Potujčevanje Slovenije se nadaljuje: Ministrstvo vabi tuje migrante!

Gneča pred slovenskim konzulatom v Banjaluki. (Foto: Slobodna Bosna)

Brezposelnost se povsod v državi povečuje, oktobra je bilo na zavodu za zaposlovanje prijavljenih 72.416 brezposelnih, kar je skoraj 15 tisoč več kot septembra 2008, ko je bila brezposlenost najnižja. Oktobra 2019 se je na zavod prijavilo tudi 3.593 mladih, prvih iskalcev zaposlitve, kar je bilo skoraj trikrat več kot septembra. Kljub temu je zavod za zaposlovanje včeraj v Ljubljani odprl info točko za tujce, odprtja se je udeležila tudi Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino in socialne zadeve.

V nagovoru je izrazila zadovoljstvo, “saj je info točka za tujce točka, kjer bodo tuji delavci dobili vse informacije o storitvah zavoda ter vse strokovne informacije in odgovore na vprašanja glede njihovega dela”.

Klampferjeva se je zavzela za pravice tujcev do obveščenosti, za njihove možnosti in pravice. Možnost zaposlitve ima pri tem pomembno vlogo, “saj učinkovito prispeva k celovitejši in uspešnejši integraciji migrantov”, je dodala. Z vzpostavitvijo info točke pa začenjajo konkretne aktivnosti za aktivno preprečevanje izkoriščanja delavcev migrantov, diskriminacije in morebitne brezposelnosti po poteku veljavnosti delovnega dovoljenja. Zavod bo prek info točke ponujal tudi možnosti informiranja in svetovanja, usposabljanja in izobraževanja potencialnih delavcev migrantov v njihovih izvornih državah.

Ksenija Klampfer (na levi) vodi ministrstvo, ki je zadolženo za zaposlovanje, družinsko politiko, socialo in upokojence, skrbijo pa jo pravice migrantov. Besedice “obveznosti” pa tudi ministrica ne pozna. (Vir: MDDSZ)

Ministrstvo je v sporočilu za javnost še zapisalo, da “takšni predintegracijski ukrepi predstavljajo zapolnitev vrzeli, ki je nastala z intenzivno gospodarsko rastjo, in omogočajo delavcu migrantu, da pridobi dejanske informacije, znanje in vedenje pred vključitvijo na slovenski trg dela”. Mimogrede, gospodarska rast se ohlaja, ministrstvo živi v preteklem in ne sedanjem času. “S tem projektom omogočamo dostop delodajalcem do trgov dela, jezikovno izobraževanje za kandidate, ki se bodo v Sloveniji zaposlili, s tem pa omogočamo nadaljnji razvoj gospodarskih aktivnosti uspešnim podjetjem. Menim, da gre za pomembno pridobitev tako za delavce migrante, za delodajalce in tudi za državo,” je še dodala Klampferjeva.

Odmevi: Najprej poskrbite za naše delavce in upokojence, ukrep vodi v potujčevanje in je v nasprotju z Ustavo RS
Včerajšnje odprtje info točke za tujce v Ljubljani je na družbenih omrežjih precej odmevalo. Ribniški poslanec in podpredsednik državnega zbora Jože Tanko je zapisal: “Najprej uredite položaj naših delavcev in upokojencev, potem pa se ukvarjajte s tujci.”

 

Anton Olaj, doktor pravnih znanosti in predavatelj, širši javnosti znan tudi kot nekdanji generalni direktor Policijske uprave Novo mesto, pa je izrazil zaskrbljenost, “ker tak neuravnotežen ukrep vodi pospešeno v potujčevanje, kar je direktno v nasprotju z duhom slovenske ustave”. Pri tem je objavil del iz Ustave RS.

 

Moja-Dolenjska

 • Andrej

  1. Vse, samo da ni Janša.
  2. Vse, samo da ni za Slovence.

  • ZatonMesecnikov

   3. Vse, da imajo mlade, po mehčalcu iz pralnega stroja dišeče pikice, z dobrimi vezami, kot zgoraj na sliki, mesečne dohodke.

   • macon

    Ti so družbena nadstavba, privilegirana kasta, sistemski levičarji z družboslovnimi diplomami. Oni (ob)vladajo (Jugo)Slovenijo.

    Raznim pritepencem pa poklonit stanovanja v Celovških dvorih, ker je njihova človeška pravica, da živijo km ali dva od centra Ljubljane. Slovenec naj živi v hribih ali v manjšem kraju, ker za en km ali dva od centra Ljubljane nikoli ne bo zbral in se mu tudi zdi neumno plačat denar za katerega dobi nekaj stran veliko več.

    Problem pa je, da center vedno kroji pravila in zakone podeželju in center je čedalje bolj poln raznih socialnih prisklednikov. Tudi zgoraj omenjena nadkasta niso nič drugega kot socialni priskledniki in družbeni paraziti, zato se tudi tako zavzemajo za razne pritepence.

    • VERZIFIKATOR

     Ksenija K. Pokojninšek

     KLAMFA V TRUGI

     Klamfa spet se v trugo je zarila,
     eden manj in torej nižji stroški,
     s tem razbremenjeni bodo vložki,
     je narava svoje postorila.

     Klamf bo treba takih še veliko,
     da spet ravnovesje se doseže,
     rekla klamfa je, da namreč teže
     demografsko se ureja sliko.

     Klamfa v trugi, to je garancija,
     da za druge v masi več ostane,
     več potem deli se med izbrane,
     klamfarska zares hipokrizija.

     Tu ni vzdržna spola teorija,
     ni enakosti pri tem nobene,
     klamfa preferira najprej žene,
     v moške truge se potem zabija.

     Da nevzdržno je v celoti stanje,
     raje to ob strani zdaj pustimo,
     itak vsakič ga pod nos dobimo –
     klamfino nesmiselno klamfanje.

  • Slovenec

   Točno tako. Levaki potrebujejo samo nove volivce, ostalo jih ne zanima, najmanj pa še pokončni Slovenci.

 • JANEZ GUS

  To ni prvorazredna tema na rdečih greznicah,kar so pokazatelji,kam tone te klovnova barka.Njih zanimajo laži od pisuna ala zgaga.Dežurajo,kdaj mu bo izpod peresa Ušla beseda JJ.

 • Unikatna

  Naj kar vabijo, tudi njim lahko tujci pokažejo zobe! Kopljejo si jamo! Nekaterim je vedno bilo več do tujcev kot do domačinov.

  • Novakec1

   Počasi se ti integriraj v njihovo sredino, so že zmagal, povsod so na vodilnih mestih.

 • piko8

  Vse proti Sloveniji!!
  Levi fašisti kopljejo jamo poštenim Slovencem, posledično pa tudi sebi!!

  • Novakec1

   Jama je že skopana, sam še noter te beznejo pa je.

 • Janez Novak

  Še malo in bomo tujci v lastni domovini. Tujci imajo povsod prednost pred domačini, politika pa je postala izdajalska peta kolona, ki servisira ukinjanje slovenskega naroda.

 • Andrej

  Da naveza dobro deluje si lahko vsak dan ogledate čakalne vrste v Ljubljani:
  http://www.vrste-uelj.gov.si/
  Potujčujejo nas na veliko, nam pred očmi.
  Link ne deluje s klikom, ampak si ga skopirajte v novo okno brskljalnika.

  • slosin

   banda ….slovenija se lahko kar preimenuje v jugoslovenijo…

 • Garbage man

  Drkajte Slovence, samo to se bo slabo končalo

  • macon

   Slovence drkajo že tisoč let in končalo se je slabo kvečjemu za Slovence.

   Pač nismo razvili elit in močnega meščanskega sloja, ker so jih okupatorji sproti asimilirali, pobijali in preganjali.

   • janko

    ************
    To je čista resnica, žalostno dejstvo!
    Zato smo taki, ja. Zato smo tudi vase zaprti, v vrhu samomorilnosti. In nazadnje še pol stoletja hudega komunističnega terorja. Smo pa omikan, zelo marljiv in sposoben narod. Sploh ne spadamo na Balkan.

 • antimur

  Te prasice kučanistične kot je Klamferjeva si zaslužijo enako kazen, čeprav naj bi bile ženske, kot zločinec in izdajalec Kučan s svojo bando. Ne sme biti nobene izjeme, z enako močjo po beticah te golazni.

  • Vera

   Res ona skrbi samo za druge, zase si pa ne vzame niti toliko časa, da bi si nabavla še kakšne druge barve čevljev in lase pobarvala temneje .Če pa so naravni, bi pa morala ministrica imeti primernejša oblačila , pa na ličenje ne bi smela pozabiti,saj je ja “ministrica” z lepo plačo.

 • Janez Novak

  Ti ljudje, ki vodijo potujčevanje Slovenije, so narodni izdajalci in bi jim bilo treba soditi za veleizdajo.

  • Novakec1

   Kdo jim bo sodil, njihovi ziher ne.

  • Slovenec

   To se lahko uredi samo z državnim udarom, na mehak način npr. z volitvami zaradi butalcev v Sloveniji ne gre.

 • toxico

  država podpira tiste delodajalce ki ponujajo samo minimalca

 • KAPIBARA

  O T V A R A J A M O ??
  Kaj naj bi to otvarjali..?? Možda : otovarjali breme socialne blagajne !?

  • slosin

   otvarjamo….najbrž so mislili ‘otvaramo’…. balkaniziranje slovenščine je danes ‘in’…

 • Garbage man

  Ali lahko poščijem muslića?

  • RATATA

   A na glavo in v usta?

  • macon

   Lahko probaš.

  • von Rhein

   Lahko,samo ne proti vetru.

  • traktor

   Dej ga srat. Že tako so počasn, pol bojo pa še zarustal.

 • RATATA

  Lahko da sem nacionalist, rasist, etnošovinist… pa vendar nisem genocidnež, kot so tile pokomunistični internacionalisti, ki bi Slovencu prepovedali biti Slovenec in izvajajo etnocidno politiko odmiranja države in odstranjujejo naš narod s svetovne “pozornice”, kot je zapisal bolani um drEK Sperans!!
  Folk pa že tako polenjen s podkupninami socialnotransfernih privilegijev, da ne le noče delat, pač pa se mu ne da niti poslušat kar bi mu bilo treba vedet (da to vodi v popolno pogubo), razmišljat o tem se mu pa sploh ne da!!!! Samo da dobi…. odkod pa pride, mu pa ni mar!!
  Že ti “naši” južni – zahodnobalkanski imigranti z delovnimi vizami so izguba za državo…. predvsem pa ubijajo sindikalni boj slovenskega delavca, ki pravega sindikata sploh nima na razpolago, saj so voditelji sindikatov v popolnosti zlizani s pokvarjenimi in moralno nerazsodnimi pokomunisti na oblasti, ki jim omogočajo oblastniški položaj tudi ohranjat!

  • traktor

   Lepo, si včeraj vidu zemljaka na faktorju? Dober, da vsaj ti trbovcem kvariš povprečje.

   • RATATA

    Če neb imel starih fotk mi sploh ne bi verjel, da sem izpod Čebin doma.

 • Stajerka

  ….v Prekmurju zapirajo fabriko….184 zaposlenih…..zaradi ohlajanja avtomobilske industrije…..torej??…..Slovenci na cesti, BREZ socialne podpore……bedaki, živeči v megli, bodo pa uvažali nove in nove socialne probleme……
  …..DOVOLJ JE – REVOLUCIJA!!…..

 • RATATA

  Zakaj imamo v osamosvojeni socialistični Republiki Sloveniji dve sorti predpisov(?) eno sorto – tazafukano za Slovence in drugo, nežno in materinsko sorto za pritepene šerijatarje??
  Kaj ko bi končno enkrat veljal en zakon za vse in bi se tudi za vse uporabljal?? Končno enkrat!!
  Ustavni sodniki a ne opazite tega?

  • Olga101

   Z zadnjo odločitvijo glede divjakov, so se opredelili!

  • Polh Dobri

   Ustavni sodniki so skoraj vsi v fauš zasukani.

   • RATATA

    8 od 9ih.

 • šmentanamuha

  Kakšna dela pa ponuja ta ministrica Klampfer tem nepismenim, neizobraženim migrantom? In kakšno perspektivo ponuja našim mladim, sveže izobražemnim brezposelnim?

  • Andrej

   Tujcem socialo, našim pa: pojdite v tujino.

   • šmentanamuha

    Ja, tko nekako.

  • Novakec1

   Taka izobrazba ki jo dobiš trenutno v slolandiji ni vredna piškavega groša.

   • šmentanamuha

    Kakršna koli je že izobrazba, država je investirala v mlade generacije, da so se izobrazile (vsaj formalno), zdaj pa išče tretjesvetne neizobražene, mentalno in versko nekompatibilne tipe, ki jim ponuja že v štartu jurja. Kako sploh lahko država v kapitalističnem gospodarskem sistemu prostega trga ponuja nekomu fiksno plačo, čeprav ni jasno za kakšna dela gre in kdo je zaposlovale? Kaj pa se sploh gre Serpentinškova vladna kamarila?
    Poleg tega so naši naravoslovno matematični kadri v samem svetovnem vrhu. Inteligenten študent lahko tudi iz slabega šolskega sistem iztrži veliko znanja. Ne vem, kaj si sploh hotel povedati s svojim komentarjem.

    • Novakec1

     A zate je Žižek neka persona. Sposobnost in “intiligenca ” naših študentov se pokaže povečini šele v tujini. V domačem okolju so pa vsi debili ki se šopirijo v slolandiji svetske klase, sam da je naš.

 • Olga101

  Nemci, Švedi in ostali uvozniki divjakov, so zelo “uspešni” – za divanjenje in kafice bodo, delali ne bodo nikoli – razen otrok!

 • Hribouc

  Naprej zastave slave džihadistof !
  Kurbe veleizdajalske !

 • šmentanamuha

  Če jaz vsaj približno razumem Kučanove nakane, je nastopila faza zaposlovanja uvoženih bodočih volivcev levice, ker z neko redno zaposlitvijo lahko postanejo državljani Slovenije in s tem volivci. Tko da ti ukrepi so že v funkciji bližajočih se volitev. Kučanova izdaja se nadaljuje, NOB navdušenci pa še kar mislijo, da bijejo bitko za osvoboditev v zadnjih dneh leta 1945 z rahlim podaljškom. pajaci na oblasti samo izvršujejo navodila globalističnega gospodarja, ki ga v Sloveniji zastopa Milan Kučan. Stari samo ne ve, da je tudi on samo en pajac, umazana zlobna duša, ki je prodala državo in ljudi z napovedjo: “Nocoj so dovoljene sanje, jutri je nov dan,” In ta nov dan je prišel.

  • francelj3

   To je pomenilo “Nocoj so dovoljene sanje, jutri vas bomo pa z JNA po glavi”. In so nas res.

   • šmentanamuha

    Ne, to je pomenilo, vi kar sanjajte (samo nocoj), ker se kmalu spet vrnemo.

    • francelj3

     Kar pomeni bolj ali manj isto kot tisto, kar sem rekel.

   • samotoje

    JLA je bila še najmanjši problem. Najhujše je ostalo tukaj in se ga ne moremo znebiti.

  • Andrej

   To je to!!!!!!!!!!!

  • slosin

   …volilec postane že s pridobitvijo stalnega bivališča…

   • šmentanamuha

    Ampak mislim, da mora za stalno bivališče imeti nek reden dohodek. Če pa jih bo država še tako dobro podmazala, potem bodo še naslednjih 100 let volili levičarje. Za ka te ne, če pa tok fajn plačajo!j

   • Novakec1

    Zoki ma formulo za to, mala šala.

   • Slovenec

    Mislim, da volivec na lokalnih volitvah, tj. za župane in občinske svetnike. Verjamem, da se levaki trudijo spremeniti zakonodajo, da bodo imeli novo in dodatno bazo volivcev, svojih podpornikov, pa četudi Slovenijo vzame hudir.

 • drzavljanslo

  Vse to se dogaja, ker najbolj zabit narod v EU, Slovenclji o politiki nimajo mnenja. Ker se pregovorno lenim slovencljem niti na volitve ne ljubi, večina tistih, ki se tja privleče pa podpira levičarsko politiko uničevanja Slovenije.

  Vlada je samo rezultat ultra zabitega ljudstva in njegovih odločitev na volitvah.

 • Mirko

  ———saj je info točka za tujce točka, kjer bodo tuji delavci dobili vse informacije o storitvah zavoda ter vse strokovne informacije in odgovore na vprašanja glede njihovega dela————-

  A ta baba zmešana ne zna prebrati zakonov RS ?? Ali pa je plačana saboterka države, za kateo smo glasovali na plebiscitu? Tuji delavci si morajo PRED PRIHODOM v RS pridobiti delovno in bivalno dovoljenje, če hočejo biti migranti. In tisti, ki mu delo garantoira, odgovarja z vsem svojim premoženjem za migrantske delavce, pa še bivališče mu mora preskrbeti.

  • Novakec1

   So skrajšal postopek.

 • Polh Dobri

  Komunajzerske svinje onesnažujejo povsod. Dovoljujejo si vse, kar ljudstvu prepovedujejo, od laganja, omejevanja, kraje, do z razliko prejšnjega odkritega likvidiranja do na novo sofisticiranih metod uničevanja in ubijanja zavednih Slovencev, delavnih ljudi. Represivni aparat pa uporabljajo v glavnem za varovanje lastne riti.

 • skorpijon93

  ČEŠKA REPUBLIKA je popolno nasprotje Sloveniji, ker na Češkem nimajo izdajalcev, mladina se jim ne izseljuje v tujino, v Sloveniji pa smo v zadnjih 7 letih izgubili 37.153 državljanov Slovenije, ki so ostali v tujini inn se niso vrnili nazaj domov, najbrž zato ker je doma vse kot mora biti, pa prištejte izseljene k brezposelnim pa dobite realni položaj na trgu dela, ki je katastrofalen ! zaposlitve v Sloveniji pa niso stabilne

 • skorpijon93

  češka , slovaška si ne uvažajo albanskih, bosanskih muslimanskih delavcev

 • šmentanamuha

  Najnovejša, ki še ni prišla v javnost, moj vir pa bi rekla, je precej zanesljiv: bodoči zaposleni migranti iz Srbije, BIH in Kosova morajo po navodilu ministrstva imeti najmanj 1.000 Eur neto plače. Bojda to piše v nekem členu pogodbe, ki jo je ministrstvo sklenilo z institucijami teh držav. Če ve kdo kaj več, naj dopolni to informacijo.

  • skorpijon93

   fašisti na ministrstvu, banda smrdliva jebena

  • Polh Dobri

   Do dokumenta enega takih prišlekov je potrebno priti, v kolikor je res, potem pa na ulice z vsem orodjem in batine po teh kurbah in kurcih.

  • koza

   jaz vem edino, da če hoče državljanstvo, mora za 4-člansko družino imeti 1.200 eur, pred dvemi leti slišala

 • skorpijon93

  vse tujce iz slovenije nagnat in pobit !

 • Prirejanje moralele sebi…

  Tanko: “Najprej uredite položaj naših delavcev in upokojencev.”
  Saj ureja položaj 300.000ih Banka Slovenije, moralna avtoriteta Joža Tanko.

 • Mare Dolenc

  V Kranj se je 2018 preselilo 1962 državljanov Kosova, poleg tega se je Kranju združilo 372 družin iz Kosova, povrh vsega pa se je v Kranjski porodnišnici rodilo več sto otrok albanske narodnosti. Take ekspanzije niso doživeli niti v Makedoniji, ki je po 20 letih albanske ekspanzije vdala in postala pol albanska država.

 • freedomfighter

  Teh 75 000 slovencev noce delat in si z njimi ne moremo prav nic pomagati…tisti tujci ki pridejo z namenom dela so ubogljivi in radi delajo

  • slosin

   …radi tudi vzamejo otroške dodatke, koristijo naše zdravstvo, šolstvo, stanovanja….itd…Skratka, več dobijo, kot dajo…Končni rezultat je izguba za državo. Korist ima edino delodajalec. Kot je rekel že Kovšca ‘poceni delavec je najdražji delavec’….

   • freedomfighter

    Ja glede na to da placujejo davke kot vsi ostali si tasluzijo tudi iste ugodnosti…kaj tebi se zdi pravilno da je tujec ki dela isto kot slovenec placuje davke kot slovenec itd. pa nebi smel imeti istih ugodnosti kot slovenec…tu jaz vidim potuho za slovence…vazno je kaj kdo dela in koliko ter koliko davkov placa ne pa iz kje je…davek placa isto bosanec kot slovenec

    • Prirejanje moralele sebi…

     Konkurenca izzove najboljše osebke in izpljune škart robo.

     • freedomfighter

      In prav je tako

     • Prirejanje moralele sebi…

      Naravna selekcija

 • šmentanamuha

  Kaj lahko državljani sploh naredimo, če nas izda in proda sam državni vrh, bivši in sedanji predsedniki, ministri in njihovi podaljški? Kaj sploh, če kaj?
  To je neka povsem nova politična paradigma: postati hočem predsednik, pa četudi bom moral zato izdati in prodati svojo državo in svoje državljane, ki so mi zaupali svoj glas … svoj narod – ko ga jebe…

  • Slovenec

   Samo državni udar…

 • Prirejanje moralele sebi…

  S čim jih vabi? Z Air Slovenija…

 • Novakec1

  Takih je na vsakem koraku polno in na polno počefurjajo sloolandijo

 • RATATA

  Res je to, kar pravi tisti, ki ve, da nihče ne more oporekati zgodbi s Slovenci v dvajsetem stoletju, ki je v resnici zgodba o totalnem genocidu!!
  Če prej ne, je treba to dejstvo opaziti potem, ko je ameriški kongres sprejel izjavo o turškem genocidu nad Armenci (po Prvi vojni).
  Imeti je namreč treba pred seboj delež pomorjenih pripadnikov naroda: Armencev so Turki likvidirali 1,9 odstotka. In se nad tem genocidom zgraža ves Planet.
  Slovencev so znotraj “jugoprojekta” pomorili skoraj SEDEM (!!!) odstotkov (uradno štetje, ki še ni končano, in bo še kaj dodalo – pregnani / izseljeni pa sploh še niso upoštevani!!!).
  KAKŠEN GENOCID JE POTEM ŠELE TO? Če – kot rečeno – upoštevamo še pregnane in izseljene, je to preprosto ELIMINACIJA!
  In prav to – dokončanje genocida – je čaranje / norčevanje iz dosežka – osamosvojitve 1991 – ki je bilo zadnje upanje za obstanek nacije – (tudi) s finto “pokrajine”, namesto z dokončanjem osamosvojitve….

 • janko

  Nobenega tujca več uvozit!
  Stop uničevanju Slovenskega naroda in države.
  Zaposliti nezaposlene in to takoj! Pika!
  Vse rdečkarje pa nagnati iz vseh pisarn, še posebej vladne stranke. Poslati jih v tovarne na fizično delo ali pa čez Kolpo. Ampak slovenske ovce, ponižne sluge, se ne morejo čez noč pretransfomirati v krvoločne zverine.

 • mona lisa

  Izdajalci slovenskega naroda. Ve se kaj zaslužijo izdajalci lastnega naroda.

 • Anton

  Kaj je to ustava , ? Pravijo naši falirani študentje in humoristi in prašičjeosemenovalci.

 • GopnikHD
 • GopnikHD
 • Ana Job

  Klamfarca klamfa nebuloze, medtem pa Slovenija tone v drek .

 • Jožef

  Tisti, ki še vztrajno držite jezik za zobmi in vam v želodcih kruli od lakote, recite že nekaj. Za božjo voljo, a nas res želijo spraviti v kak rezervat, kot Američani indijance.

 • Minovak

  Kje ste sedaj tisti, ki ste nosili lutke in metali kocke na vse, kar je dobro? Ko resnično tonemo v kloako rdeče golazni, vam je docela prav in očitno to hočete, torej, kdo izdaja svojo domovino, prijatelje in soljudi…? Ja, to počnejo mentalno bebave, rdeče kreature, katerim bi težko rekli, da so ljudje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!