fbpx

Pretepač sodnikov Predin in Ona še vedno ujeta v “rdeči dobi”, kjer bi vladala izrojena levica in nihče drug!

Zoran Predin (Foto: Facebook)

Zoran Predin že dolgo ni le glasbenik, temveč je glasen navijač tranzicijske levice, kar je verjetno povezano z določenimi finančnimi privilegiji. V preteklosti se je izkazal za zvestega vojščaka politike ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Svojo ponižnost do njega je izkazal leta 2011, z udeležbo na znamenitem romanju na Magistrat, ko je Jankovića prišlo podpret 26 vidnih predstavnikov levice. Janković in Predin sta tudi redna gledalca košarkarskih tekem v dvorani Stožice, kjer je Predin pred leti napadel in udaril košarkarskega sodnika in s tem sebi, klubu, športu in kulturi naredil sramoto. Tokrat pa skupaj z revijo Onaplus odkrito nasprotuje rasizmu in seksizmu ter drugače mislečim, tako imenovanem janšizmu, in daje zgrešene primerjave, ko vladavino aktualne vlade primerja z belorusko.

“Mi smo se borili za samostojno Slovenijo, mladi se morajo zdaj boriti, da jo ohranijo, da ne pademo v beloruski model. Vse skupaj lahko postane boleča farsa. Belorusi bodo jutri postali sodobna država, mi pa Beloslovenija, madžarska provinca,” je poudaril v intervjuju v intervjuju za Onaplus. Pevec Zoran Predin očitno pozablja, da je Belorusija ravno žrtev socialističnega sistema in diktature, čemur smo bili tudi mi priča v prejšnjem sistemu, delno pa tudi v obdobju tranzicije, saj ravno Jankovići in pajdaši izrojene levice onemogočajo družbeno-ekonomski preboj države. Del tega sistema pa je tudi Predin, ki se očitno boji izgube določenih privilegijev, sicer ne bi zagovarjal tega katastrofičnega stanja.

Predin želi sedaj postati svojevrsten “junak” v borbi proti “janšizmu”. V preteklosti je že jasno povedal, da se redno udeležuje petkovih kolesarskih protestov. Podpora nasilnim protestnikom s strani nekdanjega frontmana legendarne skupine Lačni Franz je pričakovana tudi glede na njegovo obnašanje v preteklosti. “Sem proti rasizmu, seksizmu, in janšizmu,” je v intervjuju za revijo Onaplus, ki je pod okriljem levičarskega Dela, še poudaril Predin. A njegova dejanja spominjajo vse prej kot na kakršnokoli vrsto strpnosti.

Zoran Predin v elementu v Jankovićevih Stožicah. Foto: STA.

Zoran Predin, ki ni ravno znan po strpnosti, pa bi se sedaj boril proti rasizmu, seksizmu in janšizmu?
V zgodovino se je namreč vpisal tudi kot pretepač, potem ko je februarja 2014 na košarkarski tekmi v ljubljanskih Stožicah fizično napadel košarkarskega sodnika tako, da ga je boksnil v glavo. Predin je s svojim dejanjem ne samo osramotil slovenske navijače, temveč je tudi pokazal agresivno naravo in nezmožnost nadzora lastne jeze. Če bi kdo mislil, da ga bodo zaradi nekulturnega pretepaškega napada sodili, se je zmotil, saj če tranzicijska levica ve, da si ji zvest, se marsikaj zamiži in spregleda.

Shod v podporo arbitražnemu sporazum v organizaciji SD, Zares in LDS na Prešernovem trgu. Pevca Robert Pešut (Magnifico) in Zoran Predin. (Foto: STA)

V preteklosti se je Predin izkazal tudi za zvestega podpornika politike ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Svojo ponižnost do njega je izkazal leta 2011, z udeležbo na znamenitem romanju na Magistrat, ko je Jankovića prišlo podpret 26 vidnih predstavnikov levice. Skupaj z Jankovićem sta tudi redna gledalca košarkarskih tekem v dvorani Stožice Predin je brez sramu večkrat javno poudaril, da je bil ob podpori Zorana Jankovića zanj na prvem mestu poraz Janeza Janše. “Prva podpora je bila v času, ko je bilo treba ustaviti večinsko zmago Janeza Janše. Takrat sem bil podpornik Zorana Jankovića samo zaradi tega,” je denimo za MMC pred časom izjavil vodilni v skupini Lačni Franz. Nenazadnje pa prav tako tudi odmevajo njegove besede, kjer je predsednika države Boruta Pahorja označil za izdajalca.

Sara Kovač