Po profilu “kao Luka Mesec” se vrstijo satirični profili z zabavnimi komentarji: “Zoran kao Dela”, “kao Alenka Bratušek”, “Mili Kučan”. Smeh zagotovljen!

Foto: arhiv Demokracije

Po satiričnem profilu “kao Luka Mesec” so se pojavili še drugi tovrstni Twitter profili, ki na humoren način prikazujejo grehe aktualnih politikov. Tako so si na račun svoje koruptivnosti svoj famozen profil pridobili še “Zoran kao Dela”, “Mili Kučan” in “kao Alenka Bratušek”. Ob prebiranju komentarjev, ki se nanašajo na njihovo politično življenje, zgodovino in njihove izjave, se boste zagotovo nasmejali. Kot pravijo, “v vsaki šali je nekaj resnice”, in tudi tokrat to drži. Zagotovo pa lahko pričakujemo takšne profile še za koga, saj si jih še mnogi zaslužijo. 

Ljubljanski župan Zoran Janković ima slogan “Zoran dela” in ob vsaki njegovi objavi, ko razglasi, kako priden je in kaj vse naredi, tega ne pozabi tudi pripisati. Lahko pa bi napisal “Zoran dela” tudi takrat, ko zavrti nekaj številk in poskrbi, da država njemu in njegovim družinskim podjetjem odpisuje milijone. A se to ne zgodi. Spomnimo, da je pred leti njegov sin Jure Janković grozil novinarju Financ – ob zmagi na županskih volitvah je Zoran Janković s svojimi bližnjimi slavil, nakar so prišli novinarji iz Financ in se približali Juretu Jankovići, ta pa se je nagnil k svojemu prijatelju in rekel: “Daj, ubij tega.” Na podlagi tega je nastala objava avtorja “Zoran kao Dela”, ki je napisal: “Ej, tamal, a bi ti rad, da te prjatli od Jurčka obiščejo?” Na to grožnjo je “Mili Kučan” odgovoril še z večjo grožnjo, da bo dobil v stranko Gregorja Viranta, ob pa je “Zoran kao Dela” svojo grožnjo takoj vzel nazaj.

 

Foto: Twitter

Zoran Janković je nedolgo nazaj glede junijskih državnozborskih volitev dejal, da “ko gledam, kaj se dogaja na soočenjih, sem prišel do zaključka, da vse kaže na zmago Janeza Janše. In to je glavni motiv, da bom naredil vse to, kar je možno, da Janez Janša ne bo dobil”. Tako ga je “Mili Kučan” vprašal, ali se ne ukvarja s programom za volitve, “Zoran kao Dela” pa je odgovoril: “Kakšnim programom?” Saj programa sploh nima oziroma ima naslov “Preprečiti Janši zmago”.

 

Foto: Twitter

26. junija 1991 je bila v Ljubljani na današnjem Trgu republike slovesna razglasitev slovenske samostojnosti. Osrednji govornik na proslavi je bil predsednik predsedstva Slovenije Milan Kučan, ki je izjavil “nocoj so dovoljene sanje, jutri je nov dan”, vse od takrat pa deluje pod imenom “stare sile” oziroma “strici iz ozadja” – temu je nedavno pritrdil nekdanji poslanec SMC Branko Zorman, ki je dejal, da Miro Cerar dela pod vplivom starih sil, ki mu narekujejo, katere zakone naj sprejme in katere naj izpodbije. Tako je nastala objava na profilu “Mili Kučan”, ki je napisal: “Slišal sem, da so tu dovoljene sanje. Drži?” Sledi pa še zabavnejši komentar, ki pravi: “Ja. Ko se boš pa poslovil, bo pa nov dan.”

Foto: Twitter

Naslednja objava “Milija Kučana” pravi, da imamo za prvi maj dan nedela in počitka, tako kot program socialistov. Sledi pa smešen komentar “Zorana kao Dela”.

Foto: Twitter

Zadnji tvit pa se nanaša na komuniste in njihov smisel za (h)umor. Saj iz zgodovine vemo, kako so komunisti obračunavali s svojimi nasprotniki. Morda ni več ravno fizični umor, so pa medijski umori in “likvidacije” s položajev.

Foto: Twitter

A. G.

 • ĐĐ Style

  Očitno pri novi imajo dovolj časa za ustvarjanje novih twitter profilov, BLJAK

  • xtc

   Baje gre zaleve Golobičeve in Milanove.

 • Morala

  Meni ni do smeha, vse skupaj je žalostno in otročje…Nekateri pač imajo smisel za humor… in ravno prav za Twitter…NovaTV pa ne, da temu sledite na Twitteru?! Vi bi ta prispevek morali dati pod rubriko sproščeno…cjo…

 • RATATA

  Komunajzrji na prvega maja dan vstanejo najbolj zgodaj v celem letu kurba,
  mene pa vsak dan ura ob pet pa dvejest iz pojstle trajba!

  • Zgornji

   Rana ura = zlata ura . Mene ob 5.00 h , in potem je že panika, ker sem prepozen.

 • Sredina

  Najboljši dokaz kako majhni v svoji nepomembnosti so janšisti, da o fake news niti ne začnem…

  Primitivno in otročje

  • xtc

   Kot to počno Kučan& Co z pedri.

   • Sredina

    Te je kir v roke dobil pa morš mal jezo stresat zdej tu?

    • sloustava

     Da ste morilci in revolucinarji pa ne zanikas! Ali si celo en od njih? Strupen gob…ze imas. Dobronameren nasvet: ne bodi svecka udbasem! Kaj ti je res vseeno, ce placujes Jankoviceve pufe in Kucanove intimne zelje o nesvobodnem jutri? Kako strasljivi ste, levaki, kako strahotno zivljenje vodite!

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

 • Sredina

  Ampak anketa na Nori24 dons ga pa zmaga hahahah

  • wert

   NOR si ti in ne anketa na Novi24TV.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!! Samo, da se tega (še) ne zaveda. Tako kot njemu podobni.

 • xtc

  Komunizem je realno smešem,ker ustvatja debilne ovce-malo manj pa je smešen za trezne.

 • Zgornji

  JA, SAJ RES GARAJO, TILE NAŠI ZLOBNI NESPOSOBNI PARAZITI !!! ! !!! UBOGI REVČKI ZGARANI … JA, DELAJO – GARAJO Z LAŽMI NA LAŽI ZA LAŽI !!! ! !!! TO-JE-TOOO !!! ! !!!

 • Amerikanc

  Kaj pa tista Ropova – ja, prov jest sm te nastavu, politka te je nastavla. Kako da Zoki še ni uničil teh prisluhov ?!

 • lado

  sredinca,pojdi na 24kur ,tam imaš sogovornike tvojega kalibra !!!! ste radi med kulturnimi ,komentatorji !!! wert !! ne se dat provocirat od oprancev,komentirajmo naslove člankov !!!!

 • Matej Ulec

  Haha res zabarvno :D

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!