Žan Mahnič o maketi drugega tira v oddaji Tarča: “Kraja, klientelizem in korupcija!”

Oddaja Tarča (Foto: posnetek zaslona)

V oddaji Tarča na TV Slovenija so razkrivali sledi v zvezi s predračuni za maketo drugega tira, vredno kar 133.540 evrov. Z odstopom ministra za okolje Jureta Lebna in razrešitvijo direktorja direkcije za infrastrukturo (DRSI) Damirja Topolka je zgodba le prišla do delnega epiloga. Strokovnjaki se čudijo nad visoko ceno makete, prav tako pa v oči bode strošek prevoza makete, ki ga je Futura ocenila na kar 14.400 evrov oziroma desetkrat več, kot bi prevoz stal na trgu!

Iz pridobljenih dokumentov je bilo že pred tem jasno, da je vse niti v rokah držal prav kabinet ministra oziroma sam Jure Leben, ki je bil takrat državni sekretar. Dejstvo je namreč, da je ta ves čas podpiral posel s preplačano maketo, nato pa je krivdo skušal prevaliti kar na svojo podrejeno. Zavajalo pa je tudi podjetje Art Rebel 9, ki je bilo z dvakrat višjo ceno izbrano na razpisu, saj ni priznalo, da je neizbrano podjetje zanj dejansko izdelalo maketo. Katja Rašič, ki je ena izmed osumljenih, da je kot vodja komisije DRSI zavestno izbrala dražjega ponudnika za izdelavo makete, je članica SMC, kot je poročala TV Slovenija, pa naj bi bila članica SMC tudi Suzana Šnajder, ki je vodja javnih naročil pri DRSI.

Zunanji minister in vodja propadle Stranke modernega centra Miro Cerar pa še kar vztrajno zatrjuje, da stranka z maketo nima nič, a dejstva so pokazala drugače. Kot vse kaže, bi se ob takšni maketi dalo dobro zaslužiti, tudi če bi cena znašala 30 tisoč evrov. “Po televiziji, kar sem videl, je to samo surov odlitek nekega reliefa. Žal na tej maketi ni nobene orientacije, samo vlak pelje kot laserski žarek in tisti moment se to vidi kot traso, ne veš pa, ali je to v Sloveniji ali Italiji. Če želimo razumeti poseg v prostor, je potrebno v tem prostoru pokazati razdalje levo in desno, vertikalno ter v tem primeru prometnice, vode in naselja,” je o tehničnem in izvedbenem smislu povedal Peter Ogorelec.

Cerar si ni upal priti v oddajo, Möderndorfer pa se je le sprenevedal
V oddajo Tarča je bil povabljen tudi predsednik SMC Cerar, a je tja strahopetno poslal kar svojega poslanca Janija Möderndorferja. Ta se je na veliko sprenevedal in vse skupaj opisal celo kot teorijo zarote, kljub navedenim dejstvom, ki so jasna črno na belem. Da je vse zanj novo in s temi dejstvi ni seznanjen, je trdil tudi poslanec SD Milan Brglez, ki je bil pred tem še član SMC.

“To, kar se je odkrilo v zadnjih dneh, in to, kar ste vi danes nadgradili s tem prispevkom, najbolje opisujejo tri besede: kraja, klientelizem in korupcija. Dejstva in številke držijo, dr. Cerar pa se že več kot en teden spreneveda o tem, spreneveda se že vse od takrat, ko je zgodba z nesrečno maketo izšla ven. Več kot očitno je, da gre tukaj za neke posle, ki jih bo morala preiskati kriminalistična policija. Zakaj je to prišlo ven ravno v tem času, ne vem, ve pa se, kdo usmerja in vodi delo policije, to je na nek način notranji minister. Bi pa rekel, da glede na to, da je po prejšnji Tarči odgovornost prevzel Jure Leben in ponudil svoj odstop, če bo šlo v tem tempu in če bo tudi dr. Miro Cerar premogel toliko poguma, kot ga je g. Jure Leben, da bo tudi on po tej oddaji ponudil svoj odstop,” je bil oster poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič.

Brane Golubović iz vladne LMŠ je izrazil željo po tem, da se zadeva razišče, povedal je, da je dejstvo, da ni bilo vse v redu, a da bi ocenjeval Cerarjevo vlogo, bi bilo po njegovem mnenju preuranjeno. Naravnost bizaren pa je bil odziv poslanca Mihe Kordiša iz vrst skrajne Levice, ki je pozornost skušal preusmeriti kar na varno starost in zelene politike.

Tudi ceno prevoza kontejnerja z maketo so v Futuri precenili za kar približno desetkrat!
Kar 14.400 evrov brez davka pa bi stal prevoz makete drugega tira najprej od Ljubljane do Kopra, nato od Kopra do ljubljanskega Kongresnega trga in od tam še na ministrstvo za infrastrukturo. Oceno stroškov je pripravila Futura, TV Slovenija pa je v Tarči ponudila informativne ponudbe za takšen prevoz, vključno z nakladanjem in razkladanjem, ki bi stal od 350 do 420 evrov brez davka, skupno naj bi tako celotna pot, zaokroženo navzgor, stala do 1.500 evrov, dražji ponudnik pa bi za 14.400 evrov maketo prepeljal celo do Nordkappa, oddaljenega 3.600 kilometrov daleč od Ljubljane.

Snemanje in promocija postprodukcijskega videa za drugi tir pa je bila s strani Future ocenjena na kar 38 tisoč evrov, a na trgu sta ponudnika za TV Slovenija ocenila vrednost filma na 11 tisoč evrov in 16 tisoč evrov brez davka, torej več kot pol ceneje. “V povezavi s Futuro je ena afera že bila, zaradi nje je bilo potrebno ponavljati referendum o drugem tiru – takrat ni nihče prevzel politične odgovornosti, pa je Futura delala referendumsko kampanjo za vlado, kar pomeni, da je bilo toliko manj finančnega vložka potrebnega s strani ene od vladajočih strank. Glede številk: Futura verjetno nima svojega tovornjaka, kar pomeni, da je Futura za prevoz te makete dejansko tudi plačala največ tisoč evrov. Kje je preostalih 12.500 evrov, je pa vprašanje. Niti računsko sodišče verjetno ne bo moglo tega ugotoviti, kajti, lahko sicer naredi neko povezavo, preden izda poročilo, še povpraša o tem in lahko gre na zagovor bodisi predsednik bodisi generalni sekretar stranke, da je dejansko šlo za obvodno financiranje – obstajajo sumi, da je šlo, nekih zabeležk ne bo. Tudi če je teh 12.500 evrov konkretno pri tovornjaku Futura porabila kasneje za financiranje politične stranke, to nikjer ni zabeleženo,” je glede tega povedal poslanec Mahnič.

Dve leti pred državnozborskimi volitvami pa je nekdanji minister za kmetijstvo Dejan Židan z isto agencijo podpisal 3 milijone evrov težko promocijo neke lokalno pridelane hrane, prav tako je prejšnja ministrica za delo Anja Kopač Mrak podpisala 380 tisoč evrov vredno pogodbo s podjetjem Pristop, je še opozoril Mahnič.

Futurin predračun je bil še pred objavo javnega razpisa poslan v kabinet predsednika vlade
Vendar pa je iz pridobljenih dokumentov jasno, da je vse niti v rokah držal prav kabinet ministra oziroma državni sekretar. Uradniki so si namreč med seboj pisali, da je Leben naročil, da se vse pošilja samo v kabinet oziroma da je treba dobiti potrditev preko Nataše Pelko. A ko je Lebna voditeljica Tarče Erika Žnidaršič postavila pred dejstvo, da je ravno zaradi tega Lebnovega ukaza razvidno, da je on naročal zadeve in da Nataša Pelko zadev ni vodila na svojo roko, je vse prevalil na piar službo, češ da on svojim sodelavcem zaupa in jih ne preverja, kaj počnejo. Leben je tudi ves čas oddaje zatrjeval, da je bil s tem elektronskim sporočilom seznanjen dan pred tem “in sem bil tudi sam presenečen”.

Foto: STA

A dejstvo je bilo, da je Leben kot državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo ves čas podpiral posel s preplačano maketo, in naravnost nezaslišano je, da je krivdo prevalil kar na svojo podrejeno. Spletni portal Požareport pa opozarja še na eno zanimivo povezavo; žena Jureta Lebna naj bi začela sodelovati s Futuro ravno v času, ko je to agencijo Leben najemal za referendumsko kampanjo za 2. tir, vključno s sporno maketo. Katja Gaspari Leben je takrat, leta 2017, namreč postala kreativna direktorica projekta “Daj se na seznam!”, ki ga je vodila Futura DDB, d.o.o., naročnika projekta pa sta bila Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo ter Zavod za transfuzijsko medicino Slovenije. Pri poslih Gaspari Lebnove je, kot še poroča Požareport, zanimivo tudi to, da je žena pravkar padlega ministra v času vlade Boruta Pahorja med drugim delala za TEŠ6, tej vladi pa je njen oče prodajal BMW-je.

J. Ž.

 • KAPIBARA

  Od te Tarče, je bila ta najbuljša ( po moško) še Erika… :-)
  Ostali za bruhat..

 • hladnik

  Poučite me, no !
  Ali je to zdaj moderno, da imajo vsi ti “kekci” zgoraj, predolge in pomendrane hlače ?

  • učko

   Hlače morajo biti tako dolge, da se niti slučajno štumfi ne vidijo (bog ne daj beli štumfi !!!) in morajo “pasti” na hlače. Jah, gospodom rastejo trebuhi, posledično pa jim hlače mal dol lezejo in je potem to tako videt.

  • Franc Šink

   Ko So dobili prvo plačo, so se preveč nažrli (IN požrli).Sedaj so pa izgubili kompas, kaj je prav in kaj ni.

 • Franjo Trojner

  Moralno/etični, sestopjeni Cerar takoj
  ODSTOPI!
  Me prav zanima kaj bo v tem primeru makete Cerar pravnik storil za zaščito vladavine prava v Sloveniji.

  • Ivan Friderik Novak

   Nič, ker moralno izprijena marioneta(!) ne more nič narediti.
   Zanimivo pa bi bilo izvedeti, kdo je lutkar.

 • Hunyađi

  Mahnič bi lahko podal predlog, da maketo za đebaka izdelajo študenti na FDV.

  • KAPIBARA

   Ti študentj,e so sposomani, samo drek mešat in sramoto delat !

   • Hunyađi

    Za kerga to praus za Mahiča, a je lolek-bolek ze diplomial na FDV?

    • KAPIBARA

     Za VSE te fdv študente. Žal z njimi delam že 25 let, pa so že vse veleumje pokazali..

     • Hunyađi

      Delaš z njimi 25let in bemtiš nad njihovo nesposobnost. Ne vidm logike zakaj vztrajaš tolk časa.

     • KAPIBARA

      Delam Z njimi, ne za njih,kaj pa vidim, je pa rezultat, da nikoli nisem WC zaprt..

 • bubamara

  SLO davkoplačevalci rabijo drugi tir toliko kot Avstrija letalonosilko.

  • Ivan Friderik Novak

   Drugi tir (nova dvotirna proga) je nujno potreben.
   To vedo že tudi tisti osnovnošolci, ki niso preveč brihtni.
   Problematična pa je previsoka vrednost investicije.
   . . .

   • bubamara

    Nisi opredelil kdo rabi 2.tir. Davkoplačevalci ne. To tudi vedo osnovnošolci.

 • Miro

  Žigec Mahnić – Frutek II

 • Joško

  Vlada Mira Cerarja; največja pralnica denarja!

 • učko

  K-K-K, Mahnič pa ves v strahu !

 • Ivan Friderik Novak

  Prisotnost korupcije je vidna iz letala.
  Jani Moderndorfer se je pokazal v pravi barvi, ko ga je Erika Ž. “stisnila v kot”.

  Zelo problematična je neučinkovitost Računskega sodišča, ki deluje kot brezzobi pes čuvaj.
  Dokler bo tako, kot je, bo iz hlevov še kar naprej zaudarjalo.

  Ja, psi lajajo, karavana gre dalje. . .

  • Novakec1

   Ne, sloovce blejejo, slolandija gre pa v rukac

 • Hunyađi

  Hinavsko ogabnemu Brglezu očitno sede prdec ponosa in soj žarometov, da se prdekana v javnosti spreneveda. Plačujem nacionalko, T2, TV pa prižgem 5x v mesecu.

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA
   PUSTNA ŠALA
   PRIHAJAŠ K PAMETI, KAR JE SEVEDA LEPO.
   DA BI BIL SUPERMAN – NEUMEN- TO NE MORE BITI, .A NE?

   Bravo SUPERMAN HUNYAĐI. kmalu boš tak kot mi !
   Mi “VZTRAJNIKI” ODBORA 2014 IZPRED VRH. SODIŠČA.
   TUDI MI SMO GROZILI
   S PRENEHANJEM PLAČEVANJA OBVEZNE RTV SLO naročnine !
   Napreduješ HUNYAĐI.
   Upam, da to pri tebi – ni samo PUSTNA PREOBRAZBA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   SUPERMAN KOT GA JE UPODOBIL
   ELVIS PRESLEY V 1972. LETU
   https://www.google.com/search?q=ELVIS+PRESLEY+MADISON+NEW+YORK&oq=ELVIS+PRESLEY+MADISON+NEW+YORK&aqs=chrome..69i57j0.32271j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
   KONEC PUSTNE ŠALE

   • Hunyađi

    Kdo mi je kriv, če plačujem 65€ za T2+nacionalka+internet, domov pa hodim samo spat, itak mam na telefonu 30Giga mobilnih podatkov. Zame je to drobiž. Kdo bo pa Možini izplačal direktorsko plačo na RTV, ko bo Janša vladal?
    Briga mene za vas usekane vztrajnike, ki skrbite, da SDS veljaki lepo živijo. Jebe se mi za vse stranke.
    V avatarju nimam supermana, trot prpizden, ki te je čas davno pohodil kot črva, nobenmu ni mar zate.

    • Iztok Pušnik
    • Janez Kepic-Kern

     VIDIM,
     DA TE JE “PUST POBODEL” !
     JA?
     kDO JE PA POTEM MOŽAKAR V TVOJEM – “AVATARJU”
     JAZ
     SE NA “SUPERMANE” ne spoznam.
     Baje imajo
     v VENEZUELI enega SUPERMANA,
     ki je
     gromozansko velik, debel ex šofer avtobusa.po imenu MANDURO.
     Pravi,
     da je SUPERMAN in da so vsi AMERIŠKI LJUDJE BEDAKI.
     A?
     TE POŠILJAJO POMAGAT TISTEMU “SUPERNANU MANDURU”
     pa si zato
     navsezgodaj – tako slabe volje? Povej, a ne? L.r.JANEZ K. KERN KOMENDA
     P.S.
     DANES GREM JAZ
     KOT DOBRI ČAROVNIK MALO PO CENTRU LJ,
     MALO
     BOM NAGAJAL ŽENSKAM,
     MALO
     ZAIGRAL NA KITARO, KAJ ZAPLESAL.
     TI “HUNYAĐI” NE ZNAŠ UŽIVATI ŽIVLJENJA.
     JAZ Janez K: Kern kot
     PLEŠOČI ČAROVNIK
     https://www.facebook.com/photo.php?fbid=109698410071570&set=picfp.100030942349640&type=3&theater

     • macon

      V avatarju ima Vulkanca Spocka iz kultne serije Star Trek, prve originalne verzije iz šestdesetih.

      To je svetovna pop kultura kot Vojna zvezd, vampir Drakula, James Bond.

 • karpelec

  Ribe je treba polovit in čimprej dat na hladno, da konserviramo njih nasmehe, dokler so še sveži.

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++++, kar smešno in še res je. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • RATATA

  Republika Slovenija, ta osamosvojena socialistična republika Slovenija je tudi samo maketa države!

  • Olga101

   Res je!

 • Anton

  Zamislite si kakšno maketo je dal izdelati Franc Jožef, ko je potegnu vlak čez pol Evrope.

  • bubamara

   Ne morem verjeti kako hitro so zgradili progo Jesenice-Trst. Danes bi jo gradili 100 let. Vsaka čast AO.

 • komar marko

  No zanimiva bo preiskava o PUFU od SDS ,ki jo vodi MODELDOLFE. Ko so sami kršili ZAKON o vodah v primeru MAGNE,je vse OK. PUF je SDS vrnila. Lopovščina pri maketi pa je legalne. Razumi kdor rmore.

  • bubamara

   Tale puf je res bedarija erste klase. Kateri tumbec se je to spomnil? Če se je Janez, potem še en dokaz več, da so mu finance španska vas.

   • komar marko

    Jaz ne vidim glede PUFA nobenih težav. Najeli in so se zavezali, da ga bodo vrnili. Res je pa ZAKON malo čuden. Torej kaj je spornega?

    • Hunyađi

     Nič spornega, samo ovce pičkarte čez balkanske posle. Še Janša se je spametoval po drugem obisku zapora in ne žali čefurjev.

    • bubamara

     Sporno je razmišljanje, da je zakon čuden.

 • Janez

  Tile “partizani”,ki se skrivajo okoli te “makete” bi morali biti tisti trenutek v zaporu,ko se je prvič začelo govoriti o njej.K njim je treba dodati še celo četo SD-jevh “borcev”,pa komplet SMC,Pa Alenko Bratušek in njene lopove.Pa še koga iz Računskega sodišča,pa preiskovalce,ki so bili zadolženi,da to umazanijo raziščejo.Če je kdorkoli v tej vladi kradljivi še “pošten”,naj zastavi svoje ime in stopi na prste bandi,ki krade SLOVENCEM.

 • komar marko

  Šele sedaj sem dojel, da je MAKETA samo poštrihan kontejner z napisom DRUGI TIR. Ali je to res vredno 135 jurjev?

 • Janez

  Pozabil sem napisati Nadvladno LEVICO.

  • komar marko

   piši po domače MESEČNIKI!

 • Imperial Commando

  Jani Mutidorfer je povedal, da Cmerar ne ve kdo vse je član njegove stranke. Pa tega je treba na gobec 20x! Preklet parazit leviĆarski lažnjivi! In eni levićarji se še kar oglašajo in to podpirajo. Še en dokaz, da je leviĆarstvo BOLEZEN!

  • mapu

   Kahlar…

   • Imperial Commando

    Te je naredu

   • mapu

    Sem misli, da veš, da je kahlar nadiimek za modeldorferja..

    • Imperial Commando

     Sem se spomnil ja, se oproščam ;)

 • FORT WORTH

  Bravo Zan Mahnic !!

 • xtc

  Vse vpletene s Cerarjem vred zapret in 144 jurjev in obresti zanje pobrat iz njihovega zasebnega premoženja.
  Nadalje enako nagnat Bratušico,ki ljudem kaže “jamo” 6k8,4 m ,ki je do sedaj davkoplačevalce stala že 80 miljonov denarja, tako luknjo vam Šipeki iz žličkami skopljejo za jurja.
  Celoten drugi tir je treba suspendirat in spravit iz državnega proračuna v zasebno režijo Luke za katero je to izvlečni tir.

 • bubamara

  Realna cena celega projekta je okoli 1.8B€, če vzamemo za osnovo strošek gradnje nove železnice Villach-Graz. Kdo bo uspel šele pri teh zneskih slediti fiktivnim stroškom?

 • antimur

  Da neka stranka sprejme v svoje vrste barabo, pokvarjenca, predvsem pa idiota kot je Möderndorfer, pove vse o stranki in predsedniku, ne vem kakšni dokazi so še potrebni proti Cerarju.

  • janez cepec

   so what? SDS je prestreljena s pokvarjenci, idijoti in bivšimi komunajzarji z vel’kim luzerjem na čelu

   • Imperial Commando

    Obup kar seva iz tebe! :)) neprecenljivo! :))))))))))))))))))))))))

   • Capi

    Imaš bolezen, ki se imenuje “sindrom JJ”, ta je za levakarje neozdravljiva…..hahaha

 • Iztok Pušnik

  Kakšen članek v prid Mahniću pa je to, kjer še izbrani tviteraši prisotnosti Mahnića sploh ne zaznajo???

  Tale #tarca je pa povsem mimo. Sprenevedanje, virtue signaling, brezvezno splošno nakladanje o korupciji… Kaj pa ste sploh pričakovali od tega da vabite poslance koalicije in nadkoalicije? Priznanje da leve koalicije že 10let delujejo kot hudodelsko združbe in samoukinitev?

  • FORT WORTH

   in zakaj bi morali tviterasi tvitati v prid Mahnica ?
   Tvitne lahko vsak karkoli hoce…
   In, kdaj si se ti vsaj enkrat postavil na stran pravice in resnice ?!

   • Iztok Pušnik

    To, da lahko tvitne vsak, karkoli hoče… je bistvo tvitera. Zato tvita tudi Mahnić.

    • FORT WORTH

     In, kolikor vem tudi ti.

     • Iztok Pušnik

      Kdo pa sem jaz???

 • janez cepec

  Žan Mali Pizdek Mahnič se spozna na drugi tir kot Marica na kriv kurac. on se spozna na večerje in črne kravate. Bunksl naumn

  • Imperial Commando

   Živčki delajo ha? :) kakšen užitek je gledati vas, zahojene levićarske luzerje, ki nimate nič pametnega za napisat :)))))))

   • AlojzZ

    Gledati? Pravzaprav niti ne. Treba jih je pomesti na smetišče zgodovine. Še preje pa s teh spletnih strani.

 • Peter

  janez cepec, hitro k maši, no.

  • Iztok Pušnik

   Tarčo na preskok sem gledal
   in priznam
   da sem Marniča – spregledal

   • Peter

    Naslednjič sploh ne glej, pa spregledal ne boš.

    • Iztok Pušnik

     Zdaj je, kar je… LOL

   • Imperial Commando

    Aja? Razloži kaj si spregledal no.

 • Imperial Commando

  Kaj ta komunajzar Kordiš blodi o neki zeleni prenovi??? Mu je za vzor mogoče Green New Deal radikalno nesposobne in ultra zabite Alexandrie Ocasio Cortez?

  • Peter

   Ampak saj zgleda mal bolš tale Saša, no.

   • Imperial Commando

    NE. poglej kak njen video, požre te z tistimi njenimi psihopatskimi očmi.

    • Peter

     Aja? Videl sem samo nekaj slik, da bi gledal njene videe pa, nein, danke, no.

 • Peter

  In potem se grejo še slikat pred to “maketo”….

 • Miro

  Mali Žankec je povedal, kar so mu “strici” beri: Jajo, naročili

  • Imperial Commando

   Povedal je resnico in vam stopil na živce, kar kažete z vašim bednimi komentarji :)) Le tako naprej hhahahah

   • Miro

    hahaha meni se jeba za vaše in “njihove”

    • Imperial Commando

     Itak, zato pa komentiraš, ker se ti jebe kajne? lol, dobra ja .

 • Peter

  Levi nekaj cvilijo?

  Maketa, pa toliko denarja pokradenega. Pa kaj to, nikakor ne morete Janše in SDS zraven potunkat, kaj?

 • Peter

  Intelektualni doseg je ukrasti sendvič, o tem gobcati v parlamentu, odstopiti, si premisliti…

  • Iztok Pušnik

   No vidiš. Tvoje rezoniranje je daleč nad ravnjo poslanca slovenskega naróda…

  • Imperial Commando

   Ali pa po Židanovo zagont 3 miljone za promocijo mleka.

   • Iztok Pušnik

    Upam, da v članku ovekovečen poslanec slovenskega naróda bere tvoje prebliske in mu bo to pomagalo kot inspiracija pisanju globokoumnih tvitov v prihodnosti…

    • Imperial Commando

     Kaj te muči ekosocialist?? 5 minut si rabil , da si napisal dve vrstci, raje se uleži malo ali pojdi na zrak, da se ti vsebina glave ne pregreje :))))

     • Iztok Pušnik

      Z nekom si me zamenjal. Nisem Andrej Čuš…

     • Imperial Commando

      Danes je lep dan, zunaj sonce, na portalih pa vaša beda in nesposobnost. Krasna nedelja :)))

     • Iztok Pušnik

      Heh, z bedo je pod tem člankom pričel @KAPIBARA… če že…

     • Imperial Commando

      Nevem, se mi ne da skrolat dol, je pa vsekakor res, da ti bedo (levićarsko) pelješ dalje. Zaslužiš si piškotek :D

     • Iztok Pušnik

      Ne da se ti skrolat??? Ejejej,,, s kerim se jas menim. Kaj še nisi vido takoj gori pot člankom, opcije Oldest???

     • Imperial Commando

      Priznam , da nisem, hvala za info. Vsaj neki koristnega si danes naredil. ;)

     • Hunyađi

      Ti res briljiraš v postih. Sama dodana vrednost te je. Še usral se ti ni tm okol Predvora, da bi bil zabit kmet z debeumu krompirjam.

     • Imperial Commando

      Meni se je “usral” , da sem deloven, da imam vredu plačo in življenski standard. Za razliko od vas radikalno nesposobnih leviĆarjev. ;)

     • Hunyađi

      Nič se ti ni “usral”. Si samo delaven(bolje kot talent, ki ga zaradi lenobe, oseba ne izkoristi v dodano vrednost), če bi imel podarjeno izvirno vrlino ob rojstvu, bi imel zavidljivo pogodbo, tko imaš pa samo “vredu” plačo. Kot pravim povprečje in pripadaš raji.

     • Imperial Commando

      In kaj je tu narobe?? Veliko bolje kot se doma praskat po jajcih in iskati fašiste na netu ter sesati socialno joško, kot to počne velika večina levićarjev ;)

     • Hunyađi

      Nič ni narobe, če delaš. Hecni ste, ker ste povprečna raja in obenem beketate, da ste člani društva MENSA.

     • Imperial Commando

      Kdo beketa, kaj si sproti izmišluješ. Povprečna raja je na minimalcu, jaz nisem ;). Se ti vidi, da si zafrustriran v fundamente in si en izmed socialarjev. :D

     • Hunyađi

      Preddvor, Bašl, Maće, Kokra Jezersk, … znano , da ste orng mutiran, ker se je rodbina med sabo parila. Fajmoštr pa požegnal.

 • Franc Šink

  Ta maketa je dražja od proge.Kajti proge nikoli ne bo !

  • Iztok Pušnik

   To katastrofalno napoved bi veljalo utopiti v alkoholu…

   • Franc Šink

    Nič katastrofalno. Vlakci so namenjeni otrokom, da se z njimi igrajo.
    Oh ti večni otroci.

 • Hunyađi

  Janša pa pizdil na Vilfkota in Lučko kaj jebeta Cerarja, da je posledično spušil posu Orban. Burleske.

  • Iztok Pušnik

   Ja. Tudi Duhovnik je pričal, da so Vili in kompanija zbrali več, kakor 1500 podpisov…

 • Nšo-či

  Običajno sprenevedanje politikov na primeru Makete, ki ga državljani sprejemamo že leta. Čez Hrvate imamo toliko za povedat. Ampak, ob nedavni družinski tragediji, je pristojna ministrica takoj reagirala, odstavila direktorico pristojnega CSD ja in vsa srca ljudi te države so z otroci. Kaj se je pa zgodilo pri nas pri koroških dečkih? Prelagali so papirje,, se sprenevedali in podprli nasilneža. Za bruhat smo…res.

  • Imperial Commando

   z bruhat so vsi teli readikalno nesposobni ekosocialisti, liberalci , progresivci al kakorkoli se ta teden imenujejo. Njihovi podporniki pa za v oblazinjene sobe na gorenjskem s pogledom na morje.

  • Hunyađi

   Ne mi rečt, hčera stara že 8 let pa ji je”uhajal” lulanje in kakanje. Travm se ne bo nikdar znebila v psihi. Več prijav na CSD pa šele po hudi tragediji ukrepa. Nič bol niso k naši.

  • Rožle

   Od prvega dne naprej ..
   sem vedel, da bosta koroška dedčka odšla v pozabo ..
   .. ne govorim za vse .., da ne bo pomote

 • Janez Kepic-Kern

  TILE SMC ITD.
  “DEDI”
  SO PA RES POSKRBELI – ZA NAŠE DOBRO PUSTNO RAZPOLOŽENJE !
  RES
  SO PRAV – SMEŠNI.
  DOBRI
  BI BILI KOT SKUPINA
  – V PUSTNI POVORKI ? Se zdi.
  kot
  SKUPINA – “TA LAČNI POKOMUNISTI – TA LAČNI – DENARJA”.
  A
  ni žena ali partnerka ex mnistra J. LEBNA
  zaposlena pri FUTURI.? Zdi se mi,
  da sem nekje to prebral? Jaz nisem na tekočem. Plešem, PUST je.
  Vi – tu, se zdi – ne znate uživati življenja.
  Jaz
  Janez K. Kern
  grem po kosilu v PUSTNI OPRAVI – PLEŠOČEGA ČAROVNIKA – PO CENTRU LJ.
  Malo bom nagajal ženskam, malo igral na kitaro,
  izvedel
  KAK SOLO PLES.
  Morda celo kak krof dobim v dar. L.r. JANEZ K: KERN KOMENDA
  p.s.
  jaz
  JANEZ K.KERN
  KOT PLEŠOČI ČAROVNIK
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=109698410071570&set=picfp.100030942349640&type=3&theater

 • Iztok Pušnik

  Hehehehe, Janezu s Komende se pust dogaja… Upam, da ga vsaj do Vuzma drži…

  • Janez Kepic-Kern

   JA, JA – TI – ” IZTOK PUŠNIK”
   V
   TOREK
   NE SMEŠ ZAMUDITI – ITI V Iško vas na LJ-BARJU.
   Tam
   so t.i. “POJAČI” (Izgovori se “PAJAČI”)
   TO
   SO PODIVJANI, PIJANI VAŠKI MULCI, KI CEL TEDEN USTRAHUJEJO VSE V VASI.
   LOVIJO,
   PREGANJAJO=POJAJO IN RESNO TEPEJO VSE !
   VSE,
   ki jim ne morejo uiti – otroke, zlasti po puncah radi mlatijo, tudi starejše.
   Otroci
   in stari se zato pustni teden raje skrivajo – doma.
   TI – IZTOK, KAR POJDI V TOREK V IŠKO VAS: najprej te bojo dobro premlatili,
   dati boš moral za pijačo,
   nato te bojo sprejeli medse in boste tulili in noreli naokrog.
   Nisem
   mogel verjeti, da res zganjajo tak teror, dokler jih kot knjižničar v avtobusni knjižnici
   nisem v živo videl v Iški vasi na Barju.
   res
   so – prav grozni – tisti “PAJAČI”.
   Resno, zelo pijani postavljajo CESTNE PREPREKE IN ZASEDE, POBIRAJO “DAVKE” IN RESNO TEPEJO KOGARKOLI.
   Bolj “grozna” od teh “pojačev” je bila
   le
   ex KP,ZK TITO KOMUNISTIČNA OBLAST.
   Ti so kot vemo tudi nesodno pobijali – nedokazano krive. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   https://www.obcina-ig.si/clani-td-iska-vas-zmagovalci-zmajevega-karnevala-v-ljubljani/

 • rubec

  V tarči je bil zopet najbolj oster tip iz Nsi. Ko se tale loti nasprotnika, se še človek, ki nima nič pri tem začne tresti. Moja baba je mislila, da imam spet gripo.

 • črnaovca

  Žan je jako pameten fantek le da v življenju še z rokami in pametjo ni nič ustvaril, jezik mu gre dobro kar je treba priznati

  • Imperial Commando

   Kaj je ustvaril Mesec? Ali Kordiš???

  • Nata

   Da zna dobro nekaj povedati, je pa tudi ene vrste delo !!

   Si eden tistih, ki za delo smatra samo lopatanje na cesti ??

  • komar marko

   kaj je ustvaril Cmerko, Butlškova, Židanov Djan, Kahl, Šarko, Modeldolfe?

 • Imperial Commando

  Brglez pravi, da ko je bil še član Stranke Maketnega Centra, da je za maketo izvedel iz medijev. Pa pizda, vsi teli socialisti nič ne vedo, ne vedo kaj se jim dogaja v lastni stranki in tudi kdo sploh je član njihove stranke.lolololololololololol

 • Peter

  Baje u Lublan danes ni maškar.
  Jasno, mi smo pust prestavili v Lažgoše, no.

  • Iztok Pušnik

   Kaj si dal Janeza s Komende na block???

   • Peter

    Ne, samo ne berem ga.

    Torej je on že o tem pisal?

 • Franc Šink

  Kako to če vidim sliko Židana vedno pomislim na prašiča

  • garfi

   živali bodo užaljene in prizadete

 • Imperial Commando

  Če bi levićarji delali anketo , v kateri bi prebivalstvo spraševali po krivdi za vse lumparije okoli drugega tira bi izgledal nekako takole:

  Kdo je po vašem mnenju kriv za vse nepravilnosti in kraje okoli 2. tira?
  A: Janez Janša
  B: Janez Janša
  C: Janez Janša

  Malo za šalo malo za res ;)

 • komar marko

  No zanimivo je nekaj drugega. JJ je leta 2007 načrtoval povezavo Kopra z BAVARSKO. Bili so načrti,kar so NEMCI odobravali. Ta tir je bil del te navezave s tem, da bi se priključili tudi MAĐARI!

 • komar marko

  In StrankoMpodernih Cepcev zanima kako se je financirala SDS. Lopovščina na račun davkoplačevalcev jih ne zanima!

  • hladnik

   ModerDorfer se mora izključiti iz preiskave SMC 2. tir.
   Bo preiskoval sam sebe ?
   Če se ne bo izločil sam, ga je treba nagnati ven iz komisije. Že na Tarči je jasno pokazal, da ne zna in tudi noče biti objektiven.

 • komar marko

  Od makete je vreden edinoladijski kontejner,kikošta 6.000 EUR. Vse ostal tudi za smeti ni dobro.

 • Duhec

  Mahniča za pred SDSa.

  • hladnik

   Spet te muči Mahnič, kaj ?
   Stari baburi bi padalo mlado meso, a ne ?

 • garfi

  Žan Mahnič-SDS: udbomafijski leWiČĆarji se ne lotijo nobenaga posla kjer ni možno krasti
  Budalci pa mirno pohlevno opazujejo odtekanje milijard, zbirajo zamaške in čakajo makarone rdečega križa
  komi han-sd potem, ko jim zagusti reče, da so vse vlade krive-iste in smo vsi enaki
  igre brez meja, ki jih lahko konča le kriza

 • Nata

  Nič se ne čudimo !! Takole gredo naši dinarčki iz državne blagajne v mnoge, seveda ta prave žepe in malhe !! Bilo bi nadvse zanimivo, ko bi še kdo kaj povedal in odkril !
  Samo poglejte kaj vse nekateri imajo !! Na kakšen način neki ?? So zaslužili ? Prišparali ? Pa ja de !! NE !!! Podarjeno jim je bilo za njihovo podporo in molk !

  • Nata

   So zaslužili ? Prišparali ? Pa ja de !! NE !!! Podarjeno jim je bilo za njihovo podporo in molk !

 • Peter

  Drugi tir bo zlat, tudi če ga ne bo.

  • Nšo-či

   Ko bi bil vsaj. Bi ga lahko nekoč pretopili. Pri nas bo denar spet čudežno izpuhtel. Polcija pa ne bo našla dolgih prstov in zaltih žepov.

   • Peter

    Zgornjo trditev si lahko razlagaš tudi takole: gornji tri nas bo koštal, kot če bi bil zlat, četudi ga ne bo….

   • Janez

    Polovica denarja za drugi tir je že “izpuhtela”.Še dvakrat toliko pa vedo kam ga bodo deponirali.Židan,Bratušca,Cerar inŠarec že vedo,in vsak že drži za “svoje”miljone.

    • Janez Kepic-Kern

     TEGA NISEM NAPISAL JAZ – Janez Kepic-Kern.
     je pa zanimiva trditeb. za katero naj pisec,
     ki nisem jaz – predloži – dokaze. l L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  SAJ NAM JE KAR LUŠTNO
  – PRAV PUSTNO !
  “Nikom nije tako – dobro – kao – nam
  – samo da još traje – još – poneki dan” (ena pesmica)
  No!
  PUST – JE PREVZEL VLADO – TUDI – V DRŽAVI R. SLOVENIJI. Se zdi.

  Za “žaL”

  PREDSEDNIKA naše R. SLOVENIJE
  , ki ga jaz nisem volil – imamo
  ” EX KP, ZK prikritega tovariša”

  vedno – bolj
  – bresmiselno smehljajočega se, narejeno prijaznega
  B. PAHORJA. – zelo skbrnega
  – za njega “FRIZURCO”. In morda še za kaj.

  za “žal”

  PREMIERJA – ki ga jaz tudi nisem volil, imamo

  BURLESKNEGA KOMIKA
  LMŠ M. ŠARCA.
  Namesto njega ministre in razne vladne funkcionarje PREISKUJE IN “ODSTAVLJA”
  kar
  NOVINAR – g. Bojan POŽAR.
  Mislim, da je v zadnjem času preiskal
  IN POMAGAL ODSTAVITI – KAR CCA 5 MINISTROV, SEKRETARJEV, ITD.
  VSEH
  S
  “PUSTNIM KARAKTERJEM” ZAZNAMOVANIH JAVNIH OSEB IN DRŽAVNIH USTANOV
  TU
  NA BOM NAVAJAL:jih je preveč.
  Da o PUSTNEM KARAKTERJU” PISANJA IN
  “AVATARJIH” IN VZDEVKIH
  “IZTOKA PUŠNIKA=F. TUNKA”
  – TUDI NE PIŠEM: on “PUSTUJE=TEŽAČI” celo leto. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  p.s.
  živel – pust,
  a ga botreba – pokuriti
  in vse pustne maske tudi.
  KONEC PUSTNE ŠALE

 • Peter

  Vas zanima, kaj bo naslednji veliki projekt. Po TEŠ 6 in Drugem tiru sledi

  Letalonosilka.

  Ja, letalonosilko bomo zgradili, nujno jo potrebujemo, bo ekološka, delala bo na domačo nafto, letala bodo domača…
  Imenovala se bo pa….hm, bomo še premislili, no.

  btw, že delam maketo. Cijena? Sitnica.

  • stane

   Misli sem,da bo ta letalonosilka bila parkirana v Murglah.

   • Miro Jereb

    Ne…tja bodo letela samo letala z nje….

 • KAPIBARA

  Vsi podporniki 2 tira, po teh do sedaj znanih podatkih,bi si morali, ogledati prispevekl o VELIKEM Kitajske projektu, izgranja železnice na Tibet !!
  Čas- denar- tehnični problemi dela …

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA.
  PUSTNA

  V slovenskih pustnih sprevodih poznamo t.i SKUPINSKE MASKE
  NPR.
  – ” TA LEPIH”, TA “GRDIH”,
  – TA “BELIH”, TA “ČRNIH”,
  – TA “MLADIH”, TA “STARIH”.
  Zgoraj imamo vzorec ENE NOVE PUSTNE SKUPINE:
  skupine – z imenom npr.
  – “TA LAČNI” =”TA LAČNIH” – DOMNEVNO – “TA LAČNIH DENARJA PREKO POLITIKE”.
  Moj
  predlog se mi zdi kar OK,
  UPORABEN ŽE V TOREK ALI ZA NASLEDNJI PUSTNI KARNEVAL. L.r. Janez K. Kern KOMENDA.
  P.S.
  KONEC ŠALE
  PUSTNE ŠALE

 • Olga101

  Ta vlada lopovov naj takoj odstopi cela! Kje je poldrugi milijon, ki je izginil v času županovanja Serpentinska in je bil namenjen gradnji šole v Kamniku?!! V LMŠ?

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  O DOMNEVNEM
  PRESTOPU PROVOKATORJEV IZ TUNEK&COMP. KLAPE – MED PODPORNIKE – SDS !?
  “NAŠI”
  EX KP, ZK PROVOKATORJI – SO UTIHNILI ! Čudno.
  Jaz
  DOMNEVAM. DA F.TUNEK&COMP. KLAPA – PRESTOPAJO NA “NAŠO STRAN”.
  Kolikor sem opzil,
  SO TUNEK&COMP. KLAPA ZELO RAZOARANI NAD RTV SLO in nad “2.TIROM”.
  ŠE je upanje za
  TUNEK&COMP. KLAPO — SDS-ju se obeta nekaj novih volilcev. L. r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  O DOMNEVNEM
  PRESTOPU KLAPE TUNEK&COMP – NA STRAN – SDS