Policija demantirala navedbe TV Slovenija, kjer so trdili da je Ivan Gale zaradi groženj varovana oseba: Nobena fizična oseba ni varovana!

Foto: Posnetek zaslona/ Tarča na RTV SLO

Da bi med prebivalstvom ustvarjala paniko je Televizija Slovenija poročala celo, da so visokemu uslužbencu blagovnih rezerv Ivanu Galetu po nastopu v četrtkovi Tarči zagotovili policijsko varovanje. Na Policijo smo zato naslovili vprašanja glede domnevnega varovanja, v svojih odgovorih pa so demantirali navedbe TV Slovenija. Povedali so nam, da v predkazenskem postopku Nacionalnega preiskovalnega urada, ki preiskuje primere domnevnih nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme, nobena fizična oseba ni varovana. Kot je že izpostavil vladni govorec Jelko Kacin, je Gale, ki je v zadnjih dneh postal prava zvezda med levičarji, še kako vpleten v posle z zaščitno opremo in ni nikakršen “žvižgač”!

Visoki uslužbenec blagovnih rezerv Ivan Gale je po četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija postal nova zvezda slovenske levice, med drugim so na Facebooku že ustvarili tudi skupino podpore, v katero se je včlanilo že več deset tisoč uporabnikov. Da bi med prebivalstvom ustvarjala paniko je TV Slovenija poročala celo, da so Galetu takoj po pogovoru zagotovili policijsko varovanje, s čimer so namignili, da bi ga utegnila ogrožati vlada.

Na Policijo smo zato naslovili vprašanja v zvezi z domnevnim varovanjem Galeta in sicer nas je zanimalo, če ga varujejo, ter kakšni so razlogi za to. Zanimalo nas je tudi, ali je Gale sam podal vlogo za varovanje, ter če je podal ovadbo zaradi pritiskov v službi.

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Policija demantirala navedbe lažnive TV Slovenija
Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, nam iz Policije zaradi varstva osebnih podatkov niso mogli dati odgovora, so pa potrdili, da v predkazenskem postopku Nacionalnega preiskovalnega urada, ki preiskuje primere domnevnih nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme, nobena fizična oseba ni varovana. Dodali so, da Policija v tem postopku izvaja določene ukrepe z namenom ugotavljanja in preprečevanja okoliščin, ki bi predstavljale grožnjo.

Foto: wikimedia commons

Gale je še kako vpleten v posle z zaščitno opremo in ni nikakršen “žvižgač”
Vladni govorec Jelko Kacin je sicer že rekel bobu bob in glede Galeta zatrdil: “Ne, to ni žvižgač, saj je še kako vpleten v ta posel. Bil je zelo zadržan, ko je bilo treba vplačati zneske v evropsko naročilo, in izjemno aktiven, ko je šlo za podpisovanje pogodb, ki so bile podpisane po prevelikih cenah.”

Rok Krajnc