fbpx

Poslanec Levice in ostali somišljeniki se norčujejo iz slovenske veleposlanice, ker je ta oblekla narodno nošo!?

Veleposlanica Lea Stančič in poslanec Levice Boštjan Koražijav(Protokol MD in Instagram)

Neverjetno, kakšnega pogroma je bila deležna veleposlanica Slovenije v Romuniji. Razlog za to? Pri predaji poverilnega pisma je imela oblečeno slovensko narodno nošo. Svojega silega začudenja med drugim ni zmogel skriti poslanec Boštjan Koražija iz vrst stranke Levica. 

Veleposlanica Lea Stančič je 14. aprila 2021 predala poverilna pisma predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja predsednici Republike Moldove Maii Sandu. Celoten dogodek sam po sebi ne bi dvignil toliko prahu, če se levičarji ne bi preprosto iz lepe geste, ki jo je naredila veleposlanica, delali norca in se tej gesti smejali.

Preden je veleposlanica Stančičeva poverilno pismo predala moldavski predsednici, je kopije poverilnih pisem v torek, 13. aprila 2021, predala državnemu sekretarju na ministrstvu za zunanje zadeve in evropske integracije v Kišinjevu Dumitru Socolanu. Eden tistih, ki se je iz narodne noše, na družbenih omrežjih norčeval, je poslanec Levice Boštjan Koražija. Napisal je namreč: “Kaj je to kak “joke”(šala) al?”

Ne, poslanec Koražija, to ni šala. To je slovenska narodna noša – slovenski simbol. Tisto, česar Levica nikakor ne razume. Marsikdo, ki sicer spremlja pojavljanje omejenega poslanca v hramu demokracije, je lahko videl, da ne gre ravno za strokovnjaka za primerno oblačenje. Velikokrat ga je bilo namreč mogoče opaziti, kako na delovno mesto prispe oblečen v majico z znakom lika Supermana. Marsikdo, ki je nad tem zgrožen, težko razume, kako se lahko ravno ta poslanec, posmehuje sedaj drugim.

Foto: Instagram

Vir: Instagram

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bukarešti tako prevzema nerezidenčno akreditacijo v Republiki Moldovi. Sodeč po odzivih na družabnih omrežjih je marsikdo veleposlanici Stančičevi izrekel iskreno spoštovanje na račun nošenja slovenskega simbola – narodne noše.

E-maribor