fbpx

Prvoborec proti Uberju, Dejan Jefim, je kar sam “zažvižgal”, da je javnost zavajal glede svoje diplome, ki ne obstaja!

Sindikalni menedžer Dejan Jefim, je glede svoje izobrazbe, kot kaže, grdo zavajal javnost. (Foto: Srbija Danas, posnetek zaslona)

“V zvezi z vašim vprašanjem vam sporočam, da so v sistemu Cobiss zavedeni vsi diplomanti UL FRI. Če je oseba pridobila izobrazbo na UL FRI, mora biti na seznamu. Ne beležimo pa sprememb osebnih imen in priimkov, kar je včasih razlog, da sistem ne najde zadetka,” so sporočili s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. A ker je menedžer in vodja taksističnega sindikata Dejan Jefim že sam priznal, da diplome v resnici nima, je dilema razrešena. Informacijo je potrdil tudi novinar Bojan Požar na portalu Požareport. 

Menedžer Dejan Jefim, znan kot vodja “taksi lobija” in velik borec proti konkurenci, kot je Uber, se je zlomil pod pritiski medijev in vprašanj uporabnikov družbenih omrežij ter sam “zažvižgal” o sebi: “A to je vse kar ste našli? Ne, nisem diplomiral, sem pa končal vse tri letnike. Potem sem se samozaposlil in sem na “svojem””. Ob tem lahko na hitro obnovimo, kdo je Jefim in s čim se je v življenju proslavil. Kot že rečeno, gre za poslovneža, ki na slovenskem trgu vzdržuje monopol pri prodaji informacijskih izdelkov podjetja Net-Informatika taksi službam in taksistom, svoje “lovke” pa spretno razprostira tudi na tuje, zlasti v Srbijo. Obenem je tudi vodja sindikata taksistov.

Poklicne voznike seveda “pumpa” proti “izkoriščevalskemu” Uberju, za čemer pa se skriva bolesten strah pred pretečo izgubo poslovnega monopola na področju taksi storitev v Sloveniji. Da bi “pretečo nevarnost” preprečil, se je poslužil vsakovrstnih pritlehnih diskreditacij, tudi spletnih trolov in poneverbe podatkov z Ajpesa. In kar je najbolj podlo in škandalozno – novinarju Bojanu Požarju je grozil s fizičnim nasiljem. Vendar pa je potrebno poudariti, da Jefim in njegova “tolpa” ne grozita samo Požarju, marveč so se, kot že rečeno, spravili tudi na infrastrukturnega ministra Jerneja Vrtovca. Šlo je za osebne in glasne grožnje. Med nedavnim sestankom je Jefim pričel vpiti na Vrtovca, da bodo že  “dobili svoj Beograd”.

 

S Fakultete za računalništvo in informatiko so sporočili, da so vsi diplomanti zavedeni v Cobissu. Edini razlog, zakaj Dejana Jefima ni v sistemu bi bil lahko, da se je prej imenoval drugače. (Foto: posnetek zaslona)

V oddaji Odmevi na RTVS pa se je brutalno spopadel tudi z državnim sekretarjem na infrastrukturnem ministrstvu Blažem Košorokom. V Združenju novinarjev in publicistov so njegove grožnje že obsodili. V javnosti slovi tudi kot ponosni potomec ruskega vojnega ujetnika iz 1. svetovne vojne, ki je svoje korenine pognal na slovenski grudi, kar naj bi izdajal že njegov priimek. Našo pozornost pa je vzbudil z navedbami za srbski mediji Srbija Danas, da je “dokončal Fakulteto za informatiko na Univerzi v Ljubljani”. Zadevo smo preverili v brskalniku Cobiss, kjer o Jefimu nismo našli prav ničesar, kar je upravičeno vzbudilo naš sum.

 

 

Sindikalni menedžer Dejan Jefim, je kot kaže, tudi sam potrdil, da je zavajal glede svoje diplome. (Foto: posnetek zaslona, Twitter)

Ker vemo, da je takšna fakulteta na ljubljanski univerzi zgolj ena sama, smo nanjo poslali novinarsko vprašanje, ali je morda Jefim zaključil študij v tej izobraževalni ustanovi, pa to ni razvidno iz brskalnika. Po objavi članka je Jefim prekinil ugibanja in sam razkril, da diplome nima, je pa uspel dokončati tri letnike, če mu gre verjeti. S tem nam je prihranil nekaj dela. V nasprotnem primeru bi morali preverjati, ali je kdaj v življenju spremenil svoje ime in priimek. S svojim zavajanjem glede izobrazbe pa je “navdušil” uporabnike družbenih omrežij, ki so si na njegov račun dali duška. Požar je denimo o njem zapisal: “Dejan Jefim, podjetnik in sporni predsednik Sindikata taksistov pri SDPZ, tone vse nižje.” 

https://twitter.com/BojanPozar/status/1381259408173305863?s=20

Sara Kovač