V imenu boja proti seksizmu želijo v Veliki Britaniji prepoved pogovorov o športu na delovnem mestu

Datum:

Vodja Chartered Management Institute je v nedavnem intervjuju opozorila na “problematične” pogovore o športu na delovnem mestu, ki po njenih trditvah izključujejo ženske. Po njenem mnenju bi iz tega razloga morali delodajalci preganjati pogovore o športu, saj lahko ti vodijo do seksizma.

“[Ženske] ne sledijo športu in ne marajo, ko se jih sili v pogovor o njih ali pa da niso vključene v pogovor,” je opzorila vodja Chartered Management Institute Ann Francke.

“Nič nimam proti navdušencem za šport ali ljubiteljem kriketa,” je nadaljevala. “A težava je, da številni ljudje niso ljubitelji kriketa.”

Če ne zanima žensk je pogovor izključevalen

Francke skrbi, da pogovor o športu na delovnem mestu, kot je npr. kakor piše BBC razpravljanje o prednostih VAR tehnologije (videosodnik) za nogometno igro, nekaj kar izključuje ženske.

“Zelo enostavno pogovor o VAR in trepljanje po hrbtu preide v pogovore o osvajalskih pohodih preko vikenda.” To je po mnenju Franckejeve pot do problematičnega vedenja moških.

https://twitter.com/akasha_diyunuge/status/1221847897861509125

Vseeno Francke sebe ne vidi v vlogi radikalke na njenem osebnem džihadu proti pogovorom o športu, saj jih ne želi prepovedati, zgolj moderirati. Vseeno je, kar se tiče javnega mnenja, osamljena.

Nekdanja ministrica za šport, civilno družbo in osamljenost Tracey Crouch je idejo Franckejeve označila za “kup nesmislov”, medtem ko je pisarniška menedžerka Debra Smyth opozorila, da bodo na Franckejinem seznamu za cenzuro tudi pogovori o priljubljenih TV serijah, resničnostnih šovih in sploh vsem ostalem o čemer ljudje radi razpravljajo, saj navsezadnje nimajo vsi enakih zanimanj.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...