fbpx

Omejitev javne razprave: V interesu koga deluje Policija? V interesu ilegalnih migrantov, ali slovenskih ljudi?

Vir: Twitter

Slovenska Policija nam je poslala demanti za članek, ki smo ga objavili na našem portalu. Članek je bil naslovljen  – Slovenija je v nevarnosti: Policija cenzurira socialne medije, medtem ko avstrijske oblasti opozarjajo na prihajajočo invazijo migrantov. V članku je korektno navedeno, da je Policija na svojih socialnih medijih (konkretno Facebooku) zaklenila komentarje. Povedano z drugimi besedami, omejila svobodo govora. Za to pa so uporabili zelo slab izgovor. 

“Policija v svojem komuniciranju z javnostmi stremi k temu, da je vsem zagotovljena temeljna pravica do svobode izražanja. Vendar pa je – tako kot bi to moralo veljati za vse deležnike, ki na kakršen koli način komunicirajo v prostoru javnega – dolžna na svojih družbenih omrežjih preprečevati spodbujanje k neenakopravnosti, nestrpnosti in sovraštvu.” Skratka, vodstvo represivnega aparata si očitno ne želi slišati, kaj si o politiki odprtih vrat in meja mislijo državljani.

V članku je bilo prav tako korektno navedeno, da avstrijske oblasti opozarjajo, da se njihovim in našim mejam približuje masovni migracijski val, na katerega se pripravljajo, naše oblasti pa v ludistični maniri ograjo podirajo. Ko se bo migracijski val enkrat pojavil na naši južni meji, vlada ne bo imela izgovorov. Pozivov, da naj prenehajo z odstranjevanjem ograje je bilo dovolj v medijih, včeraj pa jih je k temu še pozvala poslanka Anja Bah Žibert v poslanski pobudi. O tej lahko več preberete v članku: Anja Bah Žibert vladi: Avstrijske oblasti opozarjajo, da se našim mejam približuje masoven migracijski val – podiranje žičnate ograje pa se nadaljuje

Solidarnostna prireditev Nesimo jih vun skupine Svoboda vstajnikom.
Sourednica vstajniške številke Časopisa za kritiko znanosti Simona Zavratnik.

Vojska na avstrijski meji? Očitno je operacija uspela, pacient umrl. 
V tisti objavi je bilo pravzaprav najbolj bizarno prav to, da so priznali, da se migracije povečujejo, a da naj nas to ne skrbi. Ko se ozremo po naši soseščini, opažamo, da migracije samo Slovenije ne skrbijo. Zaskrbljeni so Madžari, ki svoje državne meje dosledno varujejo, zaskrbljeni so Avstrijci, ki so našo zunanjo ministrico na prvem diplomatskem srečanju polili s hladno prho, ko so ji pred kamerami razložili, da niti približno ne mislijo slediti vladi Roberta Goloba in odstraniti ograje, Italijani pa vsakodnevno bijejo bitko s stotinami ilegalnih migrantov, ki jih nevladne organizacije tihotapijo čez Sredozemlje. To potrjujejo tudi opažanja s terena. Spletna uporabnica EffieT. je komentirala: “Mejni prehod Radelj za vstop v Avstrijo nadzirajo vojaki. Če kdo ne verjame, da predčasno podiranje ograje na južni meji nič ne škodi.”

A Slovenija je drugačna država. Na čelu notranjega ministrstva je Tatjana Bobnar, katere cilj je ilegalne migracije spodbujati. Pred dnevi smo izvedeli, da je v svojem kabinetu zaposlila dr. Simono Zavratnik, profesorico in sodelavko Mirovnega inštituta, ki je očitno odločena, da bo Slovenija postala migracijski žep. O tem, zakaj je njena zaposlitev znak za alarm, lahko preberete v članku: FDV nam kroji tudi migracijsko politiko – ta oseba v kabinetu notranje ministrice je razlog za varnostni alarm!

Medtem ko vsa soseščina dela vse, kar je v njeni moči, da se interes narodne skupnosti zavaruje, je naša oblast očitno odločena, da bo stregla interesom ilegalnih migrantov, tudi tistim, oboroženim, ki so jih pred dnevi zaustavili srbski policisti. Kakor, da interes vlade ni Slovenija in narod, zaradi katerega obstaja, temveč nekaj drugega. Odgovorni, ki pravijo, da povečani ilegalni prehodi meje ne vplivajo na varnost v državi, bi prav lahko tudi rekli: Operacija uspela, pacient umrl.

Andrej Žitnik