fbpx

Poslanka Levice vam novo leto vošči z dvignjeno pestjo, poslanka LMŠ pa z žalitvami

Poslanki opozicije. Divjak Mirnikova in Sukičeva

Novo leto je namenjeno lepim željam in pogledom v prihodnost. Nekateri poslanci pa počnejo ravno obratno in nas vračajo v preteklost. To je storila denimo poslanka Levice Nataša Sukič, ki je v stilu Mussolinija objavila dvignjeno pest in zapisala: “Ljudem vrnimo dostojanstvo, družbi demokracijo! Naj bo leto 2022 leto prebojev za boljši jutri za vse, ne le za peščico! Srečno!” Tudi poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik je novoletno čestitko izkoristila za priložnost, da je izpostavila, kako živimo v “diktaturi”, in pred volitvami pozvala, ali si v naslednjem letu “želimo svobodo ali fašizem”.

Poslanci opozicije tudi pri novoletnih čestitkah niso mogli mimo trenutne politične situacije v Sloveniji. Svoje novoletne želje so opremili celo z dvignjeno pestjo. To je storila poslanka Levice Nataša Sukič, ki je ob sliki še zapisala: “Ljudem vrnimo dostojanstvo, družbi demokracijo! Naj bo leto 2022 leto prebojev za boljši jutri za vse, ne le za peščico! Srečno!”

Očitno nas ob novem letu nekateri želijo vrniti nazaj v preteklost ali kot je zapisal Boštjan M. Turk: “Zgrešila stoletje. Takšna ikonografija bi bila za leto 1922, za čas, ko je Mussolini prišel na oblast.” Podobnega mnenja so tudi ostali uporabniki Twitterja, ki so Sukičevi dejali, da nismo Kuba, Kitajska ali Sovjetska zveza. “Tole je pa srh vzbujajoče, vas se je potrebno bati,” so ji še dejali.

Sukičevo je javnost opozorila, da so se v trenutno situacijo porinili kar sami, ko je njihov mandatar vrgel puško v koruzo. “Tale Sukičeva je pa močna. “Vstanimo v suženjstvo zakleti!” Zaklenili so se pa predvsem sami. Ključ bodo iskali do volitev. Sledil bo obup, jok in škripanje z zobmi,” so dejali.

Tudi poslanka LMŠ je čestitko izkoristila, da je opozorila na “diktaturo”
Medtem ko eni menijo, da je bilo leto 2021 produktivno, pa so tukaj tudi poslanci, ki bi to leto najraje pozabili. Namreč poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik je prepričana, da so nas v letu 2021 popeljali v diktaturo, nam omejili svobodo in nas poniževali. “Danes obrnemo za vedno to 2021, ki bi jo jaz osebno najrajši pozabila. Govorim v političnem smislu seveda. Ker nič več ne bo kot je bilo. In zelo resno mislim. Mic po mic so nas peljali v diktaturo, nam omejevali svobodo in nas nasploh ” poniževali” na vseh korakih. Da o osebnih napadih, lažeh.. niti ne začnem,” je zapisala.

Foto: Facebook

Medtem ko je dejansko Sukičeva tista, ki je novoletno čestitko opremila s fašističnim simbolom, pa je njena kolegica iz opozicije Divjak Mirnikova spraševala, ali si želimo živeti v svobodi ali fašizmu, in poziva, da se bomo o tem odločali na prihodnjih volitvah. “Vendar je pred nami 2022, volilno leto, kjer se bomo lahko vsi mi in naši znanci, prijatelji, sorodniki odločili kaj želimo? Ali SVOBODO ali FAŠIZEM? In želim si, da se tega zavemo – VSI. Ker le skupaj smo močnejši,” je še zapisala.

Sara Rančigaj