Pravniki in psihoanalitiki opozarjajo, da feminizacija sodstva ruši pravno državo – rezultat je sodni sistem, ki ni sposoben delovati kot imunski sistem družbe!

Boštjan M. Zupančič (Foto: STA)

Feminizacija slovenskih sodišč je vse večja. Za nedolžne moške je še huje, če je ženska tudi tožilka. Največja problematika ob tem je, kot kaže Urad za enake možnosti, precejšnje število očetov, ki zatrjujejo, da so neenako obravnavani pri dodeljevanju otrok in urejanju stikov ob razvezi oziroma ob razpadu zunajzakonske skupnosti. Pretirano feminizirana so predvsem okrajna sodišča, dejstvo pa je, da na njih dela več kot 90 odstotkov sodnic. Bolezen v sodstvu, ki se po Sloveniji vedno bolj širi, je vse bolj očitna.

O pretirani feminizaciji okrajnih sodišč govorimo zaradi visokega odstotka sodnic, ki znaša kar 80 odstotkov. Po letu 2005  so pri opravljanju sodniške funkcije začele dominirati ženske. Evropski parlament zato poziva Komisijo in države članice k preglednejšim postopkom zaposlovanja in k obveznosti, da je treba v komisijah za ocenjevanje in v odborih za izbor zagotoviti ravnovesje glede na spol, tako da zajamčijo, da je v poklicih vsaj 40 % žensk in 40 % moških.

Vzroki feminizacije sodišč
Gre za kompleksen pojav, odvisen od številnih dejavnikov, predvsem pa k temu prispevajo relativno nizke plače. Moški naj bi imeli raje poklice, povezane z močjo in bogastvom, sodniški poklic pa je pri nas premalo cenjen (tudi zato, ker ga opravljajo predvsem ženske). Zato je manj zanimiv za tiste, ki si želijo zgraditi kariero in se izkazati. Eden izmed vzrokov je tudi povečan vpis študentk na obe pravni fakulteti v Sloveniji. Delo sodnika/sodnice je večinoma bolj stacionirano v okviru uradnih ur, kar ženskam z družino, ki so obenem tudi gospodinje, ustreza.

Dejstvo je, da je na nekaterih sodiščih več kot 90 odstotkov sodnic, med prijavljenimi kandidati pa moški ne predstavljajo niti pet odstotkov. To je več kot očitno znak bolezni v sodstvu, ki ima za delovanje pravne države škodljive posledice.

Boštjan M. Zupančič trenutno stanje povezuje z Ojdipovim kompleksom
O problematiki je že večkrat spregovoril nekdo, ki nima dlake na jeziku – dr. Boštjan M. Zupančič, svetovalec ministra za pravosodje, nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice in slovenskega ustavnega sodišča, pred tem pa predavatelj na ljubljanski pravni fakulteti, z magisterijem in doktoratom s Harvarda. Velikokrat je govoril in razpredal o feminizaciji moških, ki raste skupaj z omenjeno problematiko. Pravi, da so ženske sodnice manj primerne od moških sodnikov. Pri tem izhaja iz “ojdipalne predpostavke o tem, kjer se vrednote psihološko v 5-7 letu starosti dejansko asimilirajo, potem je tukaj velika razlika med dečki pa med deklicami. Dečki se morajo odtrgati od matere in se poistovetiti z očetom. Deklicam pa to ni treba. Skozi to travmo ne gredo in one ostanejo vezane na ta idol matere praktično vse življenje, kar za fante ne bi smelo veljati. In ker se to pri fantkih ne zgodi več, pride do implozije vrednot, do kolapsa normativne integracije, kot se temu tehnično reče,” je dejal v intervjuju za TV Slovenija.

Težave slovenskega pravosodja se pričnejo že na pravni fakulteti
Zupančič meni, da se velika večina težav slovenskega pravosodja začne že na pravni fakulteti. V nekem intervjuju za Večer je povedal: “Pri nas je vir problema pravna fakulteta. Vem za konkretne primere ljudi, ki so bili retardirani in so naredili pravno fakulteto, ker jih nihče ni vprašal, koliko je dva in dva. Potem so takrat na isti način prihajali skozi pravosodni izpit. Ne vem sicer, kaj se zdaj dogaja, ampak to je trajalo leta, desetletja. In rezultat je tukaj. … zato se dogajajo take norosti. To je možno samo v Sloveniji. … tu ne gre predvsem za vprašanje feminizacije sodstva. To je vprašanje vpisa v prvi letnik pravne fakultete. Profesor Bučar mi je rekel, da to niso sodniki, da so uradniki. Slabi uradniki, je dodal. Slovensko pravosodje je katastrofa.”

Napoveduje, da bodo Francozi čez dobra tri leta svoje pravosodje povsem feminizirali
Francozi bodo imeli leta 2020 povsem feminizirano pravosodje. Stoodstotno. V Franciji to ni problem. Sem in tja se pojavi kakšen problem, sem in tja kakšen odvetnik pove, da so napisali krasno pritožbo, da je sodnija ni razumela, ampak v glavnem tam to ni problem. Pri nas pa je. Zakaj? Ker ne gre za to, da so to ženske, pa da so brez občutka za pravičnost in tako dalje, ampak gre za to, kakšne ženske so tiste, ki se, prvič, sploh vpisujejo na pravo, kakšne moškinje v Vodebovi terminologiji so tiste, ki hočejo biti tožilke in hočejo biti sodnice in potem imate na koncu ta rezultat, ki ga imate in to bi človek rekel premalo agresivno sodno vejo oblasti, ki ni sposobna delovati kot prvorazredni, kar bi morali biti, imunski sistem države,” je Zupančič povedal v septembrskem intervjuju na 1. programu TV Slovenija in omenil psihoanalitika Romana Vodeba, s katerim deli svoje prepričanje.

Roman Vodeb (Foto: STAfoto)

Moška simbolna kastracija je v takšnih ustanovah že stalna praksa
Vodeb je v številnih svojih zapisih že večkrat izpostavil, da so z žensko moralno izprijenostjo in sadizmom kontaminirane določene tipično ženske inštitucije. “Feminizem, kot domala ekskluzivno ženska ideologija, ima lovke razpredene po vsej družbi. To, da knjižnice obvladujejo ženske, za družbo ni nevarno. Družbeno bistveno bolj spolzko je žensko obvladovanje zavodov za zaposlovanje, kjer se množično dogaja moška simbolna kastracija. Brezposelni moški je t. r. – vulgarno rečeno – “brez kurca”. In v objemu zavidanja penisa – kot se reče v psihoanalizi – ženske naravnost uživajo, ko so deležne simbolno kastriranih moških, nad katerimi se nezavedno sadistično izživljajo,” je na blogu zapisal julija letos.

Ženske z močjo in oblastjo, brez nadzora moških, povezuje z lisicami v kurniku. In nemalokrat se takšne lisice izživljajo nad določeno skupino ljudi. To so lahko otroci, same ženske, najpogosteje pa moški. To je najbolj razvidno v ločitvenih postopkih in v centrih za socialno delo, o prikrajšanosti moških v procesih, ki vključujejo skrbništvo nad otroki, pa smo že pisali. Mnogo moških takšne ženske spravijo celo v zapor. Na CSD je ženska, na sodišču je sodnica ženska, tudi javna tožilka je ženska. Premnogokrat vse ločene in nezadovoljne same s seboj.

Ferministke si zakone in ustavo razlagajo po svoje, notranjega moralnega kompasa pa nimajo
Posebno poglavje pa so sodišča,” piše Vodeb, s tem pa misli na sodišča, kjer so ženske sodnice. Zanj je posebej nevarno, kjer je ženska tudi javna tožilka. “To, kar doživljajo moški na družinskih sodiščih, je včasih absurdno. Največ bi na to temo znali povedati očetje, združeni v društvo DOOR. Ti očetje se borijo za stike s svojimi otroci, sodnice – spajdašene z CSD-jevkami – pa jih pogosto vneto spotikajo in pri tem nezavedno sadistično uživajo. Vse to se torej dogaja v sferah nezavednih procesov, ki so pri ženskah – mnogim bi se dalo reči kar moškinje – dejansko zaznamovane s kastracijskim kompleksom, torej z ojdipalnim (nezavednim) zavidanjem penisa. /…/ Še najbolj spolzke so situacije, ko se neka moškinja v objemu nezavednega zavidanja penisa loti kakšnega alfa-samca, torej družbeno uveljavljenega in uspešnega moškega. Sadistični masaker s simbolno-kastracijskim obeležjem je v tem primeru neizbežen … Notranjega moralnega kompasa nimajo, polne so nebrzdanega revanšizma, začinjenega s sadizmom – pravo/zakone/ustavo si razlagajo po svoje … /…/ Problem moralno pokvarjenih ljudi – ne samo žensk – je, da lahko brez obžalovanja ljudem delajo krivice in sprejemajo popolnoma napačne, torej absurdne sodbe/odločitve …,” pravi Vodeb.

Ljudem, predvsem pa očetom in otrokom, se zaradi opisanega dogajajo mnoge krivice, ki bodo zaradi nerazsodnosti žensk na vodilnih položajih kmalu postale neprebavljive. Ta današnji neučinkovit sistem pravosodja pa prizadene vse državljane, ki jim omenjeni sistem sploh ne služi. V praksi to pomeni, da nimamo nikakršnega pravnega varstva in da se vam lahko zgodi karkoli. Kot pravi Zupančič: “Če norci uporabljajo zakon, ne more biti nič dobrega.”

A. L.

 • Miro Jereb

  Ta članek potrjuje vse kar se je meni dogajalo. Ker sem uvidel da se z ženskami ni za bosti sem celo sam prekinil tožbo za stike z otroci in sodnici razložil zakaj. Vse so bile ženske, tipkarca, sodnica, izvedenka. Sodnica je za zapisnik spreminjala moje izjave, Izvedenka je zacvetela z izjavo, da so moji testi pokazali, da imam pretirano negativen odnos do alkohola…in to se mi je štelo kot SLABO. Lepo vas prosim….IN NIČ NE MOREŠ. Poslal sem v tri pizde materine VSE. Postal sem samo bankomat za alimentacijo. Odšel sem iz evrope in spremenil življenje 100%. Ko bosta otroka zrastla me bosta verjetno našla in takrat bosta tudi brala in razumela. Sistem je v totalni riti. Rešitve sicer so a implementacija je nemogoča preje kot v 10 do 15 let. Zame in za moje otroke prepozno. Ko jebe VSE z babjim sodstvom na čelu. Kot peder bi imel verjetno več pravic.

  • Janko Gedlička

   Žal mi je, ampak ob odraslosti bodo otroci verjetno nezavedno indoktrinirani – prežarčeni z negativizmom do očeta.

   • Miro Jereb

    Logično, tako je človek narejen in sodnice se tega zavedajo. Držati pa moram zdravo svojo rit, da bom lahko še dolgo plačeval preživnino.. ali pa me zaprejo, to je moja edina pravica. Nimam lepih besed za sodstvo. In še to…nisem neki zagovedenec niti nisem brez prebite pare. Preživnina 500.00 eur za dva
    osemletnika.

    • Franci

     Tudi jaz imam podoben primer. Psihologinja mi je napisala zelo dobro mnenje kot oseba pa, sodnice nič ne upoštevajo. Imel sem prepričljivo več pogojev, da bi bili otroci pri meni in boljše bi bilo za otroke pa sodnice vedno obrnejo v prid mam. Na kratko povedano moske v vsakem primeru diskriminirajo. To kar sedaj delajo sodnice je resnično čista svinjarija. Razmišljam, da bi zapustil Slovenijo in se odmaknil od teh goljufov in ponovno v miru zaživel…

     • indijanka

      Ne zapuščaj otrok. Poteebujejo te!

     • montyamp

      Ja , to bo treba pa zavrtim sodnicam povedat .
      Tudi grde in zlobne babe pašejo na kandelabre , kot žvepleni .

     • Mojca pokraculja

      Seveda ga potrebujejo. Ampak saj so ga delno že zapustili. “Dilema” je , ali potrebujejo zagrenjenega, ponižanega, brezpravnega očeta ali očeta, ki živi vredno , polno, spodbudno življenje in tako pomaga otrokom predvsem pa sebi.

     • Miro Jereb

      Dobra misel a zame ne pride v poštev. Od naštetega sem samo brezpravni…živim pa 100 na uro, ker le tako lahko zameglim kalvarijo iz preteklosti. Stanje se sicer ne spremeni a pomaga ga zamegliti da ne postane cokla napredku in novim življenskim ciljem. Fuck em all.

     • Mojca pokraculja

      Ni bilo namenjeno direktno tebi, pač pa sem razumela, da je moški ob takih situacijah postavljen pred to dilemo. Najbolj mi je všeč da živiš 100 na uro. Žal mi je, da svojih otrok nisi videl toliko časa, pa vendar, v tvojem srcu sta oba še vedno tam kjer sta bila. Naj ostane tako in lepo bodi.

     • Miro Jereb

      Potrebujejo moj denar in tegaa redno, vsak mesec dobijo, sicer pa onadva tega še ne vesta…8 letnika. Videlpa ju nisem že 4 leta.

     • indijanka

      Plačevanje preživnine jima omogoča preživetje. Zelo lepo, da na ta način skrbiš zanju. Majhna sta še. Prihajata v leta, ko te bosta potrebovala. Spremembe so edina stalnica življenja. Če je bolečina malce minila in če si to želiš, poskušaj vzpostaviti stik.

     • Miro Jereb

      Eto…pridi k meni na karibe…tu so ljudje še vedno bazično prisrčni ker tu ni “razviti” svet.

     • Tone

      Ni jim treba plačevati alimentacije.

     • Miro Jereb

      To je res. Sicer pa alimentacija je zadnja stvar kateri bi nasprotoval….so druge stvari…npr. določanje stikov, kjer so me odrezali….oz hoteli a sem sam prekinil svojo tožbo na družinskem sodišču ker sem spoznal, da gre vse v to smer. Prišlo je tako daleč, da mi advokat NI niti računal svojega dela, ker se je sam zgrozil nad delom sodnice….

   • Soave

    Drži. Vendar tudi otroci niso od muh. Po moje se pa bodo vprašali. . . . . . pa saj nas je pomagal preživljati !!??

  • Soave

   Jaz pa ti – kot stara babi – svetujem. Morda ne smeš niti pošte poslati svojim otrokom. . . . . . pa vseeno jim piši. Vse. Sproti ! In pisma skrbno shrani. Bo prišel čas, ko bodo otroci radi prebrali, kar si imel za povedati. Pa tudi zate bi bilo dobro, da v pismih streseš jezo na ves svet. Saj verjamem, da si jezen.
   Vendar pa v olajševalno okoliščino tem ženskam. . . . . . .verjetno so pa se nekako držale zakonov ? Torej ? So krive ja, saj se zakonov ni potrebno vedno držati, kot pijanec plota. Toda. . . . . od kdaj in kdo pa je pisal take zakone ?

   • indijanka

    Zelo lepo si mu to zapisala. Človeški odnosi niso samoumevni in predstavljajo delo.

    • Soave

     Ja, Indi. . . velikokrat je to delo že kar ” težaško “. Ampak, ga z veseljem opravljamo. Z mislijo, da bo obrodilo sad!

   • Antonius

    Soave, zakon je samo zapisan normativ. Pomembno je s kakšnega stališča sodnik upošteva /tolmači/ zakon po katerem bo nekomu presojal. Med zlobnim, zlonamernim na eni strani in človeku sočutnim pristopom k razlagi zapisanega normativa na drugi strani je vendarle velika razlika.
    Dobronamerno, pošteno, sočutno razsojanje po zapisanih zakonih pa res ne potrebuje izgovora na okoliščino.
    Sodstvo, ki je odvisno od okoliščin ne more biti sodstvo. S prevezo prek oči in tehtnico v roki ne more biti odvisno od okoliščin, ker jih niti zaznati ne sme.
    ———————
    V zgornjem odstavku svetovano je pa MODROST, ki ji z veseljem dodam svoj podpis.
    Ker ne morem drugače, dodajam nekaj ++++++++++++ov in enega, kjer nam jih štejejo.

    • Mojca pokraculja

     Odlično Antonius, sodnik naj bo človek in naj zakon bere kot Človek – z veliko začetnico.

    • Soave

     Seveda imate prav.
     Je pa verjetno velikokrat težko biti objektiven, sploh, če ima sodnica za seboj tudi kakšno slabo izkušnjo.
     In, Antonius, danes je med ljudmi toliko laži in sprenevedanja, da sem prepričana, da velikokrat sodnica ne ve resnice. Že informacije, ki jih dobi od teh slavnih CSD – jev so lahko čisto popačene.
     Koliko se primeru posveti in koliko vzvodov ima, je pa tudi vprašanje.
     Sem pa jaz malo posebna oseba. Prvo pomislim na vzroke za določena dejanja. In raje vidim dobro stran, potem šele tisto, slabo.Še vedno nekako verjamem v ljudi in se prvo vprašam. . . . . .pa kaj hudirja jih je pripeljalo do takega ravnanja.

     Hi. . . . hi. . . . . .do nekaterih v naši državi pa nimam prav nobenih pomislekov .
     Barabe ostanejo barabe,

    • indijanka

     Zelo lepo si to zapisal. Samo veš ljubi Antonius, nihče ničesar sploh ne bi smel razsojati. Otrok ima preprosto pravico ljubiti oba. Sodišče bi moralo vztrajati pri odraščanju staršev in CSD bi se jima moral pomagati postaviti na noge. Ločitev ni mačji kašelj. Izguba je. Najmanj kar starša potrebujeta, je obsojanje. Če bi preprosto razumela, da nihče ne bo razsojal, kdo je boljši ali kdo je kriv, potem takih tožb sploh ne bi bilo.

     • Borut Stari

      Zelo dobro razumevanje.Pravica otroka, da ljubi in ima oba starša je nad vsakim razsojanjem.

     • indijanka

      Hvala.

    • ahnenpass

     Ipošteaj, da naša sodišča izrečejo mogoče celo 90% sodb, ki temeljijo zgolj na posrednih domnevah preiskovalno represivnih organov, ki se opirajo predvsem na svoje skrite vire, ki največkrat delujejo ilegalno in zelo hudobno ter ulične trače, ki jih ustvarijo prav s tem namenom.
     Posredni dokazi pravzaprav sploh ne obstajajo, v znanstveni teoriji poznamo razne anomalije, ki so razlog, da nobena hipoteza ne more postati teorija dokler se ne pojasnijo ali odpravijo oziroma moramo zavreči hipotezo kot nepopolno ali celo napačno. Naše pravosodje deluje kot je nekoč inkvizicija, kar pomeni, da si svojo vlogo predstavljajo drugače kot je normalno, nima veze z golo realnostjo, kaj šele z neko zdravo etiko. V tem je veliko več zavrte spolnosti kot znanosti in nenazadnje prava.

   • Miro Jereb

    Vsako pisanje ali celo razmišljanje je boleče. Za zdravilo, ki pomaga sem vzel totalno spremembo življenja. Zamenjal državo, kontinent,hrano, ljudi. Sicer pa na koncu vsi preživijo in najdejo svojo “srečo”. Fuck em all. Sicer pa hvala za dobrohotnost babi.

    • Soave

     Ja, smo si različni ! Vsak si po svoje pomaga. Ni enega splošnega recepta. Saj bi bilo potem kar preveč enostavno, ali ne ??
     Lepo bodi, pa svojo ” srečo ” najdi !!

  • Mojca pokraculja

   Ko bosta odrasla bosta se kako hitro ušla iz naročja “matere” Slovenije., Tja kjer je normalnost.

 • francelj3

  Retardirani pravniki, ki jih nihče ni vprašal, koliko je dva plus dva? Samo poglejte tožilca v stalinističnem procesu Patria proti gospodu Janezu Janši. Če ta ni retardiran … Druga zadeva pa je korupcija, lep primer je tožilka, ki izpušča balkanske bojevnike in zapira nedolžnega Noviča za 25 let.

  • učko

   Balkanski bojevniki imajo denar, veliko denarja. Za svojo svobodo in nadaljnje kriminalno delovanje plačujejo ogromne količine denarja vladajočemu režimu, ki obvladuje sodstvo pri nas.

  • francelj3

   Pozabil sem dodati, da je ista tožilka zastarala tudi vložitev obtožnice proti balkanskemu posiljevalcu slovenskih farmacevtk. Pa recite, če to ni korupcija. Sploh pa balkanski opankar kopiči kazniva dejanja, odkar je stopil v javno življenje, pa se mu ni zgodilo še čisto nič, razen kučanistične procesije na magistrat. Slika “države”, v kakršni živimo. Enega največjih kriminalcev v Sloveniji ponižno prosijo, če bi hotel biti predsednik vlade.

 • učko

  Pederistično-feministično slovensko sodstvo nima totalno nobenega ugleda med državljani. Tako sodstvo je naredil neo-pro-komunistično-pederistični-kučanistični režim. Glupavi Zlovenci pa še kar na volitvah podpirate to golazen !?!

 • črnaovca

  Kako že gre ona pesem, dedc ne more. Vidite če bi imeli dovolj migrantov in Islam bi teh težav ne bilo, tam še avtomobila ne sme voziti ženska sama in o vsem odločajo pravi dedci, tudi s palico in puško če ne gre drugače. Ja to Krščanstvo se je s tem ko je spoloma priznalo enake možnosti čisto izrodilo

  • Capi

   Ajejej, zdej je pa krščanstvo krivo? Tudi v tej veri je “določena” vloga moškega in ženske, vendar na mehkejši način kot v islamu. Pri vas levakih je pa itak vse obrnjeno na glavo, saj se ne morte odločit al ste babe al deci, vaše stanje pa se točno odraža na raznih mavričnih paradah……………..

   • črnaovca

    A jej, tebi so tudi stopili v glavo in ko ne veš kaj bi rekel začneš o levičarjih, običajan praksa topoglavih če nimaš dokazov pač začneš obtoževati in zmerjati.

    • Capi

     Če je kdo topoglav, si ti, kar sem napisal to drži! Dokazovati mi ni treba ničesar, imaš vse v vaših cajtengih, ki jih imate za verodostojne.
     Koga sem obtoževal in ozmerjal? Z resnico?

     • Hun

      resnica je ta da se ti zena kurba z prijateljem

     • Capi

      tvoja je pregrda da bi jo sploh kdo pogledal, hahaha

 • indijanka

  Dokler bodo otroci o katerih razpravljajo na CSD jih in sodišču samo ime na papirju, bo pač tako in žalostne zgodbe bodo polnile časopise. Otroci so tisti, ki so nemočni v tem sporu in bi jih inštitucije morale zaščititi. Ne pa mame ali očeta! Odrasla sta. Če sta bila dovolj odrasla za seks, sta tudi dovolj odrasla za razumno komunikacijo.

 • VERRZIFIKATOR

  Špelka Koritar Sodja

  ŠPELCA IN KORETA

  Vlekla je koreto kar dve leti,
  vlekla jo po cestah slabih, prašnih,
  po strminah in prepadih strašnih,
  da poznalo se je vidno teti.

  Vlekla teta Špelca je koreto,
  pa ne sama, da ne bo pomote,
  so pripeli gare ji na drote,
  le za osla vanje vpregli teto.

  Špelco so ambicije gonile,
  pa jo uporabijo za gare,
  češ saj škoda ni korete stare,
  naj porabi tetka svoje sile.

  Naj se z garami kompromitira,
  saj so takšne bunke na zalogi,
  ki bi v vlekovodje grdi vlogi
  vlekle častihlepno mimo tira.

  Tetka stokala je včasih vidno,
  ni pričakovala takšne teže,
  ki do živega v telo zareže,
  z njo ravnali strički so perfidno.

  Dolgo je koreto Špelca vlekla,
  se razgalila pri tem kot cipa,
  ki se po telesu v strahu tipa,
  ali se je res že čisto slekla.

  Za nedolžno namreč je veljala.
  za pravično in za objektivno,
  mislila, da nje početje skrivno
  bo skrivnost za vekomaj ostala.

  Ko pririne tja do cilja gare,
  bosa Špelca je in čisto gola,
  ah, drži dekleta se pač smola
  kakor sleherne vlačulje stare.

 • VERRZIFIKATOR

  KDO NI SODAR

  Od sodov služi si denar,
  sam sode izdeluje nove,
  ko veže hrastov les v okove,
  tak mož poklicni je sodár.

  Sodárjev dom pač ni sodišče,
  delavnica mu je sodarna,
  primerjava prav bizarna,
  podobnost naj se tu ne išče.

  Sodárstvo časten je poklic,
  sodár med častivredne sodi,
  v družbe slabe mož ne hodi,
  ker etike ga vodi klic.

  Sodar ve, kaj je hektoliter,
  spoštuje vselej mere prave,
  to del njegove je narave,
  pošten pri delu, dober, hiter.

  Mu mera vedno je enaka,
  saj zanj pravičnost je vrlina
  in ne glede na barvo vina
  enakovredna sorta vsaka.

  Naj naročnik bo kdor si bodi,
  volumen soda bo enak,
  o tem prepričan bodi vsak,
  pravilnih mer prav vsi so sodi.

  Če namreč kakšen bi sodár
  poljubno merico prikrajal,
  če manjše sode bi prodajal,
  bi rekli kajpak mu: slepar.

  Sodár-slepar ravna zavestno,
  da dvojna v rabi so merila,
  poklicna kršena pravila,
  a zanj je to le »delo vestno«.

  Umesten je zatorej glas,
  da takšen mož pač ni sodár,
  je le goljuf, capin, slepar,
  potreben zanj je drug izraz.

  Sodár se več mu ne prilega,
  je za sodarstvo to žalitev,
  primeren bo izraz bolj plitev.
  Kako naj reši se zadrega?

  Potreben tu ni učeník,
  da bi ponudil nam razlago,
  v slovarju najdemo podlago,
  to je izraz: GOSPA SODNIK.

 • mostradamus

  “Pri nas je vir problema pravna fakulteta. Vem za konkretne primere ljudi, ki so bili retardirani in so naredili pravno fakulteto, ker jih nihče ni vprašal, koliko je dva in dva……………”
  To pa je huda obtožba in priznanje velike napake v našem visokošolskem izobraževalnem sistemu.
  Strokovnjak, kot je dr. Boštjan M. Zupančič, takšno kritiko lahko izreče.

 • Soave

  ” Moški naj bi imeli raje poklice, povezane z močjo in bogastvom, sodniški
  poklic pa je pri nas premalo cenjen (tudi zato, ker ga opravljajo
  predvsem ženske). “. . . . . . . . .no, tegale pa ne razumem dobro. Premalo cenjen, premalo plačan ? Zaradi žensk ? Zakaj pa bi bila ženska – sodnica – manj plačana ?

  O moški simbolni kastraciji ne bi pisarila. Premalo vem .

  Vendar je vse skupaj samo ugibanje. Šele čas bo pokazal, kaj je pravi vzrok za moškinje in poženščene moške.

  Kaj pa, če je vse skupaj veliko bolj enostavno ? Ženskam je bilo pač dovolj !! Saj jim ni bilo nič kaj lahko, še ne tako dolgo nazaj. In sedaj uživajo v svoji svobodi . . . . . . se maščujejo. . . . . . .vračajo milo za drago ? Dobro vem, kako je zoprno biti finančno odvisen od moškega. Samo, da ima kakšen fičnik več od ženske, že pokaže svoj Ego !!

  Zaključek je prav tako čuden. . . .” Če norci uporabljajo zakon, ne more biti nič dobrega.”
  No ja ? Lahko pa se vprašamo, kateri cepec je tak zakon napisal !!

  • Hun

   zato pa je tolk samskih zensk, ker ne rabijo vec moskih za finance…

   • Soave

    Morda. . . . . . ali bi tebe motilo, če bi žena zaslužila več , kot ti ?

    • indijanka

     :) ha..ha ta odgovor pa zanima tut mene. Dobro si ga špiknila.

     • Soave

      Pa ga nisem namenoma. Bilo je kar resno vprašanje.
      Meni to nikoli ni bilop jasno .

    • Hun

     morm prznt da bi me…

     • Soave

      No, pa danes je prav vse mogoče. Ne glede na izobrazbo.
      Če imaš srečo in si v službi v dobrem podjetju. . . . . . .

 • RATATA

  Razmišljati po pravniško, je za nas, ki pravniki nismo dejansko nemogoče.
  Ko pa se vplete demokracijo v primer, se pa le še dodatno zakomplicira.
  Poznam ene par žensk, ki so za moje pojme res pametne.
  Točno vedo, kdaj morajo nehat izzivat.
  Takšne sicer namučijo, saj je pri komunikaciji z njimi res potrebno naprezati možgani in vmes še igrati vlogo z uporabo nedokončanih stavkov in retoričnih vprašanj, da ona res misli da veš kaj misli.
  V primerih, ko so pametne pravnice v funkciji tožilke, sodnice ali celo tandemi ze pa niri Bog ne omore obvarovat, da se s tabo ne bi prav sadistično izživljale.
  Pa ne samo nad moškimi!
  Zamočili so predvsem očetje in do sinov posesivne mamice v obdobju poizkušanja nekega sistema socialistične in samoupravljalske ureditve odnosov v družbi, ki ima za štartno osnovo komunistično revolucijo. To je seveda abnormalno.
  Od tod so nastali predpisi in ženske takega tipa.
  Majčkeno pa pripomorejo tudi junakinje v amerikanskih filmih …. pa take….
  Babncam ne bi prav nič manjkalo, če bi bile kdaj pa kdaj malo prijazne in bi štorastim descem na lep način povedale kaj bi sploh rade.

  • indijanka

   Nasmejal si me. Ženske so z Venere, moški so z Marsa. Moškim je pomemben cilj, ženskam je pomembna pot. Ker je nekaterim ženskam pomembnejši cilj kot pot, se je vse pomeštralo. Nekatere so postale “mamice” svojemu moškemu, nekatere goreče feministke. Meni je to popolnoma isti šmorn. Moški namesto, da bi postal lovec, postane nabiralec.

   • RATATA

    Ti pa tvoj regrad hahaha.
    Kar malo pogrešam plevel okrog bajte. :)

    • indijanka

     :)hmmm…no ja.

   • ahnenpass

    Hipoteza o lovcih in nabiralkah je zelo trhla. Poglej si enkrat bolj natančno, v čem točno se tvoje telo loči od šlevastih moških? Tudi pri živalih, še posebej pri sesalcih je isto, oba spola se normalno družita v tropu, parijo se samo ob sezonah, kadar jih zgrabi biološki nagon, na kar nimajo nobenega vpliva. Niso pa karkadialni ritmi edini razlog za parjenje, žival lahko premotijo tudi hormoni, ki ne prihajajo nujno od njihove živalske vrste. Drugače povedano, včasih pes naskoči nogo gospodarja zato, ker je hlačnica pošpricana s kakšnim takim parfumom, ki ga pes doživi kot spolni aktivator. Nikjer ne piše, da ne deluje tudi obratno, marsikatera ženska ima doma psa, nekako je to edino bitje, ki jih razume.

    • indijanka

     Malce sva zašla. Mislim, da seksat znamo vsi, ker je to del najlepšega v življenju. Problem se pojavi pri sodelovanju. Če ženska v moškem ne zazna moške energije in moški v ženski ne zazna ženske energije, ni več pravih polov :).

  • ahnenpass

   Ampak one tako čutijo, dokaži, da ni resnično oziroma čutijo izrojeno.

   • RATATA

    Seveda tega, da čutijo izrojeno ne morem dokazat, je pa bistveno to, da netradicionalni čut manifestira mnogo preveč žensk sodnic in tožilk (tudi socialnih delavk in profesoric, novinark ipd.).
    Koliko časa bo trajalo, da bomo to nekateri “tradicionalisti” vzeli kot tradicionalno sicer ne vem, jasno mi pa je, da se to ne bo zgodilo za časa mojega življenja.

 • Antonius

  Dogajanje na krivosodju človeka napeljuje k spraševanju, pa ja niso VSE ženske nagnjene h komplotarstvu in podkupovanju.
  Za ceno prodanega poštenja so sodniške *poštenjakarice* mirne vesti sposobne nedolžnega človeka spraviti ob veselje do življenja. Nedolžnega obsoditi na 25 let zapora je dejanje onkraj zdrave pameti.
  Kje se je izgubil, komu so prodale, občutek za sočutje do sočloveka. Saj so vendar matere! Svojega otroka vzgajaš z občutkom do poštenja in zanj želiš, da bo v življenju tudi on, če bo treba kdaj, na sodišču deležen poštene obravnave in sojenja.
  Človeka dosežena izobrazba vendarle postavlja na svoje *noge* ravnanj in razmišljanj. Kako je mogoče, da na pravni fakulteti zdresirajo sodniški *gnoj*, ki se ni sposoben zamisliti nad svojim ravnanjem in poštenjem.
  Kot že ves čas trdim, slovenski kriminal in podkupljivost se začneta na sodišču,tam ždi leglo vsega najslabšega, kar nam daje, še danes partijskim zavezana, pravna fakulteta.

  • samsara

   “Človeka dosežena izobrazba vendarle postavlja na svoje *noge* ravnanj in razmišljanj.”

   Izobrazba in inteligenca še zdaleč nista vse kar človeka dela človeka.
   Tu so še vrline in na koncu tudi modrost, komur je slednje vsaj nekoliko dosegljivo.

  • Andrej

   Število diplomantov na pravni fakulteti je zelo veliko , med njimi malo

  • samotoje

   Pametnemu človeku dosežena izobrazba pove, da se mora še ogromno naučiti, slediti najboljšim in se od njih učiti. Pomeni potrditev, da iz človeka nekega dne nekaj bo. Bedaku pa dosežena izobrazba pomeni, da je požrl vso modrost tega sveta in si žvižga tisto: kaj nam pa morejo, morejo… Na večini družboslovnih fakultet pri nas manjka selekcije. Kar vsi naj bi študirali. Iz izkušenj povem. V povprečju je od vpisanih študentov približno 30% takih, ki so za pravi študij (ne piflanje in goljufanje) resnično sposobni. Saj smo opozarjali, a ni nihče hotel slišati. Zdaj pa je stvar že precej brezupna.

 • Franc Šink

  Salamonke ne znajo soditi salamonsko.

 • dr Janez Sveti

  Kritike, da se sodstvo feminizira so vse glasnejše in imajo vse bolj trdne dokaze.
  Žal dokazi kažejo ne krivosodje.

  DR Janez SVeti genij

 • montyamp

  To so zafrustrirane dekle zazidarskega fašizma , katerim se zaradi pomanjkanja orgazmov kisajo možgani .
  Udbopartijska ljubezen projicirana skozi ljudomrzniške furije , ki pred nosom ne vidijo niti milimetra , je udarila z vso močjo po prestrašenih , vsaj 10x preveč strpnih Slovencih .
  Zato bodo muslimani zmagali .
  Tam zavrte ženske hodijo pred moškimi samo po minskem polju .
  40% ja , 80-100% NE HVALA .

 • Anton

  skratka naj poenostavim, problem našega pravosodstva ni sodnica, tožila blalabla feministka kot taka, temveč butasta,nerazgledana, nesposobna feminisitka

  sarkazem press

 • Johan

  Slovenci 50:50 %, vse ostalo je propad Slovenije. Se Zoki pove, da pride iz juge transport z 300 000 pravnicami, ki pa dobro seksajo, Zokiju ne bo potrebno biti več berač za sex !

 • Ivan Friderik Novak

  V podjetje je prišla kot višješolska pravnica (povprečna).
  Potem je z veliko vloženega truda in marljivosti diplomirala na pravni fakulteti (podpovprečne ocene).
  Opravila je pravosodni izpit (čudili smo se).
  Čez nekaj let je bila imenovana za sodnico (še bolj smo se čudili).
  Potem se je zgodilo. Zaradi večjega števila nekakovostnih sodb je bila razrešena z mesta sodnice.

  Problem je v tem, da omenjeni primer ni osamljen (izjema so razrešitve, ki se zelo redko zgodijo).

  • viRus

   Vmes si pa malo zadremal, kajne ?

  • Soave

   Hm. . . . . . . .opravila je vse izpite ?? Imenovana je bila za sodnico. . . . . . .
   Kako , če je bila že kot študentka povprečna in podpovprečna ??
   Fakultete so torej eno figo vredne, ker lahko študira ravno vse kar leze in gre.
   In kje je rešitev ? Selekcija ? Preveč mladih bi pač ( kar je razumljivo ) radi sedeli na toplem ob svojem delu. Fakultete pa potrebujejo študente. Saj jim politika določi število vpisa.

 • samsara

  Ob bodoči lustraciji, bosta tako lahko ubiti dve udbokomunistični muhi na en mah.

 • Anonimni Oče

  “Društvo očetov Slovenije” je izpostavilo feminizacijo sodišč kot bistven problem pri enakopravnosti spolov, torej moških, očetov. Tako sodbe že dolgo na družinskih sodiščih več niso “V imenu LJUDSTVA”, temveč “V imenu ŽENSK”!
  Feminizacija je monopol, monopoli pa omogočajo negativne in nedemokratične pojave, zato jih je potrebno povsod RAZGRADITI. Monopolizacija pomeni tudi slabe storitve za prebivalstvo – v tem primeru poleg moških, predvsem v škodo otrok.

  Več na http://www.ocetje.si/diskriminacija.html

 • if

  Socilatični know-how ceplejn na potrošništvo, permisivnost in pripadajočo neodogovrnost je najslabša možna kombinaciuja za preživetje naroda in države!
  Slovenija je hudo prizadeta s tem dejstvom, ki je prepoznavno v pravosodju, šolstvu, politiki in med volivci.

  • ahnenpass

   Vojaško policijska džamaherija ne rabi nič od tega, izrod preprosto obstaja, mi smo pa njihovi fetiši in igrače, cela država je za njih samo peskovnik, v katerem podoživljajo rano mladost (nerazviti možgani).

 • šmentanamuha

  Udarno, zadetek v polno.

 • Jure kavčičeu

  Kako lahko razviti ljudje v 21. stoletju sproducirajo tak bullshit od članka je pa daleč preko mojega razumevanja

  • slosin

   ..verjamem, levosučnežem marsikaj ni jasno…

  • test

   Da razumes taksen clanek, je dobro imeti IQ vsaj 110. Za levicarje pa je ze jasno, da teh standardov ne dosegate. Torej ce ne gre z intelektom, gre pac s silo…

  • ahnenpass

   Sploh ni res, ta članek je odličen, končno so nam mediji razkrili, da se za vsakim fašizmom skrivajo hude duševne bolezni.
   Pri nas skrajno desni mediji kritizirajo sodobno inkvizicijo, pa sem mislil, da sem slišal že vse, tako hudo je.

  • Soave

   Morda pa nisi dobro prebral ?

  • Jeffrey

   S tistim pridevnikom “razviti” si sicer malo mimo usekal, drugače se pa komot pridružim tvojemu čudenju..:)^^

 • ahnenpass

  Z drugimi besedami, naše pravosodje obvladujejo paranoidni šizofreniki.
  Saj se da te diagnoze tudi na hitro postaviti, zakaj sodnice tako rade komplicirajo, če so dokazi, morajo odmeriti kazen, če jih ni oziroma vidijo, da obdolženim ne morejo nedvoumno dokazati krivde, jih pač ni in morajo ustaviti procese. Tu pridemo do duševnih boleznih in stisk posameznih tožilcev in sodnikov, ki enostavno verujejo, da je nekaj res in jih nič na tem svetu ne more prepričati, da so to samo njihove delirične blodnje. Diagnozo sodnikov in tožilcev potem potrdijo šele evropska sodišča, ki njihov kup dreka vržejo v koš za smeti in obsodijo Slovenijo, ampak kaj več od tega skoraj ne morejo.

 • dob

  Tole je bilo potrebno napisati. Čestitam BMZ-ju in Vodebu!
  Iz srca!!!!

 • dob

  Kadar zločinec razmišlja znotraj zakona, razmišlja znotraj zakona kot zločinec.

  • ahnenpass

   Če se zločinec ne zaveda svoje duševne bolezni, potem imaš verjetno prav, sicer zločin pomeni zlo dejanje, za kar pri nas uradno obstajata vojska in policija.
   Obstaja še ena lepa slovenska beseda, zloraba pomeni rabo v zle namene,ampak zakaj bi kdo nekaj nevtralnega, kar samo po sebi ni ne dobro in ne zlo, zlorabil za slabo, celo izključno za čim hujše trpljenje in zlo?

   • dob

    Zagovorniki diktature so pri nas hkrati tudi njeni oboževalci. Zame je to zločin z naklepom, zate pa ne vem kaj je.

 • ahnenpass

  Se ne strinjam s končno oceno, feminizacija sodišč zagotovo ni glavni problem.
  Itak jih upravljajo moški petelini, če bi hoteli očistiti kurnik, pa bi zaposlili same buzerante in mamine sinčke, ker to so v glavnem njihove družine in nikomur drugemu ne zaupajo svoj revir.
  Za vsak fašizem so značilne bogate in izrojene družine, ki kontrolirajo celo državo, naše pravosodje ni nobena izjema, dokler se ne bomo zavedli sodobnega fašizma na Slovenskem in vseh njegovih metastaz, brcamo v temo.

 • Franjo Trojner

  Hm, torej bo prvo in nujno potrebno uvesti obvezne moške kvote v našem sodstvu, šolstvu, zdravstvu, socialnih centrih in v vsem preostalem javnem sektorju, upravi.
  Kot drugo, bi pa morale pravne fakultete in vse ostale poskrbeti, zagotovoti, da bo kader, ki ga fakulteta izobrazi v službi prava, stroke in ne feministk/spola.
  Zakaj te v strojništvu teh problemov ni?

 • Hun

  zenske so genetsko naravnane da iscejo varnost to se izraza tud da je velka vecina zensk izobrazenih in zaposlenih v drzavnih institucijah

  • Zaskrbljen

   Ena moznost je, da so genetsko naravnane, druga pa, da so tega naucene od svojih mam in babic. Jaz se bolj nagibam k drugi moznosti.

  • tohuvabohu

   Bedarija. Vsak človek ima mamo in očeta. Torej geni pri tem nimajo nič.

   • Hun

    Oce hceri posreduje zenske gene po njegovi strani

 • Hun

  pocas vm bo jasno zakaj muslimanski Svet ne da prevec pravic zenskam

  • šmentanamuha

   Okej, vse ma svojo mero.

 • Morala

  To je stvar pravnih fakultet, tam bi morali uvesti kvote. Ma itak ne razumejo, še dokaze jim daš in kot da nisi nič dal. Tupijo svoje in prepisujejo iz zakonika. Navadni državljani bi že morali biti visoko šolani, da bi razumeli zakomplicirano in šifrirano zakonodajo in njihove člene…In naj se odpravi tisto – “V imenu ljudstva”!

  • Ivan Friderik Novak

   Kvote morda že, sprejemni iz logike pa vsekakor.

 • xtc

  Večina razumnih ljudi opozarja,da ženske niso primerne za poklic kot je sodnica,tožilka aki kak drug odločevalski organ,saj že same po naravi probleme ne obravnavajo racionalno ampak vedno čustveno8to je za njih normalno),vendar pa ravno to velikokrat zamegli zdrav razum in treznopresojo zato za nekatere poklice preprosto niso primerne-ne zmorejo kritične distance in presoje-prevladajo čustva.
  Nadalje slovenska sodnija,tožilstvo in CSD ji,gžal grozljiva kombinacija,ločenih,žleht,zafrustriranih,zapitih babnic,željnih f************ a jih nihče ne mara,se jih ognejo ali so preprosto nemogoče ali grde-predvsem pa žleht in neizmerno maščevalne in gospodovalne.
  Ko človek izve,da na sodniji ločitvene postopke ali o stikih z otroci sodi sodnica,ki je ločena,povrhu kasneje umaknjena iz sodišča zaradi alkohola in ,ki ji je oče pobral otroke-si lahko samo mislite kaj se vam bo dogajal.
  Ko vidiš socialno delavko vso živčno in nekomu reče ,da je ločena in da ima tudi ona težavee ,ker mož hoče več stikov z njunima otrokoma na WC ju pa za školjko steklenica vina ali kaj žganega se pogotoma vprašaš kaj hudiča se res dogja v tej državi in da je res pravi čudež ,da ni še več družinskih tragedij.
  Še huje pa je to,da je podobno tudi velikokraz pri sodnih izvedencih,ki so tudi mnogokrat sami enkrat ali večkrat ločeni z kupom težav z bivšo ali otroci in vsi ti ljudje ,tako meni država vam bodo rešili pošteno in strokovno vaše težave.
  Malo morgen-če niso zmogli svojih sedej pa bodo vaše in vam solili pamet
  Zelo redki so namreč ljudje,ki po težkih življenskih preizkušnjah npr kot je ločitev ,še zmorejo povsem nepristranski pogled na te težave.
  Seveda pa imaste še na drugi strani ženske sadistke,ki neizmerno uživajo v poniževanju in poražanju moških.Potem ,ko je doma pocopatila in zavladala nad svojim popolnoma to skuša nato nad vsakim drugim,če naleti na odpor in upor prične uporabljti vse zvijače in lumparije za dosego zmage kot si jo je zamislila ona,cena in kolateralna škoda niso pomembni-le premagati je treba deca.
  Ja žal je to žalostna slika Slovenije.

  • indijanka

   Ali ti vedno o vsem tako pretiravaš?

   • xtc

    Ko vsaj bi.

    • indijanka

     Poleti sem spoznala dekle. Oče in mati sta se 7 let pravdala za hčeri. Mama je pred tem zapustila očeta. Potem pa želela hčeri ob sebi..A veš, kako ima deklica mamo rada? Briga jo, če je naredila kaj narobe. Rada ima tudi očeta, ki je življenje posvetil hčerama. Oče pa to težko sprejema. Pomembna mu je pravica. Ta otroke sploh ne zanima. Zanima jih ljubezen. Največ kar oče lahko stori za svoje otroke je, da ima rad njihovo mamo. Velja tudi obratno in nima veze, če starša ne živita več skupaj.

     • xtc

      Otroci so pačvelikokrat nedolžna in zlorabljena bitja ali se ali tja.
      Praviš otrok pravica ne zanima?
      Ne vem zakaj je mati zapustila očeta(niti ne želim soditi),otrokatrenutno ne briga,sleje kot preje pa pride soočenje z realnostjo in takrat otroci(ne glede kako veliki) prično trpeti.
      Iracionalno je otrokom lagati,da je ob ločitvi vse OK,sleje kot preje pride na dan.
      Lepo je ,če starša lahko zadevo rešita normalno-a to je redkokrat ,ker se zaplete ob mnogih stvareh žal so otroci največkrat zadnji in predmet poravnave vseh računov. in zamer.
      Vendar pa je nekaj iracionalno,neumno je zahtevati od očeta ali mame ,da bo maral partnerja(bivšega),ob enem pa mor biti vzdrževan minimalen nivo kulturnega dialoga.Ne vem komu so otroci določeni,vendar ta starš ne sme otrok hujskati proti drugemu,prav tako je nesmiselno otroke pred vaj 16 letom obremenjevati z videnji zgodb razhoda,zgolj zmede jih,definitivno otroci ne morejo biti sredstvo za obračun z bivšim partnerjem,definitivno pa je ,da je treba napake plačati tako ali drugače in ,da bo morala ženska kot moški sprejeti svoj del odgovornosti,je pa kruta resnica,da se bodo vsi oče,mati in otroci morali sprijazniti z nekaterimi resnicami kakršne koli že so.Dolžnost očeta je v tem primeru ,da hčerki vzgoji v duhu neponavljanja njegovih in partnerkinih napak,otroci pa se bodo morali pač žal kruto naučiti ,da je njihovideal propadel in se razbil in strmeti k neponavljanju očetovih in maminih napak.
      Če je mama storila napako,bo pač morala spejeti to v zakup,če oče on,a ,če je krivda njen bo pač sleje kot preje samokritično,hčerkama ,ko bosta dovolj stari priznala da je storila napako in ,da naj ne ponavljata njene napake.
      Če so hčerki dodeljeni očetu,je pač jasno ,da so pri njemu,vendar se mora le ta zavedati,da z omejevanjem stikov ne pridobva plusov ampak,bolj bo zadevo vodil tolerantno bolj mu bodo hčeri naklonjeni saj ga ne bodo imeli za ječarja.
      Tisto kar pa želiš povedati ti popravlljanje razbitega lončenega piskra pačne gre in idealnih rešitev pač ni.
      Velikokrat smo priče temu,ko pač ženske v svoji divji norosti nato otroke uporabijo za obračun z partnerjem-tudi obratno-a žal se malokdo zaveda,da nato otroci iz takih obračunavan postanejo isti,kot starši eden ali drug mu ukradeta življenje.

     • indijanka

      Ljubezen je zelo enostavna. Odnosi zahtevajo delo. Če nekaj ne štima, sta vedno kriva oba . O svojem bivšem razmišljati kot o očetu svojih otrok, ni tako težko kot govoriš. Za svoje otroke si vsak želi, da bi jih imelo čim več ljudi rado, ne pa čimmanj. Kri ni voda. Ljudje nismo popolni, spremembe so del življenja in niso napake.

 • tohuvabohu

  Rad vidim, če kdo svoja mnenja podpre z logiko. Ne prenesem pa te trapaste frojdovščine. Kaj si lahko pomagamo s psicoanalizo in nekakšnim “Ojdipovim” kompleksom? To je navaden larifari. Feminizacija sodstva, šolstva itd. ima objektivne vzroke in se ne da tolmačiti s filozofskimi konstrukti.
  Btw, Slovenci rečemo Edip, ne Ojdip.

 • Soave

  Saj sem menda že mekaj čivkala. Pa bom še dodala !!
  Fantje spodaj se razburjajo nad žensko prevlado v sodstvu.

  Ja, mladci pa bodite malo bolj pridni in študirajte. . . . . . ..
  Nova država verjetno ” notri prinaša ” tisti manjko iz preteklosti ? Bolj malo ženskih sodnic je bilo. CSD – ji pa niso bili na vsakem koraku. Saj jih nismo potrebovali.

  • Ivan Friderik Novak

   “Ja, mladci pa bodite malo bolj pridni in študirajte. . . . . . ..”
   Študijski program je nalašč napisan na kožo marljivim in vztrajnim modelom, ki jim logika dela težave.
   . . .

   • Soave

    Zato se pa odločajo za družboslovne vede !!

 • Borut Stari

  Evropski parlament zato poziva Komisijo in države članice k preglednejšim postopkom zaposlovanja in k obveznosti, da je treba v komisijah za ocenjevanje in v odborih za izbor zagotoviti ravnovesje glede na spol, tako da zajamčijo, da je v poklicih vsaj 40 % žensk in 40 % moških. A ostalih 20% so iz LGBTQ?.

 • Anonimni_Profesor

  Še hujše bo ko nam bodo sodili hermafroditi. Če se tem trendom ne bomo prej postavili po robu.

  • šmentanamuha

   Jezus, pa res! Zamisli, da dobiš za sodnika enega transspolnika al pa tistega, ki sploh ne ve, kaj je, ker se kar naprej drugače počuti? Bože mili, usmili se nas, o Gospod!

 • Marija

  Obvezen predmet na pravno fakulteto matematika in logika, že kot selekcija za sprejem.

 • Balkica

  Le kdo brani fantom študirati pravo? Imajo vse možnosti odprte.
  Nekateri pa ste tako polni sovraštva in predsodkov do žensk, da bi se najraje preselili v življenje pred sto leti, ko še ni bilo ne sodnic, ne pravnic, ne učiteljic..

  • Ivan Friderik Novak

   Pridne, marljive, vztrajne punčke sodnice?
   NE!
   Sprejemni izpit iz logike bi bil nujen.

   • Sprejemni izpiti, kot jih imajo medicinci pa 6 letni študij…..in obdobno preverjanje znanja.

  • Miro Jereb

   Morda so pa geyi ?

 • Manca

  Mah, kaj pravi ta Roman Vodeb, me prav nič ne briga, ker je itak bolan kot je bil Sigmund Freud, že samo ko govori o ženskem zavidanju do penisa in drugih nesmislov. Jung je že zdavnaj dokazal, da Freud ni bil normalen,saj je bil spolni obsedenec, vendar mi še zdaj ni jasno, kako Vodeb tega še zdaj ni dojel in še vedno klati že zdavnaj presežene Freudove teorije. Cela njegova pojava mi je ogabna, njegove poženščene roke,itd. Poženščen je vizualno, vprašanje ki se mi poraja ob njegovi fizični figuri, komu je tak moški sploh privlačen? Po moje pa ma Vodeb zaradi svoje ultra neprivlačnosti tudi veliko izkušenj z zavračanjem žensk in iz tega izhaja potem to neko ti.njegovo kastriranje moških (simbolno) itd, ker ga pač ženske niso sprejele. V Švici drži trditev, da imajo ženske bolj čut za pravičnost, zato jih več študira pravo (info iz prave roke, torej domačina Švicarja). Sama sem mela izkušnjo, da je mož maltretiral ženo in jo fizično pretepal, pa mu je sodnica polagala besede v usta: A ne, da vi niste tega tako mislil.Ipd In seveda oprostila sodba. Osebno mislim, da ma ta Vodeb veliko zavrnitev od lepih in uspešnih žensk, zato pa take prijavlja. Poznam kar nekaj temeljev Jungove psihologije in tudi njemu ne bi škodiilo, da gre mal globlje v to smer, ne pa da nabija tega bolanega Freuda

  • Jeffrey

   Freudu sicer ne gre odrekati veličine…. so pa hudo vprašljivi tisti “psihoanalitiki” ki imajo Freuda malodane za začetek in konec vesolja…^^

 • Boris_j

  Še najbolje je, da se človek ne petlja v sumljiva posla, pa se bo “strašnim” sodnicam in tožilkam izognil na dolgo in široko.

 • Jeffrey

  “…Pravniki in psihoanalitiki opozarjajo…”

  Ja, ampak eni zlo posebni odvetniki in psihoanalitiki…^^