalamon pa je njeno osnovno profeministično politiko zgolj kulminirala do neznosnega feminističnega ”fahidiotizma”, ki se noče sprijazniti z dejstvom, da sta spola različna in da obstajajo tudi drugače misleči ljudje.

“Osnovni idiotizem Mirovnega inštituta je sicer ideološko kontaminiran s feminizmom. Mimogrede pa, in to v zadnjem času (v času begunske krize), navijajo z absurdno probegunsko politiko, sklicujoč se na ”lebdeče” in vseobsegajoče ”človekove pravice”. Zato, da bi ustoličile svoje enoumne in brezopozicijske poglede na družbo, na oba spola, na begunce in še kaj iz registra (leve) anarholiberalnosti, iščejo ”divje” in nove nedemokratične poti. Za moralno izprijenimi telefonskimi aplikacijami bodo prišle na vrsto še tožbe – le pravo zakonsko podlago potrebujejo. Z noveliranjem Zakona o medijih so vse te ”mirovnice” hotele zakonsko ustoličiti enoumje. Poprej so skupaj s FDV ustanovile še 9-članski Svet za odziv na sovražni (in diskriminirajoč) govor, kjer so medijsko linčale drugače misleče – nekajkrat tudi mene osebno,” je še dodal Roman Vodeb.

Za Mirovnim inštitutom se skriva skupina istomislečih finančno privilegiranih (iz proračunskih virov) radikalnih levičarjev. Mirovni inštitut se je leta 1991 na ukaz Komunistične partije Slovenije prelevili v “neodvisni” inštitut. Med ustanovitelji so zapisani: Mojca Novak, Vlasta Jalušič, Tomaž Mastnak, Sašo Gazdić, Stojan Sorčan, Rudolf Rizman, Marko Hren, Gregor Tomc in Darko Štrajn. Mirovni inštitut je za svoje delovanje, katerega velik del predstavlja propaganda in priprava kvazi znanstvenih podlag za širjenje zahtev t.i. teorije spola, prejel že preko 2,3 milijona davkoplačevalskih evrov! S svojimi sateliti pa že preko 8,7 milijona evrov!

Najava novega koncepta prijave sovražnega govora je zelo razburila tudi običajne državljane na družbenih omrežjih. Poglejte, kaj so zapisali: 

N. Š.