fbpx

Opravičilo Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna Ribnica zaradi neresničnih navedb v članku

Osnovna šola dr. Franceta Prešerna Ribnica (Foto: PrintScreen)

Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna Ribnica oziroma ravnateljici, vodstvu šole, staršem in učencem se iskreno opravičujemo zaradi neresničnih navedb v članku “Starši otrok prestrašeni: Na stranišču Osnovne šole Ribnica romski učenec posilil mlajšega dečka”.

Ob tem naj dodamo pojasnilo, kako je potekala priprava in objava obravnavanega članka. Na naš elektronski naslov smo prek anonimnega elektronskega sporočila prejeli obvestilo o domnevnem dogajanju (ki je bilo neresnično). Na nas sta se obrnila domnevna starša, ki naj bi na tej šoli imela otroka in povedala, da naj bi se na šoli zgodila huda zloraba. Za učenca, ki naj bi posilil drugega, so celo navedli ime, ki pa ga nismo izpostavili. Vprašanja smo takoj poslali policiji, kjer so nam odgovorili, da bodo zadevo preverili, zato je še bolj pritegnila našo pozornost. Ravnali smo v dobri veri, da opozarjamo na nasilje na šolah, ki je vse bolj razširjen pojav. Storili pa smo napako, ker smo članek objavili preden smo vsa dejstva temeljito preverili. Članek smo po preverjanju informacij nemudoma umaknili.

Še posebej se opravičujemo ravnateljici Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica Andreji Modic in vsem ostalim, ki ste bili kakorkoli prizadeti zaradi omenjenega članka.

Nova24TV