fbpx

Popadki Mete Roglič in “novinarske” tovarišije: Ko jim zaradi preveč vode v grlu zmanjkuje smisla za humor …

Meta Roglič (Foto: Dnevnik)

“Janez Janša: Vmešaval se bom v uredniško politiko Dnevnika,” se glasi naslov članka v Dnevniku, kjer avtorica Meta Roglič popači in zmanipulira izjavo. Da bo mera polna, so njeno pisanje resno pograbili na levi strani političnega pola, med drugim tudi Tanja Fajon in Zoran Potič, kjer so že začeli napovedovati konec sveta. “Glede na smisel za humor na levici jim voda hudo v grlo teče,” je verjetno zelo točna analiza uporabnika Twitterja o dogajanju na levici.

Kako Dnevnik z dolgoletno sovražnico lika in dela Janeza Janše Meto Roglič spretno zmanipulira vsako resnico, pove njen zapis o današnji izjavi Janše po seji Knovs, kjer je med drugim odgovarjal na njena vprašanja.

Na vprašanje Rogličeve o načrtih organov stranke SDS v soboto ji je Janša odgovoril, da imajo na dnevnem redu uredniško politiko Dnevnika. “Če se vi vmešavate v našo stranko, se bomo tudi mi v vašo uredniško politiko, saj smo v svobodni državi,” je izjavil. Večina tam zbranih novinarjev je izrečeno seveda razumela kot šalo, toda ne Rogličeva, ki se je “postavila na okope”.

Janez Janša seveda tovrstnih posegov v medije nikoli ni počel, niti jih ne bo v prihodnje. Tudi v obdobju dveh vlad pod njegovim vodstvom je imela Meta Roglič zagotovljeno delo na Dnevniku, svobodno je pisala nebuloze in udrihala je po Janši, kolikor ji je bila volja, ter bila za to plačana. Prav tako preostali novinarji, kar 571 jih je bilo, ki so po Evropi pisali razne peticije, čeprav je bila Slovenija na lestvici medijske svobode bolje uvrščena. Toda levi del družbeno-političnih delavcev je v močnem gnevu, saj so z oblasti izgubili “Luko Dončića” slovenske politike, Marjana Šarca, zato je pričel z manipulacijami, ki jih je v obupu izkoristila tudi evropska poslanka Tanja Fajon v upanju, da bo del volivcev dovolj neumnih, da bodo zagrabili vabo, je razkril namero politični analitik Mitja Iršič.

Tako pa jugonostalgični družbeno-politični delavec Zoran Potič:

Toda večina intelektualcev je prepoznala Janšev sarkazem:

Hana Murn