Pri Večeru se požvižgajo na zakon: Njihovi bralci berejo ilegalen medij

Foto: STA

Po naših informacijah so vodilni na mariborskem Večeru, ki mu naklada vztrajno pada, zaskrbljeni tudi nad neuspehom od mrtvih vstalega Totega lista. Projekt predvolilnega obračuna s političnimi nasprotniki Židanove SD ima več težav. Pojdimo po vrsti. 

Najprej se je zataknilo pri bralcih. Starejši bralci Večera, ki jim je Toti list ostal v spominu po svoji res hudomušni vsebini, kjer so si tudi v “svinčenih časih” privoščili kakšno pikro na račun enopartijskega sistema, so nad novo izdajo najstarejšega satiričnega lista v Sloveniji predvsem razočarani. Tudi zato, ker zanj pišejo ljudje, ki nimajo smisla ne za satiro ne za humor. V besedilih je tako mogoče najti zgolj obračun s političnimi nasprotniki Židanove SD in obračun z lokalnimi mediji, ki imajo veliko večji doseg in branost kot pamflet starih ideoloških sil, v kar se spreminja (bolje: ostaja na liniji) vse bolj nizkonakladni Večer.

Norčevanje iz ogroženosti ljudi

Toti list je praktično ilegalen medij, saj z njim na Večeru kršijo zakon o medijih.

Kako nizko lahko padeš v poskusu “satire”, se je izkazalo na začetku aprila z objavo “članka” v Totem listu z naslovom Pozor, vljudni migrantski vlomilci. Njihov posmeh je bil namenjen vsem ljudem Bele krajine, ki živijo ob Kolpi na slovensko-hrvaški meji. Prav to mejo zadnje mesece prečka vse več ilegalnih migrantov, kar je potrdila tudi lokalna policija in s kamero posnela ekipa Nova24TV. Ti ilegalni migranti vdirajo na dvorišča domačinov in nekateri med njimi tudi v njihove domove. Vendar Večerovci tega iz svojih toplih pisarn z razgledom na “mariborsko dnevno sobo” seveda ne vidijo. Le kako bi, Bela krajina je za njih “tam nekje spodaj” …

Norčevanje iz zakona
Večerov Toti list pa se ne norčuje le iz političnih nasprotnikov Židanove SD, naslednice nekdanje ene in edine komunistične partije, ampak se norčuje tudi iz veljavnih slovenskih zakonov. A ne samo to – tudi spoštuje jih ne. La kako lahko to razumemo drugače, saj namreč odgovorni na Večeru (kar štirje direktorji: Sašo Todorović, Uroš Hakl, Miha Klančar in Aleksander Bratina, ter Matija Stepišnik kot odgovorni urednik) spletne izdaje totilist.si niso vpisali v razvid medijev, kot to zahteva zakon v medijih v svojem 12. členu: “Izdajatelj mora pred začetkom izvajanja dejavnosti priglasiti medij pri pristojnem ministrstvu, zaradi vpisa v razvid.” Tako moramo bralce tega kvazisatiričnega brezplačnika opozoriti, da pravzaprav berejo ilegalen medij. In kaj na to pravijo na Inšpektoratu RS za kulturo in medije? Odgovora do zaključka redakcije nismo prejeli, ne dvomimo pa, da bo zagotovo zanimiv!

Bizarno: V člankih se sklicujejo sami nase

Andrej Bedek rad citira Andreja Bedka in Večer to podpira ter objavlja. (Foto: Facebook)

V Večeru smo lahko prebrali tudi ta citat: “Kot poroča Vestnik, so kriminalisti po neuradnih, a zanesljivih informacijah obe preiskavi opravili zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 176. členu kazenskega zakonika (KZ).” Avtor članka v Večeru je bil Andrej Bedek, ki se je skliceval na novinarja Andreja Bedka (Vestnik). Da je bizarnost še večja, je novinar Andrej Bedek (Večer) citiral novinarja Andreja Bedka (Vestnik) in ob tem kot Andrej Bedek (Večer) še poročal o tem, kar je poročal Andrej Bedek (Vestnik). Bedno od Bedka in Večera!

Pred prodajo?

Bojan Petan

Sicer pa imajo po naših podatkih lastniki Večera na mizi ponudbo za odkup Večera s strani drugega medijskega tajkuna, predsednika uprave DZS Bojana Petana, ki izdaja ljubljanski Dnevnik, prodaja pa naj bi se zgodila kmalu po volitvah. Večer bi tako postal še bolj marginalen, le malo večje dopisništvo Dnevnika. Se obetajo velika odpuščanja?

Celoten članek je dostopen TUKAJ

škandal24.si

 • Gor Pri

  Resno se sprašujem, če zadnje desetletje novinarji tiskanih MSM tekmujejo, kdo bo imel nižjo naklado?

  • osa

   morda pa je to tako, kakor bi tekmovali moški med seboj, kdo ima manjšega lulka

 • Franjo Trojner

  Škoda za časnik Večer, sicer pa tiskani mediji itak nimajo prihodnosti, ker jih izpodrivajo hitri, ažurni elektronski mediji.
  Če je zraven problem še ekstremno levo usmerjena uredniška politika, pa tak tiskan ali elektronski medij izgublja simpatizerje, bralce, ki si menje radi ustvarijo sami, kot, da jim ga enostransko vsiljujejo neprofesionalni, kvazi neodvisni in kvazi nepristranski novinarji, novinarke, uredniki.
  V Mariboru je nekoč paradne konje vse vrag vzel, kot izgleda odhajata tudi ZLATA LISICA IN VEČER, ostal bo samo še znameniti EZL EK, a tudi tam se že dolgo MB frajeri nea zbirajo več.

 • mona lisa

  Večer je popolnoma politično cenzuriran. Ljudem mečejo pesek v oči. Ne napišejo kaj se dogaja v resnici.

  • Prdo

   Tako je ni kot nova ki je v službi resnice in kritizira tako leve kot desne živela nora živelo kraljestvo norcef

   • Franjo Trojner

    Ti si gotovo naročen na Večer!

 • Marko Markov

  Vecer je le se bleda senca,tega , kar je bil! Obcasno ga preberem, tekst je na nek nacin mrtev! Imeli so dobre novinarje, pa so jih odslovili. Po telefonu ponujajo, vabijo k narocnistvu, ampak kdo bo kupil casopis, ki ima dostikrat vec slik, kakor teksta!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!