fbpx

Odzivi na Tarčo: Ni dovolj zgolj ukinitev prisilnega prispevka, RTV bi morala državljanom izplačati še odškodnino!

Tanja Fajon v Tarči.

V včerajšnji Tarči je voditeljica Erika Žnidaršič gostila predsednike oziroma vodilne člane strank, vendar pa vse stranke v oddaji niso bile zastopane. Aleša Hojsa, predstavnika stranke SDS, so namreč zavrnili. Pred dvema tednoma je notranji minister Hojs snovalce Tarče popolnoma osmešil, zato so se ga očitno bali imeti ponovno v oddaji. Prav tako ni bilo Zmaga Jelinčiča in ni znano, ali so ga sploh povabili. Oddaja je bila izrazito osredotočena na napad sedanje vlade in koalicijskih strank.

V Tarčo, ob 20. uri, vabljeni predsedniki ali vodilni: SDS-a, SMC-ja, DeSUS-a, NSi-ja, LMŠ-ja, SAB-a in SD-ja. Se vidimo!” je zapisala RTV Slovenija na Twitterju. Vendar pa so si kaj hitro premislili, ko so ugotovili, da so se v Slovenski demokratski stranki odločili poslati Aleša Hojsa. Voditeljica Erika Žnidaršič je na začetku oddaje povedala, da sta bila povabljena tudi Janez Janša in Zdravko Počivalšek, ki pa se povabilu žal nista odzvala. Ni pa razložila, zakaj ni želela sprejeti predstavnika stranke SDS, Hojsa. Glede na to, da je bila Tarča na sporedu dan pred interpelacijo zoper notranjega ministra, bi bila njegova udeležba več kot primerna. Vendar pa avtorji oddaje pred 14 dnevi očitno spoznali, da je Hojs lažja tarča Tarče, če nima možnosti priti do besede.

Še pred začetkom televizijske oddaje je predsednik vlade Janez Janša na Twitterju navrgel Tarči: “Slišim, da so se v Tarči ustrašili predstavnika SDS, člana Izvršnega odbora SDS Aleša Hojsa in mu preprečujejo nastop. Tovarišice iz RTV Slovenije si sedaj jemljejo celo pravico, da one odločajo, kdo bo zastopal stranko.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1306610065391202307?s=20

Tudi nekdanji minister brez resorja, profesor in kolumnist Žiga Turk je opazil, da je v oddaji minister Hojs bolj kot gost, dobrodošel kot tarča obrekovanja. Iz oči v oči je prezahteven sogovornik, ki z lahkoto argumentira vsak svoj zagovor in zavrže laži, ki mu jih položijo na pladenj.

Novinar in lastnik portala Požareport Bojan Požar je opozoril na dvoličnost in dvojna merila voditeljice Erike Žnidaršič. Ta je namreč ves čas prekinjala ministra za obrambo, Mateja Tonina, medtem ko je predstavnico stranke SD Tanjo Fajon ter nekdanjega premiera in zastopnika stranke LMŠ Marjana Šarca pustila neprekinjeno govoriti.

Voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič je tvitnil, da Nataša Markovič, ki je pripravila uvodni prispevek v oddaji Tarča, ni novinarka. “Ona je predstavnica globoke države,” je ocenil. Morda jo bo v prihodnjih dneh predlagal kot kandidatko za Intelektualko tedna, pustimo se presenetiti.

Poslanec Jože Tanko je Tarči proslavil diagnozo in ugotovil, da po zadnjem nastopu Aleša Hojsa, trpijo za posttravmatsko stresno motnjo. Pritožil se je, da nacionalna televizija stranke SDS pri plačevanju položnic ne blokira, nasprotno pa velja pri vabilu stranke v oddajo.

Vsul se je plaz komentarjev tudi drugih uporabnikov družabnega omrežja Twitter. Marsikdo je pripomnil, da je že skrajni čas za ukinitev prisilnega prispevka, ki ga moramo plačevati lastniki električnih priključkov, ne glede na to, če program RTV sploh gledamo. “Ta televizija bi morala državljanom izplačati še odškodnino za dolgoletno načrtno zastrupljanje njihovih možganov, je ogorčeno zapisal Jezikač. Poznavalec govorice telesa Edvard Kadič je kratko in jedrnato pripomnil, da prav velike dodatne vrednosti ta Tarča ni imela. Uporabnik Patrik V. pa je prišel do zaključka, da se je novinarki Nataši Markovič dokončno odpeljalo in, da si dovoljuje diskreditacije Premiera Janeza Janše, ki so godne za presojo na sodišču. “Dovolj hujskanja, neprofesionalnega natolcevanja in diskreditacij,” je še zapisal.

Sara Kovač