Predsednik sveta SMC Dragan Matić brutalno napadel voditeljico Tarče Eriko Žnidaršič

Dragan Matič (Foto: STA)

“Tole je pa odziv stranke SMC, ki zdaj prek programskega sveta RTV zahteva sankcije. Ne bo več objav dokumentov, ne bo več preverjanja dejstev, niti neprijetnih vprašanj ob očitnem zavajanju in sprenevedanju. In spet bo lepo, saj ne bo korupcije,” je na družbenem omrežju zapisala voditeljica oddaje Tarča na TV Slovenija Erika Žnidaršič.

Njen zapis se je nanašal na objavo nekdanjega poslanca in člana SMC Dragana Matića. Njegov zapis, ki se nanaša na zadnjo oddajo, v kateri je beseda tekla o maketi za drugi tir, objavljamo v celoti.

“Zadnja Tarča javne RTV je bila dno načina vodenja oddaje, ki spreminja raziskovalno novinarstvo v tendenciozno novinarstvo!

Je nov mejnik v poti navzdol, ko govorimo kvaliteti njenega vodenja. Poudarjam: vodenja oddaje, ne izbire tem. Kritičnost do politike in razkrivanje nepravilnosti me ne moti. Katastrofalen pa je način vodenja oddaje. To, kar si je privoščila Erika Žnidaršič, ni moč videti ne na Novi 24 ne na Faktor TV, tudi na katerikoli od komercialnih televizij ne. Sogovornike v studiu je ženska dobesedno napadala in je pobesnela, ko ji je več sogovorcev povedalo, da tovrsten medijski lov na čarovnice na podlagi indicev ni ustrezen. Celo gospod iz stranke gospe Bratušek, ki je lani javno opozarjala na sume o nepravilnostih o nabavi žice, je povedal, da tak medijski pogrom ni na mestu. Pa ni pomagalo.

Oddaja Tarča (Foto: posnetek zaslona)

Mučno je bilo gledati, kako Žnidaršičeva krčevito izpolnjuje očitno nalogo, da mora biti neizprosna. Kako poslancem postavi vprašanje pa potem ne pusti, da normalno odgovorijo, saj jim ves čas sega v besedo. Voditeljica jih je – ko ji ni bilo všeč kar govorijo – poskušala preglasiti s svojimi komentarjem in navajanjem svojih ‘resnic’. Med stavkom jim je postavljala dodatna vprašanja in komentarje, kot npr. ‘tukaj vas moram prekiniti’, ‘tukaj pa se ne moreva strinjat’, ‘to pa že ne morete trditi’. In je potem, ko se npr. razlaga o primeru žice ni skladala v njen koncept, ker ni potrjevala njenih aferaških pričakovanj, v trenutku ‘prešaltala’ na maketo o 2. tiru in tako dalje in naprej vse do konca oddaje.

Dejansko je gospa Žnidaršič spominjala na histerično sodnico, ki se na kakem partijskem političnem procesu spravlja na vnaprej obsojene žrtve. Treba je priznati, da česa podobnega v naših krajih nismo imeli niti na režimski tv v komunističnih 70-ih letih prejšnjega stoletja. Po dejansko pijani voditeljici Odmevov imamo sedaj od svojega ‘poslanstva’ pijano voditeljico Tarče.”

Dragan Matić je sicer tudi predsednik sveta SMC.

Odziv RTV Slovenija na FB zapis dr. Dragana Matića v zvezi z oddajo Tarča:
“RTV Slovenija ostro protestira nad FB zapisom visokega predstavnika vladne stranke SMC, dr. Dragana Matića, v zvezi z oddajo Tarča. Kulturni in vsebinski nivo njegovega zapisa pomeni napad na svobodno novinarstvo in uredniško politiko javnega medija RTV Slovenija ter na novinarsko in uredniško avtonomijo nasploh. Iz njega lahko razberemo neposreden pritisk na Informativni program TV Slovenija. Prav od nekdanjega predsednika odbora DZ za kulturo bi pričakovali drugačen nivo komunikacije, višji od posameznikov, ki na spletu zbujajo sovraštvo in imajo ponižujoč odnos do novinarjev, s katerimi se morda ne strinjajo.

Oddaja Tarča, v kateri smo razkrivali podatke o nekaterih projektih prejšnje vlade, je bila vsebinsko pripravljena profesionalno, strokovno in v skladu z novinarskimi standardi, ki veljajo za oddaje na RTV Slovenija. V primeru, da so bile v oddaji izrečene napačne trditve, imajo vsi sodelujoči v skladu z ZMED pravico vložiti zahtevek za popravek napačnih trditev, zato je javno obračunavanje z ustvarjalci oddaje, ki predstavljajo dokazljiva dejstva, nedopustno.

Ostro zanikamo tudi izjavo SMC, da voditeljica ni sankcionirala grobe izjave predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, saj ga je na neprimernost takoj opozorila in od njega zahtevala kulturno raven pogovora.

Oddaja Tarča je zaradi svojega koncepta seveda trn v peti mnogim, saj smo v zadnjih nekaj letih v njej razkrili veliko nepravilnosti, ki se dogajajo v Sloveniji. S takim delom bomo nadaljevali tudi v prihodnje, brez da bi se upogibali interesnim skupinam, nekdanjim in sedanjim politikom. Prav pokončna drža, podprta z argumenti, je pripeljala do tega, da ima oddaja Tarča leta 2019 kar 40 % več gledalcev, kot jih je imela v enakem obdobju lani.

Na RTV Slovenija že dalj časa z zaskrbljenostjo spremljajmo različne napade na javni medij, ki kažejo na željo po diskreditaciji novinarskega in uredniškega dela iz političnih in osebnih interesov. Vedno smo in bomo odprti za korektno in strokovno razpravo, ne pa tudi za komentarje na meji sovražnega govora brez vsake mere dostojanstva in s številnimi žaljivkami. Takšnemu načinu vpliva na delovanje RTV Slovenija se bomo odločno zoperstavili.”

Demokracija

 • Peter

  Enkrat so bili obravnavani, kot je na hanzi SDS obravnavana že ves čas, pa so totalno izgubili živce…..

 • SIMON ROZIC

  Banda nesposobna ne prenaša kritike! Nikoli je ni!

 • Common Sense

  Ubogci v SMC se vsajajo, ker niso več v medijski milosti. In kaj so mislili, da bo? Novi miljenček medijske scene Šarec jih pač vedno manj potrebuje. V SMC pa še sebe ne znajo managirati, pa bi oni urejali državo. Navadni loleki. Mar bi se povezali z Nsi in šli v koalicijo s SDS. Slednji tudi seveda niso jagenjčki, a bi vsaj bil nek red. Tole je pa sedaj tragikomično. Vsi skupaj so za v cirkus.

 • Stajerka

  NOBENEGA odziva v medijih……NOBENEGA odziva novinarskih združenj…..še bolj kruto, NOBENE objave in reakcije stanovskih kolegov……

  ERIKA ne se pustit, to kar počneš je pričakovanje večine tistih, ki vaš zavod s plačilom držimo pri življenju…..upam, da urednik NE klecne in se postavi za svoj poklic, sodelavce in poslanstvo novinarstva…..

 • rrrrr

  ,, 40 dni brez lažnih novic na RTV Slo”
  – nam, državljanom, kristjanom in plačnikom položnic z ljubeznijo obljubljata Karitas in TV Hanzi…

 • Franc Bizjak

  Edino kar zelo preseneča in je na meji verjetnega je to, da rdeče trobilo RTV SLO tokrat ni izlivalo svojega žolča na SDS ali Janeza Janšo. Tale Erika bo morala v bodoče zelo pljuvati po SDS in JJ, da si bo lahko nazaj prigarala svoj status na RTV.
  Za tiste, ki smo se že davno odpovedali spremljanju RTV SLO je pa vse skupaj itak brez vsakršnega pomena.

 • Antonius

  Matič je pa bolj omejen, kot je mogoče sklepati po sliki. Na podlagi *indicev / indikacij* policija odkrije marsikaj nedovoljenega, seveda pod pogojem, da ni Kučanovih kadrov zraven.

  • Stajerka

   še vedno pa mi je nedojemljivo, da je bil ta pacient DIREKTOR ARHIVA RS…..lahko si samo mislimo kaj to pomeni, ali pa na račun lastnega zdravja o tem niti ne pričnemo razmišljat……

   • Antonius

    Nastavili so ga na položaj, da je raziskovalcem nagajal in jim onemogočal priti do podatkov, ki so jih kasneje s pomočjo Toninovih *zabetonirali*.
    *Pacient*, luštkana!

    • rrrrr

     Podgančkam, kjer pasja vdanost ideologiji nekajkrat prekaša njihove umske sposobnosti, sosvet starih podgan vedno nameni vlogo psa čuvaja rdečega grala. Predstavljam dve podgani:

     Prva, Ana Vospernik Vilfan, vnukinja Titovega šefa kabineta, preži v sprejemni pisarni na ESČP in blokira pritožbe žrtev slovenskega udbo-krivosodja.
     Drugi, Dragan Matić, sin Titovega oficirja, je dva mandata prežal na redke raziskovalce ki bi si v Slovenskem arhivu drznili raziskovati še tisti borni preostanek ( 5 % !!) neuničenih udbovskih zločinov.

 • xtc

  Zanimivo je ,da tale Srb ne skače v luft takrat,ko se kak drug novinar spravi na SDS in ne kruli.
  Pustimo zblojenega norčka ob strani,ki bi kar cenzuriral ali prepovedal razpravo o tistem,kar mu pač ne diši.
  Skratka realnost je kruta SMC= politično truplo.
  Politični trupli pa sta tako Cerar kot Počivalšek le vprašanje je kdaj bosta morala iti ,saj se jima afere kopičijo kot mušnice.
  SMC je že mrtva poslanci pa se bodo raztepli po LMŠ ,SD in SAB.

 • rubec

  Kako se je pa to zgodilo, da je ta čefutar izpadel iz seznama prebrisanih, zgolj šlamparija? Nima veze, en bo moral nekoč zaradi tega nafukat.

 • Janez Kepic-Kern

  KDOR VISOKO LETA – NIZKO PADE.
  Je
  tudi star slovenski, vedno veljaven pregovor.
  Seveda – “padec” z nad 30% na 1 % podpore – se čuti.
  Obstojijo še t.i. negativna števila pod ničlo.
  Politična hiša nima samo nadstropij nad zemljo = o. NULA.
  Tudi
  zelo globoko klet ima, pod zemljo.
  Zdi se, da bodo nekateri prej
  visoko leteči člani SMC poslej stanovali
  v “kletnih stanovanjih”.
  SMC JE BILA T,I INSTANT STRANKA. Po njeni poti bodo zagotovo šle še
  ostale INSTANT STRANKE – LMŠ, LEVICA ITD.
  VSI VEMO, DA INSTANT HRANA NI ZDRAVA. Tako pač je. L.R. JANEU K. KERN KOENDA

 • Franjo Trojner

  Naj se zgrizejo med seboj!
  Ko je v Tarči po krivici napadan in popluvan g. Janez Janša in domoljubna stranka stranka SDS, se toti Matić in njemu podobni perverzno naslajajo in še z uhami ploskajo! Ko pa so zaradi dokazljivih afer, škandalov in tudi kriminalnih dejanj na vrsti njihovi strankarski kolegi, njihovi kolegi, pa se jim čisto ftrga in pljuvajo po svojih nekdanjih zvestih kreatorjih javnega mnenja.
  Stranko SMC in samega Cerarja so dominatni mediji po nalogu stricev in tet iz ozadja postavili na oblast, prav osladno je bili gledati kako osladno so jim lezli v rit. Ko se je Cerar in njegova stranka novih obrazov zavihtela na oblast so se TAKOJ začele vrstiti afere in škandali, ki so Cerarjevo vlado/koalicijo spremljale vse do odstopa iz oblasti. Ta Cerarjev teatralen, zaigran sestop iz oblsti tik pred iztekom mandata njegove vlade/koalicije, je pravi škandal, preračunljivo dejanje in niti pod razno etično im moralno dejanje, za kar so ga volilci na zadnjih volitvah tudi nagradili z nizko podporo, ki je danes enaka nič.
  Strici in tete iz ozadja so preko dominatnih medijev dosegli ustoličenje Cerarjeve leve vlade/koalicije, ko je Cerar odslužil svoje so ga zrušili popolnoma isti ljudje in na popolnoma isti način, kot so ga nastavili, preko svojih medijev!
  Po čisto identičnem scenariju se danes odvija zgodba Šarca in njegove vlade/koalicije, strici in tete iz ozadja so jo s pomočjo dominatnih medijev nastavili, ko odsluži svoje, se jo bodo na isti način tudi znebili!

 • rubec

  Tale srbjanc si zasluži eno pošteno po pljeskavici. Pa še eno za povrh, da vidim kako se mu kajmak vali iz ušes. Premal smo imeli trajektov leta 91, samo to pravim.

  • pajot

   Bi moral imet kakšno večjo ladjo. Titanik,na primer.

   • Steiermark

    Ja, ampak, v tem primeru bi bili sedaj tudi brez vlade in ostalih obvladujočih sfukatorjev in tepihoalcev…..

 • soc

  Srbska mafija danes niti ne skriva več svoje moči v Sloveniji. Po Cankarjevi usodi bi moralo biti slovenskim domoljubom že pred stoletjem jasno, da s tem hegemonističnim narodom ne moremo živeti skupaj na svojih tleh. Pa jim žal ni bilo, strah pred nemštvom je bil prevelik.

 • Mojca pokraculja

  Le kje se je tega “naučila”?!?postavljanje vprasanj v katerih je odgovor ze vnaprej impliciran, prekinjanje, seganje v besedo in hitenje, ker jih preganja minutaza.Naj časovno oddajo ne omejijo. Naj jim pustijo da govorijo kolikor časa hocejo. Naj jim pustijo, da se med sabo pogovarjajo, si vrzejo v obraz kar si imajo, če si upajo. Kdo kaj zagovarja!

  • Nata

   Bravo !!

 • Black_Raven

  šupak čefurski…

 • RATATA

  Če ne bomo odfukal to golazen, nas bodo zopet, kot nekdaj že, vabili na polete v ПЛАНИЦО.

 • rubec

  Petokolonaš, pa lahko javno sika in pljuva po slovenki in slovencih. Sem zanalašč šel prek hubble teleskopa preverit vesolje, če je to še kje drugje možno. Ravnokar sem pri Jupitru, pa ni. Zdaj grem brskat dalje.

  • rrrrr

   Ko si je vesolje omislilo tisti veliki pok, ni Matića nikjer eksplicitno omenjalo. Pa je kljub temu prav nemilo smrdkalo…..

   • pajot

    ….na vrbe!

   • karpelec

    Tudi take bo nekoč vesolje naplavilo, kot vesoljski balast.

 • šmentanamuha

  Eriko Žnidaršič je treba tokrat pohvaliti, saj se redko zgodi, da si novinar/-ka na nacionalki upa tako direktno izzvati predstavnike vladajoče koalicije. Dejansko Žnidaršičeva rešuje novinarsko čast nacionalki. Ne pozabite, Matić je tisti, ki je hotel ustanoviti urad za “zaščito jugoslaovanskih narodov” (ali nekaj takega) v Sloveniji. Za izvedbo te agende se mu je zdel najprimernejši brezjajčni kolerik Cmerar, zdaj pa ga je začelo skrbeti, ker se SMC na čelu s to etičnp kreaturo pogreza v gnojno jamo in izgublja politični vpliv.

  • Lokomotivführer

   Ni za kaj hvaliti, vse je bilo znano že več kot eno leto. Je bilo tabu tema, ko pride prava komanda pa se odpre, vse z namenom nekoga sf…t (vse pa služi kot megla …) Tudi sedaj vladajočim ne sme nihče od novinarjev nič s prstom pokazati, ko pa bodo na listi za odstrel, pa pride lavina, zopet z nekaj letno zamudo…

   • šmentanamuha

    Imaš verjetno tudi prav.

 • janezxy

  Nič ne bo še dolgo ne bo nič.V tem komunističnem raju ,na sončni strani Alp,odpreš pašteto,pa te ven pogleda rdečuh.Na žalost,tako je.Zato pa si lahko mekani IĆ-i privoščijo kar hočejo.

  • pajot

   Ja,imaš prav,še dolgo ne bo nič. Dokler ne bomo zapeli tisto partizansko: Naglo puške smo zgrabili….

   • Luiggi

    Ta pesem se malo ni bila partzanska,kot vse,so tudi to pesem ukradli!

    • pajot

     Aha,tako kot poljsko himno.

 • Osti jarej

  …ga.erika žnidaršič je profesionalno opravila svoje delo……je bilo pa meni in verjamem,še marsikomu gledalcu oddaje slabo ob ogabnem sprenevedanju poslancev….zlasti onih,ki kot muhe…letajo z dreka na drek….

 • Boco

  Stara modrost: “Kdor visoko leta, nizko pade!”
  To se zdaj dogaja s SMC. Prosti pad v greznico in na smetisce zgodovine. Kot kaze Maticev odziv je to padanje zelo bolece.
  Kako hudo bo sele ko se bodo razleteli ob trden pristanku. To bodo mogoce ze EU volitve.

  • janezxy

   Preden bo treščil na tla bo šel po poti kahla-transport.Ta banda je prilagodljiva.Zmeraj pade na noge.Malo radi,dosta kradi.

   • Luiggi

    Mislis,pade na noge vedno,kot macka?

  • Bali Ofset

   riba faronika opleta z repom… pa ne bo dolgo

 • von Rhein

  Dokler bodo izdelki banditov imeli vrednost med Slovenci, se ne bo nič spremenilo. Od oficirskega pankrta tudi več od tega kar je ponudil ni možno pričakovati.

 • Dragan Krstič

  Kako je je bilo v komunističnih časih je lahko svojemu sinu povedal njegov oče visok oficir JNA. Erika Žnidaršič stoj mirno kad ti komanduje drug Matić i sutra pre ručka da se javiš na raport.

 • Dragan Krstič

  Erika ako ne izvršiš naredženje druga Matića sleduje ti vojni sud kod druga Mazića a znaš dobro kako je prošao Janez Janša kod Mazića.

 • karpelec

  Vse se vrača, vse se plača. Kdo bi si mislil, da bomo to dočakali? Erika, le tako naprej!!!

  • Aton

   Dokler ne bo na vrsti SDS?

   • Peter

    Edina stranka, ki jo na hanzi samo hvalijo, SDS. Res je skrajni čas, da pride na vrsto, no.

    • Aton

     Peter, TV Slovenija te vabi!
     Smrt janšizmu!

     • Peter

      Tudi prav.
      Smrt Atonistom.

 • garfi

  ni večjih Psihopatov kot so komunisti in preimenovani nas uničujejo naprej
  KDOR HOČE PREPREČITI PONOVITEV NJIHOVIH ZLOČINOV SE BO VČLANIL V STRANKO SDS,
  da osvobodimo Slovenijo
  Sooblikuj, sodeluj in pomagaj SDS
  Članstvo v Slovenski demokratski stranki
  https://www.sds.si/sodelovanje/postani-clan

  • freedomfighter

   Spet reklamiras hahah…za pravo vsoto se tudi jaz pridruzim in delam reklamo

   • garfi

    ti to delaš zastonj
    hvala

    • freedomfighter

     No daj mi en primer ko sem jaz reklamiral stranko…mogoce bos nasel kaksen primer kjer sem pohvalil kaksno stranko pa se to tezko

     • garfi

      z vsako besedo poveš kako neumna je vsaka alternativa SDS
      to je najboljša reklama
      hvala

     • freedomfighter

      Hahah sigurno ja…v drugem clanku se je v komentarjih lepo pokazalo kaj zastopate sdsjevci…vsaj en del…clovek me je prepriceval da bi morali uvesti gospodarski sistem kjer drzava govori po kaksni ceni in od koga potrosniki kupujemo izdelke in da bi morali postati samozadostni pa podobne norosti…ce to zagovarjate v sdsju potem ne vem kaj reci razen to da imate ogromno skupnega s komunisti…ajja drugace pa v sloveniji imamo samo dve politicni opciji…skrajneze iz levice in vse ostale…konec koncev sds podpira webra ki je globalist ki zagovarja liberalno evropo…skratka sds se pred ovckami dela alt right ubistvu je pa najbolj mainstream stranka v drzavi…ce bi prenehali ves cas strasiti s komunisti bi jih se jaz voliv

     • garfi

      ni alternative SDS, ki je edina Stranka
      in ti si dokaz s svojim bluzenjem
      dokler bodo v SDS domoljubi jih bom podpiral in sam se odločam
      ti pa kar ustanovi stranko, da vidimo tvoj boj za svobodo

     • freedomfighter

      Meni se ni potrebno boriti za svobodo ker jo ze imam…in mainstream stranke.kot so.sds imajo vedno alternative…vedno se najdejo komunisti in nacionalisti ki so alternativa…tale izjava sds je edina prava stranka ki nima alternative pa mocno spominja na komunisticne in fasisticne rezime

     • garfi

      bodi raje tiho, ker si takrat najbolj pameten

     • freedomfighter

      Hahah boli a ne. Saj meni je vsec ko ovcke vrjamejo da je sds alt rigt nacionalisticna stranka ker zaradi tega nimamo tezav s srajno desnico. Vsaka drzava v eu bi potrebovala svoj sds pa nebi imeli problemov z le penovo in podobnimi prdci v vetru

     • Govekar

      … pozabil si dodat, da je samozadostnost povezana z domoljubjem. Ker prava solata prleze vn samo izpod Grintovca in nikjer drugje.

      Tile SDSjevci mal spominjajo na komični Kremelj, ki sankcije Rusom predstavlja kot “krepitev samozadostnosti”, “jačanje domače ekonomije”. Mal je treba potrpet, visoka inflacija, nizka gospodarska rast…. ampak glej, postajajo samozadostni.

      https://www.rferl.org/a/lavrov-interview-channel-4-news-russia-becoming-more-self-reliant-because-of-western-sanctions/29328912.html

     • freedomfighter

      Tocno tako ja…v rusiji ves cas govorijo kako so.sankcije ubistvu super za njih…so se bolj zblojeni kot v severni koreji tam vedo da so sankcije slaba stvar in da je samozadostnost mit za socialiste nacionaliste in nacional socialiste

 • tramal

  Pa kaj se sekirate ,saj je samo še eden od zabitih srbinov.Takih je polna Slovenija.

  • šmentanamuha

   A ni toti Hrček?

   • tramal

    Sin srbskega oficirja

    • šmentanamuha

     A tako. Thx.

 • Aton

  Samo napaka je bila. Na TV so mislili, da gre za SDS!

  • šmentanamuha

   Tudi možno:)

 • Darth Vader

  končno…..teli klošarji nimajo kaj diktirat družbenega diskurza in oblikovati svobodo govora po svoje…..te kekce je potrebno infromacijsko prerešetati do zanje luknjice, ker kot državljan slovenije to zahtevam, saj jih tudi plačujem…..in če so njihove storitve drage, kar se meri po višini davkov, bomo zahtevali tudi temu primeren odnos do javnih investicij, političnega opredeljevanja, vodenja funkcij in nenazadnje tega, kakšen vrednostni sistem projicirajo s svojimi dejanji…..ter kar bo ključno, zahtevali bomo znanje in sposobnostni….nadstandardne sposobnosti in zvestobo Sloveniji in Slovencem, ne pa Bruslju in “evropejcem”….jebe se meni za nemce, avstrijce, hrvate, italjane…..želim jim seveda vse najboljše pri vodenju svoje države in seveda prijateljske gospodarske odnose….za slovensko politiko pa zahtevamo, da dela za slovence, ki jih plačujemo…..in delali bodo po naših standardih, ne svojih standardih

  • freedomfighter

   A ti ne razumes da si delimo usodo z ostalimi evropejci ali mislis da lahko slovenija prezivi brez nemcije.francije italije itd…s tem tvojim komentarjem spet kazes kako nimas pojma o svetu katerem zivimo

   • Darth Vader

    noben nemec, avstrijec, španec, francoz, grk in čeh, ki ga poznam ne misli, da si svojo usodo deli s slovenci znotraj evrope…..prokleti hlapec pa tvoja miselnost siromaka

    • freedomfighter

     Ja zato ker jo mi z njimi…ce mi ratamo islamska republika na nemcijo to nima ogromnega vpliva…ce nemcija francija italija postanejo islamske drzave je z nami konec…aja pa ekonomija fant…ce mi bankrotiramo nemci nebi niti opazili ce nemcija bankrotira bankrotiramo tudi mi…a ti ne.razumes da nas je 2 000 000 njih pa 80 000 000…ti zivis v sanjah….od nas ni nihce odvisen mi smo od ostalih…lahko mi pa to razlozis kako si slovenec ne deli vsode z nemcem ce si delimo z njimi prakticno vse…ekonomijo, politiko, varnosne zadeve…z nemcem si slovenec deli toliko usode kot si jo primorec s stajercem…pa jaz govorim kako je ne kaj si misli povprecen nemec ali pa ceh…a ti se nisi ugotovil da je povprecen clovek neumna ovca ki sploh ne zna logicno razmisljati…to si ti dobro dokazal ko vrjames da lahko slovenci sami ubranimo evropo in evropske vrednote…nisem jaz hlapec jaz sem.realist in brez bruslja potrebujemo washington ali pa moskvo…sem pa dosti raje del bruslja kot moskve ali pa washingtona…vi ki ste proti eu sploh niste razmislili da pred eu je bila evropa razdeljena.med ameriske in ruske kolonije

     • Darth Vader

      proklet klošar parazitski, da te ni sram, da klele javno po portalu razlagaš, da smo slovenci odvisni od parazitiranja na razvitih kapitalističnih tržiščih evrope in na davkoplačevalskem denarju nemcev (ostali ste tako ali tako bankrot in samo parazitirate….če ne slovenije pa evropo)…..če bi bili vsi samozadostni, kar se gospodarstva tiče, tebi nebi bilo potrebno parazitirati na produktivnem delu evropske populacije, ki ustvarja kapital……a sem vam lepo rekel, da od partizanov in nemcev ni kruha, niti ni kruha od pufanja države, niti ni kruha od državnega lastništva poslovnih in bančnih sistemov…..ampak ne, vi ste tista golazen, ki v duhu kolektivnega enoumja poziva k kolektivnemu parazitiranju na plečih nemškega, francoskega alpa belgijskega kmeta/zaposlenega/srednjega sloja…..če bi imel jaz tvojo miselnost v glavi, bi se najbrž obesil

     • freedomfighter

      Hahaha samozadostni hahaha a si mogoce razmislil koliko bi stali cevlji ce bi jih izdelovali v sloveniji namesto v jv aziji…fant socializma ni vec…in kako si ti zblojen prosti trg ni parazitski sistem ampak od ljudi zahteva konkurenco…ti si parazit namesto da sam uspes na tgu hoces neke posebne ugodnosti od drzave…parazitski sistem je samozadostnost saj se tam polovica ekonomije financira preko subvencij saj slovenski trg ne more konkurirati tretjemu svetu…tocno tako kot je bilo v jugi povsem enako…zalostno kako nimas pojma o ekonomiji…pa ti kar nekaj govoris proti financnim trgom in ne vem se kaj…a ti ne razumes da smo mi druzba storitev ne.proizvodnje…proizvodnja in podobna.nizko placana delavna.mesta smo ze zdavnaj prestavili iz eu…ce bi pa ti rad delal v rudnikih in proizvodnji pa pojdi v afriko tam jih bos tudi dosti nasel ki razmisljajo tako kot ti

     • Peter

      Hehe, sta se pa usekala.
      Največji hec pa je, da imata vsak po svoje prav.

     • freedomfighter

      Ja jaz govorim o prakticnem svetu on pa o filozofskem saj samozadostne drzave ne obstajajo…oz imamo jo imenuje se severna koreja…pa.se a te lahko nekaj vprasam ker od tegale sigurno ne bom dobik normalnega odgovora…kateri sistem daje vecjo potuho…prosta trgovina kjer tekmujes s celim svetom ali protekcionizem in samozadostnost kjer drzava subvencionira panoge ki so.nekonkurencne ker meni ne gre v glavo kako naj bi prosti trg dajal potuho lenuhom

     • Observer

      Tudi Slovenija je samozadostna na nekaterih področjih. Govedine recimo vsako leto proizvedemo 110%. Samo kaj, ko se vse proda v tujino, ker naši pohlepni in pokvarjeni posranci na oblasti in trgovci niso pripravljeni kmetom plačati poštene cene, da bi se prodalo in pojedlo doma in potem uvažamo sranje od hrane iz tujine.

     • freedomfighter

      Prosti trg…tudi jaz bi izdelek prodal v tujino ce bi tam dobil visjo ceno…ni pa vloga drzave da daje denar nekonkurencnim podjetjem…a ti razumes da ce bo trgovec placal vec denarja za meso ga bo.tebi prodal po se visji ceni…pa se to prodati izdelek v tujino je dobra stvar ne.slaba ker tabm podjetje dobi vec denarja in drzava z davki…sploh ne vem kaksno imava to.debato…ti dajes izjave kot da smo.v jugi in to v zacetku ko so navijali plansko gospodarstvo…res tocno tako kot ti gledas na ekonomijo nanjo gledajo socialisti…slovenija je samozadostna tam kjer se to financno splaca

     • Govekar

      Slovenija je več kot samozadostna, za vsak evro, ki gre ven, dobimo 1,08 eur nazaj. To je že skoraj na nivoju arabskih naftnih črpališč, Nemčije, Švice in podobnih. Če marginaliziramo take neokomunajze kot je Observer in SDS druščina, lahko postanemo zelo bogata država.

     • Observer

      Argumentiraj zakaj sem jaz, ki sem za laissez-faire kapitalizem, “neo komunajzar”? Tudi jaz lahko lepo napišem in brez dokazov in argumentov tebe takole nonšalantno obtožim, da si ti nacist, fašist in komunist. Vse v enem.

     • Govekar

      Mal prej si nabijal, da v Sloveniji “ni poštene cene” in se meso prodaja v tujino in kdo je vse za tem. Isto lahko rečejo bosanci, ko gledajo, kako se mleko vozi v Slovenijo, Srbi, ko se sadje vozi v Fruktal. Laissez-faire? Prej bi rekel neokomunajz in diskajz.

     • Observer

      A so zate potem Američani, ki so imeli laissez-faire kapitalistično gospodarstvo, protekcionistične tarife in prakticirali izolacionizem pred 50 in več leti s tem, ko se niso hoteli vtikati v tuje vojne, dokler jih niso njihovi izdajalci na oblasti pod false flag napadi zvlekli v 1. in 2. svetovno vojno, itd. tudi bili neokomunajzi? Mislim, da je med nama prišlo do nesporazuma ali pa ne razumeš dobro zadev.

     • Govekar

      Tako je, danes bi bilo tako gospodarstvo najbolj podobno Severni Koreji, svet se je globaliziral, stvari so se pocenile in postale dostopne, carine padajo. Komunisti pa so običajno zaprti v lastne države, saj to je tudi pobuda Luke Meseca. Več notranjega trga, manj izvoza.

     • Observer

      Saj ne vem, a bi se smejal ali jokal. Kakšne neumnosti govoriš. Uspešno so ti oprali možgane in te prepričali, da je belo črno in črno belo. In tako boš pod krinko “prostega trga” in “globalizma” v resnici sprejel in si že sprejel komunizem.

      Ali te lahko spomnim, da so Američani bili laissez-faire kapitalisti odkar so stopili na Ameriško zemljo, medtem ko je večina preostalega sveta bila socialistično komunistična? In ti sedaj praviš, da je njihovo takratno gospodarstvo bilo kot Severna Koreja danes? Hahahahahahahahahaha. Lepo si opran. Beri in si odperi možgane, če ti tvoj ego to dopušča seveda:

      Globalism is Communism Reincarnate
      https://ipatriot.com/globalism-communism-reincarnate/

      Communism rebranded as globalism
      https://www.wnd.com/2016/10/communism-rebranded-as-globalism/

      Globalism is communism
      https://www.mgtow.com/forums/topic/globalism-is-communism/

      TI SI NEOKOMUNAJZ, NE JAZ.

     • Govekar

      Tako je, izolirona država prej ali slej tehnološko zaostane in postane nekonkurenčna. Kot je to postal komunistični blok. Globalizacija je naša evolucija, najmočnejši so zmagovalci, ostali odpadejo. Tvoje ZDA danes bi bile kot dodo, ki ni znal letet, ker na otoku ni imel tekmecev, dokler ga niso Evropejci pojedli. Saj, to se je zgodilo tudi komunistom.

     • Observer

      Američani imajo svoj lastni kontinent velik 9,147,590 km2 z več kot 300.000.000 ljudmi. Imajo vse kar potrebujejo. Če misliš, da so ZDA pojedli Evropejci, se motiš. Druge stvari so v ozadju, stvari, ki jih ne poznaš. Dejstvo je, da imajo ZDA krščanske protestantske temelje in ti temelji so jim bili pogoj za laissez-faire kapitalizem. Sedaj se to s pomočjo globalizacije = komunizma, uničuje po vsem svetu, medtem ko so vas, večino ljudi, prepričali, da je globalizem nekaj dobrega, nacionalizem oz. patriotizem in suverenost in protekcionnizem pa nekaj grdega. Gldi gldi nacionalizem. Pod to prevaro pa boste sprejeli nazaj komunizem, ne da bi se tega zavedali dokler se ne bomo nekega dne spet prebudili tam kjer smo nekoč že bili.

     • Govekar

      Opisal si Jugo s svojimi carinami na motorna vozila. V državi so se bohotili ceneni licenčni izdelki, vsaka republika je imela svojo tovarno vozil, TAM, TOMOS, FAP, Zastava, Avtomontaža, sarajevski VW, Revoz…. kupec je imel na izbiro izdelke nizke kakovosti, podjetja se niso trudila bit stroškovno učinkovita, še manj pa so vlagala v R&R ker jim ni bilo treba, država je uničila konkurenco s carinami. Podobno je bilo tudi v ostalih panogah, kaj čmo, država je bila lačna za devizami.

      Torej, smo spet tam, neokomunist, ki bi ljudem prodajal nekvalitetno domačo robo in pri življenju vzdrževal neučinkovita, tehnološko zaostala podjetja. To je edini rezultat carin in “samozadostnosti” na dolgi rok.

     • Govekar

      Da sploh ne omenjam, kako bi to dolgoročno uničilo naša podjetja, ki bi v svetovnem merilu postala nekonkurenčna. 1990 in obdobje po osamosvojitvi, TAM, šivilje in podobne zadeve?

     • Observer

      Naše šivilje so propadle zato, ker niso konkurenčne azijskim sužnjam, ki delajo za nas za pest riža. Te ni nič sram? Seveda ne moremo biti konkurenčni nekomu, ki dela zastonj, torej je suženj. Ravno zaradi tega bi morali določene stvari zavarovat, in tako določeni pohlepneži pri nas na zahodu ne bi morali izkoriščati sužnjev v Aziji in drugod, potem pa njihovo robo pri nas prodajati za 10x in več večjo ceno. Tako bi ukinili tudi izkoriščanje teh bogih revežev v Aziji. Ali pa jih naj pošteno plačajo, tako kot plačajo naše šivilje na zahodu. To nima nobene veze s prostim trgom. To je navadno izkoriščanje ljudi v tujini, s tem pa uničevanje podjetij doma. Ampak važno, da določeni posvečeni zaslužijo pri nas na zahodu. Da pa tam neka boga sirota šufta za njega praktično zastonj v nemogočih življenjskih pogojih, to pa njega ne briga.

     • Govekar

      Ne me ni, ena naša šivilja nahrani 3 azijske /afriške družine, ko izgubi delo. Prosti trg. Veš, takšna je bila tudi Slovenija nekoč. Na začetku 20. stoletja, smo šivali v Mariboru in izvažali v Avstrijo in Nemčijo “little Manchaster je bil nickname Maribora”. Danes smo pri poslih, da imamo 1100 eur povprečne plače. Japonci so začeli s šivanjem v 50ih, Kitajci v 70-80ih, Bangladeš in Afrika pa šivata danes. To je naraven proces industrializacije in kasneje rasti po lestvici konkurenčnosti in generiranja dodane vrednosti. Ne razumeš, neokomunist.

     • Govekar

      Z ekonomijo, ki temelji na šiviljah, čevljarjih, premogovnih, motnaju kablov in podobnih zadevah, imaš lahko max 300-400 eur plače.

      Dvomim, da je to dolgoročni cilj Slovenije. Že danes smo ga presegli, zato so se te panoge preselile v tujino.

      Sedaj nas zapušča še Gorenje, seli hladilnike v Srbijo. Očitno napredujemo v rasti dodane vrednosti na zaposlenega.

     • freedomfighter

      Jah meni sploh ni vec jasno ce desnica zagovarja to kar me tale clovek prepricuje potem ne vem…ves cas govori proti komunistom hkrati pa zagovarja socialisticno ekonomijo…narobe svet

     • Govekar

      SDSjevec je ugotovil, da je globalizacija = komunizem, oz. Soroševa zarota… ki jo vodijo korporacije, svetovna banka, EU, ECB, FED, MERCOSUR, ASEAN, skratka sami komunisti –> Kučan :)

      Se morm popravit, Slovenija ni samozadostna ampak sustainable – vzdržna ekonomija, brez makroekonomskim neravnotežji.

     • Observer

      Poštenost nima nobene veze z Jugo, kjer se je ravno tako kradlo. Govorim ti o tem, da zaradi določenih interesov (mogoče tudi zaradi tega, ker na kmeta še vedno gledajo kot na razrednega sovražnika) določeni skopuhi našim kmetom ponujajo smešno nizke odkupne cene za meso in mleko. Govorim ti o tem, da naj jih pošteno plačajo za njihovo delo in njihov izdelek, da bo kmet lahko preživel in s tem naša samozadostnost. To nima nobene veze z Jugo. Govorim ti o tem, da imamo skopuhe in pokvarjence na oblasti po pisarnah, ki milijarde eur pretakajo v davčne oaze, našim kmetom pa niso pripravljeni, kot se je izrazil kmet v Tarči, plačati kakšen evro več za meso, da ostane na naših policah. Ker denarja imajo več kot zadosti, da naše kmete plačajo pošteno in ne oderuško, in s tem naša zdrava hrana ostane na naših policah. O tem ti govorim, razumeš? Pred kakšnima dvema letoma mi je en kmet govoril kako so čisto lepo zvozili skozi leto, ko so bile še odkupne cene za mleko kolikor toliko poštene, danes pa so primorani iskati dodatne službe po proizvodnjah, da lahko preživijo kmetijo. Potem pa delajo, ko črna živina, dopoldne v proizvodnji, popoldne in zvečer pa doma na kmetiji dokler od utrujenosti ne padejo v posteljo. In tako iz dneva v dan. To ni nič drugega kot načrtno uničevanje naše samozadostnosti, naših kmetov, trgovci in ostali, ki imajo prste vmes tukaj, pa pobirajo smetano. Ali pa recimo primer iz ene Južno Ameriške države pred kratkim. Je rekel en njihov politik, da kmet, ki v eni državi prideluje kavo, ne dobi niti 2 centa nazaj. Torej več kot 98% poberejo pohlepni trgovci, država in ostali mešetarji. Govorim ti o poštenosti in pohlepu.

     • rrrrr

      Kot da bi čital navodila za uporabo toaletnega papirja…

     • freedomfighter

      Glej ce ne razumes ekonomije se ne oglasaj…ce pa imas kaj pametnega povedat pa povej samo ne mi pisati neumnosti kot jih take ki me.prepricuje da je socialisticna ekonomija boljsa od kapitalizma in proste trgovine…

     • rrrrr

      Socialistična ekonomija je najboljša, a nikjer ne deluje: ustvari kupca, ustvari prodajalca in naštepa bankovce. Da nemogoče nekaj časa funkcionira, vzame še kapitalistični kredit. In ko gre vse v maloro, so kajpak krivi kapitalisti. ..
      Sine, ekonomija je zelo preprosta obrt, zelo preprosta…

     • freedomfighter

      To ves cas trdim tuukaj me pa en prepricuje kako je zaprta subvencionirana ekonomija najbolsa

     • Observer

      Seveda lahko konkuriramo tretjemu svetu v marsičem. Enostavno ne uvažamo njihove škart robe in izdelujemo svojo. Protekcionizem. Tako kot so bile nekoč v ZDA,
      pa so kljub temu imele prosti trg, znotraj ZDA. Naj tretji svet izdeluje zase, prvi svet pa zase. Problem nastane, ko pohlepni paraziti iz prvega sveta hočejo zaslužiti in izkoristiti tretji svet za svoj pohlep in dobiček in tako uničijo domačo proizvodnjo, tretji svet pa ohranjajo v suženjstvu za pest riža.

     • freedomfighter

      Glej vsi drzavljani smo potrosniki in za nas so ugodne icene izdelkov pomembnejse od nizko placanih sluzb…ce pa mislis da bi bila sivilja v sloveniji placana dva tisoc evrov bi pa pomenilo da obleka stane 10 000 evrov…ker smo vsi potrosniki ne pa sivilje bi to za povprecnega drzavljana pomenilo ogromno izgubo…pa zakaj bi sploh kdo hotel opravljati nizko placane sluzbe…mi smo drugba storitev ne proizvodnje…brez outsorcinga pa bi napredek zaostal da bolj ne.more…svet v katerem zivimo je super mi dobimo poceni izdelke tretji svet pa dobi vsaj malo sluzb in denarja da se razvija…temu se rece simbioza…pa zame recimo nike cevlji niso skrt roba…ubistvu vecina stvari ki jih uporabljamo pride iz tretjega oz drugega sveta pa to ni vec skrt roba ker ne zivimo v 80. ih

     • Observer

      Poceni izdelke hahaha. Košarkarske superge tam naredijo recimo za 20 eur, tukaj pa se prodajajo po 100, 200 in več eur. S tem pridobijo samo parazitski posranci na oblasti in njihovi trgovci, ki navijajo cene.

      Ja vidimo kako tvoja ekonomska filozofija deluje na primeru ZDA. Odkar so ZDA svojo proizvodnjo outsorcale v Azijo in drugam, propadajo po dolgem in počez. Predtem pa so Američani imeli najboljši standard na svetu in službe. Galona bencina jih je stala nekaj centov, itd. Sedaj imajo pa trailer parke in 50 milijonov ljudi na food stampih oz. bonih za hrano in na sociali.

      https://www.youtube.com/channel/UCBLGQrOOfs5l7fay66B2-3Q/videos

     • freedomfighter

      Americani so bili glavni na svetu dokler si svet ni opomogel od druge svetovne vojne…res je tezko biti glavni proizvajalec ce si edina drzava ki je ni vojna unicila…in na prostem trgu trg doloca ceno izdelka ne drzava ne vem.kje si to slisal…od superge drzava pobere le davek.ni ne carin ne nic in zame kot potrosnika je to.dobro…jaz kot potrosnik hocem imeti dostop do velikega stevila izdelkov po cim nizji ceni in prosta trgovina mi to zagotavlja…ce ljudje ne.prenesete konkurence vam.ne.morem pomagati

     • Observer

      Seveda premoremo konkurenco. Vendar je potrebno določene stvari zaščititi. Protekcionizem. Izolacionizem. Vendar na laissez-faire svobodni kapitalistični način in ne na komunistični način z železno zaveso in prepovedjo izhoda iz države. Kot v ZDA 50 let nazaj. Zakaj misliš, da Američani tulijo make America great again? Želijo si vrnitev proizvodnje in delovnih mest iz Azije nazaj v Ameriko. Ravno zato sem ti dal njih za primer. To nima nobene veze z 2. svetovno vojno. So Američani zaradi 2. svetovne vojne selili proizvodnjo na Kitajsko? Bla bla bla bla, država pobere le davek bla bla bla bla, kot v primeru žilnih opornic? Dejstvo je, da so izdelki v tujini poceni, a ko jih uvozimo v Slovenijo imajo kar naenkrat dvojno ali večkratno ceno. To nima nobene veze s konkurenco in prostim trgom, ampak našimi pokvarjenimi posredniki. Prosti trg vam je samo izgovor, da lahko ogoljufate lasten narod.

     • freedomfighter

      To da je izdelek dvakrat drazji ko pride do nas je logicno…najprej evropa pobere denar od carin pa tudi logistika ni poceni…idustrija se pa seli tja kjer je bolj ugodno…amerika sama ne more zadovoljiti svoje potrosne…in tako da ves a americane so bila petdeseta leta izobilja v britaniji o.pa ukinilo vojne regulacije leta 59…americani so vladali svetu ko je bil svet unicen…zakaj mislis da se je kljub vsem.trumpovim naporom trgovinski primankljaj povecal…a ti razumes da je proizvodnja pri nas predraga…ljudje bi ponoreli ce bi kruh stal dvakrat vec…pa ljudje imajo v trgovinah izbiro.med domacimo in tujimi izdelki pa.se v vecini odlocijo za tuje ker so nasi predragi…kupec izbira sam ne drzava…drzava naj regulira standard ne cene

     • Darth Vader

      copy/paste:

      Vzemimo naprimer Nemčijo, kjer so proizvodni stroški precej natančno
      obvladovani, hkrati pa je zrastel izvoz. Temu nismo bili priča v državah
      članicah. Ker Nemčija ohranja nizke proizvodne stroške, so postali
      veliko bolj učinkoviti, kot njeni sosedje v Euroconi, sosedje, ki
      mimogrede, predstavljajo tudi največje izvozno tržišče – saj gre 2/3
      izvoza Nemčije v države članice Eurocone. Tako je Nemčija efektivno
      ustvarila devaluacijo svojih lastnih proizvodnih stroškov z
      zagotovitvijo strukturne prednosti. Ni čudno, da je nemški izvoz tako
      močno zrasel v EU in ni čudno, da Nemčija vodi EU in zadovoljno
      komandira vse te države članice, ki so za Nemčijo na ravni kmetij. Da
      Vam damo malce perspektive, med letom 2000 in 2009 je so stroški na
      posamezno delovno enoto, ki je potrebna za proizvodnjo nemških dobrin
      zrasli za 5.8%. Ekvivalent v Italii, Irski, Španiji in Grčiji je zrasel
      za 30%. To je 500% razlika. In ker so vsi ti reveži obtičali v istem
      monetarnem sistemu, mehanizem, ki so ga v takšnih primerih uporabljale
      Italija, Irska, Španija, Portugalska in Grčija (ter pravzaprav vsaka
      druga država, ki se sooča s podobnimi težavami) v “starih dobrih dneh”
      ni več na voljo. Tako pritiski naraščajo…prav tako pa dolg. vir: https://ambasador21.wordpress.com/2019/01/29/bail-out-drzav-clanic-evropska-disunija/

     • Darth Vader

      od ljudi, ki niti teorije prostega trga ne razumejo ne moreš pričakovati, da bodo razumeli, kakšno poslovno okolje je potrebno za vzpostavitev prostega trga, ki bo namesto države hranil “delavce, podjetnike ter ostalo ne-javnosektorsko rajo”

     • Darth Vader

      superge delajo v aziji za manj kot 1eur/enoto zaradi ekonomije obsega

     • Darth Vader

      ekonomija obsega pomeni, da z domačo proizvodnjo v določenem obsegu z določeno kvaliteto najprej oskrbiš svoj domač trg…..torej takoimenovan local supply chain za določeno industrijo, ki oskrbuje domač trg z določenim izdelkom ali storitvijo, ki jo državljan-potrošnik potrebuje, višek, ki nastane zaradi produktivnosti pa plasiraš na trge, kjer misli podjetje, da je to smiselno…..logično je, da zimskih bund ne boš prodajal v zimbabweju alpa kongu ampak recimo v avstriji….posledično zaradi prepoznavnosti znamke/kvalitete lahko dosegaš večji margin na proizvodno ceno/enoto, ter posledično lahko plačaš šivijo 2000eur neto (če vržeš ven parazit imenovan država in če iz pay2go pokojninskega parazitiranja narediš souverign investment fond pade bruto/neto iz 45 na 10% in ti ostane 30% več za plače v podjetji samo zaradi spremembe davčne regulative in prispevnih stopenj za pokojninski fond, kje so še 10% davki na dobičke itd….)…..

     • Darth Vader

      točno…..pohlepni ljudje oziroma pohlepni paraziti…..ponavadi jih imenujejo tudi ultra-globalisti…….

     • Darth Vader

      ko se bomo znebili 90% javne uprave in 100% nevladnih človekoljubnih organizacij….ko bomo SPIZ iz pay2go pokojninske ponzi sheme spremenil v souverign investment fond in ko bomo na prvo mesto med vrednotami dali podjetništvo in ne javnosektorstvo in ko bomo dali za vrednoto akumuliranje kapitala pri državljanih in ne državi boš videl čudež…..

     • Luiggi

      Ce nebi bilo Amerike,ti nebi imel komputerja,ki ti omogoca srat neumnosti na tem portalu,zdaj pa posezi po pametnem telefonu in me prijavi na NPU,kapish?

     • freedomfighter

      Ah kaj je s tabo on bi ga sam izumil izdelal in prodal haha

   • Franjo Trojner

    Kaj imaš ti proti SLOVENIJI IN SLOVENCEM??? Klinc gleda tebe tvojo Nemčijo in Francijo, mi domoljubi dajemo SLOVENIJO IN SLOVENCE vedno na prvo mesto!
    Ti nimaš pojma o domoljubju, o nacionalni zavesti!

    • Govekar

     Pa katera budala danes še želi imet pojma “domoljubju, o nacionalni zavesti”. To je tako uporabno kot verska vzgoja. Dlje kot si stran od tega višji standard dosežeš.

     • Schemva Miro

      Res si pravi zabiti govedar.

     • Govekar

      Pa ti, obvladaš svoje domoljubje, si prišel z njim do življenjske sopotnice, višje plače, napredovanja.

      Še en samozadostniški neokomunajz.

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …še verjamete v naključja….

  • Peter

   Ja, pa v zobno miško, pa v božička, pa da ena lastovka prinese pomlad. Verjamem, no.

 • Silka

  Kakšen oče , takšen sin po domače banda

  • zokispoki

   Pitepenci nam bi radi komandirali, kenede ! Banda juznjaska!

 • Joško

  Matć. idi preko Drine u ……….A se zavedaš, da si v Sloveniji? Že to, da si sin jugooficirja, vse pove o tebi in tvojih privilegijah, ki si jih imel in jih še imaš na ta račun!

  • lokec

   Jugo oficirja? Tudi pri nas v četi še JLA je bil sin oficirja. Vsaka dva mesca je šel kuči v BG. Še kapetan se ga je bal. Pa že 100 let imajo prednost. Še Cankarja so.

 • me

  ćifur domov RAUS

 • Observer

  Daj jim vetra Erika. Če pa se pritožujejo zaradi pomanjkanja časa, pa naj povečajo oddajo na tri ure (tako kot je recimo podcast Joe Rogan report na youtubu, katerih oddaje znajo trajati tudi čez štiri ure oz. toliko dolgo, da gosti povedo vse kar imajo za povedat), bo imela Erika še več časa da jih razkrinka, oni pa bodo morali še dlje časa švicat v studiu in mešat meglo. Je pa bilo pa zanimivo videti, ko je Jelinčič omenil podatek da vsako leto dobre tri milijarde eur pokradejo iz države in prelijejo v davčne oaze, kako se nobeden, vključno z Eriko, ni upal komentirati in so zignorirali njegov komentar.

  Edina stranka, edina, ki je imela v programu vrnitev teh najmanj 75 milijard dolarjev iz davčnih oaz nazaj v Slovenijo, je ZSi! Niti ena druga, pa naj je leva ali “desna” nima tega v svojem programu. Ni čudno, da so njihovega predsednika poslali v zapor pod izgovorom rušenja ustave. Kdo ruši ustavo in uničuje Slovenijo? Tisti, ki pokrade in osiromaši Slovenski narod za najmanj 75 milijard dolarjev v zadnjih 27 letih, ali tisti, ki jih hoče vrniti ta pokraden davkoplačevalski denar v Slovenijo?! Potem pa jamrajo v Tarči, da ni denarja za zdravstvo, plače, penzije, itd. BANDA KLEPTOMANSKA POŽREŠNA POHLEPNA!!! Ko pa se pojavi oseba, ki hoče to pokvarjeno oblast odstranit, se pa zgovorijo, da ruši ustavo. Banda.

  • Peter

   Ne delaj si utvar, Erika jim ne daje vetra.
   Očitno je na hanzi prišla komanda sesuti SMC, da bo volilce pobral Šarac. Vse ostalo pa je …zgolj plod tvoje domišljije, no.

   • Observer

    Vem no, da je takšna komanda. Samo ne bi imeli kaj sesuti, če bi Cmero res bil etičen in poln morale kot je govoril in ne bi počel neumnosti z raznimi maketami, držal vreče tu in tam, se ti ne zdi? Tako da je lepo gledati, kako sesuvajo SMC. Sami so si krivi. Ko bi le tako sesuli vse kar je pokvarjeno na oblasti.

    • Peter

     Nič ni lepo gledati, kako sesuvajo SMC. Problem je v tem, ko vse te nove in nove stranke in nove in nove vlade sesuvajo Slovenijo. Ti je to lepo gledati?

     • Observer

      Ne. Ni mi lepo gledati. Lepo mi je gledati, ko pokvarjenci požanjejo kar sejejo.

     • Peter

      Ja, ampak oni so svoj posevek lepo shranili. Narod bo pa najebal. In osrednji mediji mu bodo sporočili, da je kriva vlada 2004 – 2008. In narod bo verjel.

   • Observer

    Plod moje domišljije:

    Ameriški ekonomist: Slovenci ste v davčne oaze prenesli 75 milijard. Viceguverner: Pretirano.

    https://www.rtvslo.si/slovenija/ameriski-ekonomist-slovenci-ste-v-davcne-oaze-prenesli-75-milijard-viceguverner-pretirano/332114

    Nisi tega vedel? Kekec.

    • Peter

     Ja, Rožle, jaz o hruškah, ti o jabolkih.
     Glej, razumem ljudi, ki hočejo na vsak način napumpat svoj ego, ampak tukaj, ko je pogovor sledljiv, ti to pač ne bo uspelo.
     Ne na moj račun.

     • Observer

      Ja no, če pa si rekel, da je vse ostalo plod moje domišljije. Vse ostalo se nanaša tudi na teh 75 milijard o katerih sem govoril. Torej? Nočem nič pumpat svoj ego, samo pokazal sem ti, da se motiš.

     • Peter

      Ja, se opravičujem. Nisem mislil na te miljarde, ki so, jasno, izginile.

      Kaj naj ti rečem, žalostno je predvsem to, da odvisneži od “osrdenjih medijev”, ki so v dolini v večini, ne ve nič o tem.

     • Observer

      Jaz bi samo rad, da se ta denar vrne, z njim pa Slovenijo postavi nazaj na noge. Seveda so to sanje. Ne verjamem, da se bo to kdaj zgodilo. Nisem še nikoli slišal recimo SDS-a ali katere koli druge stranke pred volitvami dati obljubo, da bodo naredili vse kar je v njihovi moči, da vrnejo te milijarde domov. Se motim oz. si ti slišal katerokoli stranko dati takšno obljubo? Edino ZSi so si upali dati takšno obljubo in govorijo o tem in to razkrivajo. No v Tarči pa je začel še Jelinčič o tem.

     • Rožle

      Kater pa je tale Rožle …
      .. označen kot spam ..???

  • Bali Ofset

   ZSi – ??? kdo so to?

 • Pepy

  kaj pa sploh dela tu na RTV – SLO – Dragan M. – ?

 • Olga101

  Dovoljeno je samo pljuvati po SDS in Janši, tovariš Matić?

 • lokec

  Dragan Matič: Ta pa ni humorist. Ima zelo napet obraz. Želi si plen. Pa ni lačen!

 • milanček

  matić majmune, ajmo na kljuse in odhod iz Slovenije, tu ti ni mesto, čefur blesavi!

 • bubamara

  Matićev ćale bi jo poslal na prevzgojo v kakšno kasarno. Ko je bilo včasih vse enostavno.

 • Marijan

  Tale ić, je d…k pasji.

 • Miki Miška

  bravo Peter pravilno si povedal ,res ta Matić naj bo pa tiho in tiho

 • primoz

  Kaj bi pa pričakovali od sina oficirja JLA ki je bil eden najbolj zagrizeni proti OSAMOSVOJITVI !

 • Janez Kepic-Kern

  SDS CIRKULANE
  NA FACEBOKU SPOROČA,
  DA NAMERAVAJO PROIZVODNJO “GORENJA”
  SELITI V SRBIJO.
  Če lahko kdo preveri. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Govekar

   Res je, SDS komunistično društvo je lahko upravičeno v skrbeh. S Kitajci je konec socialne države, prišli so kapitalisti.

   Podjetje, ki ima 1,3 mrd eur prihodkov in iz tega naredi 1,2 mio eur dobička, bi se moralo že pred leti preselit v Srbijo. S takim ROE sredi gospodarske rasti bi moralo letet celotno vodstvo. Pa ni, ker je politika želela imet delovna mesta v sklapanju hladilnikov za 800 eur plače.

   Kitajci so ugotovili, da to nima smisla in da slovenski neokomunisti peljejo podjetje v propad, zato bodo preselili komplet sklapanje hladilnikov v Srbijo, da bo podjetje končno dobičkonosno.

   Glej pozitivno, višji dobički, pa morda bo manj Albancev delalo v Velenju. Sanje vsakega desničarja se pod Kitajci uresničujejo.

 • Anton

  Morajo se znebit SMC -ja.
  Kar je reku Jelinčič……pomislite kaj bi bilo če bi to reku Janša.
  Kako lahko delajo statistiko o gledanosti oddaje? Nemogoče pa je zakleniti program rtv sfrj slo!?

 • Janez Kranjski

  Matič! Bodi tiho!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • MEFISTO MODRI

  Zakaj si upajo biti Srbijanci tako glasni v Sloveniji?

  • stane

   Zakaj? Ker jim dovolimo in so Srbi na zupanskih mestih.