Pravna fakulteta v preiskavi. Zlorabili so svoje študente, da so pomagali Cerarjevi SMC.

Foto: STA

Pravna fakulteta v Ljubljani je bazo svojih študentov uporabila za promocijo dogodka, ki ga organizira vladajoča politična stranka Mira Cerarja. Primer so pod drobnogled že prevzeli v uradu informacijske pooblaščenke. 

Stranki modernega centra je javno tribuno o begunsko- migrantski krizi v ljubljanskem Cankarjevem domu, na svoji spletni oglasni deski in preko elektronskih sporočili svojih študentov spromovirala kar Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani.

Kot so zapisali v stranki SLS, kjer so prvi opozorili na ta problem, “ni nič ni narobe s tem, če fakulteta organizira ali pomaga organizirati dogodek, na katerega so vabljeni predstavniki politike in na take dogodke vabi svoje študente. Povsem nekaj drugega pa je, da svoje študente vabi na dogodek, ki s fakulteto nima nič, organizira pa ga vladajoča politična stranka.”

Od politike neodvisna fakulteta?
Temeljni pridobitvi demokratične države sta avtonomija univerze in prepoved delovanja političnih strank na univerzi. Najbrž ni potrebno posebej utemeljevati, kako dejanje Pravne fakultete, ki bi morala biti od politike neodvisna, z neposrednim vabilom na dogodek, ki ga pripravlja politična stranka, ti dve načeli krši.

V SLS se zato utemeljeno sprašujejo, ali Cerar, ki je v svoji predvolilni kampanji obljubljal visoke etične in moralne standarde, svojega nekdanjega delodajalca izkorišča za brezplačno promocijo svojih političnih aktivnosti.

Pravna fakulteta v Ljubljani in razsulo v sodstvu
“Pričakujem, da bodo vrhunski strokovnjaki ljubljanske pravne fakultete svojemu nekdanjemu sodelavcu dr. Miru Cerarju in tistim, ki so objavo omogočili, razložili, da se s tem ne krši le 8. člena statuta Univerze v Ljubljani, ki govori o prepovedi delovanja političnih strank na univerzi, ampak tudi slovensko zakonodajo in hkrati vsa temeljna moralna in etična načela ter načela pravne države,” je bil kritičen predsednik SLS Marko Zidanšek.

Prav tako je Zidanšek pričakoval, da bo Pravna fakulteta objavo takoj umaknila, svojim študentom pa se opravičila, kar pa se do danes še ni zgodilo. “Če teh načel ne spoštuje niti Pravna fakulteta, ki izobražuje bodoče pravne strokovnjake, potem je jasno, zakaj je stanje v slovenskem pravosodnem sistemu takšno kot je,” je še dodal.

Inšpekcijski postopek proti Pravni fakulteti v Ljubljani so po prijavi in medijskemu razkritju uvedli tudi v uradu informacijskega pooblaščenca.

M. P.

 • Beli Maček

  Najbolj etični od etičnih s svojo kamarilo že ve kako se stvari streže, da bodo iz te
  fakltete še naprej prihajali večinoma režimski sodniki!

 • dež

  Zadeva je zelo enostavna. Kazen 10 000 € za osebo, ki je za to odgovorna, pritožba ne zadrži izvršitve.

 • althar

  Jaz že poznam rezultat preiskave. Ugotovila bo, da je bilo vse v redu.

 • PIA PlA

  Temeljna moralna in etična načela ter načela naše pravne države so za bedake, “elita” jih le diktira.

 • Darth Vader

  produkt pravne fakultete v Sloveniji – diplomant, je v praksi opravilno nesposobna oseba, katere mentalni domet je zelo zelo kratek….skupno jim je samo to, da se nosijo kot pavi, v resnici pa niti kmečki logiki do kolen ne sežejo…..oprane in uničene generacije najstnikov, katerih doprinos družbi je popoln minus

 • Bogdan Binter

  Pravna fakulteta Ljubljana z njenim vodstvom in strokovnim sodelavci je prva , ki je kriva za pravno praznino in kot sir naluknjano zakonodajo v Sloveniji ! Morala pa bi biti vzor…žal je resnica popolnoma rugačna. Moralizirajo o etičnosti in morali …v resnici pa delajo popolnoma drugače s Cerarjem na čelu !

 • Stajerka

  nič novega, stare metode…….kako je že uspelo Šoltesu, da je zbral dovolj podpisov za kandidaturo, kako je že uspelo radiu Študent, in še in še……..
  fakultete so leglo lopovščine (finančne in intelektualne), leglo nezakonitosti, leglo poneumljanja mladine……..vse po doktrini ZKS….

 • antimur

  Ne ostane nam drugega, kot da to komunajzersko drhal odstavimo s silo. Domoljubi, obranino domovino pred popolnim razsulom in preženimo te kučanistične okupatorje.

 • antimur

  Drugega od te kučanistično-kumrovške greznice niti ni za pričakovati, če vemo, kdo predava, od Bavcona, Ribičiča, Udeta, Pirnata in še in še teh barab.

 • Marjana

  ????? Brez besed – kakšne vrednote ima Cerar !!

 • sevenx

  Dlje kot se šola človek težje ga je prepričati v njegovo zmoto, pa čeprav že vsi vedo da je narobe.

 • tarantela

  Na pravni fakulteti bi se morali pobrigati, da bi študenti dobili več znanja, ne da sodniki ne poznajo ustave in padajo sodbe ena za drugo. Nimajo pojma o ustavi, o mednarodnem pravu se jim pa še sanja ne.

 • cornusmas

  Ja,nič…bo potrebno našega PV ter njegovo stranko peljati na učne ure o morali in etiki.

 • Stajerka

  Iz tega dogodka lahko sklepamo, da tudi “javne” ankete glede ocenitve dela vlade potekajo na pravni fakulteti!
  In potem se čudimo, da imamo NEpravno državo!

 • Veritas

  Klasika… pravna fakulteta je eden od izvornih problemov slovenske družbe na področju izbraževanja – temelji na revolucionarnem pravu, kjer cilj opravičuje sredstva. V osnovi nič boljše kot FDV.

  • rrrrr

   Kar čakal sem, kdaj bo kdo PF primerjal s FDV. Hvala, ker ste me prehiteli.

  • domovina mili dom

   Pozabil si na Mencinger – Tajnikar- Kovač socialistično ekonomsko fakulteto smer frula- gajde.

   • Veritas

    Napisal sem “eden od”… da tja spada povečini tudi EF, pa Filofaks…

    • domovina mili dom

     Seveda, samo je treba ovcam v glavo vtepat dan na dan, da ne pozabijo.

 • domovina mili dom

  Dokler bo po pravni fakulteti strašil Bavcon, bo to kovnica rdečega sodstva. Sistem v Ljubljani sesuti in za dekane postavit slovenske strokovnjake, ki se trenutno nahajajo na prestižnih inštitucijah po svetu.

  • ney

   +++++

  • nevtrino

   Drži, ampak le kdo, kako in kdaj bo to storil v tej pokvarjeni državi ?

   • domovina mili dom

    Popravni izpit iz leta 1991.

    • Iza Demos

     Trije roki (7.6.200, 9.11.2004,10.2.2012) so že bili, pa žal popravca nismo izdelali. Naslednji rok še ni razpisan, v najslabšem primeru konec leta 2018.

     • domovina mili dom

      Pozabil si omenit komuniste obrihtat. Pa nič hudega. se bodo sami izrodili.

 • Nata

  Ja, pa ja de ! Od politike neodvisna ??

 • usimoncic

  > Temeljni pridobitvi demokratične države sta avtonomija univerze in prepoved delovanja političnih strank na univerzi.

  Če je tako, bi tudi Antife morali nagnati iz FDV-ja.

 • ney

  Stranki SMC je bil ponujen prst ob volitvah, zdaj trgajo obe roki državi…:(

 • punca

  že hčera je rekla, da so pred leti hodili po faksu FDV Jankovič in njegovi….dijaki so se z njim rokovali in slikali

  • Ruggedplant

   Uf, kaj so šele delali na ekonomski fakulteti ozrioma še delajo – tisto je šele zabavno… Sicer je v kupoli ekonomske fakultete tudi marmornata plošča na katero so vgravirani vsi “donatorji” (z našim denarjem seveda) za izgradnjo te fakultete in izgleda približno tako kot vpisna lista članstva Forum 21. Ne pretiravam – če je plošča še tam, lahko preveriš.

 • Iza Demos

  Jaz pa v priloženem dopisu ne vidim nič spornega. To nima veze z delovanjem kake stranke ampak z EU realnostjo – begunci/migranti na našem dvorišču . Če bi pa fakulteta pozivala na kak shod stranke ali pa udeležbo na referendumu ali volitvah ter jih usmerjala kako naj glasujejo to pa bi bilo sporno . To npr, dela KC, ko pri maši poziva da naj se verniki udeležijo shodov pa referendumov in glasujejo npr. proti odprtju trgovin ob nedeljah in praznikih …… Se še kdo spomni referenduma o zaprtju trgovin na nedeljo in praznike – koliko denarja je šlo, pa besed, pa energije na koncu pa verniki kar od maše ob nedeljah zavijejo še v trgovino……….

  In kdo to preiskuje, kot piše v naslovu? Iz članka vidim le, da so uvedli inšpekcijski postopek na uradu pooblaščenca. Pri meni (vodim poslovne knjige/računovodstvo strankam) se tudi sem pa tja oglasi inšpekcija, pa zato ne jaz ne moja stranka ni v preiskavi in nismo bad guys.

  • nevtrino

   “Begunci” oziroma azijski vpadniki so lahko na vašem dvorišču, če želite ali pač to hočete, ne na našem.
   Fakultete in univerze se ne da kar tako povprek primerjati s KC za te vaše zaključke. Fakulteta je vabila na dogodek stranke SMC, pa kakorkoli to obračate.

   • Iza Demos

    Se opravičujem, če sem narobe prebrala, a skoraj sem prepričana, da na dopisu/obvestilu/vabilu piše, da vabi predsednik vlade. Če pa piše, da vabi stranka pa je to nedopustno.
    Glede beguncev pa, bili so na prijateljičini njivi in verjemite mi prav nič si ni želela, ne hotela tega. Kar zgodilo se je.

  • janez zorman

   Ateisti pa zavijejo na partijski sestanek – po maši, mislim ?

   • Iza Demos

    A ja katere partije/stranke pa? Nisem v nobeni stranki tako, da tega ne vem, kraji sestankov pa so mojim očem skriti. Je pa čisto možno saj” vsak svojega boga moli” Najbrže bo to kar res, enim perejo glave na sestankih/shodih strank enim pa na obredih verskih institucij. Isti šmorn samo malo drugače zmešano.

  • Ruggedplant

   Še enkrat: KAJ dela beseda DEMOS v tvojem vzdevku, ko pišeš take, da bi bilo še Maslešo sram??

 • Ruggedplant

  To, da so pravno fakulteto že takoj po vojni prevzeli komunisti, ki so potem na njej vzgajali vse ključne kadre, ki so na znane načine poskrbeli, da partija ni imela nikakršne opozicije, prav tako ne partijska podjetja, je znano. Nekaterim že malo manj znano dejstvo je, da so takorekoč vse vplivne sivonje, ki jim danes ljubkovalno pravimo strici iz ozadja, zaključile študij prav kot pravniki na pravni fakulteti v Ljubljani (Mitja Ribičič, Milan Kučan, Miran Potrč, Janez Zemljarič, Jože Mencinger, Zvonko Fišer…) in pa seveda Danilo Tuerk, Cmerar in podobni kalibri – prepoznate jih po tem, da so največkrat kršili ustavo. Ti strici so v samostojni Sloveniji poskrbeli, da je pravni resor (seveda vključno s fakulteto) obvladovala LDS in SMC je pač logična naslednica. Osebno menim, da je to (krivosodje) srž vseh ostalih problemov, ki jih ima Slovenija. V pravni državi namreč prav nobena lovka rdeče hobotnice ne bi več migala.

  Nova24TV, na vas apeliram, da razkrinkate politične sprege visokega šolstva in magari v vsaki oddaji obdelate eno fakulteto (Pedagoška, Filozofska, Ekonomska, Pravna, za Socialno delo, FDV,…), saj je izobraževanje eno od temeljnih neformalnih podstati partijskega sistema, ki ključno ideološko zastruplja mlajše generacije Slovencev (tisto kar seveda ne opravijo mediji in kasneje gospodarstvo, ki na vrhnje položaje kadrira le svoje, ter seveda pravosodje, ki skrbi, da nihče pošten ne preslalomira do prevelikega vpliva).

  • tarantela

   Pozabil si na “Samoupravljanje s temelji marksizma” iz te teme ima doktorat eden od bivših politikov, se mi zdi, da Marinc. Me zanima, kakšen poklic lahko opravlja nekdo s takšnim doktoratom.

   • Ruggedplant

    Preganja nasprotnike samoupravljanja in marksizma, kajpak.

  • Janez

   Z avtorjem tega zapisa se strinjam.
   KP, ZK sta svojo ideologijo vsiljevali v vse. Na vsa področja.
   Nobeno se ni moglo razvijati iz svoje preverjeno dobre tradicije.

   Poudarek na spoznavnem in etično vzgojnem vidiku prava in tvorjenja zakonov.
   In vpliv prava na splošni red v odnosih med ljudmi in v gospodarskem …življenju zagotavljajočo (pravno)
   dejavnost – so KP, ZK podredili ideologiji?
   Odprli so vsa vrata za vstop KP ZK ideologije v vse zakome in tudi na tožilstva, sodišča.
   Sodišča so le izvajala spllošno in trenutno voljo KP, ZK OBLASTNIKOV.

   Od tod imamo zdaj – tako sodstvo – kot ga – pač imamo.

   Verjetno : vplivano, počasi in z velikimi zapleti razsojajoče bolj zapletene primere gospodarskega in politično-gospodarskega kriminala. Političnih zločinom zoper človečnost v nesodnih pomorih 1945 – pa institucije prava sploh – biti ne začnejo procesirati.

   Na brutalnost in barbarizem učinka in posledic vdora KP ideologije na področje etike in splošne kuture
   življenja in samega tvorjenja kulturnih del je – že 1939 zelo pogumno in odločno opozoril znani HR pisatelj

   Miroslav KRLEŽA v delu “DIALEKTIČNI ANTIBARBARUS . Jaz osebno in še mnogi si želimo, da bi to delo

   Bilo v bazični literaturi študija vseh humanistični in dužboslovnih. Pravnih .. šol.

   Konkretni vdor brutalne in neznanstvene marxistične ideologije v pravo in v gospodarstvo takoj po 1945 pa je verodostojno podal v svojih spominih, malo pred smrtjo priznani slo ekonomist-analitik dr. A. BAJT v obsežni knjigi spominov BERMANOV DOSJE. Priznani dr. BAJT je do smrti svoj anti marksizem in in proti komunizem bil primoran – skrbno prikrivati. JAVNO NASPROTOVAT KOMUNIZMU V R. SLO V ČASU MED 1945 IN 1990 JE BILO KAZNIVO IN TUDI – SMRTNO NEVARNO. TAKO MOČAN JE BIL KP ZK TEROR.
   V Delu Bermanov dosje je dr. Bajt navedel tudi –
   dela nemških ekonomistov-analitikov,
   ki so že na začetku 20. stoletja dokazali,
   da KAPITAL KARLA MARXA NIMA NOBENE ZNASTVENE VREDNOSTI. L.r. zapis JANEZ KOMENDA
   KP ideološko, neznanstveno delo je – pač.

   • plamen100

    To ni nobena fakulteta niti ne more biti oz je lahko na slovenski način da ti isti profesorji ki so včeraj poučevali revolucionarno pravo jutri poučujejo kontinentalno in anglosaksonsko pravo. Tega nikjer na svetu ni, razen v Sloveniji, zato pa imamo takšne dvoživke kot je dr(???) Cerar??? On nekakšen dr???? Ma dajte bodite resni, on je lahko samo dr. za slovenske razmere dvomilionskega naroda, ne more pa biti dr. v zahodni civilizacij kar se že vidi iz njegovega razumevanja odgovornostii!!!

    • Janez

     Ja, se strinjam.
     Situacija je taka – kot bi manični piroman. Požigalec.
     Ki je zažgal vse – tudi dobre temelje – stare hišše, starega doma.

     Kot da bi piroman, ki je vse – tudi – vse dobro -neusmiljeno požgal.
     Zdaj se potomci in nasledniki teh KP ZK piromanov – rinnejo sebe – med … gasilce.

     In nas celo – ljubi Bog, kje je tu pamet?
     In nam celo poskušajo, se vsiljujejo – kot – oredavatelji ” g a s i l s t v a ”

     In – kot –
     ” od požigalcev posvečeni – predavatelji – proti požarne granje državne in drugih hiš”?

     Nehajmo s tem brezsmiselnim dogajanjem
     Sestavimo “seznam nedvomnih požigov KP ZK požigalcev”

     In uradno končajmo – po- komunizem v R.SLO.
     Toliko
     – je v slo po-komunizmu – zločinov gospodarskih neuspehov, velikih škodnih zbrk in izgube nad 70 let? za vedno izgubljebega časa in na tisoče dobrih, nesodno umorjenih L.r.JANEZ KOMENDA

 • xtc

  Še en dokaz ;da je nujno razsuti slovensko šolstvo od OŠ DO fakultet in ga vzpostaviti na novo:
  Seveda pa sprejeti tudi zakon ;da učitelj;zdravnik in drugi JS IN DRŽVNI USLUŽBENCI ;ČE SE ODLOČIJO ZA POLITIKO NE MOREJO več nazaj v službe ;ki so v državni lasti:

  • Iza Demos

   To bi bilo super, a žal v nobeni stranki ne bodo za to. Dodali bi le še IN DA NE MOREJO POSLOVAT S PRAVNIMI OSEBAMI kjer je država lastnik/solastnik v primeru ustanovitve lastnega podjetja/s.p.
   Pa končno je čas, da uvedemo šolnine od vključno srednje šole dalje. Plačujemo in proizvajamo razne gimnazijce, pa višje/visoko šolan kader, za katere tako ali tako ni delovnih mest ali pa so premalo plačana in potem gredo delat v druge države. Mi smo jim pa plačali študij. Zakaj že? A zato, da imajo prfoksi kaj za delat?

   • Janez

    S temi, neprevisokimi šolninami – bi se strinjal.
    Oče mojega starega očeta iz Komende .
    Je okrog leta 1910 !
    S SVOJIM DENARJEM PLAČAL ŠOLANJE SVOJEGA SINA ZA MESARJA IN TRGOVCA?
    Stari oče e bil res temeljito izučen klavstva, mesarstva .. v Avstriji, pri najboljših mojstrih.

    In je z izjemno kvalitetnim klanjem in izdelavo mesnin od 1920 do 1960 .
    Kvalitetno klal in delal klobase, salame … v zadovoljstvo in dobro vsega okoliša Komende.
    In v dobro – svoje družine.

    Torej – za pouk poklica, od katerega bo otrok lahko vse življenje dobro živel.
    Bodo vsi normalni starši – pripraavljeni … plačati.
    Za brzsmiselno drgnenje ššolskih klopi? Pa nič. …predlagam. Uraden predlog vv DZ, JANEZ KOMENDA

 • garfi

  Rdeča zombi apokalipsa

 • Alojz Kovsca

  Kako je že bilo na državnozborskih volitvah…? Gospodarske družbe niso smele financirati političnih strank, lahko pa so financirale društva, ki delujejo v javnem interesu. In društvo je v zadnjem hipu stranka postalo, zmagalo in srečno vladalo do zaključka lastninjenja… Vse legalno in legitimno.

 • Janez

  Jaz predlagam vzpostavitev.

  Ene – takojšnjo vzpostavitev – ene manjše elitne skupine slo razumnikov in znanstvenikov.

  Ki bo na osnovi Krleževega, iz 1939 leta DIALEKTIČNEGA ANTIBARBARUSA IN dela BERMANOV DOSJE
  dr. A. Bajta in na osnovi ostalega obsežnega dokaznega gradiva.

  O barbarsko-morilskih, zločinskih in ostalih globoko negativnih in gospodarstvo in perspektivo življenja uničujočih učinkih po-komunizma v R. SLO.

  Elaborat
  te ekspertne slo znanos, kulturo, znanost in tudi prebivalstvo – reprezentativno zastopajoče skupine –
  se predloži
  izvoljenim poslancem v DZ R. SLO IN OSTALIM TEMELJNIM ORGANOM R. SLO – V JAVNO OBRAVNAVO.

  Nato poslanci slo parlamenta pripravijo predloge NOVIH AKONOV, KI BODO OSNOVA ZA KONEC …

  … ZA URADEN KONEC PO- KOMUNIZMA V R. SLOVENIJI !! Če tega – ne storimo? Nismo človeško pokopali mnogih dobrih .. zaradi “brezsmisla morilske KP ” mrtvih tisosočev dobrih Slovencev.

  Po-komunisti am – doslej niso bili zmožni – urediti – perspektivne države R.SLOVENIJE. Tudi v prihodnjem času – je ne bodo.

  Storimo to mi.
  Iskreni slovenski domoljubi. Osvobodimi se Slovenci po-komunizma. Na uraden način. L.r. JANEZ KOMENDA

 • Le KAJ se dogaja na NAŠIH FAKULTETAH ????

  In to celo na PRAVNI FAKULTETI, ki MORA BITI STEBER POŠTENJA in PRAVIČNOSTI v vsaki normalni DRŽAVI !!!

  Za naše otroke gre ……………………..STRAH me je naše PRIHODNOSTI.

  https://www.youtube.com/watch?… bo moj vnuk še pel domače pesmi

  Vse tako kaže, dragi moji Slovenci in Slovenke !

 • Janez

  Jaz predlagam vzpostavitev.
  Ene – takojšnjo vzpostavitev – ene manjše elitne skupine slo razumnikov in znanstvenikov.

  Ki bo na osnovi Krleževega, iz 1939 leta DIALEKTIČNEGA ANTIBARBARUSA IN dela BERMANOV DOSJE
  dr. A. Bajta in na osnovi ostalega obsežnega dokaznega gradiva.

  O barbarsko-morilskih, zločinskih in ostalih globoko negativnih in gospodarstvo in perspektivo življenja uničujočih učinkih po-komunizma v R. SLO.

  Elaborat
  te ekspertne slo znanos, kulturo, znanost in tudi prebivalstvo – reprezentativno zastopajoče skupine –
  se predloži
  izvoljenim poslancem v DZ R. SLO IN OSTALIM TEMELJNIM ORGANOM R. SLO – V JAVNO OBRAVNAVO.

  Nato poslanci slo parlamenta pripravijo predloge NOVIH AKONOV, KI BODO OSNOVA ZA KONEC …

  … ZA KONEC PO- KOMUNIZMA V R. SLOVENIJI !!

  Za konec

 • Janez

  Tale moj predlog je – resen : o takojšnji vzpostavitvi npr.
  “”EXPERTNE SKUPINE” – “DEMOKRATIČNA REALNA PRENOVA R.SLO”

  predstavljam si sestavo in delo te expertne skupine – približno tako – kot sem zapisal.
  Za končanje po-komunizma in njegovih slabih posledic v R.SLO – gre.
  Ostanki po-komunističnih oseb in ddržavnih organov podedovanih iz KP, ZK – to vidimo vsi .

  Ti ostanki EX KP, ZK bistveno, odločilno zavirajo in povzročajo nove blokade – izboljšanja stanja v R.SLO.

  Nasjbolje bi bilo, če bi to expertno skupino “DEMOKRATIČNA REALNA PRENOVA R.SLO” – ustanovile

  1. civilno družbene organizacije prebivalstva

  2. Poslanske skupine oz. Pomladne slo stranke.

  3. Znanstveno-strokovna društva oz. zainteresirani posamezniki iz njih itd.

  Meni osebno se zdi nujna :

  1. Splošna prenova pokomuističnih državnih zavodov, organov, institucij, šol.. itd.

  2. VEČ KOT NUJNA PA SE MI VIDI TUDI – TAKOJŠNJA USTANOVITEV PODOBNO EXPERTNE

  … SKUPINE – ZA OBLIKOVANJE IN VLAGANJE – URADNIH –

  … P R I J A V NEDVOMNIH KRŠITEV, V R. SLO,

  Prijav kršitev, ki žal niso pregonljive – po uradni dolžnosti?

  TAK ZELO ZNAN PRIMER – ARBITRA DR. SEKOLCA, je popolnoma “zrel” za URADNO PRIJAVO IN PROCESUIRANJE.
  Vsi imamo uradno informacijo : ON DR. SEKOLEC JE SAMOINICIATIVNO PRVI KLICAL – REFERENTKO.

  POVZROČAJO PA VELIKO ŠKODO ITD. – PREBIVALSTVU. IN R. SLOVENIIJI L.R. zapis JANEZ KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!