fbpx

[VIDEO] Poglejte, kaj plačujete: Po protestih z vso silo nad Zdravka Počivalška, ker gre v Janševo vlado, tudi voditeljica Odmevov Tanja Starič!

Zdravko Počivalšek je bil v petek zvečer, po Protestu proti sovraštvu, gost novinarke Tanje Starič v Odmevih. Foto: RTV.

 

Voditeljica Tanja Starič, ki je bila pred dnevi deležna kritik zaradi zloglasnega intervjuja z Rudijem Rizmanom, ki je v Odmevih neusmiljeno udrihal čez Janeza Janšo in SDS, sama pa mu je ob tem v slogu severnokorejske državne televizija zgolj prikimavala, je znova na tnalu razočaranih plačnikov obveznega RTV prispevka. Tokrat je po petkovem levičarskem protestu »proti sovraštvu« v studiu gostila predsednika Stranke modernega centra Zdravka Počivalška in ga »bombaridala« z neprijetnimi vprašanji – naš bralec, ki nam je posnetek posredoval, je dobil občutek, da je nanj tudi ona pritiskala, naj v torek njegovi poslanci ne glasujejo za vstop v koalicijo z Janezom Janšo. Po zadnjem incidentu številno razočarani gledalci razmišljajo o protestu pred Televizijo Slovenija, kateri očitajo neobjektivno poročanje, če ne že sovražno nastrojenost proti stranki SDS.

Na Nova24TV smo že poročali, kako je javni zavod RTV Slovenija promoviral petkov »Protest proti sovraštvu«, na katerem se je zbralo slabih 2000 ljudi. A kot da to še ni bilo dovolj, je voditeljica Tanja Starič v petkovih Odmevih, neposredno po protestu, v studiu gostila Zdravka Počivalška in mu vrgla pod nos, kaj se je le nekaj ur prej dogajalo pred sedežem njegove stranke – z neprijetnimi vprašanji ga je skušala podžgati, da o vstopu v Janševo koalicijo še enkrat premisli.

“Ob proračunskih milijonih smo državljani prisiljeni v plačevanje RTV prispevka, za katerega gospodinjstva letno plačajo več kot 150 evrov. Kaj to pomeni za nekoga, ki živi od 600 evrov pokojnine, si je srhljivo predstavljati. S tem denarjem pa na RTV Slovenija plačujejo ljudi, ki so ustvarili sistem manipulacij. Moderno jim rečejo fakenews,” pa so škandalozni intervju kot prvi komentirali na spletnem portalu Škandal24.

Bralec trdi, da so na RTV spet zmontirali svojo oddajo
K originalnemu posnetku, ki ga lahko pogledate na YouTubu, je bralec Škandala24 pripisal: “Včerajšne Odmeve z pogovorom s g. Počivalškom so zmontirane, reakcije novinarke so zmontirane, njen total oz. posnetek od daleč je v real time-u, naslednji, bljižji, je pa zmontiran… Pozicija rok in izraz na obrazu, pozicija glave, je drugačna od predhodnega in naslednjega kadra. Prekrili so, kako je novinarka nezadovoljna z odgovorom.”

“Zmontirana” oziroma zmanipulirana pa so bila tudi vprašanja, ki jih je postavila Staričeva, ki je Počivalška spraševala: “Ugledni član Dragan Matić piše recimo o kameleonskem preobratu stranke.”

Morebiti uživa Matić ugled pri Staričevi, pri volilcih pa ga, sodeč po rezultatih, objavljenih na spletni strani državne volilne komisije, ne. V parlament namreč ni bil izvoljen, njegov ugled pa je sodeč po številu glasov, ki jih je prejel, pri volilcih trikrat manjši od Počivalškovega. In to so dejstva, čeprav letno odštejete več kot 150 evrov, da vam servirajo prikrojena, so intervju komentirali na Škandalu24.

In to ni edina včerajšnja manipulacija. Ko je poslanec SMC Gregor Perič sinoči vprašal, s kakšnim namenom so se v galeriji portala RTV Slovenija posnetki Auschwitza našli v galeriji protestov, je dobil pojasnilo, da je šlo za človeško napako. Preverili bomo, kdo bo prevzel odgovornost.

Na Nova24TV smo na RTV Slovenija prav tako poslali novinarska vprašanja, ali drži, da so kadri Tanje Starič zmontirani, kot trdi bralec. Zanima nas tudi, kako komentirajo navedbe svojih gledalcev, da je bil intervju pretirano agresiven in neprofesionalen. Zanima nas tudi, zakaj so se slike iz Auschwitza znašli v fotogaleriji včerajšnjega protesta. Na odgovore še čakamo.

T. F.