Tina Gaber tarna, ker si lahko privošči dopust na Siciliji, ne more pa si kupiti hiše

Tina Gaber (Foto: Instagram)

“A je že odprta številka 1919 zanjo?”; “Jaz sem gradila hišo, zato si dopusta in kofetkanja po bifejih nisem mogla privoščiti”, sta le primera komentarjev, ki sta se usula po izseku dela intervjuja s Tino Gaber, spremljevalko Roberta Goloba, za posebno poletno številko Mladine, kjer je ta tožila nad tem, da je bila deležna pogroma zaradi prvomajskega dopusta na Siciliji. “Lahko si privoščim dopust na Siciliji, ne morem pa si kupiti hiše”, je zatrdila. 

Med prvomajskimi počitnicami se je vplivnica Tina Gaber skupaj s premierjem Robertom Golobom odpravila na dopust v Sicilijo. Ker se je dvojica odpravila po poteh HBO serije Beli lotos, ko se je slovenski delavec nadejal zastonj golaža, so se številni pričeli obregati ob dopustovanje v prestižnem petzvezdničnem hotelu Metropole v Taormini na Siciliji, kjer bivanje na noč znese tisoč evrov. 

Potem ko je Golobova vlada z začetkom leta odpravila davčno reformo prejšnje Janševe vlade, so se vsem znižale plače, ker pa so tudi cene živil in storitev naravnost poletele v nebo, številni ne morejo niti sanjati o dopustu, kaj šele v tako luksuznem hotelu, zato negativni komentarji resnično težko povsem presenečajo. Da takšno ravnanje vpliva negativno na javno podobo premierja, je sicer znano drugim svetovnim voditeljem. Čeprav je Velika Britanija bistveno bogatejša od Slovenije, je denimo nekdanji britanski premier Boris Johnson spal na Jezerskem pri Marjanu Batagelju za pol nižjo ceno. 

Foto: Instagram

Gabrova, ki je sicer tudi sama z objavo prek Instagrama razkrila, da sta odfrčala na lepše, je pogovoru potožila, da pri nas ne maramo eksotike. “Ničesar, kar je zunaj okvirov domačnosti. Narediva eksperiment – objavim dve fotografiji: prva je s počitnic v Portorožu, druga iz Hurgade. Teden Egipta me stane pol manj. Zaradi katere fotografije bi mi tovarna zlobe zaželela takojšnjo mumifikacijo?” je povedala po poročanju Metropolitana, da bi opravičila stališče, kako neupravičene so bile kritike na račun njunega dopustovanja v Siciliji v prestižnem hotelu. Zanimivo pa je, da se je tukaj po vzoru skrajne levice poslužila izraza “tovarna zlobe”, s katerim se po navadi označuje medije, ki poročajo o tem, o čemer si sicer večinski mediji, ki so tradicionalno zlizani z levico, ne upajo poročati. Z izrazom mumimifikacija je seveda šla v pretiravanje, da bi še bolj podkrepila svoj “prav”.

Stroški varovanja davkoplačevalce stali skoraj 9 tisoč evrov
Sama meni, da takšen način razmišljanja ne velja pri vseh Slovencih in da je med različnimi generacijami mogoče zaslediti razlike v odnosu do užitka. “Niso vsi Slovenci zagrenjeni strici v kravatah s Twitterja. Večina se zna prav dobro zabavati. Tudi mladina postavlja nove standarde. Družbena omrežja so odličen pokazatelj, da hedonizem ni obsojan, ampak celo najbolj všečkan,” pravi Gabrova. Sicer drži, da so med mladimi fotografije z dopustov všečkane, ravno tako tudi posebna jedača in pijača ter oprave, a vendarle je ob upoštevanju omenjenih kritik, ki jih je bila od državljank in državljanov deležna dvojica, treba razumeti, da gre tukaj za dopustovanje premierja, ki mu je treba navkljub dejstvu, da je stroške letovanja pokril sam, z denarjem davkoplačevalk in davkoplačevalcev plačati varovanje. Kot se je izkazalo, varovanje ni bilo poceni, saj je znašalo skoraj 9 tisoč evrov (natančneje 8.808 evrov). Sicer je res, da se premier niti na zasebni poti ne more odpovedati varovanju, a vendarle bi si lahko za letovanje izbral bližjo destinacijo, če bi želel stroške zmanjšati. Še posebej zato, ker je pred dopustovanjem napovedal trdo delo.

Foto: Nova24TV

Nedavna izpoved Gabrove, ki rada s sledilci deli, kje uživa, je sicer sprožila kup različnih komentarjev na Twitterju v smislu: “Ta civilizacijska pridobitev, osnova kapitalizma, da se danes nečemu odpoveš, da bi jutri imel več, je naprednim ljudem povsem tuja.”; “Je v šoli klepetala, ko so jemali “kamen na kamen – palača”; “Ejga, imam nekaj plastičnih zamaškov, kam naj jih pošljem v pomoč? Za eno ciglo bo!”; “Strašna usoda”; “Taomina je med dražjimi lokacijami na Siciliji, Res je bogica. Je pa Taomina čudovita”; “A bejž no … Kako pa ji bomo mi kupili hišo?!?”. Sodeč po komentarjih je mogoče sklepati, da se ljudem Gabrova, ki je navajena blišča, ne smili, saj si dandanes mnogi ne morejo privoščiti lastnega domovanja. Tisti, ki pa so si ga uspeli, so to storili z odrekanjem. Vsega pač človek istočasno ne more imeti, če se ravno ne rodi z zlato žlico v ustih. Še posebej ne v teh časih, ko so cene na račun inflacije poletele v nebo.

Golobova izbranka Tina Gaber je iz Istanbula objavila več posnetkov na gala sprejemu.

Ana Horvat