Poglejte si naslovnice režimskih medijev in njihovo pajdašenje z oblastjo! Izsiljevalske afere s Šarčevo LMŠ tam ne boste našli!

Najbolj odgovorna za afero: Brane Kralj in Marjan Šarec. (Foto: STA)

Afera s Šoltesovim imenovanjem na mesto direktorja Uradnega lista je presegla vse meje in poročanju o njej se niso mogli izogniti tudi nekateri izmed najbolj zloglasnih režimskih medijev, ki pa bi radi, kot kaže, zadevo čim hitreje pometli pod preprogo in jo rešili v prid vladi. Za vas smo pregledali naslovnice spletnih portalov MMC RTV SLO, Siol.net, 24ur.com, Delo, Večer in Dnevnik.

Afera v zvezi s pritiski generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, ki je bil pred vstopom v politiko hišnik, za imenovanje Igorja Šoltesa na mesto direktorja državnega podjetja Uradni list je po prvotnem razkritju pisma nadzornice Uradnega lista Irene Prijović s strani novinarja Bojana Požarja presegla vse meje in poročanju o tem se niso mogli izogniti niti režimski mediji.

“Poklical sem gospo Ireno Prijović in ji omenil, da bi bil dr. Igor Šoltes lahko dober kandidat za direktorja Uradnega lista. Obžalujem, da je gospa razumela to kot pritisk, kajti namen mojega klica je bil zgolj povedati, da je nekdanji predsednik Računskega sodišča in kandidat DeSUS na evropskih volitvah po moji oceni dober kandidat za to mesto,” je za STA, kjer so mu dali priložnost za zagovor, povedal Kralj. Prav sramotno je poročanje tudi ostalih medijev, na naslovnicah nekaterih spletnih portalov, ki sicer živijo na račun slovenskih davkoplačevalcev, novice sploh ne najdemo!

MMC RTV SLO, ki smo ga prisiljeni financirati, novico o aferi umestil nizko na naslovnico
Najprej je našo pozornost vzbudilo poročanje spletnega portala MMC RTV SLO, ki smo ga državljani prisiljeni financirati v obliki prisilnega RTV-prispevka v višini 12,75 evra mesečno. Kar cela vrsta tematik se jim je zdela pomembnejša od novice o aferi, ta se je na naslovnici, kot lahko vidite na priloženem posnetku zaslona spletne strani, uvrstila tako na dno, da je najprej sploh ne opazimo. Tako so le še enkrat dodatno dokazali, da so postali propagandno trobilo režima, ki se na glas norčuje iz davkoplačevalcev.

Foto: posnetek zaslona

Je morebiten padec vlade enako pomemben kot nova generacija golfa?!
Pri portalu siol.net, ki je v lasti državnega Telekoma Slovenije, smo na novico sicer res naleteli na naslovnici, a je bila odmaknjena precej na obrobje, v središču njihove pozornosti se je danes očitno znašla zgodba o srbskem tajkunu Miodragu Kostiću, afera največje vladne stranke, ki bi lahko in bi morala privesti do padca vlade, pa se jim zdi enako pomembna kot nova generacija Volkswagnovega golfa.

Foto: posnetek zaslona

Na naslovnici pajdaško-kapitalističnih 24ur novice o aferi sploh ne najdemo!
Na naslovnici pajdaško-kapitalističnega portala 24ur.com, ki se hvali z najvišjo branostjo med novičarskimi portali v Sloveniji, novice o dogajanju sploh ne najdemo. Pred tem so zelo na kratko o tem sicer poročali v večerni oddaji 24ur Zvečer, kjer so glede dogajanja vprašali tudi Kralja, ki pa so ga spraševali precej nekritično. Pri tem je človek lahko dobil vtis, da skušajo gledalce prepričati kar v to, da do pritiskov dejansko ni prišlo, namesto da bi trud usmerili v to, da bi zadevi prišli do dna.

Foto: posnetek zaslona

Želi Petrič s pritiski prek svojega tovarniškega glasila spodbuditi vlado, da mu čimprej dodeli milijardne posle?
Tovarniško glasilo tovarne Kolektor v lasti tajkuna Stojana Petriča iz vrst Foruma 21 Milana Kučana se je tokrat izkazalo nekoliko bolje, morda se Petriču mudi z razpisi pri predoru Karavanke in enojnem tiru za dvojno ceno in bi lahko tako skušal vlado spodbuditi k čim hitrejši dodelitvi milijardnih poslov. Afera se pojavi kot druga najpomembnejša novica na naslovnici njihovega spletnega portala, pri tem pa v uvodniku napovedo: “Generalni sekretar največje vladne stranke Brane Kralj je Ireni Prijović naročil, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista.” Nato Novica Mihajlović in Suzana Kos opišeta dogajanje, med drugim sta h komentiranju pozvala pooblaščenca za skladnost Slovenskega državnega holdinga, ki pa zadeve še ni komentiral. Na koncu navedejo, da je Komisija za preprečevanje korupcije na lastno pobudo pričela s postopki.

Foto: posnetek zaslona

Na naslovnicah portalov tajkunskih Večera in Dnevnika novice o aferi sploh ne najdemo!
Pri tajkunskih Večeru v lasti tajkuna Uroša Hakla, ki prihaja iz krogov Dejana Židana, in Dnevniku v lasti Bojana Petana iz vrst Kučanovega Foruma 21 pa novice o aferi na naslovnici njihovih spletnih portalov sploh ne najdemo.

Foto: posnetek zaslona

Dokazali so, da nižje pri branjenju režima ne gre, kot kaže, bi zadevo javnosti najraje kar zamolčali! Spomnimo naj, da gre za spletna portala drugega in tretjega najbolj branega tiskanega medija v Sloveniji, ki jima je Agencija za varstvo konkurence nedavno odobrila združitev.

Foto: posnetek zaslona

Tudi javnost je ogorčena zaradi poročanja medijev o aferi
Tudi javnost ni spregledala tega, na kakšen način mediji poročajo oziroma se izogibajo poročanju o aferi. Za vas smo zbrali nekaj odzivov z družbenega omrežja Twitter, ki jih prilagamo v nadaljevanju!

Rok Krajnc

 • GverilaStyle

  Be the first to comment.

  • KAPIBARA

   :-( od komentarja…

 • totex39

  Sramotno dejanje vlade Šarca, kajti to je zelo dvomljivo, da bi Kralj delal na svojo roko za vse to je sigurno vedel Šarec in ostali.

  • Amerikanc

   Mogoče Milan kadruje tudi mimo Šarkota, če je le ta takrat na WC-ju.

   • Joško

    Veliko je na WCju

 • Amerikanc

  Kralj in Šarko sta očitno želela presenetiti Šoltesa. Seveda, če verjameš v Smrkce.

 • samotoje

  Igralec (in kandidat za mizarja) in hišnik bi rada zaposlila Kardeljevega vnuka? Socializem v elementarni obliki. Che Guevara Mesec in Che Guevara Kordiš bosta zadovoljna.

 • GverilaStyle
 • Jan Kovalski

  No, pred nekaj minutami so se na MMC-ju le opogumili:

  https://www.rtvslo.si/slovenija/stefanec-o-kadrovskih-pritiskih-v-cigavem-imenu-je-moz-klical-kdo-je-ta-slovenija/498087

  Zadeva je le prevelika, da bi jo lahko pometli pod preprogo.

 • IZBIRA

  MMC RTV SLO, Siol.net, 24ur.com, Delo, Večer in Dnevnik.. Brez brige, že ptički na vejah čivkajo kakšno nalogo opravljajo navedeni mediji in za koga. Imformacije so sedaj neustavljive.

 • paracelsiuss

  Nepomembno je, ali je Šarec vedel, ali ne. Generalni sekretar vlade nastopa v njegovem imenu in z njegovo odgovornostjo. “se bom pogovoril z njim..” je smešna in otroška izjava, kakršne zrela demokracija ne prenese….Šteje se, da je to pritisk stranke s Šarcem na čelu….ODSTOP IN OBA V KAZENSKO….!!….

 • soc

  Pa saj je vse jasno. Hišnik Kralj bo prostovoljno odstopil danes-jutri in zadeva bo za režim in njegove medije za večne čase ustrezno zaključena.

  Hišniku bodo zrihtali sinekuro v javni upravi, Šoltes bo dobil zaželeno direktorstvo UL, nadzornica Prijovičeva je zaključila s kariero v javnem sektorju.

  Novo? Saj poznate tisti novoletni črno-beli angleški filmček Dinner for one. “Same procedure as last year, Miss Sophie?” “Same procedure as every year, James.” Mi vsi smo James.

 • Jan Kovalski

  V kraljevem gambitu beli v drugi potezi žrtvuje kmeta,
  v levi režimski politiki pa rdeči žrtvuje kralja.

 • Jan Kovalski

  Irena Prijović je Srbkinja, Srbi pa Kardelja že od nekdaj niso marali.
  Kri ni voda.

  • tohuvabohu

   Tu nekaj ne špila. Žoltez je srbskega rodu.
   Btw, Prijović je izvršna dir. na Združenju nadzornikov, kjer je predsednik Borut Jamnik. To kaže na igre prestolov na tranzicijski levici.

   • Slovenka

    Zanimivo. Če te prav razumem, gre za pretep prašičev iz iste družine, ki postajajo živčni zaradi vse bolj praznega korita.

    • tohuvabohu

     Tako kaže.

 • Jan Kovalski

  Iz 24ur prihaja Joveva, ki podpira Zaeva, kateri ima veliko afero v Makedoniji, zato se tudi o tem ne poroča tukaj. Ko istočasno pokukajo iz vode skale na dveh koncih udbomafijskega teritorija bivše države se razkrijejo vse te udbomafijske povezave, ki ropajo po vseh državah Balkana bivše Juge.
  Kardeljev vnuk Šoltes, šiptar Šarec, Makedonka Joveva, Srbkinja Prijović, …
  Gre tako rekoč za “nadmudrivanje” znotraj družine.

  • Slovenka

   Braća ima puno posla.

 • antimur

  Janša, ne samo pozivati k odstopu, ker veš da iz tega ne bo nič, ampak prestopi enkrat prag mečkanja in tega prasca Šarca, vlado in nasploh vso kučanistično drhal odstopi. Kako, tako da boš aktiviral slovenske domoljube, mi jim bomo pokazali kakšna je kazen za izdajo in genocid.

 • Andrej

  Morate pa priznat, da so mediji zvesti. Ali pa si ne upajo drugače. V vsakem primeru pa so njihovi novinarjo ODVISNI.

 • Franjo Trojner

  Levičarske sluge in NE visoko profesionalni, neodvisni, nepristranski, etični in resnicoljubni mediji.

 • Garbage man

  Bolje bi bilo če bi ga poslali v Prištino za veleposlanika

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM,
  JE KAR SMEŠNO.
  AH?
  “Kardeljev vnuk” – naj gre – NA “ČAKANJE”
  kot je moralo na – “ČAKANJE” – iti
  na tisoče delavcev . iz ex KP, ZK KARDELJ “POLITIČNIH” – fabrik.
  Moje
  osebno mnenje.

  Veste,
  imejmo usmiljenje s tem “žal našim” – nebodigatreba
  verjetno
  ex KP, ZK na ta
  OK -portal NOVE24TV “žalr-kracljajočim” – provokatorčkom- F. TUNEKOM?
  TUDI
  Z – “ŽAL NAŠIM” Valterjem BraniSlavom itd.
  USMILJENJA
  potreben človek je – se zdi,
  pa tudi domače razmere – – ima – PRAV GROZNE – take.

  ŠALA

  F. TUNEK – se cele dneve trudI – TIPKA V RAČUNALNIK in na mobi
  njegova – JULIKA
  pa le leno poležava, se gleda v ogledalo, žveči kako zelenjavo in tečnari nad F. TUNEKOM.
  Danes zjutraj
  je JULIKA – tečnarila – takole:
  “PREPIH JE, – PAJČEVINA NAD TVOJIM RAČUNALNIKOM SE TRESE.
  Tunek
  – pejt zapret vrata in okna – PREPIH JE,
  še prehladila se bom
  – TAKOJ POJDI POZAPRET VSA OKNA IN VRATA – POGLEJ PAJČEVINO – TRESE SE “!
  Tunek
  pogleda PAJČEVINO nad njegovim računalnikom – PAJČEVINA RES PODRHTEVA, SE TRESE !

  TUNEK
  stopi in pregleda – vsa okna in vrata – VSA SO ZAPRTA. V prostoru je zatohlo in smrdi.
  TUNEK
  se zadere na poležavajočo JULIKO :
  “DEJ MI ŽE MIR – NOBENEGA – PREPIHA NI, ne tečnari BREZ VEZE”
  JULIKA
  tečno ZAMEKETA: “ampak PAJČEVINA NAD TVOJIM RAČUNALNIKOM – SE TRESE !
  TUNEK
  pogleda in vidi, da se pajčevina – res – ŠE – TRESE
  in
  se GRDO ZADERE – NA JULIKO:
  “DEJ NE BOD NO – TEŽKA,
  PA KAJ POL, ČE SE – PAJČEVNA – TRESE ?
  Se pač
  PAJKI
  – SMEJEJO – PA SE – PAAJČEVINA – TRESE..
  Ker berejo te
  – TRAPARIJE, KI JIH PIŠEM – SE SMEJEJO, In zato – se pajčevina – trese ”
  Julika
  ne tečnar brez veze – PREPIHA – NI” ! Le PAJKI SE SMEJEJO MOJIM TRAPARIJAM.

  L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Ustaša Leo Ivanjko

  Šarčev politični amaterizem.

 • xtc

  Xarxach ne bo ve dolgo kvakal,postaja truplo kot Zaev njegov sosed sa Balkana.

 • AlojzZ

  Izsiljevalske afere s Šarčevo LMŠ tam ne boste našli!

  In če je ni v medijih, se ni zgodila. Preprosto, kajne?

 • Tunka Šmarjola

  Nova24TV spet laže: “Poglejte si naslovnice režimskih medijev in njihovo pajdašenje z oblastjo! Izsiljevalske afere s Šarčevo LMŠ tam ne boste našli!”… Evo dokazi:

  POPTV: “Irena Prijović pred KPK: intervencijo Kralja opisala kot ‘brutalno’

  RTVSLO: “Irena Prijović je po zaslišanju na Komisiji za preprečevanje korupcije pritisk generalnega sekretarja LMŠ-ja Braneta Kralja opisala kot “direkten in brutalen”. Predsednik protikorupcijske komisije pravi, da bodo “zadevo obravnavali z največjo resnostjo”.

  PLANET TV: “Predsednik KPK-ja je po zaslišanju Prijovićeve dejal, da je zadeva – podrobnosti sicer ne razkriva – zelo resna in da jo tako tudi obravnavajo. Pri tem je priznal, da zakon za take primere ne predvideva sankcij.”

  HALOZE EXPRESS: “Laž je nesmrtna duša SDS-a in skrajnih desničarjev!!!”

 • Tunka Šmarjola

  Nova24TV oz. SDS oz. Janez Janša imajo to logiko: Če poveš dovolj veliko laž in jo neprestano ponavljaš, ji bodo ljudje sčasoma verjeli !!!… To je znano navodilo, ki so mu v prejšnjem stoletju sledili nacistični propagandisti. Podobnemu ponavljanju laži smo priča v teh dneh !!!

 • Tunka Šmarjola

  Čujte voluharji desničarski…predsednik vlade in stranke LMŠ Marjan Šarec se bo ob 16.00 na novinarski konferenci po seji vlade med drugim odzval tudi na domnevne pritiske Kralja na Prijovićevo. Konferenco bodo na 24ur.com prenašali V ŽIVO. Glejte in ne lažite več… Kapish?

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU
  PONAVLJAM, JE POMEMBNO.
  NI ŠALA,
  ZELO RESNO.
  Meni, nikoli kaznovanemu
  ex OK knjižničarju Janezu K. Kernu
  je nek 19 let
  fant,
  Slovenec, ki vozi, razvaža robo s KAMIONOM po vsej Sloveniji
  povedal,
  da nekateri v krajih ob meji s HR – v svojih hišah, po kleteh
  baje
  SKRIVAJO NELEGALNE ISLAM MIGRANTE – ZA DENAR.
  Fant,
  ki mi je to povedal – je pošten,

  kako je zares s tem – pa naj ugotovijo – za to – PLAČANI
  IN
  POOBLAŠČENI LJUDJE IZ MNZ ORGANOV NAŠE R.S. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Tunka Šmarjola
  • Janez Kepic-Kern

   Ne poznam t.i. stranke LMŠ !
   Le vprašujem.
   TUDI – “LMŠ” – JE VERJETNO – “PRAZEN BAZEN” ?

   Zdi se mi, da LMŠ MARJAN ŠAREC
   – NI PO NAKLJUČJU REKEL TISTEGA – O “PRAZNEM BAZENU”.

   Z VEČINO OSTALIH KOMENTARJEV – TU
   Se “globoko” strinjam.
   Naj v LMŠ sami povedo- “kje jih je – člane” LMŠ M:Š: – “SNEL”?
   Kot se reče.
   Ali jih je “snel”
   – iz občinske uprave Kamnika,
   – SORODNIKI,
   – PRIJATLI OD PRIJATLOV ITD.
   – S ČAKALNIH SEZNAMOV NA LOKALNI BORZI DELA ?
   Nekateri s teh seznamov – bi znali biti – OK
   – iz gasilskih društev (gasilci so OK) in gasilskih veselic (ti so – manj OK)
   – z avtobusnih postajališč t.i. “KAM-BUSA”
   – MORDA CELO – IZZA ŠANKOV LOKALOV. Le domnevam, nič ne trdim.

   Da o možnih – ex simpatijah – niti ne pišem. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • mapu

  Šarec, uničuješ Slovenijo, prosim odstopi !!!!!

 • Olga101

  Cesar je rešen…Kralj je odstopil, vendar ostaja v stranki (saj je delal po naročilu Šarca)!
  Zdaj bo gospo nadzornico klical kar Šarec sam, saj je izjavil, da če bi nadzornico klical kdo drug (Milan, Marjan), prijave ne bi bilo!??? Kardeljev vnuk pa dobi svojo “zasluženo” sinekuro…

 • jakob kovač

  Pa najbolj zloglasen in pljuvalno naravnan medij je Nova tv,zdaj pljuvate kolikor se da po Šarcu,ker vas moti njegova uspešnost!

  • šmentanamuha

   Ker bedak si ti,Džizs …

 • učko

  Jah, to, da je iz tega nastala afera in nasprotovanje nekaterih državnih aparatčikov in uradnikov pove samo to, da Kučan počasi izgublja vpliv. Star je že.

 • Janez Kepic-Kern

  UPAJMO !
  ZA LAHKO NOČ.

  Morda – pa je tole neimenovanje “KARDELJEVEGA VNUKA”
  PRVI ZNAK – UPANJA TUDI – ZA NAS – SLOVENCE

  “PESEM MOJEGA UPANJA” . ZAMBA DE MI ESPERANZA – ljudski pevec Jorge CAFRUNE
  iz ARGENTINE.

  https://www.youtube.com/watch?v=TOll_9l_YBY

  Življenje, prazno življenje brez cvetenja …itd. – NI V REDU,
  pravi ta pesem v izvedbi izjemno cenjenega Jorge-ja CAFRUNE-JA,
  ki je bil – pravi “GAUCHO”, A TUDI IZJEMNO MODER, DOBER DRUŽINSKI ČLOVEK.

  In še izjemno, umetelno petje priznane, visoko cenjene korziške pevke
  BATTISTE ACQUAVIIVE – o živi, sveži vodi življenja,
  ki teče iz t.i. “POSVEČENE, BLAGOSLOVLJENE FONTANE pri Sv Petru.

  IZJEMNI PEVSKI DOSEŽEK – BATTISTE ACQUAVIVE, roj. 1984.

  “BEATA FUNTANELLA”= POSVEČENA FONTANA – pri kateri se srečata
  nepokvarjena FANT in DEKLE, se poročita itd.

  https://www.youtube.com/watch?v=1uWMFLngAZ4