fbpx

Posledica neukrepanja levih strank: Podatki Evropskega statističnega urada o socialnem stanju Slovencev naravnost grozljivi!

Kljub temu, da smo lahko v zadnjem času poslušali, kako naj bi Šarčeva vlada vladala z namenom dela v dobrobit ljudi, je očitno, da v praksi temu ni bilo tako. O tem najbolj nazorno priča podatek Evropskega statističnega urada, ki je “naplavil” skrb zbujajočo stanje življenja slovenskih gospodinjstev. Na podlagi raziskav namreč kar 103.000 gospodinjstev ne zmore poravnati svojih mesečnih obveznosti. Slabše je le v Grčiji, Bolgariji, Romuniji in na Hrvaškem. 

Podatki, ki prikazujejo socialno stanje Slovencev kažejo, da je stanje vse slabše, namreč ogroženih je kar 250 tisoč Slovencev. Ta statistika le dokazuje, da ukrepi vladanja levih strank več kot desetletje niso “šli” v pravo smer.

Socialno stanje vse slabše
Stanje v naši državi, ki je nekoč veljala, kot ena najbolj perspektivnih držav Evrope, se je močno poslabšalo in v mesečno prebiranje denarja za sprotno poravnavo obveznosti pahnilo kar slabih 13 odstotkov slovenskih gospodinjstev. Konkretneje to pomeni, da je v državi kar 250 tisoč državljanov, ki se mesečno ukvarjajo s tem, kako se bodo sploh prebili iz meseca v mesec.

Upokojenci najranljivejši
Nič novega ni, da so upokojenci tisti, ki spadajo v najbolj ranljivo skupino ljudi, namreč mnogi le s težavo na račun nizkih pokojnin shajajo iz meseca v mesec. V Sloveniji je upokojencev 600 tisoč, veliko pa jih mora shajati z mizernimi pokojninami med 350 (nekateri prejemajo še manj) do 500 evrov.

Upokojenci spadajo med najbolj socialno ogrožene skupine. Na eni strani upokojenski privilegiranci, kot so člani NOB, na drugi strani upokojenci, ki so garali 40 let ali več ter prejemajo od 350 do 500 evrov pokojnine.

Vsem je znano, da politika upokojevanja in odmerna stopnja za čas, v katerem živimo, več “ne zdržita”. Kljub tem dejstvom pa Šarčeva ni, razen nekaj “nametanih bonbončkov”, lotila prepotrebnih reform na tem področju, zato se je situacija celo poslabšala, namesto, da bi se pričela izboljševati. Epilog tega pa je, da velikemu delu zgaranih Slovencev  pokoj prinaša stisko in nedostojno življenje. Ni potrebno posebej poudarjati, da na dolgi rok to prinaša bolezen.

Nina Žoher