Odprto pismo urednici informativnega programa TV Slovenija Manici Ambrožič: Pohvalno, da ste zaščitili novinarskega kolega Repovža, pričakujemo enak odnos do drugih medijev in novinarjev!

Datum:

“Predvsem pričakujeva, da boste tako ravnali ne glede na to, kateri medij ali novinar bo omenjen”, sta v odprtem pismu urednici informativnega programa nacionalne televizije Manici Ambrožič zapisala direktor Nova24TV Boris Tomašič in odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak, potem, ko je voditeljica Odmevov Tanja Starič ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa prekinila, ko je ta omenil, da je bil na ponedeljkovem protestu v Ljubljani tudi urednik Mladine Grega Repovž, saj po njenem prepričanju tam ni bil kot udeleženec protestov, ampak zgolj službeno. Več kot očitno je, da nekateri zaposleni na RTV ščitijo Mladino, medtem ko dopuščajo blatenje drugih dveh, zgoraj omenjenih medijev.

Boris Tomašič, direktor NTV24.si d.d in Nova hiša d.o.o. in Jože Biščak, direktor družbe Nova obzorja ter glavni in odgovorni urednik tednika Demokracija sta odgovorni urednici informativnega programa TV Slovenija Manici Ambrožič napisala odprto pismo v katerem izražata nestrinjanje s pristranskim ravnanjem zaposlenih na nacionalni televiziji, ki jo financiramo davkoplačevalci. Prav zato gre pričakovati določeno nepristranskost v odnosu do vseh medijev, pa naj bo to Mladina, Demokracija ali pa Nova24TV.

Povod za njuno pisanje se je zgodil v torkovi oddaji Odmevi na TV Slovenija minister Aleš Hojs omenil urednika Mladine Grego Repovža, ki se je udeležil protestov pred državnim zborom. Voditeljica Odmevov Tanja Starič ga je takoj prekinila in dejala, da mora posredovati, ker ji je Repovž sporočil, da tam ni bil kot udeleženec protesta, ampak kot novinar.

Televizija, ki jo plačujemo vsi lastniki elektro priključkov, ščiti novinarje Mladine
Zelo pohvalno je, da so na nacionalni televiziji, ki jo plačujemo vsi lastniki elektro priključkov, zaščitili novinarskega kolega, sta zapisala Tomašič in Biščak podobno ravnanje pričakujeta tudi v prihodnje. Predvsem pričakujeta, da bodo tako ravnali ne glede na to, kateri medij ali novinar bo omenjen. Zato jih obveščata, da Nova24TV, nova24tv.si, Demokracija in demokracija.si niso nezakonito ali kakorkoli sporno financirani mediji, da niso strankarski mediji in da delujejo skladno z novinarskimi standardi ter ne širijo sovražnega, nestrpnega ali kakorkoli spornega govora.

Nova24TV in Demokracija sta zakonito financirana in nepristranska medija
Ko bo kadarkoli in katerikoli gost v njihovih medijih govoril o teh medijih (torej Nova24TV idt.) in jih povezoval z nezakonitim financiranjem ali širjenjem sovražnega govora, prosita, da ga takoj prekinejo in razložijo, da sta jim že pisala in jih opozorila, da to ni res.

Žan Novak

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Slovenski kmetje imajo dovolj birokracije, omejevanja in zanemarjanja

Medtem ko se v Državnem zboru RS odvija nujna...

Golobova vlada namenila še pol milijona za teroriste

Slovenija bo Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem...

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Ukrajinci v treh dneh zrušili kar šest ruskih letal

Ukrajinske sile so v zadnjih dneh zrušile kar šest...