Pričevanje o pokolu v Kočevskem Rogu: Kako je komisarka Milja (Milka Planinc) živim ljudem s kladivom zabijala zidarske žeblje skozi lobanjo v možgane …

Tito in Milka Planinc - Milja. (Foto: Twitter)

Maja vsako leto tranzicijska levica organizira številne prireditve, ki slavijo rdečo zvezdo in komunistični režim. Medijski mainstream jo nekritično povzema, skoraj povsem pa molči o strahotah Kočevskega Roga, kjer so partizani po nalogu komunistične partije po drugi svetovni vojni dobesedno poklali več deset tisoč ljudi.

Pred dobrimi desetimi leti je v hrvaškem tedniku Hrvatsko slovo Zoran Božić objavil tekst z naslovom Kočevski Rog – nekaznovani genocid oziroma Strahote Kočevskega Roga hlepijo po resnici. Tekst je povzel portal Kavarna Hayek, v nadaljevanju ga objavljamo v celoti.

Odiranje kož
Žrtve so obesili na lesene križe z glavo navzdol, z nožem zarezali pri gležnju in počasi odirali kože. Odrte dele telesa so natirali s soljo, nesrečniki so kričali in se onesveščali. Ko so klavci z mesarskimi izkušnjami v imenu rdeče zvezde, rekli so jim “specialisti”, končali, so žrtev skalpirali, odrto kožo pribili na drevo, da se je sušila, žrtve pa pustili umreti v neznosnih bolečinah. Klavci so bili večinoma partizani 11. dalmatinske brigade, žrtve pa so bili Slovenci, Hrvati in Srbi, ki jih je britanski 5. korpus maja 1945 iz Avstrije vrnil nazaj v Jugoslavijo v naročje podivjanim komunistom. Mineva dobrih 70 let, ko se je v Kočevskem Rogu konec maja in v začetku junija 1945 odvijal eden največjih pokolov v zgodovini regije. Poboji niso bili “pomota”, “nujno zlo” ali “likvidacija okupatorjevih sodelavcev”, ampak načrten zločin proti človeštvu v imenu ideologije, v imenu revolucije. Umiral je cvet slovenskega podjetništva, ki ga je zamenjalo socialistično gospodarstvo. To se je izkazalo kot popolnoma zgrešen gospodarski projekt, ki je klavrno končal.

Ker je preživelo zelo malo žrtev, klavci so večinoma končali po psihiatričnih klinikah ali so bili kasneje tudi sami likvidirani, pisnih zapisov pa ni, saj so bili ukazi partijskega in partizanskega vrha ustni, je povojno dogajanje na kraški planoti, na gosto posejani z jamami in brezni, še vedno zavito v skrivnost in najbrž ne bo nikoli do konca razjasnjeno. Slovenski pričevalci, ki so bili žrtve iz vrst domobrancev (France Dejak, France Kozina in Milan Zajec), so pobegnili iz brezen, kamor so jih partizani porinili misleč, da so mrtvi. Imeli so to »srečo«, da so bili v skupini tistih, ki so jih prej pretepli s koli, nato pa na njih streljali. Za razliko od nesrečnežev, ki so bili izbrani, večinoma je šlo za Hrvate, nekaj je bilo tudi Srbov, in ki so jih dobesedno poklali na komunističnih kanibalskih orgijah na obrobjih težko dostopnih kočevskih gozdovih.

Pričevanje “tovariša Jureta”
O klanju z noži, sekirami in žagami so spregovorili samo krvniki, saj ni znano, da bi mučenje katera od žrtev preživela. O tem so še pred razpadom Jugoslavije za britanski BBC govorili Borivoj Karapandžič (avtor knjige Jugoslovanska krvava pomlad), Milovan Djilas (avtor knjige »Vojni čas«) in zgodovinar grof Nikola Tolstoj (avtor članka o pobojih v britanski reviji Encounter), po razpadu Jugoslavije sta pričala Simo Dubajić in Ivan Gugić. Najbolj grozljivo pa je pričevanje “tovariša Jureta”, ki se je leta 1992, tik pred smrtjo, a brez obžalovanja, izpovedal hrvaškemu preiskovalcu komunističnih zločinov Zoranu Božiću, ki je obširen tekst z naslovom Strahota Kočevskega Roga hlepi po resnici poldrugo desetletje kasneje objavil v reviji Hrvatsko slovo.

Simo Dubajić

Podroben opis pokola hrvaških domobrancev, ustašev in tudi civilistov je sicer dvignil nekaj prahu, vendar zanikan ni bil nikoli. Božić je bilo celo prijavljen Hrvaškemu novinarskemu društvu (HND), češ da s podrobnimi opisi kanibalizma in okrutnosti, kakršnega si normalna človeška zavest, morala in etika težko zamisli, ne sočustvuje z žrtvami, ampak postaja enak zločincem. HND je zato Božiću izreklo opomin, da je s člankom ogrozil dostojanstvo žrtev.

Prostovoljni klavci
Po pričevanju naj bi bilo v Kočevskem Rogu ubitih več deset tisoč ljudi, od tega največ Hrvatov (okoli 40.000), slovenskih domobrancev in civilistov je bilo med 5.000 in 6.000, ostalo so bili nesrečniki drugih narodnosti, tudi Nemci. Večino so jih iz Vetrinja v Avstriji prek Jesenic najprej pripeljali v taboriščni zbirni center v Šentvid, kjer so jih že ločili po narodnosti in jih razvrstili v kategorije A, B in C, pri čemer je uvrstitev v B in C pomenila skoraj gotovo usmrtitev. Nato so jih z vlaki prepeljali najprej v Kočevje (po nekaterih podatkih med 5.000 in 8.000 na dan), od tam v gozdove Kočevskega Roga. Poveljnik likvidatorjev je bil partizanski major Simo Dubajić, njemu pa je bila nadrejena politična komisarka Milja, ki je bila kasneje prepoznana kot Milka Planinc, kasneje visoka partijska funkcionarja ter med leti 1982 in 1986 predsednica jugoslovanskega izvršnega sveta.

Jure je bil borec 11. Dalmatinske brigade 26. Dalmatinske divizije Jugoslovanske armade. V drugi polovici maja 1945 je v njihovo enoto prišla komisarka Milja, češ da potrebuje prostovoljce za likvidacijo “banditov”. Z obljubo po bogati nagradi so jih odpeljali v Kočevje. Tam so jih pričakali slovenski partizani, ki so jih razvozili do težko dostopnih krajev. Jure trdi, da je v pokolu sodeloval od 29. maja do 9. junija in da je samo njegova skupina likvidirala okoli 11 tisoč ljudi. Razen okoli 800 Slovencev, so bili vsi Hrvati.

Satanska komisarka
Pri masovnem pokolu se je najbolj »izkazala« komisarka Milja. “Ona je bila, po besedah priče, s satansko domišljijo nadarjena vrhunska strokovnjakinja za mučenje in ubijanje ljudi. Prav zaradi nje so se običajne masovne ´likvidacije narodnih izdajalcev´ spremenile v kanibalsko orgijo ubijanja,” piše Zoran Božić. Osebno je izbirala mlade moške in ukazovala partizanom, da jih koljejo, z nožem in žlicami izpraskajo oči, režejo ušesa, nosove in spolne organe ter nato v prazne očesne jamice zatlačijo testise (moda), v usta pa odrezane spolne ude.

Kot navaja avtor, se je komisarka pogosto razjezila na “nerodneže” med klavci, ki so spolne organe rezali od zgoraj navzdol. Po njej se je pravilni partizanski postopek kastracije začel z rezom pod moško mošnjo, s tem, da se je nož nastavil na prepono. Nato se je moški spolni ud skupaj z mošnjo odrezal z enim močnim in globokim rezom. Ena njenih najljubših specialitet so bili tako imenovani “zabiti hrvaški možgani”. Milja je živim ljudem s kladivom zabijala zidarske žeblje skozi lobanjo v možgane in po vsakem zabitem žeblju žrtev vprašala: “Sem ti končno izbila Neodvisno državo Hrvaško iz glave.” Drugo specialiteto je imenovala “slano hrvaško srce”. Po štirih močnih udarcih s sekiro v srčni predel prsnega koša v obliki štirikotnika, je že živim ljudem iztrgala srce ter ga skupaj z izvlečenimi žilami vlekla po tleh.

24-urne izmene
“Jure trdi, da so pri vseh vrstah zverinstva prednjačile tovarišice partizanke. Na žrtvah obeh spolov so ugašale cigarete in z ožarjenim železom žgale najbolj občutljive dele telesa, še posebej splovila in bradavice na prsih. Ženskam so skozi spolni organ z bajonetom izrezovale in trgale maternice, ter jih nato žrtvam tlačile v usta in jih tako dušile. Na ukaz komisarke Milje so partizanke koščke bodeče žice za vezanje rok sadistično zabijale skozi spolni organ v sečnico. Nosečnicam so z nožem parale trebuhe, trgale iz maternice nerojene otroke,” piše Božić. Nekatere “tovarišice” so moške in ženske likvidirale tako, da so najprej vodovodno cev zabile v analno odprtino in nato skozi njo streljale. Komisarka Milja je partizanke spodbujala, da so več ženskam odrezale prsi, ki so jih posolila in nato pritiskala nazaj na amputacijske rane. Ob tem so z žičnatimi ščetkami povzročale rane na ženskih spolovilih in jih nato solile. Vsak zverinski postopek je bil pospremljen z javnim odobravanjem in kanibalskim navdušenjem zločincev, še piše Božić v tedniku.

Partizanski klavci so “delali” v izmenah 24 ur na dan. Ko so končali, so se pred počitkom običajno dobili ob ognju poleg grobišča in se dodatno opijali. Nekateri so že takrat znoreli. “Že pri klanju so posamezniki imeli duševne motnje oziroma tako imenovane ´jurišne napade´. Takrat so v transu morili kot po tekočem traku. Ženske klavke pa so doživljale psihomotorične napade, ki so znani pod imenom Kozara. Tedaj so v stanju obsedenosti najprej iznakazile in ubile žrtve, lizale kri in možgane, trgale s sebe obleko in javno mastrubirale,” navaja Božić.

Priča Jure je Božiću povedal, da so v nasprotju s splošnim prepričanjem, slovenski partizani povsem enakopravno sodelovali pri klanju. Za razliko od hrvaških klavcev, ki so uporabljali sekire in nože, so slovenski morili tudi z velikimi gozdarskimi žagami. Z njimi so ljudi žagali na pol, in to zelo počasi, da je žrtev dolgo trpela. »Slovenski partizani so posameznim žrtvam odsekali glave in nato z njimi, ko so končali izmeno, igrali nogomet. Poleg tega so človeške glave nabijali na kole in jih pekli nad ognjem,« piše Božić. V morijo se je vključil tudi Dubajić osebno. Hrvaške jetnike je pobijal s kamo, nožem, ki ima rezilo nabrušeno na obeh straneh. »Ob tem je pil kri iz njihovih vratnih žil in lizal kri z noža. Nekateri tovariši in tovarišice, vključno s komisarko Miljo, so lizali posoljene možgane žrtev z vrha noža. Milja je po vrsti lastnoročno izvršenih likvidacij dobivala vse bolj satansko podobo. Bila je tako krvava, da se je z njene uniforme in rok cedila kri. Škornje je imela roza barve zaradi hoje po človeških možganih, na uniformi in v lase so se ji zatikali koščki lobanjskih kosti,« je Božiću pripovedoval Jure.

Pokol Hrvatov v Kočevskem Rogu je trajal 12 dni. V tem času so se skozi gozd slišali kriti žrtev, ki so umirale v strašnih bolečinah. Številni so prosili partizane, naj jih ne mrcvarijo več, ampak jih takoj ubijejo. Večino niso uslišali. Zadnje dni so prišle minerske enote, ki so minirale jame in brezna, kjer je ležalo na tisoče trupel.

Medalje za klavce
Britanci so začeli prebežnike, ki so se pred komunisti zatekli v Avstrijo (bilo jih je okoli 220.000), izročati 18. maja. V tem času se je Tito ves čas gibal na relaciji med Zagrebom in Ljubljano. V svojih zloglasnih govorih v drugi polovici maja 1945 v Zagrebu in na sedanjem Kongresnem trgu v Ljubljani je množici dejal, da izdajalci ne bodo nikoli več gledali planin in cvetočih polj, med vrsticami je povedal, da bodo z vsemi dokončno obračunali. Takrat so vrnjene Slovence, Hrvate in Srbe že vozili v zbirna taborišča in tudi v Kočevje. To lokacijo je Titu priporočil slovenski partijski vrh, ki je skupaj s Titom po pričevanju Jureta 1. junija obiskal eno od morišč. S Titom naj bi takrat prišli Edvard Kardelj, Ivan Maček- Matija, Franc Leskošek – Luka, Aleksander Ranković, Peka Dapčević, Koča Popović in še nekateri drugi vidni funkcionarji. Bili so očitno zadovoljni, saj je kmalu prišel ukaz, da je treba likvidatorjem omogočiti 14-dnevne počitnice na Bledu. Za to je poskrbel Ivan Maček – Matija, šef slovenske OZNE, ki je imel pozdravni govor, podelil jim je tudi odlikovanja.

Po navedbah več prič, piše Božić v Hrvatskom slovu, so bili posebej pohvaljeni klavci »udarniki«, ki so likvidirali več kot 2.000 »hrvaških banditov«. Rekorder in nosilec »zlate kočevske medalje« je bil Ante Čepić, Hrvat iz Makarske, med vojno mitraljezec in član KPJ od leta 1944. Pobil naj bi 3.800 ljudi. Srebrno medaljo je za 3.000 pobitih dobil Ljubo Periša, Hrvat iz Šibenika, oficir OZNE in član KPJ od leta 1943. Po vojni se mu je zmešalo in je v Novem sadu s trofejno pištolo, s katero je pobijal tudi v Kočevskem Rogu, umoril svojo družino. Za 2.200 pobitih je »bronasto kočevsko medaljo« dobil Ado Dragić, član KPJ od leta 1943, posebne pohvale za 2.000 ubitih pa sta dobila še Ivan Bokež (v resnici Nikola Marić iz Boke Kotorske) in komisarka Milja (v resnici Milka Planinc). »Druženje kočevskih klavcev ob Blejskem jezeru se je hitro spremenilo v večdnevno nebrzdano orgijo razvrata, primitivizma in atavizma. Svetovljansko prebivalstvo in zaposleni v tem prestižnem letovišču so bili zgroženi zaradi divjanja upravičencev do polmesečnega dopusta, ki ga je osebno zaukazal in odobril balkanski krvoločnež – maršal Tito,« piše Božić. Priče se Sime Dubajića ne spomnijo, jasno pa jim je pred očmi razposajena komisarka Milja, ki je plesala po mizah blejskih kavarn in v les zabijala še vedno krvi ne dobro očiščeni nož.

Nekaznovani zločin
Zločinci in tisti, ki so zločin ukazali, niso bili nikoli kaznovani. Ovadbe, dane v zadnjih desetih letih zoper še žive posameznike, so običajno bile zavržene ali pa so končale v predalih tožilcev. Tito in partija so vedno cenili klavce, ki večinoma niso bili starejši od 25 let. Koliko jih je opravljalo umazano delo v Kočevskem Rogu, ne ve nihče. Eden od njih, Ivan Gučić, je govoril med 60 in 70, vendar jih je bilo toliko očitno samo v njegovi skupini.

Likvidacije so bile namreč kljub vsemu zahteven in naporen organizacijski podvig. Potrebno je bilo najti lokacijo, transportirati jetnike, jih zastražiti, oskrbovati likvidatorje, zakriti grobišča in uničiti dokaze, dokumenti pa pričajo, da so se partijci zelo bali, da se množičnih grobišč ne bi odkrilo in da bi še dolgo ostali zakriti. V zvezi s tem je 14. avgusta 1946 vsem okrožnim in okrajnim odsekom za notranje zadeve pisal pomočnik ministra za notranje zadeve Boris Kocijančič, oče Janeza Kocijančiča, bivšega partijca in dolgoletnega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije. Očitno je bil Kocijančič zelo dobro seznanjen s krvavo morijo ideoloških nasprotnikov, saj je podrejene opozoril, da se utegne dvigniti »med gotovimi krogi precej hrupa, ker bodo skušali z raznim pozivanjem na pieteto in humanost prevariti ljudstvo in ustvariti med njim nerazpoloženje do ljudske oblasti.« No, »gotovi krogi« so bili prej ali slej odstranjeni, morija pa dolga desetletja (razen med imigranti po svetu) zakrita. Še danes se nekateri, ki so še živi, bojijo govoriti, čeprav bi morala resnica, ki jo nasledniki komunističnega režima še vedno s prevaro prekrivajo, priti na dan. Vendar je Kočevski Rog samo ena od tragedij.

Demokracija

 • antimur

  Zanima me, če bo Jelinčič na svojem vrtu postavil ob kip zločinca Tita tudi zločinko Planinčevo, saj sta iz iste greznice.

  • Imperial Commando

   Mislim, da bo prvi, ki bo postavil spomenik Kučanu, ko bo le tega vzela Gospa v črnem (ali rdečem?).

   Pri Zmagotu nikoli ne veš.

   • boogin1

    Osebno imam dilemo samo ali naj že sedaj kupim šampanjec ali počakam, ko bo največjega izdajalca v zgodovini SLO obiskal satan ?

   • SIMON ROZIC

    …pa še Jankoviću, ki mu ženo “zaposluje”….”splača se”,
    bi rekel striček Kučan !

  • Slovenec

   Jelinčič ima dosje SDV. To vse pove o njem in njegovi usmerjenosti.

  • am tločinec Tito?? am kaj so pol dons,, takrat ni blo niti približno tok slabo kot zdej, živel se je dobr in nobenmu ni nč mankal… razn tistim k jim ni nikol dost…. če je bil on zločinc kaj so pol yd te k so razprodal slovenijo …. hmmm

 • AndrejTauer

  Tole so pa hudo izprijene misli. Kaj naj recem, veliko soli so porabili, le od kje jim.

  • Amerikanc

   Dalmatinski Hrvatje so bili najhujši, če si pozorno prebral pričevanje. Tam imajo dovolj soli, če se ne motim, a ne ?

   • Felikss_AH

    Niso bili Hrvati ampak Kninski SRBI!

  • Steiermark

   Morda so jo pa pobrali iz glav nejevernegžev, ki sedaj dvomijo in opletao s svojimi dvomi…

  • Andrej

   Če te samo sol skrbi je še najbolje, da si popolnoma tiho.

   • Steiermark

    Mene skrbi samo to, da lahko “vi dvomljivci” prosto zanikate strahotne zločine, ki so jih izvajali titovi podaniki, seveda pa vsi skupaj, z njim vred, psihopatski morilci!

    • Andrej

     Pod VI najdi koga drugega, ne mene. Razen, če je Tauer mislil sarkastično, pa sem spregledal. Ampak, ob takir strahotah sarkazma ne priznam, ga ni.

     • AndrejTauer

      Te zgodbe, tudi ce so resnicne, so za novice danasnjega casa ne-vojn prevec brutalne. Primerno samo za kaksne psihopate tipa q. tarantino in oznako 18+ z opozorili, da ni primerno za obcutljive ljudi.

 • Antonius

  Ja, vsi vodstveni morilski kaderi so v starejših letih postali ugledne gospe in ugledni gospodje.
  Tudi major Ribičič je izgubil spomin, ko ga je komisija v parlamentu spraševala. Da posebej ne izpostavljam menda sedaj častnega meščana Ljubljane, gen. Franto.
  96 letna zdravnica se takoj pokriža, če ji zaide v uho njegovo morilsko ime.

  • Hribouc

   A ni bil Franta šef letališča Ljubljana ali pa Inex Adria Airways ?

   22-letni genialni partizanski komandant, ki se je izmuznil ponoči iz Menine planine?

   kako/koliko je bil morilec, nič ne vemo?

   • Antonius

    Bivša novinarka Nove ve o njegovi preteklosti več, kot bi si Franta upal kdajkoli povedati.
    Je pa zanimivo, kaj je o njem in njegovem zlodelu povedala skorja stoletna upokojena zdravnica.
    Razumite me, zaradi razlogov, nepooblaščen ne morem v javnost z imeni. Zgodovinarji bi lahko na podlagi odkritih pisnih virov, zagotovo imeli veliko povedali o njem.

    • Valter BraniSlav

     !!

 • samotoje

  Za čisto vse podrobnosti ne vem, vem pa, da je velik del tega pričevanja resničen. In zdaj bi nas radi nasledniki psihopatskih, sadističnih morilcev in klavcev prepričevali, da je zaradi strahot, ki so jih zagrešili njihovi predhodniki, lahko nastala samostojna Slovenija? Fej, sram naj jih bo, barabe pokvarjene.

  • Steiermark

   To so rdeči psihopati (tudi njihovi današnji potomci), ki ne poznajo občutka sramu, kajšele krivde, oni so prepričani (psihopati), da so to morali storiti. To so titova – satanova deca!

   • Slovenec

    Drži, večinoma so ušli sodni oblasti, Božji sodbi pa ne morejo.

 • Valter BraniSlav

  LAZETE DA JE JOJ. Vem iz prve roke: strica Kardelj in Macek sta mi povedala.
  Takole je bilo:
  Maja 1945 je JNA odprla vrata na siroko v Avstrijo da bi cim vec kolaborantov zapustilo FNRJ.
  Ko so bili par dni v Avstriji so se Anglezi premislili in veliko vecino kolaborantov vrnili v Jugovino. To je prislo kot presenecenje za komunisticno oblast. Stricek Edo je v kratkem telefonskem razgovoru preprical Tita da se likvidira vse starejse od 18 let.

  Kardelj je namrec strastno sovrazil vse ideoloske nasprotnike. Ubili so jih po hitrem postopku s streli v glavo in prsni kos.

  Nobenega odiranja koze ni bilo saj zato ni bilo casa. Kardelj se je zavedal da bo Avgusta nastopila amnestija in je hotel pobiti cimvec ljudi v cim krajsem casu. V SLO so jih pobili 100 tisoc, med njimi do najvec 10 tisoc Slovencev.

  KAM PA BI PRISLI CE BI JIH 100 TISOC KRIZALI IN JIM ODIRALI KOZO? Postavili so jih pred jame in v njih streljali.

  Tako Tito kot oba moja stricka so bili prepricani da so s tem svojemu ljudstvu naredili uslugo. Vsi trije so umrli spokojno.

  Vi prevec zivite v nekih fantazijah… vem da Vam gre v nos da sem jaz njun necak uspesen v ZDA….
  Americani so pac prakticen narod. Ne zanima jih ne pravica ne to kar si vi zelite. Medse sprejmejo samo tiste ki jim ekonomsko koristimo. Spodaj najnovejsi prispevki Trumpa k spremembi imigracijske politike:
  https://youtu.be/S-NuOaB6EGQ

  Kje je tu govora o “pravici” ali usmiljenju, vse bo slonelo na MERIT IMIGRATION… oprostite, ce znate samo igrati kalimere in steti kosti, potem v ZDA NISTE DOBRODOSLI !!!

  • Amerikanc

   Preberi knjigo “Strici so mi lagali” !

  • von Rhein

   Tudi sam verjamem,da je precej pretiravanja v opisovanju grozot.Prepričan pa sem,da so bili primeri glede na to,da so bili med temi zmagovalci polpismeni ali celo nepismeni divjaki.Še bolj pa sem prepričan,da so tvoji sorodniki,tudi vojni zločinci to vedeli in nikoli prepovedali takih dejanj.Priznali ne bi nikoli,tatovi in lažnivci,ki imajo danes spomenike po celi Sloveniji so soodgovorni za ta banditzem kanikalstva.Vsa njihova imena je treba ohraniti le v zgodovinskih zapisih,povsod drugje pa razstreliti,pometati v staro železje ulične tablice in prostore na katerih so stali spomeniki, zravnati z zemljo.

   • Valter BraniSlav

    TITO JE MRTEV 39 LET, SFRJ 30 LET
    KAJ SI V TEM CASU USTVARIL TI ???

  • JANEZ GUS

   Ti titoist,še malo popi,pa boš ugotovil,da je bila ta organizacija dobrodelno društvo za pomoč proti komunističnim borcem.

  • Steiermark

   Tudi ti bi moral biti procesiran pred sodiščem za vojne in povojne zločine, ker zanikaš evidentno in s pričami potrjeni genocid, ki so ga izvajali takšni, kot je tvoj striček psihopatski edi in matija! Dobro vemo, da se danes še vedno sodi ljudem, ki “zanikajo” nacistični genocid, ki pa v primerjavi z metodami tvojih sorodnikov in ostale szavedatanu in titu prodane golazni, niti senca jugo komunistinega genocida, ni bila! Če ti nebi imel istih – psihopatskih proble tzavedanja, da nosiš gene te satanistične pokvrjene titoistično kardeljanske ter mačkije golazni! Fuj, gnoj genocidarski, z rdečo jugozveezdo ti si zrel samo za kakšnega dobro izurjenega eksorcista, v obdelavo!!!! Satan, poberi se….ukazujem ti!

  • antimur

   Če je vsaj malo človeškega v tebi, boš nehal peti hvalo zločincu Titu in njegovi zločinskimi živalmi. Če se pa nisi sposoben pozanimati o resnici in potrditvi teh krvavih dejanj, je vsako tvoje bluzenje brez pomena in samo gobcanje v prazno.

  • Andrej

   Ti si samemu sebi največji sovražnik.

  • branči

   a teb je humanitaren umor strel v glavo v mirnodobnem času, brez sodbe sodišča! izrodek komunistični, ki ni vreden, da hodi po dveh nogah in se mu reče človek!

  • Iztok Kresnik

   Misliš da ti verjamemo nismo vsi neumni kot si ti

  • Tomaž Mlakar

   Bravo

 • totex39

  Saj človek ne more verjeti, da se je kaj takega res dogajalo, pol pa se pri nas še vedno “častijo” taki morilci in še huje je, da se vsa ta morilska zgodovina, ki se je izvrševala zanika.

  • janko

   Sedaj pa le na romanje v Kumrovec!!!

  • alojz

   Ne. Najhuje je to, da bi potomci teh klavcev vse ponovili še enkrat. To imajo v genih.

   • Janko Gedlicka

    Se bojim, da se lahko zgodi ob večini volivev in nevolivcev imajo prosto pot “če bo potreba”.

   • mona lisa

    Saj to ponavljajo vsak dan. Glej novice in ti bo jasno. Samo bolj na prefinjen način. Zato pa oblast ne spustijo iz rok za nobeno ceno.

  • SIMON ROZIC

   Bolje bi bilo, da ne bi nikoli verjeli v te grozote, ki so se zgodile
   s krvoločnostjo obsedenih “zmagovalcev” ! Še dolga leta po vojni
   so se jih ljudje tako zelo bali, da so njihova imena samo šepetali,
   medtem ko so jim tekle solze žalosti in trpljenja .
   Medtem se je Titova komunistična banda tolkla po prsih “junačkih”,
   češ, “mi zmagovalci!”, “mi heroji!” ; ljudje so dobro vedeli kako je v
   resnici bilo, kaj je narod pretrpel pod vladavino komunizma in kako
   indoktrinirana je bila že mladina v šolah, uradniki v državnih ustanovah
   pa so bili itak sami udbovci in “špiclji” !

 • joza joza13

  Je imela Milka Planinc kaj potomcev?
  Kako je umrla?… če sploh?

  • SIMON ROZIC

   …upam, da ne! Šentjurčka je imela sina posiljevalca in morilca, ki
   ga je pred sojenjem skrila v Švico!

   • KAPIBARA

    Naše sodnice, ga imajo pa kar doma, pa ga ščitijo..garaža- roka v mavcu
    kartonska škatla
    klanje
    .. Sprememeba umora , v uboj, ker je sodničin sin.. pa še pravo je naredu,in dela, kljub konra zakonodaji..

   • Steiermark

    Karakter oz. psihopatstvo je dedno, dobijo g a potomci, z geni!

 • joza joza13

  Je imela Milka Planinc kaj potomcev?
  Kako je umrla?… če sploh?

  Je, je riknila… 7.10.2010 v ZG. Na vozičku …

  • mona lisa

   Če je imela potomce potem ti danes prejemajo visoke borčevske pokojnine. Tako to poteka v Zloveniji.

 • sloustava

  Normalen clovek joka, komunist postane kucanist in sorosevec…prodana dusa. In vendar jih volivec nagradi. Zakaj? Zakaj abstinenca med mladimi? Zakaj v osnovno solske ucbenike se vedno ne dovolijo vpisati prave zgodovine? Tokratni zapis pove vse! In zmedeni markesi na Reporterju od Sunciceve do Krsinarja naj si preberejo danasnji clanek. Scititi komunista in napadati lasten narod je veleizdaja lastne duse…, seveda, ce jo imas in premores slisati resnico. Vsem tajkunom in kapitalistom, kjer so vodilni komunisti, pa tole: doziveli boste lastno samounicenje. Kot klavci, ki so koncali v umobolnicah in delali mnozicne samomore. Hm, morda so pa nekateri klavci imeli celo vest,….

  • Andrej

   Če ne prej je ob takih člankih kristalno jasno, zakaj komunisti iz svojih rok za nobeno ceno ne izpustijo šolskega ministrstva. Oni dobro poznajo resnico, ne marajo pa, da bi jo tudi drugi spoznali, še posebej mladina ne.

   • KAPIBARA

    Sem že povedal, pa še enkrat: Ko me je hči, letnik 94, vprašala-spraševala o tej “naši epopejno vojni”, sem ji dejal in dal: Oglej si najprej film Otroci s Petričkega… po tem pa še enkrat vprašaj.. kajti, vedno, ji povem zamolčana dejstva..

    Vsak zgodba ima dve plati.. znmagovalci pišejo zgodovino – čas jo pa pokaže..

  • Slovenec

   Ja, to je uganka zakaj tako oprani možgani in medel odziv.

 • Branko Jadran

  Preberite si se kaksne zapise OTROCI Z CELJSKEGA PETRICKA. Otroci so bili oduzeti starsem iz Teharskih taborisc. Kaj se je dogajalo z OTROCI na Celjskem Petricku

  • von Rhein

   Gledal sem film,ki ga na programu javne hiše ne bodo ponavljali tako kot ponavljajo zgodbe o štafeti. Čudi me to,da nobeden izmed teh otrok kasneje ni poiskal tiste “črne vdove” in ji lastnoročno zavil vrad,prasici ogabni.

   • Andrej

    Temu sem se tudi jaz dolgo čudil. Potem pa sem pred leti gledal reportažo (morda je bil Možina, nisem pa prepričan) na TV. Šlo je za soočenja med krvniki in žrtvami, kolikor jih je mogel najti. Žrtve so raje sodelovale kot krvniki. Žrtve so raje ponujale roko sprave kot krvniki. Žrtve so v veliki večini odpustiile krvnikom in rekle, da od takrat bistveno bolje in mirneje živijo. Krvniki niso mogli niti sami sebi odpustiti. Krvniki so bili po večini zapiti in zagrenjeni. Žrtve so bile po večini optimistične do življenja in radožive.
    Komunisti so s svojimi grozotami tudi sebi zelo škodili.

    • SIMON ROZIC

     …kateri od krvnikov pa je bil pri nas zaprt? Večja svinja je bil,
     večji orden je dobil !- in večjo pokojnino, seveda…
     EU pa ima o nas itak svoje mnenje in to ne dobro!

     • Andrej

      Na volitvah se take stvari urejajo. Na volitvah. Slovenci pač menimo, da kriminalcev ni potrebno poklicat na odgovornost. Žalostno.

   • SIMON ROZIC

    Na Celjski Petriček bi raje polagali vence in cvetje in se spominjali
    komunističnega zla Tja naj gredo klavci in se poklonijo mučencem
    po njihovi zaslugi ! Kako svinje lahko še živijo, saj nimajo pravice !

 • Jožef

  Premnigi med nami se niti zdrznili ne bodo ob tem pisanju. Gledali si filme kot je serija filmov z imenom Žaga po slovensko.
  Zamahnili bodo z roko in rekli kaj pol ?
  Ja ljudje, to se je v resnici dogajalo, filmi grozljivke so pač samo zgodbe iz romanov.
  In kaj imajo v mislih vsi tisti, ki mahajo s jugo zastavo, rdečo zvezdo, titovko na glavah in “šmajsarji” v rokah.
  Si tudi ti mislijo, da gledajo filme Žaga in podobne grozljivke ?

  • Amerikanc

   Pozabi, da mislijo na kaj drugega kot na “borčevske penzije” ter “udbopartijske ” bonitete, ki jih deca tastarih partijcev vleče v nedogled.

 • Andrej

  Še največji pokvarjenci v tej zgodbi so se izkazali ANGLEŽI. Dobro so vedeli, kaj se bo zgodilo z vrnjenini, zelo dobro.

  • SIMON ROZIC

   100% niso vedeli, saj so bili tudi oni zavedeni! Z svojim ujetniki so Angleži
   vedno korektno ravnali!

   • Andrej

    Tukaj se pa motiš. Angleži so bili odlično obveščeni o tem, kako komunisti ravnajo s SVOJIMI ujetniki. V Vetrinju, Pegecu in drugod so točno vedeli. Še, ko je bilo vsem znano, kam so komunisti pošiljali ujetnike, so jih Angleži še vedno pošiljali. Spomni se lorda Carringtona v Bosni. 4 leta se je pogajal, medtem pa so ujetnike na veliko klali. Šele ko so ga zamenjali in so zadevo v roke vzeli Američani je bilo klanja konec. Crveno Zastavo in še kaj so zbombardirali in bil je “mir” v Bosni.

    • Vera

     Tudi sedaj se Angleži na veliko igrajo z našo EU z brexitom .

    • SIMON ROZIC

     Vem le, da je bilo Churcilu zelo žal, da je
     nasedel zverinjaku komunistov !

   • Slovenec

    Ni res. Angleži so bili s partizani vse dogovorjeni. Pobijanje vojnih
    ujetnikov v zameno za Koroško.

  • Janez Kepic-Kern

   SEVEDA SO VEDELI !
   V
   PLIBERKU=BLEIBURGU
   SO
   GB- ANGLEŽI – RAZOROŽILI OBOROŽENE HRVATE ,
   MNOŽICO
   RAZOROŽENIH NDH VOJAKO, DRUŽIN, ŽENSK, OTROK
   SO
   GB VOJAKI – OBKOLILI
   “NEKA VOJVODINSKA TITO ENOTA! POD POVELJSTVOM M. BASTE
   PA
   JE Z MITRALJEZI STRELJALA
   V
   OD GB VOJAKOV OBKOLJENO MNOŽICO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   VSE TO JE NA INTERNETU
   POD
   BLEIBURG – POKOL ITD.

 • palačinka

  ..prava ustaška prasica ….take so sprejemali v partizane za najbolj umazane rabote

  • Amerikanc

   “Rdeča prasica” nam je življenje grenila še v devetdesetih letih, z inovacijo “par – nepar”, z depoziti na “sovražnih mejah” in podobnimi Yugo budalaštanimi, katere so vehementno podpirali Kućan, Bulc, Rigelnik, Lokarca, Ribičić Jr.in podobni udbopartijski nasledniki.

   • Vera

    Par- nepar se še predobro spominjam . Kdor tega ne ve , naj mu pojasnim, da so se en dan lahko vozili tisti, ki so imeli parno številko na avtu, drugi dan pa tisti z neparno . Ni nam bilo lepo, kot nam želijo prikazovati z raznimi ponarejenimi anketami !

 • palačinka

  Rekorder likvidator u Kočevskom Rogu bio je Ante Čepić, Hrvat iz Makarske, likvidirao je 3.800 Hrvata. Drugi na listi likvidatora sa 3.000 žrtava bio je Ljubo Periša iz Šibenika. Treće mjesto zauzeo je Ado Dragić, likvidirao je 2200 nesretnika. Nikola Marić iz Boke Kotorske i povjerenica Milja (Milka Planinc), našli su se na četvrtom i petom mjestu. Ljubo Periša svoj životni put je završio u Novom Sadu, ubio je svoju djecu, ženu i sebe. Svi likvidatori 11. Dalmatinske brigade su poslije likvidacija nagradno dva tjedna boravili na Bledu.

  ..jp….sami slovenci…ane

  • Steiermark

   Ti nisi palačinka ampak, kvečjemu , “omljet”, kot gre vam, ki ne znate niti slovenščine, dol! Tako v Kočevskem Rogu, kot povsod širom po Sloveniji, po 45 letu, ko so Nemci sami zapustili Slovenijo, so vkorakali jugosrbi, s svojo koljaško drhaljo, ki je klala, posiljevala pred klanjem svoje žrtve, jih mučila na vse mogoče nečloveške načine, v dogovoru ali po navodilih najvišjega satana tita…. In ti likvidatorji, nekateri med njimi so bili tudi “partizani iz Slovenije”, so “nakon klanja” si “nabirali moči”, na Bledu, kateri so pa imeli zmračeni um, zaraddi vseg zla, ki so ga naredili ljudem v Sloveniji, ob svojih koljaških akcijah. Vse se tudi, da niso uživali mesa, ker se jim je stanje blaznosti poslabšalo, takoj ko so na krožniku zagledali šnicl, ki jih je “spominjal” na dele telesa, ki so jih, pri živem telesu rezali svojim žrtvam! Sicer pa ste vsi, tudi tisti, ki se izgovarjate, na Hrvate, češ, da so oni poičeli te zverinskosti po Sloveniji, v resnici pa je vse to komunistična srbska golazen, ki je je tito privlekel, z namenom, da koljejo, v njegovem imenu, kot milka planinc, ki je bila srbijanka!
   To je vaša srbska mržnja do Slovencev in drugih avtohtonih v Sloveniji! Danes niste nič boljši in žal, vas imamo, celo vrinjene, na oblasti! Fuj, jugosrbska komunistična koljaška satanistična drhal!

 • palačinka

  …a klavca penezića pa tito ni povabil s sabo

 • Janko Gedlicka

  Ti sociopatski klavci in njihovo vrhovno politično in vojaško vodstvo(tito in kompanija) so vladali Jugoslaviji. Prevzeli so vse odločujoče funkcije, od najvišjih do najmanših. Tvorili so NOVI RAZRED (po Đilasu). Sproti so se z dobro preverjenimi kadri obnavljali (smrt vendarle zahteva svoje). V času osamosvojitve so sestopili iz oblasti na oblast po udbovsko in so še sedaj na oblasti. Po udbovsko gospodarijo in odločajo kot npr. v NLB, zdravstvu, Telekomu, Kemijskem inštitutu v medijih sodstvu (npr. primer Novič), policiji, skratka povsod, kjer se pretaka denar in kjer se ščiti njihove privilegije. Ali je UDBOMAFIJA večna?

 • JANEZ GUS

  To razmnožit pa rdečuhom na klopi razdelit v parlamentu.Skrajnežem po 5 izvodov.

  • Janez Kepic-Kern

   VAŠ
   PREDLOG – JE POZITIVEN – KAR REALIZIRA SE GA !
   OBSTOJI
   NEKAJ FORMALNO KOREKTNIH DRUŠTEV IN STRANK,
   KI BODO VAŠ PREDLOG – RADE IZVEDLE,
   TAKO KOT STE PREDLAGALI !
   L.R. JANEZ KEPIC KERN KOMENDA
   P.S.
   JAZ SEM PRECEJ TRUDA V BOLJO INFORMIRANOST
   NAS
   SLOVENCEV – O NEGATIVNIH PLATEH EX KP, ZK STALIN, TITO, KARDELJ KOMUNIZMA-KOMSOCIALIZMA
   – IZVEDEL V OKVIRU
   – MOJIH POLEMIK NA TEM OK PORTALU NOVE24TV
   IN
   V OKVIRU – MOJE REVJE “”SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   MOJ E-PORTAL
   IN MOJA MESEČNA REVIJA “SLOVENIANA”
   LINK.
   https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/11/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_mihajlovic.pdf

 • mona lisa

  In nato so ti klavci prejemali in danes njihovi vnuki prejemajo borčevske visoke penzije. Bravo slovenija. Borčevskih penzij sploh ne bi smelo več biti.

  • Slovenec

   Tocno.

 • ZatonMesecnikov

  Pretresljiva pričevanja, začinjena z dobro mero balkanskega sadizma. Vojna na področjih balkana je bila vedno začinjena s takšnimi vložki. Osebna maščevanja, sadizem v posameznikih, nedisciplina, amaterizem, neprofesionalnost, vse to je značilno za balkanske vojne.

  opise zgoraj bi mirno lahko postavil v čase 30letnih vojn v Europi, takrat so ubijali na takšne načine, vendar prvenstveno, da bi od žrtve dobili podatke, kje skriva premoženje, če ga je imela kaj. Balkanec je pa to počel iz sadizma.

  Ko je v 19. stoletju izšla knjiga H.G. Wellsa, time machine, in na koncu nje liki Morlokov, divjih bitij iz podzemlja, je imel avtor v mislih Morlake iz Dalmacije. Danes nanje spominja Sinjska Alka, rekli so jim tudi sinjski gusarji. mednarodno ime zanje pa je bilo Morlacci, popačeno. Morski vlahi. V času Wellsa je Dalmacija in primorje veljala za divje neraziskano področje.

  Če so se drugje dogajale podobne scene kot zgoraj, pa je v primeru jugoslavije velika razlika: šlo je za institucionalizirane poboje, spodbujane in izvedene s strani takrat že mednarodno priznane Vlade Jugoslavije in s pomočjo njenih legalnih represivnih organov.

  tragedija pa je še večja, da se še danes te poboje slavi kot neka Zmaga v NOB.

 • RightClick

  Majko mila. Najhuje ker se to lahko ponovi. To je brat proti bratu, Slovenec proti Slovencu, strah komunistov pred maščevanjem navadnih ljudi.

  • Janez Kepic-Kern

   TOČNO TO !
   O
   TEM PIŠEM – ZGORAJ !
   ZATO
   S TO GROZLJIVO TEMATIKO – V PARLAMENT R. SLOVENIJE.
   “SD”
   IN ŠE NEKATERI – se celo še danes,
   leta 2019 – gredo
   – “SLAVLJENJE
   T.I. MARŠALA TIITA, STALIN PARTIZANOV ITD. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM
  ZAKLJUČEK
  MOJEGA ZAPISA
  IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
  O “REHABILITACIJI D. MIHAJLOVIČA URADNO, SODNO V BGD, 2015..

  ZAKLJUČEK
  O
  REHABILITACIJI D. MIHAJLOVIĆA, BGD, 2015.

  “REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA”
  MOJA MAMA
  Julijana K., ki je bila resnnicoljubna oseba. Ta, Slovencem s J.V. Stalinom
  grozeči napis je videla z velikimi črkami napisan na obcestnem skednju v
  Trzinu ali v Črnučah, cca 1938. leta, ko se je kot dekle peljala iz Komende
  v Ljubljano,s svojim očetom , z vozom s konjsko vprego- prodajati domače
  kmetijske pridelke na tržnico v Ljubljani.
  3.56. Uradna razglednica centra Zagreba iz poletja 1947. leta. To razglednico je poslala moja mama J. K. mojemu očetu 1947. leta iz Zagreba,
  ko je billa osebno v Zagrebu, ker je tja šla prevzeti neke otroke, vojne sirote,
  ki jih je nato odpeljala v dom za take otroke v Kamniku. Verodostojna razglednica prikazje “ljudi prazni center Zagreba v poletju 1946 ali 1947”.
  Verjetno je bil Zagreb leta 1947 res “ljudi prazno mesto”. Večina stalnega
  prebivalstva tega mesta je zbežala, emigrirala pred nesodnim “Tito-Stalin”
  NASILJEM.

  “BAN – MARKO NATLAČEN: NAROD JE LAČEN!
  ODPRI MAGACIN:
  ČE GA NE BOŠ TI – GA BO “STALIN”!”

  Veliko, sto tisoči Hrvatov pa je leta 1947 že bilo mrtvih, KP nesodno pomorjenih v Sloveniji, na Maclju ter po vsej ex Jugoslaviji, kar je bila posledica t.i.
  “KP maršev smrti”, maršev do smrti iz leta 1945.
  Ostale slike in povezani podatki -so vsakomur dostopne na spletu.

  Za sklep:
  podal sem nekaj verodostojnega vsebinskega gradiva.
  Ostalo za začetek korektne strokovno zgodovinske in pravne
  obravnave in razrešitve – si želim – naj opravijo za take stvari pristojni in tudi od države R. Slovenije ( torej: od vseh davkoplačevalcev )
  plačani zlasti “pravniški” uslužbenci “naše” države R. Slovenije !
  Že v prispevku o “neprijetni dedišćini Oktobra “ sem zapisal:-

  nesodno politično pomorjeni – mrtvi – “se vračajo”!

  Se v R. Slovenijo 2018
  – “vračajo”
  tudi “novi, potencialni nesodni politični morilci”?!
  Nedvomno:
  uradna, sodna nekaznovanost nesodnih “političnih morilcev”
  po logiki – pomeni, da “nesodno politično morjenje”
  – pravzaprav – “ni kaznivo” !?

  Res “mislimo – tako?” Leta 2018 ?!

  V “naši” državi, R. Sloveniji ?

  Če “politično nesodno morjenje – “ni kaznivo” ?

  Se bodo tudi sedanji politični nasprotniki tudi kar – nesodno
  morili med seboj?
  In ?
  Ne bodo – “NIČ” – sodno – kaznovani ?!
  Se ?
  ( zaradi nakazane “pravne praznine” )

  “vračajo” tudi “potencialni – nesodni politični morilci” ?!

  Ne znamo – povezati – teh “nevarnih nepovezanosti”?

  ZGORAJ
  ZAPISANI
  SLOVENCEM Z J.V. STALINOM – GROZILNI JAVNI NAPIS JE BIL
  VEČKRAT
  VELJAVNO IZPRIČAN !
  info Janez K. KERN
  “AVTORJI”
  TEGA GROZILNEGA NAPISA SO BILI
  ZNANI STALINISTI
  IZ OKOLiŠA ŠMARNA GORA, TRZIN ITD.
  info
  Janez K. Kern
  Zapisal l.r. Janez K. Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • Janez Kepic-Kern

   P.S.
   PREDLAGAM,
   DA SE ZA V PRISPEVKU NOVE24TV ORIISANO
   GROZLJIVO PROBLEMATIKO
   USTANOVI
   POSEBEN – O D B O R PARLAMENTA NAŠ R. SLOVENIJE,
   KI
   NAJ
   PRIPRAVI
   KOREKTNE PRAVNE OSNOVE
   – KOT JIH IMAJO V DRŽAVI R. SRBIJI !
   In?
   Naj se tudi v naši R. Sloveniji izvede
   PODOBNE REHABILITACIJE, URADNE, SODNE,
   KAKRŠNE SE IZVAJAJO ŽE DOLGO
   V DRŽAVI R. SRBIJI.
   Moje osebno mnenje ! L.r. Janez K.. Kern KOMENDA

 • ZatonMesecnikov

  Jovice, vse skupaj spada v sklop tako imenovane NOB. Poboji so neločljiv del tega, skupaj z drugimi stvarmi in zločini. namesto, da bi se vse skupaj proglasilo kot Dan žalosti za slovenski narod, pa v Dražgošah naprimer, človek ne dobi tega vtisa.

  ne more se reči, mi pa s tem nimamo nič. mi furamo naprej svojo zgodbo…

 • Hribouc

  kataklizmično!

  ZATO SFRJ NI MOGLA NIKAKOR IN PO NOBENI LOGIKI PREŽIVETI !

  Vsi pridejo, kolikor še niso, na vrsto. Eden po eden.

  Pri Božjem tronu levo, vse do peklenskih vrat, ki jih odpira režeči Lucifer!

  • Valter BraniSlav

   SFRJ SE VEDNO ZIVI
   TAKO STE OBSEDENI Z NJO DA NE MORETE ZIVETI.
   SFRJ je propadla pred 30 leti. KAJ STE V TEH LETIH USTVARILI VI?

   • Hribouc

    Prav imaš, Bumbar!

    Crkovina SFRJ živi v zgodovini sveta na 1.100.000 žrtvah Revolucije Tito/NOB
    in živi na več kot 300.000 žrtvah bosanske in Cro morilske vojne z orožjem”naše” JLA !
    in živi v poraženi srbijanski hegemoniji Milošević/Čosić ideologiji ob zapravljenem Kosovu
    ———————————————–
    Naredili smo ti ugodje, da si lahko praskaš jajca / mrsiš muda in, da ti ni treba več k Lahom po makarone in spodnje gate !

    • Valter BraniSlav

     SFRJ ZIVI V MENI IN MOJIH POTOMCIH.
     MI SMO IMELI OD SFRJ KORIST, VI PA SKODO.
     FUCK IT, LIFE IS NOT FAIR…

     • Hribouc

      Strong man, carrying the living Devil inside?

      Ker pišeš “korist”, ti bo težko pomagati, vsekakor razjahaj Hudiča, da te ne dobi podse.Potem bo groza.

     • Valter BraniSlav

      Tako korist sem imel kot ti: prost dostop do izobrazbe in odprte meje. Ko sem koncal ekonomijo 23 let star sem se izselil v NYC…

 • Valter BraniSlav

  LAZETE DA JE JOJ. Vem iz prve roke: strica Kardelj in Macek sta mi povedala.
  Takole je bilo:
  Maja 1945 je JNA odprla vrata na siroko v Avstrijo da bi cim vec kolaborantov zapustilo FNRJ.
  Ko so bili par dni v Avstriji so se Anglezi premislili in veliko vecino kolaborantov vrnili v Jugovino. To je prislo kot presenecenje za komunisticno oblast. Stricek Edo je v kratkem telefonskem razgovoru preprical Tita da se likvidira vse starejse od 18 let.

  Kardelj je namrec strastno sovrazil vse ideoloske nasprotnike. Ubili so jih po hitrem postopku s streli v glavo in prsni kos…

  Nobenega odiranja koze ni bilo saj zato ni bilo casa. Kardelj se je zavedal da bo Avgusta nastopila amnestija in je hotel pobiti cimvec ljudi v cim krajsem casu. V SLO so jih pobili 100 tisoc, med njimi do najvec 10 tisoc Slovencev.

  KAM PA BI PRISLI CE BI JIH 100 TISOC KRIZALI IN JIM ODIRALI KOZO? Postavili so jih pred jame in v njih streljali.

  Tako Tito kot oba moja stricka so bili prepricani da so s tem svojemu ljudstvu naredili uslugo. Vsi trije so umrli spokojno.

  Vi prevec zivite v nekih fantazijah… vem da Vam gre v nos da sem jaz njun necak uspesen v ZDA….
  Americani so pac prakticen narod. Ne zanima jih ne pravica ne to kar si vi zelite. Medse sprejmejo samo tiste ki jim ekonomsko koristimo. Spodaj najnovejsi prispevki Trumpa k spremembi imigracijske politike:
  https://youtu.be/S-NuOaB6EGQ

  Kje je tu govora o “pravici” ali usmiljenju, vse bo slonelo na MERIT IMIGRATION… oprostite, ce znate samo igrati kalimere in steti kosti, potem v ZDA NISTE WELCOME !!!

  • ZatonMesecnikov

   #Maja 1945 je JNA odprla vrata na siroko v Avstrijo da bi cim vec kolaborantov zapustilo FNRJ.#

   JNA še ni bilo, JA še ni zasedala severne meje in koroške. Sledila je umikajočim in jih poskušala (kot na mostu pri borovljah) čim več zajeti. prav zaradi tega je vojna v Sloveniji trajala do 15.05.45. Lažeš, tako kot voj “striček”.

   #Stricek Edo je v kratkem telefonskem razgovoru preprical Tita da se likvidira vse starejse od 18 let.#

   Tudi mlajše so pobijali. Ženske so pa pred likvidacijo v Kočevju posiljevali.

   • Valter BraniSlav

    Kaj si od povojnih pobojev ustvaril ti?

    • ZatonMesecnikov

     Vprašaj se raje, kaj je ustvaril v tem času Avstrijec…

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem ustvaril 4 otroke in par sto milionov $ premozenja…ceprav izviram is Titove SFRJ.

     • ZatonMesecnikov

      To ti šopaj svoje Ljubljančane…

     • Valter BraniSlav

      Pravilneje VSE TO SEM USTVARIL PRAV ZATO KER SEM IMEL SRECO DA SEM SE RODIL V TITOVI SFRJ .
      Moj IQ je poprecen, Macki in Kardelji bi bili v ZDA revni. Ce bi moja druzina emigrirala v ZDA pred 2 svetovno vojno bi jaz danes vozil taksi. Ker pa sem odrastel v SFRJ sem lahko kot poprecnez studiral. Danes sem bogatas v Miamiju
      HVALA TI TITOVA SFRJ!!!
      IZ SRCA HVALA, VECNO HVALEZEN VALTER.

   • Janez Kepic-Kern

    NE OBREMENJUJ SE – S TEM “VALTKOM” !
    Verjetno
    so njegove “ZDA”
    kaka Z ravstvena D ežurna A mbulanta = “ZDA”?!
    O
    ničemer nima
    – nobenih dokazov,
    – kar nekaj tja v tri dni “naklada”,- ČAS GA JE POVOZIL,
    – SAJ JE VEČINA ARGUMENTIRANO DOKAZANI DOKUMENTOV, PRIČEVANJ ITD.
    – prosto dostopna – NA INTERNETU itd.

    Sploh – se pa ne upa pisati pod njega
    – POLNIM, PRAVIM IMENOM.
    S takim človekom se ni vredno ukvarjati.
    Le
    KONTRARGUMENT – MU POSTAVIŠ !
    NPR. – KOT JAZ

    – TISTO O PPOLK OZNE JEFTU ŠAŠIĆU !
    Pa ostane – brez besed. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

   • Felikss_AH

    A ne vidš da se Rdeči loj samo zajebava

   • Valter BraniSlav

    NOVJ je bila ustvarjena 22 Dec 41. V JNA se je preimenovala Marca 45.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_People%27s_Army

    • ZatonMesecnikov

     Године 1951. име јој је промењено у Југословенска народна армија и то име је носила све до распада СФРЈ, када је 20. маја 1992.

     leta 1951 valter.

     • Valter BraniSlav

      Leta 51 so dodali NARODNA:
      The origins of the JNA can be found in the Yugoslav Partisan units of World War II. As part of the antifascist People’s Liberation War of Yugoslavia, the People’s Liberation Army of Yugoslavia (NOVJ), a predecessor of the JNA, was formed in the town of Rudo in Bosnia and Herzegovina on 22 December 1941. After the Yugoslav Partisans liberated the country from the Axis Powers, that date was officially celebrated as the “Day of the Army” in the Socialist Federal Republic of Yugoslavia (SFR Yugoslavia).

      In March 1945, the NOVJ was renamed the “Yugoslav Army” (“Jugoslovenska Armija”) and, on its 10th anniversary, on 22 December 1951, received the adjective “people’s” (“narodna”).[3]

     • ZatonMesecnikov

      Bravo si le ugotovil. takrat kot ti govoriš, je bila pa JA. Jugo Armada.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM
  ZAKLJUČEK
  MOJEGA ZAPISA
  IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
  O “REHABILITACIJI D. MIHAJLOVIČA URADNO, SODNO V BGD, 2015..

  ZAKLJUČEK
  O
  REHABILITACIJI D. MIHAJLOVIĆA, BGD, 2015.

  “REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA”
  MOJA MAMA
  Julijana K., ki je bila resnnicoljubna oseba. Ta, Slovencem s J.V. Stalinom
  grozeči napis je videla z velikimi črkami napisan na obcestnem skednju v
  Trzinu ali v Črnučah, cca 1938. leta, ko se je kot dekle peljala iz Komende
  v Ljubljano,s svojim očetom , z vozom s konjsko vprego- prodajati domače
  kmetijske pridelke na tržnico v Ljubljani.
  3.56. Uradna razglednica centra Zagreba iz poletja 1947. leta. To razglednico je poslala moja mama J. K. mojemu očetu 1947. leta iz Zagreba,
  ko je billa osebno v Zagrebu, ker je tja šla prevzeti neke otroke, vojne sirote,
  ki jih je nato odpeljala v dom za take otroke v Kamniku. Verodostojna razglednica prikazje “ljudi prazni center Zagreba v poletju 1946 ali 1947”.
  Verjetno je bil Zagreb leta 1947 res “ljudi prazno mesto”. Večina stalnega
  prebivalstva tega mesta je zbežala, emigrirala pred nesodnim “Tito-Stalin”
  NASILJEM.

  “BAN – MARKO NATLAČEN: NAROD JE LAČEN!
  ODPRI MAGACIN:
  ČE GA NE BOŠ TI – GA BO “STALIN”!”

  Veliko, sto tisoči Hrvatov pa je leta 1947 že bilo mrtvih, KP nesodno pomorjenih v Sloveniji, na Maclju ter po vsej ex Jugoslaviji, kar je bila posledica t.i.
  “KP maršev smrti”, maršev do smrti iz leta 1945.
  Ostale slike in povezani podatki -so vsakomur dostopne na spletu.

  Za sklep:
  podal sem nekaj verodostojnega vsebinskega gradiva.
  Ostalo za začetek korektne strokovno zgodovinske in pravne
  obravnave in razrešitve – si želim – naj opravijo za take stvari pristojni in tudi od države R. Slovenije ( torej: od vseh davkoplačevalcev )
  plačani zlasti “pravniški” uslužbenci “naše” države R. Slovenije !
  Že v prispevku o “neprijetni dedišćini Oktobra “ sem zapisal:-

  nesodno politično pomorjeni – mrtvi – “se vračajo”!

  Se v R. Slovenijo 2018
  – “vračajo”
  tudi “novi, potencialni nesodni politični morilci”?!
  Nedvomno:
  uradna, sodna nekaznovanost nesodnih “političnih morilcev”
  po logiki – pomeni, da “nesodno politično morjenje”
  – pravzaprav – “ni kaznivo” !?

  Res “mislimo – tako?” Leta 2018 ?!

  V “naši” državi, R. Sloveniji ?

  Če “politično nesodno morjenje – “ni kaznivo” ?

  Se bodo tudi sedanji politični nasprotniki tudi kar – nesodno
  morili med seboj?
  In ?
  Ne bodo – “NIČ” – sodno – kaznovani ?!
  Se ?
  ( zaradi nakazane “pravne praznine” )

  “vračajo” tudi “potencialni – nesodni politični morilci” ?!

  Ne znamo – povezati – teh “nevarnih nepovezanosti”?

  ZGORAJ
  ZAPISANI
  SLOVENCEM Z J.V. STALINOM – GROZILNI JAVNI NAPIS JE BIL
  VEČKRAT
  VELJAVNO IZPRIČAN !
  info Janez K. KERN
  “AVTORJI”
  TEGA GROZILNEGA NAPISA SO BILI
  ZNANI STALINISTI
  IZ OKOLiŠA ŠMARNA GORA, TRZIN ITD.
  info
  Janez K. Kern
  Zapisal l.r. Janez K. Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
  P.S.
  LINK
  NA CELOTO MOJEGA TEKSTA
  O REHABILITACIJI D. MIHAJLOVIĆA, BGD, 2015
  – VAM DAJEM
  TUKAJ.

  https://sloveniana.si/wp-co

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE 1X
   P.S.
   PREDLAGAM,
   DA SE ZA V PRISPEVKU NOVE24TV ORIISANO
   GROZLJIVO PROBLEMATIKO
   USTANOVI
   POSEBEN – O D B O R PARLAMENTA NAŠ R. SLOVENIJE,
   KI
   NAJ
   PRIPRAVI
   KOREKTNE PRAVNE OSNOVE
   – KOT JIH IMAJO V DRŽAVI R. SRBIJI !
   In?
   Naj se tudi v naši R. Sloveniji izvede
   PODOBNE REHABILITACIJE, URADNE, SODNE,
   KAKRŠNE SE IZVAJAJO ŽE DOLGO
   V DRŽAVI R. SRBIJI.
   Moje osebno mnenje ! L.r. Janez K.. Kern KOMENDA

   • Janez Kepic-Kern

    PROVOKATOR Valter Branislav
    spodnji
    naj se tu predstavi s polnimi osebnimi podatki.
    Sicer
    ga je možno imeti – le za kakorže – “moteno” osebo.
    Preveč
    verodostojnih
    pričevanj
    je zdaj, leta 2019 – na internetu
    in drugod,
    da bi nas, bralce in pišoče
    na
    tem OK portalu NOVE24TV – “PREPRIČAL” O ČEMERKOLI,
    KAR
    NI MOČ DOKAZATI Z VELJAVNIMI DOKAZ. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
    P.S.
    CITATNO IZ HR VEČERNJEG LISTA.

    ugoslavenski maršal Josip Broz Tito između 9. i 12. svibnja 1945. osobno je u Bijelom dvoru na beogradskom Dedinju naredio da se pobiju ratni zarobljenici! Tu je usmenu naredbu dobio tadašnji načelnik Trećeg, kontraobavještajnog odjeljenja Ozne, potpukovnik Jefto Šašić! Taj podatak jedan je u nizu otkrića beogradskoga novinara i publicista Pere Simića. O tome piše u svojoj najnovijoj knjizi “Tito – fenomen stoljeća” koju upravo izdaje Večernji list. Simić je ovu priču napisao prema svjedočenju iz prve ruke. Uoči raspada Šašić se, naime, uowči raspada bivše Jugoslavije, 1988., povjerio beogradskom prijatelju s kojim pak Simić surađuje više od 30 godina te mu ispričao Šašićevu ispovijest. Prema njoj, Tito je u noći naredio da mu dovedu Šašića i Simić dalje bilježi: “Druže Maršale, javljam se po vašem naređenju! Raportira potpukovnik Jefto Šašić.” Na njegovo iznenađenje, Tito ga nije ni pogledao, čak mu se učinilo da ga nije ni čuo. Po tko zna koji put, koračao je od jednog do drugog kraja kabineta. Čas je ubrzavao, čas usporavao korak, a ispod njegovih čizama čula se škripa dvorskog parketa. Šašić je stajao kao ukopan, desna mu je ruka, zbog salutiranja, dodirivala sljepoočnicu. Neko mrmljanje Tito je i dalje zamišljeno hodao s kraja na kraj kabineta, ne dajući nikakav znak da zapaža svoga slavonskog potpukovnika. Kad je iz njegovih usta čuo neko mrmljanje, obuzeo ga je strah da Tito možda nije skrenuo s pameti. Strah je već počeo prelaziti u drhtavicu kad je Tito naglo zastao, podigao glavu i gledajući u neku zamišljenu točku progovorio: – Dali smo im priliku da se predaju i da oni koji nisu okrvavili ruke budu amnestirani! Berlin je pao, a oni nam se ne predaju! Kao da ga je tek tada zapazio, pogledao je Šašića pravo u oči i u grču progovorio: – Pobiti! Šašić je netremice gledao u Tita, a on mu je dižući ruku u smjeru zapada naredio: – Kreni u Sloveniju i Austriju i prenesi ovu naredbu komandantima naših armija! Simić zaključuje da je to bio najveći masovni zločin u Europi poslije kapitulacije nacističke Njemačke. Kako je Broz došao na čelo KPJ Simić nam otkriva i jedan od najvećih Titovih misterija – kako je došao na čelo KPJ. Donosi nam najvažniji sadržaj desetljećima skrivana zapisnika s tajne partijske sjednice u ožujku 1939. na Bohinjskom jezeru. Za taj je sastanak Tito sve vrijeme lagao, i o točnu datumu sastanka i o tome da je prešućivao prvu i najvažniju odluku – izbacivanje iz partije tadašnjih vodećih jugoslavenskih komunista koji su mu bili prijetnja za prestiž u partiji, a među kojima je bilo i mrtvih, jer ih je već prije „pojeo“ Staljinov mrak u Rusiji. Tu je i 16 verzija o njegovu izboru za generalnog partijskog sekretara, kao i što se zapravo odigravalo na famoznoj V. zemaljskoj konferenciji KPJ u zagrebačkoj Dubravi koju Simić naziva „Titova svadba“. Barem petnaest verzija datuma rođenja Simić u knjizi odgovara na brojne enigme iz Titova života: o tome kako ima barem 15 verzija datuma njegova rođenja, kako postoji mnogo nejasnoća i o njegovu imenu i prezimenu te o pseudonimu, baš kao i nepoznanica o braći i sestrama, o roditeljima, kako je za života krio da je dvije godine u Kumrovcu pohađao školu za ponavljače, što je dosad bila rupa u njegovoj biografiji. Do danas je enigma i kad je Tito zapravo postao član jugoslavenske partije i tko ga je u nju primio, zatim kako je Rusima cinkao sve svoje partijske drugove, ali i zašto je krio da je 
bio aktivno angažiran u Španjolskom građanskom ratu, a Pero Simić sad 
nedvojbeno dokazuje da 
je bio ondje.

    Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/pero-simic-otkriva-tito-je-naredio-ubijanje-zarobljenika-874374http://www.vecernji.hr

 • Felikss_AH

  En popravek takoj na začetku – Miljine in Dubajićeve žrtve niso bili Slovenci in Srbi ampak Hrvati, od katerih mnogi sploh niso bili Ustaši. Klavci pa niso bili Hrvati ampak Krajinski Srbi (Dubajić je bil iz Knina, Milkina mama pa tudi Srbkinja) kar razloži večno sovraštvo med njimi in Hrvati… in tudi zato je Oluja bila najboljša možna rešitev drugače nerešljivega problema. Slovence so pa morili Mačekovci in Kardeljevci… za Srbe pa res ne vem če so ih njihovi sploh morili… zagotovo pa ne v takem obsegu kot so to počeli s Hrvati.

  En nauk za naslednjo državljansko vojno… če slučajno spet zmagajo Rdeči… NIKOLI se predati… če ni druge vsaj umreš v borbi in pri tem spraviš na oni svet čim več Boljševikov. Francetićevci ali Crna Legija (Ustaška verzija SS) – https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/26/Black_Legion_1942.jpg – se ih je dober del uspel izognili orgiji Kočevskega Roga ker so že v naprej sklenili da “Nema Predaje”… sicer je nekih 120 le bilo likvidiranih na “Križnom putu” pri Sisku. V čast im pa služi da tisti ki niso položili orožje so še nekaj časa pod imenom “Križari” vodili gverilske borbe proti Komunističnim oblastem… in uspeli potamaniti nekih 2000 pripadnikov OZNA UDB in JNA

  So pa njihovi nasledniki poskušali ponoviti zadevo leta 1972 z akcijo FENIKS ko ih je 19 iz Avstralije preko Avstrije uletelo v Jugo in so en krajši čas lomastili v glavnem po Bosni in Hercegovini. Iz prve roke sem slišal kako so ih domačini po Hercegovini obveščali o premikih JNA… in celo nekateri vojaki (Hrvati-Hercegovci) ki so takrat služili rok naj bi jih spuščali mimo če bi naleteli na njih. Seveda, razen enega (Marko Mudronja iz Murtera) so vsi nastradali… deset v borbah, osem pa zajetih in streljanih. Po robu pa se im je postavilo 30,000 pripadnikov SUP, JNA in TO… in uspeli so ih obvladati samo zahvaljujoč UDBaškim špicljem

  Vojna na Hrvaškem in Bosni ni bila samo tako… precej starih dolgov se je tam razračunavalo… tu pri nas pa te zadeve očitno še visijo v zraku. Torej če bo kdaj počilo… tokrat naj bo pri Rdečuhih – “Nema Predaje”… po nekem nepisanem pravilu – “malo meni malo tebi”

  • Janez Kepic-Kern

   JAZ SEM ZA
   NORMALNO, CIVILIZIRANO, PRAVNO
   UREDITEV
   KOT V R. SRBIJI – REHABILITACIJA D. MIHAJLOVIĆA, BGD, 2015.
   TEH NEREŠENIH, NEUREJENH OSTANKOV 2. SV. VOJNE IN
   KP TITO
   NESODNEGA POLIT-MORILSKEGA TERORJA.
   V
   SLOVENIJI – KOT V SRBJI.
   Nihče od
   nas živečih – ni bil vpleten – v dogodke 1945.
   Le
   vemo zanje.
   Zakaj
   bi terjali kakšno nesodno “obračunavanje”
   s potomci POVZROČITELJEV, KRVNIKOV ex KP,TERORJA.
   Tudi
   nihče od njih
   leta 1945 še ni živel. A ne ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Felikss_AH

    Za civilizirano pravno ureditev morajo biti obe strani, in ko tega ni, potem…
    En lep dokaz da je obračune za zaključiti je tudi tu prisoten neki manijakalni klaun z Rdečim balonom… s takimi ni za razpravljati civilizirano

    • Janez Kepic-Kern

     ++++++ seveda – se strinjam, opažam to.
     Ampak v R. SRBIJI
     SO REHABILITACIJO D. MIHAJLOVIĆA – IZVEDLI,
     URADNO,
     SODNO
     KLJUB PROTESTOM NEKATERIH EX KP, ZK- JEV V SRBIJI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • Felikss_AH

      “Drobcena” razlika je edino v temu da je Slovenija (kmalu Slovenistan)… še zadnji bastion povampirjenega “žlahtnega” komunizma v Evropi. Da nismo v Evropi bi bili kot Severna Koreja… sploh če sodimo po “elitnih” medijih

 • Ogard Novkar

  Tu se vidi rodovnik Milje in njenih sorodnikov: https://buchela.blogspot.com/search?q=Pijade

 • palačinka

  ..ustaška kuzla crna milja,je v blejskem grand hotelu plesala po mizah…s škornji ,umazanimi od krvi in možganov pobitih…..s takimi so umazali narodnoosvobodilni boj……partizani poštenjaki so bili tedaj že davno trohneča trupla…davno …

  • Felikss_AH

   “Ustaška kuzla crna milja”… maš pa res palačinko v glavi

   • palačinka

    …in ne tako kot ti…v glavi…..ustaška kuzla je bila ,oblečena v partizanski gvant in nič drugega

    • Felikss_AH

     Dej pavijan umiri se… ti se bo kletka odprla in ih boš fasal od “Ustaških” čuvajev

     • Zgornji

      Omleta iz skreta .

   • palačinka

    .aja ,si mal popravil…zdaj nimam več palačinke na glavi…..bumbar

    • Rožle

     Maš maš … in to Osti gratinirano palačinko …

 • Janez Kepic-Kern

  SAJ – VSI VEMO ZA KAJ GRE.
  KOLIKO
  ILEGALNIH AFROISLAM
  MIGRANTOV
  BODO VZELI
  – V BIVANJE NA NJIH DOM ”
  TER NA
  STROŠKE
  – PREHRANE IN OSTALEGA:
  – TA PF DR. M. CERAR,
  – TA KARL E.,
  – TANJA F.AJON, ,NJEN ŠEF D. ŽIDAN, LUKA MESEC, VIOLETA T. ,
  – I.JOVEVA, SAB MLINARJEVA itd.

  SPLOŠNO
  STALIŠČE NAS SLOVENCEV !

  GLEDE SV- VOJSKE NA MEJI ?

  NE RAZUMEM-O,
  KAJ TU NI JASNO ! ?

  Če je imela ex TITO KP, ZK YU
  NON-STOP Z VOJSKO, Z JLA OBOROŽENIMI GRANIČARJI, – VAROVANE VSE MEJE !
  NAJ
  IMA
  NAŠA R. SLOVENIJA – Z OBOROŽENO SV- VOJSKO VAROVANO – VSAJ – JUŽNO – MEJO.!

  Tamkajšnji prebivalci – IMAJO VSO PRAVICO
  DO NORMALNEGA, VARNEGA ŽIVLJENJA,

  Se razume. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • a few seconds ago
  PRAV
  VSE VERJETNO EX KP, ZK PROVOKATORČKE OBVEŠČAM,
  DA
  JIH IMAM BLOKIRANE
  ,DA JIH TOREJ NE BEREM
  IN DA NAJ NE PRIČAKUJEJO ODGOVORA OD MENE.
  SKRATKA – NAJBOLJE
  ZA NJIH BO, ČE ODIDEJO S TEGA OK E- PORTALA NOVE24TV.
  VSEKAKOR
  PA
  ZA NJIHOVA PRAVA IMENA
  PRAV
  DOBRO VEDO – URADNI ORGANI R. SLOVENIJE.
  PA
  BODO ŽE NJIM POJASNILI
  NAMEN NJIH POČETJA
  – KDO JIH PLAČUJE ITD.
  Mene niti najmanj – ne zanimajo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ODGOVARJAM SAMO NORMALNIM POZITIVNIM KOMENTATORJEM.

 • Valter BraniSlav

  VSE TO SEM USTVARIL PRAV ZATO KER SEM IMEL SRECO DA SEM SE RODIL V TITOVI SFRJ .
  Moj IQ je poprecen, Macki in Kardelji bi bili v ZDA revni. Ce bi moja druzina emigrirala v ZDA pred 2 svetovno vojno bi jaz danes vozil taksi. Ker pa sem odrastel v SFRJ sem lahko kot poprecnez studiral. Danes sem bogatas v Miamiju
  HVALA TI TITOVA SFRJ!!!
  IZ SRCA HVALA, VECNO HVALEZEN VALTER

  • Imperial Commando

   Fak ej , kolko pa ti nakladaš, večkrat se hvališ, da si v ZDA, bolj se vidi , da lažeš sto na uro.

   • Valter BraniSlav

    Zakaj bi lagal?
    10 mesecev Florida, 2 meseca SLO…

 • Valter BraniSlav

  Sej levi ste isti.
  Pozabil si se podlost in kriminal LGBT.
  pa podlost in kriminal teorije spola.
  Franci Danko in Bernard Brscic sta naredila doktorat iz homoseksualnosti. O homoseksu sanjarita vec kot deklarirani geji.

  • Iztok Kresnik

   Crkni koninist stari butasti hlapec blesav idiot norec

   • Valter BraniSlav

    Jaz sem gospodar.
    Bogat spostovan Slovenec z US potnim listom ki se pokaka na luzerje kot si ti.
    Kosmo se poscije, jaz pa poserjem.
    Ker imam $$$$ si to pac lahko privoscim.
    Pozdrav vsem luzerjem iz Miamija…

    • Iztok Kresnik

     Kakšen gospod neki ti si navaden bedak prevarant budast gnoj

     • Valter BraniSlav

      Gospodar in gospod z $$$$$$$$$$$$$

     • Iztok Kresnik

      Kakšen gospod ti si levičarski butelj ki si domislas da si pomembna živina a v resnici si ljubljanski klošar

     • Valter BraniSlav

      V resnici gentleman of means from Miami.
      Take zamorjene tipe kot si ti rado hitro pobere….

     • Valter BraniSlav

      Kva si utihnu?
      Te daje depresija, driska, al si padu is hruske?

 • alojz

  Kako so pa končali nemški ujetniki, ki so gradili podzemne rove na Kočevskem še leta 50? Največja tajnost? To naj nekdo razišče.

  • ZatonMesecnikov

   To bo zadrega, ko bo Nemčija to nekoč vprašala…

 • Montana

  Ogabni zločini komunistov, ogabne laži teh istih v prejšnji državi, ki se ogabno lažejo tudi v Sloveniji. Zaslužijo si sodni pregon in obsodbo! Obsojanja so vredni tudi mediji, ki še naprej lažejo v imenu komunizma!
  V jugi sem razumel, da je pač vse lažnjivo in zamolčano, sedaj pa mi gre na bruhanje spremljanje vseh manifestacij komunajzarjev in drugih kvazi levakov, ko poveličujejo svoje zločine zoper lastni narod.

  • Montana

   In dokler bo tako, sprava z morilci verjetno ni možna.

 • palačinka

  ….in prikrivajo razne zdrse poslancev,ki sicer samo javkajo….

  *******************************************************************************************

  Poslanec madžarske narodne skupnosti Ferenc Horvath je nezakonito več mesecev sedel na direktorskem stolčku podjetja Minta, še vedno pa sedi še na predsedniškem stolčku sveta Pomurske skupnosti. O nezdružljivosti funkcij pa člani mandatno-volilne komisije DZ niso želeli razpravljati.

  Dva zakona – o poslancih in integriteti – sta jasna: poslanci ne morejo biti hkrati še direktorji družb niti predsedniki sveta raznih skupnosti. Ker poslanec madžarske skupnosti Ferenc Horvath ni v roku odpravil nezdružljivosti funkcij, mu je poslanski mandat potekel že pred osmimi meseci. A Horvath še kar sedi v parlamentu, prejema plačo, poslanci pa se mu ne upajo vzeti mandata.

  Ker poslanec nezdružljivosti svojih funkcij ni odpravil v roku treh mesecev od začetka njegovega mandata, predsednik KPK Boris Štefanec opozarja: “Od 23. septembra 2018 naprej ta poslanec nima legitimitete sodelovati pri delu državnega zbora.”

  Razpravo o ugotovitvah prenehanja njegovega mandata je na sejo parlamentarne mandatno-volilne komisije želela uvrstiti Levica. A neuspešno. /24ur/

  6 poslancev je glasovala ZA razširjeno razpravo o prenehanju njegovega mandata,10 poslancev je glasovalo proti,med njimi tudi 5 poslancev poslanske skupine sds

 • Goran Hvala

  ta beli so delal isto… smola za njih sam to da so usjali vojno… ce ne bi pa oni zagal ostale na pol…

  • palačinka

   ..ja,saj so jih in žeblje so tudi zbijali v glave

   • ZatonMesecnikov

    Tega se tukaj ni počelo omleta. te navade so iz slovenskih prostorov izginile že v 17. stoletju. So pa na novo prišle iz juga Maja 1945.

    • Zgornji

     Omleta iz skreta , pa to …

  • ZatonMesecnikov

   Daj naštej grobnice z popisanimi žrtvami tipa Huda Jama, ki so posledica domobranskih zločinov.

   pa ne reci da ni spiskov. Kaj 70 let ni bilo dovolj časa za njihovo sestavo? Pa pusti sedaj Kozlarjevo goščo pa urha. In Frakla pa hacina. daj kaj svežega…

  • Boris Peckaj

   Izdajalci slovenskega naroda tako je pač bilo in prav je tako!!!

 • Artur

  Današnji samo čakajo na ukaz, oborožene maškare se lahko hitro aktivirajo in nadaljujejo krvavo raboto svojih prednikov, rdečim psihopatom ni treba dvakrat reč.

 • sem dokaj

  Zakaj so zavezniške sile pribežnike iz Avstrije izročili jugo krvnikom. Vsakršno sprenevedanje, Britancev. da niso vedeli kaj bodo z njimi storili partijci ne vzdrži. ( iz virov arhiva UK )

  • Valter BraniSlav

   Verjetno so jih tudi Anglezi smatrali za izdajalce…

   • ZatonMesecnikov

    Ko so Angleži izvedeli za brutalnost Borcev NOB, so bili šokirani, ter so ustavili vračanje.

  • ZatonMesecnikov

   Tudi Dance in Norvežane ter Francoze, belgijce itd. so izročili matičnim deželam.

   le z razliko, da jih tam niso pobili, ker niso bili Komunisti in NOB Borci.

 • Valter BraniSlav

  Vir teh nebuloz je Simo Dubajic. Napisal je tudi knjigi o tem kako se je Elvis Presley boril s cetniki in kako se je zlobni Kucan boril s se bolj zlobnima Stefico Kucan in Camillo Bowles Parker….
  VSE ZA PRODAJO KNJIGE:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Simo_Dubaji%C4%87

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  PROVOKATOR Valter Branislav
  spodnji
  naj se tu predstavi s polnimi osebnimi podatki.
  Sicer
  ga je možno imeti – le za kakorže – “moteno” osebo.
  Preveč
  verodostojnih
  pričevanj
  je zdaj, leta 2019 – na internetu
  in drugod,
  da bi nas, bralce in pišoče
  na
  tem OK portalu NOVE24TV – “PREPRIČAL” O ČEMERKOLI,
  KAR
  NI MOČ DOKAZATI Z VELJAVNIMI DOKAZ. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  CITATNO IZ HR VEČERNJEG LISTA.

  ugoslavenski maršal Josip Broz Tito između 9. i 12. svibnja 1945. osobno je u Bijelom dvoru na beogradskom Dedinju naredio da se pobiju ratni zarobljenici! Tu je usmenu naredbu dobio tadašnji načelnik Trećeg, kontraobavještajnog odjeljenja Ozne, potpukovnik Jefto Šašić! Taj podatak jedan je u nizu otkrića beogradskoga novinara i publicista Pere Simića. O tome piše u svojoj najnovijoj knjizi “Tito – fenomen stoljeća” koju upravo izdaje Večernji list. Simić je ovu priču napisao prema svjedočenju iz prve ruke. Uoči raspada Šašić se, naime, uowči raspada bivše Jugoslavije, 1988., povjerio beogradskom prijatelju s kojim pak Simić surađuje više od 30 godina te mu ispričao Šašićevu ispovijest. Prema njoj, Tito je u noći naredio da mu dovedu Šašića i Simić dalje bilježi: “Druže Maršale, javljam se po vašem naređenju! Raportira potpukovnik Jefto Šašić.” Na njegovo iznenađenje, Tito ga nije ni pogledao, čak mu se učinilo da ga nije ni čuo. Po tko zna koji put, koračao je od jednog do drugog kraja kabineta. Čas je ubrzavao, čas usporavao korak, a ispod njegovih čizama čula se škripa dvorskog parketa. Šašić je stajao kao ukopan, desna mu je ruka, zbog salutiranja, dodirivala sljepoočnicu. Neko mrmljanje Tito je i dalje zamišljeno hodao s kraja na kraj kabineta, ne dajući nikakav znak da zapaža svoga slavonskog potpukovnika. Kad je iz njegovih usta čuo neko mrmljanje, obuzeo ga je strah da Tito možda nije skrenuo s pameti. Strah je već počeo prelaziti u drhtavicu kad je Tito naglo zastao, podigao glavu i gledajući u neku zamišljenu točku progovorio: – Dali smo im priliku da se predaju i da oni koji nisu okrvavili ruke budu amnestirani! Berlin je pao, a oni nam se ne predaju! Kao da ga je tek tada zapazio, pogledao je Šašića pravo u oči i u grču progovorio: – Pobiti! Šašić je netremice gledao u Tita, a on mu je dižući ruku u smjeru zapada naredio: – Kreni u Sloveniju i Austriju i prenesi ovu naredbu komandantima naših armija! Simić zaključuje da je to bio najveći masovni zločin u Europi poslije kapitulacije nacističke Njemačke. Kako je Broz došao na čelo KPJ Simić nam otkriva i jedan od najvećih Titovih misterija – kako je došao na čelo KPJ. Donosi nam najvažniji sadržaj desetljećima skrivana zapisnika s tajne partijske sjednice u ožujku 1939. na Bohinjskom jezeru. Za taj je sastanak Tito sve vrijeme lagao, i o točnu datumu sastanka i o tome da je prešućivao prvu i najvažniju odluku – izbacivanje iz partije tadašnjih vodećih jugoslavenskih komunista koji su mu bili prijetnja za prestiž u partiji, a među kojima je bilo i mrtvih, jer ih je već prije „pojeo“ Staljinov mrak u Rusiji. Tu je i 16 verzija o njegovu izboru za generalnog partijskog sekretara, kao i što se zapravo odigravalo na famoznoj V. zemaljskoj konferenciji KPJ u zagrebačkoj Dubravi koju Simić naziva „Titova svadba“. Barem petnaest verzija datuma rođenja Simić u knjizi odgovara na brojne enigme iz Titova života: o tome kako ima barem 15 verzija datuma njegova rođenja, kako postoji mnogo nejasnoća i o njegovu imenu i prezimenu te o pseudonimu, baš kao i nepoznanica o braći i sestrama, o roditeljima, kako je za života krio da je dvije godine u Kumrovcu pohađao školu za ponavljače, što je dosad bila rupa u njegovoj biografiji. Do danas je enigma i kad je Tito zapravo postao član jugoslavenske partije i tko ga je u nju primio, zatim kako je Rusima cinkao sve svoje partijske drugove, ali i zašto je krio da je 
bio aktivno angažiran u Španjolskom građanskom ratu, a Pero Simić sad 
nedvojbeno dokazuje da 
je bio ondje.

  Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/per… – http://www.vecernji.hr

  • Janez Kepic-Kern

   AZ SEM ZA
   NORMALNO, CIVILIZIRANO, PRAVNO
   UREDITEV
   KOT V R. SRBIJI – REHABILITACIJA D. MIHAJLOVIĆA, BGD, 2015.
   TEH NEREŠENIH, NEUREJENH OSTANKOV 2. SV. VOJNE IN
   KP TITO
   NESODNEGA POLIT-MORILSKEGA TERORJA.
   V
   SLOVENIJI – KOT V SRBJI.
   Nihče od
   nas živečih – ni bil vpleten – v dogodke 1945.
   Le
   vemo zanje.
   Zakaj
   bi terjali kakšno nesodno “obračunavanje”
   s potomci POVZROČITELJEV, KRVNIKOV ex KP,TERORJA.
   Tudi
   nihče od njih
   leta 1945 še ni živel. A ne ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Janez Kepic-Kern

    ŠE 1X
    ZAKLJUČEK
    MOJEGA ZAPISA
    IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
    O “REHABILITACIJI D. MIHAJLOVIČA URADNO, SODNO V BGD, 2015..

    ZAKLJUČEK
    O
    REHABILITACIJI D. MIHAJLOVIĆA, BGD, 2015.

    “REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA”
    MOJA MAMA
    Julijana K., ki je bila resnnicoljubna oseba. Ta, Slovencem s J.V. Stalinom
    grozeči napis je videla z velikimi črkami napisan na obcestnem skednju v
    Trzinu ali v Črnučah, cca 1938. leta, ko se je kot dekle peljala iz Komende
    v Ljubljano,s svojim očetom , z vozom s konjsko vprego- prodajati domače
    kmetijske pridelke na tržnico v Ljubljani.
    3.56. Uradna razglednica centra Zagreba iz poletja 1947. leta. To razglednico je poslala moja mama J. K. mojemu očetu 1947. leta iz Zagreba,
    ko je billa osebno v Zagrebu, ker je tja šla prevzeti neke otroke, vojne sirote,
    ki jih je nato odpeljala v dom za take otroke v Kamniku. Verodostojna razglednica prikazje “ljudi prazni center Zagreba v poletju 1946 ali 1947”.
    Verjetno je bil Zagreb leta 1947 res “ljudi prazno mesto”. Večina stalnega
    prebivalstva tega mesta je zbežala, emigrirala pred nesodnim “Tito-Stalin”
    NASILJEM.

    “BAN – MARKO NATLAČEN: NAROD JE LAČEN!
    ODPRI MAGACIN:
    ČE GA NE BOŠ TI – GA BO “STALIN”!”

    Veliko, sto tisoči Hrvatov pa je leta 1947 že bilo mrtvih, KP nesodno pomorjenih v Sloveniji, na Maclju ter po vsej ex Jugoslaviji, kar je bila posledica t.i.
    “KP maršev smrti”, maršev do smrti iz leta 1945.
    Ostale slike in povezani podatki -so vsakomur dostopne na spletu.

    Za sklep:
    podal sem nekaj verodostojnega vsebinskega gradiva.
    Ostalo za začetek korektne strokovno zgodovinske in pravne
    obravnave in razrešitve – si želim – naj opravijo za take stvari pristojni in tudi od države R. Slovenije ( torej: od vseh davkoplačevalcev )
    plačani zlasti “pravniški” uslužbenci “naše” države R. Slovenije !
    Že v prispevku o “neprijetni dedišćini Oktobra “ sem zapisal:-

    nesodno politično pomorjeni – mrtvi – “se vračajo”!

    Se v R. Slovenijo 2018
    – “vračajo”
    tudi “novi, potencialni nesodni politični morilci”?!
    Nedvomno:
    uradna, sodna nekaznovanost nesodnih “političnih morilcev”
    po logiki – pomeni, da “nesodno politično morjenje”
    – pravzaprav – “ni kaznivo” !?

    Res “mislimo – tako?” Leta 2018 ?!

    V “naši” državi, R. Sloveniji ?

    Če “politično nesodno morjenje – “ni kaznivo” ?

    Se bodo tudi sedanji politični nasprotniki tudi kar – nesodno
    morili med seboj?
    In ?
    Ne bodo – “NIČ” – sodno – kaznovani ?!
    Se ?
    ( zaradi nakazane “pravne praznine” )

    “vračajo” tudi “potencialni – nesodni politični morilci” ?!

    Ne znamo – povezati – teh “nevarnih nepovezanosti”?

    ZGORAJ
    ZAPISANI
    SLOVENCEM Z J.V. STALINOM – GROZILNI JAVNI NAPIS JE BIL
    VEČKRAT
    VELJAVNO IZPRIČAN !
    info Janez K. KERN
    “AVTORJI”
    TEGA GROZILNEGA NAPISA SO BILI
    ZNANI STALINISTI
    IZ OKOLiŠA ŠMARNA GORA, TRZIN ITD.
    info
    Janez K. Kern
    Zapisal l.r. Janez K. Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
    P.S.
    LINK
    NA CELOTO MOJEGA TEKSTA
    O REHABILITACIJI D. MIHAJLOVIĆA, BGD, 2015
    – VAM DAJEM
    TUKAJ.

    https://sloveniana.si/wp-co

    • Janez Kepic-Kern

     MOJE OSEBNO SPOROČILO VSEM BEROČIM !
     Jaz osebno nekaj
     zares dobrih sodelavcev zlasti
     – RAČUNALNIKARJEV
     in
     enega profesionalnega HERALDIKA – že imam.
     Za
     ustvarjanje moje mesečne revije “SLOVENIANA”
     Kot vidite
     tudi na tek OK E- PORTALU NOVE24TV
     tudi kar precek –
     – POLEMIZIRAM,
     – PIŠEM POLEMIČNE “ŠALE” ITD.
     VSI,
     KI BI SE MI RADI PRIDRUŽILI
     STE
     TOPLO VABLJENI: zlasti kakorkoli že uveljavljeni
     pisci s področ
     j- raznih STROK ter kulture in politike.
     PONUJAM VAM MOŽNOST SODELOVANJA PRI MOJI “SLOVENIANA” reviji.
     ter na mojem e-portalu “SSLOVEBIANA”
     VSE MOJE
     AKTIVNOSTI SO USMERjENE
     V
     OPORO POZITIVNIH POMLADNIH STRANK
     SDS, SLS, DOM ,
     – NSI-JA POD VODSTVOM M. TONINA IN Z LJ. NOVAK – pa NE OPIRAM.
     Sem podpornik, nisem pa član SDS.
     VKLJUČITE SE VSI ZAINTERESIRABI, POZITIVNI LJUDJE
     S TEGA PORTALA ITD.
     TUDI
     V MOJA ŽE OBSTOJEČA
     – RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO IN KLUB “SLOVENIANA
     TER
     V
     PODAJ ORISANA DRUŠTVA
     – “DOMOZNANSTVO IN
     – “DVOJINA” “SLOVENIANA”
     VSE TU
     BEROČE IN PIŠOČE
     POZITIVNE LJUDI NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
     OBVEŠČAM,
     da jaz Janez Kepic-Kern, 67 let, nekaznovan, nealkoholik,s 4o let dela
     SEM ČLAN
     GZS,
     – imam tudi podjetje “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o..
     – zmogljiv e- portal “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
     in
     1. ŽE USTANOVLJENO RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
     IN
     2. RAČUNALNIKARSKI – KLUB- “SLOVENIANA”
     Moje
     podjetje
     TI DVE DRUŠTVI – OPIRA.
     3.
     V pripravi na registracijo imam
     tudi
     DRUŠTVO ZA KOREKTNO DRUŽABNO, ZA kULTURNE, PLESNE PRIREDITVE ITD.
     “SLOVENIANA-DVOJINA”.
     VAM
     TU PIŠOĆIM IN BEROČIM
     PA
     ZNA BITI Z A N I M I V O –
     MOJE

     – D O M O Z N A N S K O, DOMAČNOSTNO društvo “SLOVENIIANA”,
     ki
     ga te tedne
     TUDI PRIPRAVLJAM – NA URADNO REGISTRACIJO.
     Namen
     in glavna dejavnost tega pripravljanega
     društva
     “DOMOZNANSTVO, DOMAČNOST – SLOVENIANA”
     bo
     PISANJE, TVORJENJE KOREKTNIH, KVALITETNIH POLJUDNO STROKOVNIH TEKSTOV, VIDEOV, PREDAVANJ ITD.
     Z
     DOMOZNANSKO, S SLOVENSKO DOMAČNOSTNO TEMATIKO.
     S
     področij – približno tako
     kot so na tem OK PORTALU NOVE23 TV:
     – starejša in novejša zgodovina nas SLOVENCEV,
     starejše in aktualnosti s področij strok in politike.
     vse
     KONTAKTNE PODATKE Z MENOJ, Z Jnez Kepic-Kernom najdete na mojem
     e- portalu
     “SLOVENIANA”, NA:sloveniana.si.L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
     P.S.
     e: [email protected], GSM 041/559-589 OD 10H-21H VSE DNI.
     ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM. Motenje prijavim organom MNZ.
     MOJ E- PORTAL “SLOVENIANA”
     https://sloveniana.si/

 • koza

  Što je Valerijanov memorandum?

  “Valerijanov memorandum“ je službeni dokument SPC i predan njemačkim vojnim vlastima u Beogradu, a potom kao kleveta Hrvata raširen po čitavom svijetu. Memorandum je već u prvoj verziji od 24. lipnja /junij/ 1941. godine oklevetao Hrvate za ubijanje više od 100.000 Srba.
  Druga verzija, plasirana najkasnije 8. kolovoza /avg/, kleveće Hrvate za ubijanje čak 180.000, a do rujna /sept/ se već izlazilo s brojem od 300.000 pobijenih Srba u NDH, što je kasnije još uvećavano. Takve strašne klevete koje nemaju gotovo nikakve veze sa stvarnošću, ni 1 %, u knjizi to dokazujem, odaslane su izvan zemlje i snažnom propagandom velikosrpske mreže širene po čitavom svijetu. Takva sramotna laž ostala je nad Hrvatima do dana današnjega.
  https://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/knjiga-stjepana-loze-mijenja-povijest-ndh-za-valerijanov-memorandum-dosad-nismo-culi-a-on-kljuc-genocida-srba-nad-hrvatima/ … to knjigo je dobil tudi Šešelj v branje, še ni bilo reakcije

  • ZatonMesecnikov

   projekt rastko in Serbian cafe, tam je tvoje mesto koza. ne vem kaj hodiš sem. tukaj nimamo posluha za te 60 let stare prežvečene nebuloze izpod rok Udbe.

   • koza

    si mislil, da vse veš, nič hudega, ti pa bi lahko kaj dalo mislit, sami pravite, da ni dobro živeti v laži

    • ZatonMesecnikov

     Praviš projekt rastko pa serbian cafe je pravo čtivo zame….

 • Valter BraniSlav

  SFRJ SE VEDNO ZIVI
  TAKO STE OBSEDENI Z NJO DA NE MORETE ZIVETI.
  SFRJ je propadla pred 30 leti. KAJ STE V TEH LETIH USTVARILI VI???

  • montyamp

   Je kardeljev ultraidiotizem zarezal pre-globoke brazde .
   Ultra je več kot neskončno .

   • Valter BraniSlav

    Stricek Edo je pac verjel v njegove utopije.

    • ZatonMesecnikov

     To mu ne daje pravice, da pobija.

     #Če pobija Levičar, to počne v obrambi civilizacijskih pridobitev# Luka Polmesec 2018.

     • Valter BraniSlav

      On je bil leva verzija Torquemade.

     • ZatonMesecnikov

      500 let kasneje Valter…

      Pa še sile progresa so se imenovale…

  • montyamp

   Kjer gnezdi golazen , ostanejo samo ruševine :
   https://siol.net/trendi/kultura/vila-pod-smarno-goro-v-kateri-je-zivel-edvard-kardelj-video-foto-497173
   Naj bo ukradena država , al pa ukradena hiša .

   • Valter BraniSlav

    Hvala.
    Poleti lani sem videl to rusevino in se spominjal mojega otrostva v tej hisi…
    VSE NEKOC MINE…

 • baubau

  Kdaj bo raziskan Kočevski rog? Šele na sodni dan?

  • Janez Kepic-Kern

   CITATNO
   IZ – HR SVIJET
   “JOSIP BROZ LIKVIDIRAN OD KOLEGOV KOMUNISTOV” 1939 V ŠPANIJI.
   Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

   Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

   Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

   Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

   Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

   U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

   Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

   Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

   Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

   Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

   Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

   Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

   Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

   Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

   To podmećanje, hrvatskom narodu, Franca Ambroza, prozvanog Tito, to je najveća prevara u prošlom stoljeću. Neka njegovi sljedbenici odgovore, radi čega i zašto je u nazovi Titi, vladala paklenska mržnja, prema hrvatskom narodu, sa njegovim naredjenjem POKOLJA, nad hrvatskim narodom.

   Došavši, 1945.godine u Varaždin, taj sadistički ubojica je javno izjavio:” Nisam došao ovamo držati politički govor, došao sam vidjeti, kako naši borci, uništavaju taj hrvatski smrad.” Ubijanje Hrvata, koje su krvnici, bacali u rijeku Dravu. Taj sadistički ubojica, zločinac, govorio je mješavinom hrvatskog i ruskog jezika. Jedini govor, kojega je pravilno govorio, to je bio njemački sa bečkim naglaskom.

   Hrvat, Michael Palaic, rodjen u Americi, snimio je dokumentarni film o jugokomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, sa naredjenjem zločinca Tite. U tome filmu, objavljen je njegov razgovor i sa britanskim oficirom VIII britanske armije, Nigel Nicholsonom, koji je priznao, da je u Austriji, tovario Hrvate u željezničke vagone, po 60 osoba u vagon, zatvorivši vrata, sa vanjskom ručkom sa obećanjem da će otići u Italiju. Na kraju dugačkog tranasporta u zadnji vagon su stavili, majke sa djecom. I umjesto u Italiju, svi su bili doveženi u Kočevje i pobijeni. Taj transport, povratkom u Austrju, ponovno je sa prevarom, vozio Hrvate u smrt u Kočevje. Poslje POKOLJA, zločinac Tito je izjavio:” Prije će Sava, poteći uzvodno, nego što će Hrvati imati svoju državu”.

   Hrvatskom pobjedom, nad jugokomunističko fašističko četničkom agresorskom armijom na hrvatski narod i uspostavom medjunarodno priznate DRŽAVE HRVATSKE, tu hrvatsku pobjedu, nekakav nazovi ”sud” u Haagu, presudio je, da je hrvatska pobjeda, ”udruženi zločinački podhvat”, optuživši hrvatski narod, da je zločinački, na isti način, kao što je i nacistički Hitler, optužio židovdski narod, da je zločinački, sa holokaustom nad židovskim narodom. Neka već jednom, netko odgovori, radi čega i zašto je britanska VIII armija, zajedno sa Titinim jugokomunistima sudjelovala u jugkomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom i neka odgovori, zašto i radi čega su britanski agenti i po Hrvatskoj, sa sudjelovanjem Račanove, jugokomunističke vlasti, lovili kao kriminalca, hrvatskog pobjednika i osloboditelja, generala Antu Gotovinu.

   Neka već jednom netko odovori, tko su ti, sa čijim je naredjenjem i Nigel Nicholson, namjerno, Titinim jugokomunistima slao u smrt i hrvatske majke sa djecom. Kad su imali hrabrosti slati i majke sa djecom u smrt, neka i sada budu hrabri i neka javno, pokažu svoje lice. Umjesto isprike hrvatskom narodu za počinjeni zločin, radi opravdanja, ponizili su i svoju kraljicu i svoju kraljevsku obitelj, kojoj su doveli zločinca Titu, sadističkog ubojicu, na večeru sa kraljicom u njezinom dvorcu u Londonu. To lažno optuživanje i uništavanje hrvatskog naroda, to provode i sada, na nekakvom ”sudu” koji je borbu hrvatskog naroda, živiti ljudskim životom u svojoj državi proglasio, da je to, ”udruženi zločinački podhvat”.

   ZLOČINAČKI PODHVAT, osloboditi svoju državu od agresorskog genocidnog okupatora iz Srbije. Ta udružena zločinačka presuda nad hrvatskim narodom, to je samo nastavak jugokomunističkog POKOLJA NAD HRVATSKIM NARODOM, sa naredjenjem, Franca Ambroza, prozvanog, Tito. Umjesto pohvale i nagrade, što je hrvatska vojnička pobjeda u OLUJI, pobjedila genocidnog agresora iz SRBIJE i sa tom pobjedom zaustavila rat, taj ”sud” u Haagu, zaustavljanje agresorskog rata iz Srbije, proglasio je da je to,”zločinački udruženi podhvat.” Odgovorite, protiv koga??

   Zluradi komentari Denisa Mac Shanea

   Denis Mac Shane, bivši britanski ministar, za Europu, izjavio je sljedeće:” Gotovina je heroj, jednako kao i Njemci, koji su masakrirali nedužne ljude u Lidicama ili Rusi koji su ubili poljske časnike u Katinu. Gotovina je izdao svoj narod i katoličku vjeru a zatim se kukavički sakrivao od pravde.”

   Neka taj ministar odgovori, zašto i radi čega je u njemu utjelovljena ista mržnja prema hrvatskom narodu, kao mržnja Franca Ambroza, prozvanog Tito. Iz njegove mržnje, taj ministar bio bi prezadovoljan, da su agresori iz Srbije, sa njihovim Miloševićem, pregazili hrvatski narod i razrušili Zagred i sve hrvatske gradove, kao što su razorili Vukovar, sa ponovljenim Titinim POKOLJEM, za uništenje hrvatskog naroda.

   Da su uspjeli u ponovnom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, ministar bi Slobodanu Miloševiću, podigao spomenik u sred Londona, sa natpisom, ”demokrati i oslobodiocu” Slobodanu Miloševiću. Podigao bi spomenik, sa veseljem i kucanjem čaša, za proslavu zajedničke krvarine, nad nestankom hrvatskog naroda, jer je nestao u borbi, živiti ljudskim životom u svome DOMU, u svojoj DRŽAVI HRVATSKOJ.

   To veselje ministar nije doživio, niti će doživiti, jer je hrvatski narod, sa BOŽJOM pomoći, sa križem i krunicom, na grudima hrvatskih branitelja, vojnika, sa svojim generalom Antom Gotovinom, vojnički pobjedio genocidnog agresora iz Srbije i uspostavo je svoju medjunarodno priznatu DRŽAVU HRVATSKU.

   Ante Kunek

  • Janez Kepic-Kern

   TA EX KP, ZK – “ŽAL” MINISTER SD – Pikalo- seveda

   – ne bo poskrbel

   za
   PRENOVO VSEBIN SLOVENSKIH ŠOL V SMER SLEDENJA
   – KVALITETI VSEBIN
   IN
   – RESNIČNOSTI VSEBIN !
   Verjetno je preveč
   indoktriniran z ex KP, ZK IDEOLOGIJO ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDAIz
   moje revije “SLOVENIANA”
   ZA
   VZOREC – KAKŠNO PISANJE,
   PUBLICISTIKO
   GOJIMO
   V OKVIRU “SLOVENIANE”.
   Verjamem,
   da bi po vaših izkušnjah in doživetjih – kaj podobnega zmogli, lahko napisali
   tudi drugi
   prisotni na tem OK E- PORTALU NOVE 24TV !
   ZATO
   SE MI KAR PRIDRUŽITE.
   Zelo
   kvalitetnega sodelavca
   za
   področje HERALDIKE :
   grbi, zastave, prapori, pečati itd. – ŽE IMAM ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

   PONATIS
   IZ “SLOVENIANE” – moje revije.

   “Pravica šolajoče se mladine – do resnice”

   “PRAVICA ŠOLAJOČE SE MLADINE DO RESNICE”
   Spoštovani beroči !
   V tem prispevku bom le na krajši, poljuden, na vsem razumljiv način
   opozoril na kar resen javni problem s. področja javnega, t.i. državnega
   šolstva – šol vseh stopenj v naši državi R. Sloveniji.
   V mislih imam:
   1. problem korektnega posredovanja vsebin šolajoči se mladini, ko gre
   za teme, za dogodke dogajanja iz polpretekle slovenske zgodovine.
   1.1 vsi vemo in zlasti mi, starejši Slovenci imamo neposredno izkušnjo
   o tem, kako so nam na šolah posredovali teme iz slovenske in širše
   zgodovine. Zlasti, ko je šlo za teme iz 20. stoletja, za dogodke vezane
   na čas med obema vojnama, na čas ( VKP/b, KPJ; KPS stalinsko ko
   munistične – seveda ) t.i. “ narodno osvobodilne borbe 1941-1945”.
   1.2 seveda smo vsi realno razmišljajoči osnovnošolski otroci in mladina
   na srednjih šolah in na fakultetah takoj zaznali, da nam učitelji in
   profesorj posredujejo izrazito “ideološko, komunistično “sfrizirano”
   skrbno cenzurirano in “tito komunistično kanonizirano” podobo
   dogajanj v 20. stoletju.
   1.3 Ohranjanje zgoraj orisanega stanja oz. “podajanja resnice o naši polpretekli zgodovini na “enak” način – še naprej, zdaj, leta 2018 in v letih v
   prihodnosti – seveda ni sprejemljivo ! Nad 70 let kasneje, zdaj !
   Je oz. bi bilo enostavno – “groteskno-smešno” !?

   •Edit•Reply•Share ›

   Avatar
   Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • an hour ago
   NADALJEVANJE IN KONEC.

   “PRAVICA ŠOLAJOČE SE MLADINE – DO RESNICE”

   1.3 Ohranjanje zgoraj orisanega stanja oz. “podajanja resnice o naši polpretekli zgodovini na “enak” način – še naprej, zdaj, leta 2018 in v letih v
   prihodnosti – seveda ni sprejemljivo ! Nad 70 let kasneje, zdaj !
   Je oz. bi bilo enostavno – “groteskno-smešno” !?
   Ni sprejemljivo s
   – primarnega vidika potrebe po posredovanju verodostojne res

   VSTAVEK

   UDK 323(497.4)
   37(497.4)
   1.05 poljudni članek, “SLOVENIANA” znak “B”
   Izvleček:
   Namen: ta poljudni članek želi biti dobronameren prispevek k kvalitativnemu iz in
   “ideološkemu” izčiščenju zgodovinskih vsebin v R. SLO šolah.
   Metodologija/pristop: v prispevku objavljam nekaj nedvomnih dokumentov
   o tem, da t.i. državne šole v ex SFRJ nikakor niso bile ideološkonevtralne.
   Vzpodbudil bi rad neodvisne strokovne preiskave o sedanjem stanju, o ideloškosti
   oz. o neideološkosti sedanjih šol vseh stopenj v R. Sloveniji.
   Analiza/rezultati: v prispevku je podanih nekaj nedvomnih dokumentov, dokazov
   o komunistično-socialistiičn ideološkosti šol in celo vrtcev v ex SFRJ.
   Uporabnost: prispevek je uporaben kot iztočnica, izhodišče za nujno potrebno
   “razideologiziranje” šol itd. v sedanji državi R. Sloveniji (1991-2018)
   Ključne besede: Republika Slovenija, MInistrstvo za šolstvo R. Slovenije, Zavod
   za šolstvo R. Slovenije
   “ŠE
   POMNITE
   TOVARIŠI”
   PRISILNI ŠOLSKI POZDRAV
   “ ZA DOMOVINO
   – S TITOM NAPREJ”!
   vprašanje
   Janez K. Kern
   OSNOVNE ŠOLE IN CELO VRTCI SO BIILI POIMENOVANI PO RAZNIH LOKALNIH IN
   OSREDNJIH “KP,, ZK” “HEROJIH,
   ENOTAH” !
   DO KDAJ ? info
   Janez K. Kern
   132 SLOVE NIANA – vsebina Leto 1, št. 1 (Julij, 2018)
   45Slika 81: Brošura ob 30-letnici
   “Tito vrtcev”.
   45Slika 80: Kolofon brošure ob 30-letnici socialističnih vrtcev,
   45CITATNI PREPOSTNETEK: Privat arhiv J. K. Kern.
   Slika 80: Kolofon brošure ob 30-letnici socialističnih vrtcev, 1975. Slika 81:
   Brošura ob 30-letnici “Tito vrtcev”. Slika 82: CK ZKS F. P.. v vrtcu.

   KONEC VSTAVKA
   nice o akterjih in o “vsebinah” dogajanj v polpretekli zgodovini – šolajoči se mladini.
   – sekundarni vidik je vidik strokovno korektne vloge šolstva v
   demokratičnih državah oz. družbah. Izhajajoč s tega vidika – bi
   morali sami “šolniki” zavrniti, če jim kdorkoli od zunaj, iz politike,
   iz raznih interesnih skupin vsiljuje v sprejem v uradno šolske programe, v t.i. kurikulume – kakšne vsebinsko glede “resnice” neverodostojne vsebine.
   1.4 Šolnikom sugeriram, naj se kar brez pretiranih pomislekov
   – usmerijo v vzpostavitev tipa šol, šolstva, ki mladini posreduje dejansko verodostojno resnice, čeprav ne vedno – prav prijetne – “resnice”.
   A res so – resnice !
   Že zaradi ugleda šolnikov – v očeh bistre šolajoče se mladine. Kot
   smo otroci, mladi moje generacije takoj zaznali, kateri učbeniki so
   napisani KP; ZK ideološko in kateri učitelji in profesorji so spontano ali “prisilno” ideološki !? Enako, ravno tako bodo “ nerealno ideološkost” sedanjiih šol zaznali tudi sedanji bolj bistri šolarji.
   In – zaradi “nerealne ideološkosti” svojih učiteljev in profesorjev –
   čeprav prikrito ne bodo spoštovali!
   Še manj spoštovali ?! Ali naravnost “sovražili in zaničevali” bodo
   svoje bivše “nerealno ideološke šolnike in šole”, ki so jih “državno-prisilno” bili primorani obiskovati oz. jih poslušati – ko so bili še
   “ŠE POMNITE
   TOVARIŠI”?!
   LEPO JE V NAŠI DOMOVINI BITI MLAD,, V DEŽELI, KJER SO SI LJUDJE
   – KOT BRATU
   BRAT” ČE ZAMOLČIMO “NAŠE POLITIČNO NESODNO POMORJENE BRATE”
   – SEVEDA!
   vprašanje Janez K. Kern
   KAJ ŽE ?
   JE ISKAL SEKRETAR CK ZKS
   F. POPIT-JOKL
   V PREDŠOSKIH VRTCIH?,
   LETA 1975?!
   vprašanje Janez K. Kern
   (op.: Janez K. Kern sem hodil v osnovno in v srednjo šolo
   v 1960. letih, v času “trdega komunizma” – se razume)

   Leto 1, št. 1 (Julij, 2018) SLOVE NIANA – vsebina 133
   “PRAVICA ŠOLAJOČE SE MLADINE DO RESNICE”
   – nepolnoletni šolarji.
   2. Marsikdo med Vami beročimi – ima za seboj in v svojem spominu izkušnjo lastnega obiskovanja osnovne, srednje šole ali kake fakultete
   v času “Tito komunistično-socialističnih ” ali morda “pokomunističnih”
   šol in vrtcev.
   Zdaj, nekako v tem 2018 letu – ali v prihodnjih letih – se bodo, se boste – nedvomno
   – morali – šolniki, politiki, vse prebivalstvo – odločiti:
   2.1 – kako oblikovati učne programe, predmetnike, kurikule javnih, t.i. državnih šol
   v naši R. Sloveniji: seveda bo treba najprej “strokovno prevetriti” obstoječe uradne
   učne vsebine, ki preko zunanjih “morda ex KP, ZK ideoloških strokovnih svetovalcev”
   Zavoda za šolstvo R. Slovenije – “prihajajo” oz. so morda “pokomunistično-politično
   na tak način” posredno – “vsiljevane” v učne vsebine, programe šol v naši R. Sloveniji
   ?!
   Morda bi kaj uradnega lahko javno rekla tudi državna “NAKVIS” agencija za
   “odličnost” v (visokem) šolstvu?
   2.2 Kako vnesti verodostojno resnico in kako korektno izločiti zastarelo , zavajajočo “
   ex KP; ZK ideološko neresničnost” iz uradnih učnih vsebin in iz kurikulov na R. SLO
   šolah vseh stopenj?!
   Ali? Ali bi ne bilo bolj korektno npr. ko bi se o zloglasnem J.B. Titu šolajoči mladini – iz
   ust šolnikov reklo: npr. da:
   – rojstvo in identiteta osebe J. B. Tito nista uradno znani !?
   – in da je J. B. Tito maja 1945. leta – dokazano bil ukazovalec nesodnega KP
   političnega morjenja stotin tisočev ljudi?! itd.
   Šolajoča se mladina nedvomno ima pravico do – nepotvorjene resnice !
   Mar ne ?! O tem se verjetno – vsi strinjamo !? Verjetno ?!
   Veliko manj se verjetno – ne/strinjamo, bi bili manj enotni v javnih “razpravah”
   ali v “javnih izmenjavah mnenj” – o nadaljni sodobni in smotrni dodelavi samega sistema in “podobe vsebin” šolstva v R. Sloveniji ?
   Občutljivo, možnih sporov – polno, “spolzko” področje izbora za šolajočo mladino “primernih” vsebin. In tudi načinov, metod ?
   Vsi se spomnimo, kako so na področju “vzgojnih tem” cca 20, 30 let nazaj v
   šolah R. Slovenije kar naenkrat ( sicer – pohvalno) ekološke teme “nadomestile” poprejšnje “marxistično-titoistične, kardeljanske” teme o “bratstvu in
   enotnosti, o neuvrščenosti itd. na področju t.i. “pouka o družbi” !?
   “ŠE POMNITE – TOVARIŠI?!” : pozdrave “Za domovino, s Titom – naprej ?. In ?
   Da niti ne pišem o tem, kakšne so možnosti za poenotenje glede nabora in glede šolske
   “interpretativne kanonizacije” spornih, grozljiih itd. vsebin – zlasti iz zdgodovine – da
   bodo primerne za podajanje šolajoči se mladini !? Mislim na nesodne individualne inn
   množične poKP politične, nesode likvidacije neoboroženih, nemočnih posameznikov,
   celih družin, množic VKP/b stalinizmu nenaklonjenih ljudi, Slovencev !
   Konkretno: kako bodo učitelji in profesorji v šolah R. Sloveniji od leta 2018 dalje
   podajali realne podobe npr. KPS VOS-a, OZNE; KNOJ-a itd. in realne razmere stisk
   in življenja Slovencev v letih 1941-1945 itd. pod VKP/b “stalinskimi” KP “stalin
   partizanskimi” grožnjami in prisilami nemških okupatorjev in ostalih v času 2. sv.
   vojne na Slovenskem?! O tem – tu – niti – ne pišem !
   V naši R. Sloveniji ima Zavod za šolstvo posebne, verjetno pogodbene
   “svetovalce” za razne “specialne” vsebine v šolskih t.i. kurikulih !?
   Verjetno se vsaj v tem strinjamo, da sodobni čas od posameznika terja
   čimveč individualnih znanj, samostojnosti, podjetnosti in tudi individualne etike, morale: da so mimo časi, ko se je nekaterim zdelo smotrno
   šolajočo se mladino “vzgajati” v “kolektivistično–črednem duhu” ! Mar
   ne ?!
   Dajem resno pobudo za resno kvalitativno, potrebam sedanjih generacij šolajočih se
   mladih – prilagojeno “vsebinsko” preobrazbo vseh šol v R. Sloveniji ! Stran od ex KP;
   ZK , SD, “LEVICA” itd. ideologij ! Preko Parlamenta naše R. Slovenije.
   Zapisal Janez K. Kern. odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA

 • Slo hunter

  dobro je, da se o tem govori, dol s prekleto rdečo zvezdo, ki nas je 91-tega napadla! Hvalabogu nikoli več jugoslavije!!

  • Steiermark

   Ja, to je naša, še neuresničena žela….

 • Miro Jereb

  Brez besed…žalost….in ta še danes tišči glavo pokonci kot kurčmani, mesećevci. Vse v Venezuelo.

 • xtc

  Vse vrste socialistov,od Benittovih,Adijevih,Titovih,Stalinovih itd treba poslat v nepovrat do zadnjega-so zlo.

 • Janez Kepic-Kern

  To pa ja vsak razume !

  KOLIKO ILEGALNIH AFROISLAM
  MIGRANTOV
  BODO VZELI
  – V BIVANJE NA NJIH DOM ”
  TER NA
  STROŠKE
  – PREHRANE IN OSTALEGA:
  LMŠ
  MARJAN Š.
  – EX DESUS KARL E.
  TANJA F.AJON,
  ,NJEN ŠEF D. ŽIDAN, DR. BRGLEZ, EX CKZK MILAN K,
  PROFESORJI EX KP, ZK – FDV,
  LUKA MESEC, VIOLETA T. , I.JOVEVA, SAB MLINARJEVA itd.
  Se
  oni nekaj “hecajo” iz varnosti nas SLOVENCEV?

  SPLOŠNO
  STALIŠČE NAS SLOVENCEV !

  GLEDE SV- VOJSKE NA MEJI ?

  NE RAZUMEM-O,
  KAJ TU NI JASNO ! ?

  Če je imela ex TITO KP, ZK YU
  NON-STOP Z VOJSKO, Z JLA OBOROŽENIMI GRANIČARJI, – VAROVANE VSE MEJE !
  NAJ
  IMA
  NAŠA R. SLOVENIJA – Z OBOROŽENO SV- VOJSKO VAROVANO – VSAJ – JUŽNO – MEJO.!

  Tamkajšnji prebivalci – IMAJO VSO PRAVICO
  DO NORMALNEGA, VARNEGA ŽIVLJENJA,

  Se razume. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  BAJE
  SO
  OGROŽENI – LJUDJE POD GORJANCI?
  IN
  BAJE AFROISLAM MIGRANTI
  ODPIRAJO NOVO
  POT
  PREKO – HALOZ.

 • Zgornji

  OOOBUP, KAAAKŠNI POKVARJENCI SO SE PRIGREBLI NA OBLAST !!! ! !!!
  “Takrat so v transu morili kot po tekočem traku.” – JA, TO PA SE ZGODI, KO ZLOBNEGA ČLOVEKA ZLI DUHOVI POVSEM OBSEDEJO IN ZASEDEJO !!! ! !!!

 • Steiermark

  A več kot 100 .000 poklanih Slovencev – starih, mladih, otrokih, ciganov, da ne govorimo o štajercih, nemškega porekla, v Sloveniji, to pa ni omembe vredno? In kakšna logika pa je tvoja, četudi bi bila poklana večina Hrvatov, zato Hrvati niso uvedli lustracije? Pa ti si res pravi jugobedak!

 • Ludvik Poljanec

  zgodovina Slovencev je tako zlagana,da bomo rabili desetletja,da pridemo do resnice.UPAJMO,DA SMO SE IZ TEGA VSAJ KAJ NAUČILI.

 • Jožef

  Tito ni bil samo naročnik genocida nad nekomunisti v Jugi. V včerajšnem filmu na drugem programu smo lahko videli ali izvedeli to, da je bil tudi zelo sposoben prevarant. Američane je z lažnimi podatki in tehnologijo opeharil za številne milijone dolarjev. Tazadnji nateg Amerike je pa bil vrnite dolarje za prevarantsko blago je maršal poplačal z zastavinimi Yugoti.
  Sam se dobro spomnim tistega časa.
  Časopisi v Jugi in seveda v Sloveniji so bili polni takozvanega Posla stoletja ali drgače, izvoz Yugotov v ZDA.
  Zelo skrbno so nam pa zamolčali, da ni šlo za izvoz in prodajo ampak za prisilno vrnitev denarja iz naslova prodaje lažne tehnologije NASI.

 • Kučko pod pručko

  Velezločinci slovenskega naroda in Plameniti

  Ker vemo, da se Jelinčič ob vsaki priložnosti kaže kot izvrsten poznavalec zgodovine, sem prepričan, da zelo dobro ve za zabijanje žebljov Titove krvnice Milke v lobanje živih nasprotnikov Partije. Dobro tudi ve za Kardeljev ukaz iz leta 1943, v katerem je največji slovenski zločinec zapovedal pobijanje zavednih Slovencev s kladivi, sekirami, krampi in lopatami.

  Vse to sta si omenjena velezločinca, da posebej ne omenjam na tisoče drugih klavcev in partijskih likvidatorjev, lahko privoščila edino po navodilih, ki so prišli iz najvišjega jugoslovanskega partijskega vrha, temu pa je načeljeval eden največjih zločincev 20. stoletja.

  In prav temu velezločincu je kip na svojem vrtu postavil Plemeniti!!!

  • milanček

   kardelj je že jeseni 1941 ukazal, koga vse je treba pospraviti!!!

  • milanček

   pa za božjo voljo, a v vseh teh letih niste še spoznali , kdo in kaj je jelinčić, ali pa peterle, kdo je bil franc zagožen?

  • Valter BraniSlav

   Na vrhu povojnih pobojev je bil moj stricek Edo, je Broz.

 • Janez Kepic-Kern

  MOJE OSEBNO SPOROČILO VSEM BEROČIM !
  Jaz osebno nekaj
  zares dobrih sodelavcev zlasti
  – RAČUNALNIKARJEV
  in
  enega profesionalnega HERALDIKA – že imam.
  Za
  ustvarjanje moje mesečne revije “SLOVENIANA”
  Kot vidite
  tudi na tek OK E- PORTALU NOVE24TV
  tudi kar precej-
  – POLEMIZIRAM,
  – PIŠEM POLEMIČNE “ŠALE” ITD.
  VSI,
  KI BI SE MI RADI PRIDRUŽILI
  STE
  TOPLO VABLJENI:

  zlasti kakorkoli že uveljavljeni
  pisci
  s področij
  j- raznih STROK ter kulture in politike.
  PONUJAM
  VAM MOŽNOST SODELOVANJA
  PRI MOJI “SLOVENIANA” reviji.
  ter na mojem e-portalu “SLOVENIANA”
  VSE MOJE
  AKTIVNOSTI SO USMERjENE
  V
  OPORO – POZITIVNIH POMLADNIH STRANK

  SDS, SLS, DOM ,

  – NSI-JA POD VODSTVOM M. TONINA IN Z LJ. NOVAK – pa NE OPIRAM.
  Sem podpornik, nisem pa član SDS.

  VKLJUČITE SE
  VSI ZAINTERESIRANI, POZITIVNI LJUDJE
  S TEGA PORTALA ITD.

  Ko bivši, priznano OK KNJIŽNIČAR – JAZ – JANEZ KEPIC-KERN
  ZELO
  DOBRO POZNAM – ORGANIZACIJO – VSEH OBLIK ZDRUŽEVANJA,
  KI
  SO UREJENA – NA VČLANJEVANJE: društva, klubi, združenja itd.

  TUDI
  V MOJA ŽE OBSTOJEČA
  – RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO IN KLUB “SLOVENIANA
  TER
  V
  PODAJ ORISANA DRUŠTVA
  – “DOMOZNANSTVO IN
  – “DVOJINA” “SLOVENIANA”

  VSE TU
  BEROČE IN PIŠOČE
  POZITIVNE LJUDI NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
  OBVEŠČAM,
  da jaz Janez Kepic-Kern, 67 let, nekaznovan, nealkoholik,s 4o let dela
  SEM ČLAN
  GZS,
  – imam tudi podjetje “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o..
  – zmogljiv e- portal “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
  in
  1. ŽE USTANOVLJENO RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  IN
  2. RAČUNALNIKARSKI – KLUB- “SLOVENIANA”
  Moje
  podjetje
  TI DVE DRUŠTVI – OPIRA.
  3.
  V pripravi na registracijo imam
  tudi
  DRUŠTVO ZA KOREKTNO DRUŽABNO, ZA kULTURNE, PLESNE PRIREDITVE ITD.
  “SLOVENIANA-DVOJINA”.
  VAM
  TU PIŠOĆIM IN BEROČIM
  PA
  ZNA BITI Z A N I M I V O –
  MOJE

  – D O M O Z N A N S K O, DOMAČNOSTNO društvo “SLOVENIIANA”,
  ki
  ga te tedne
  TUDI PRIPRAVLJAM – NA URADNO REGISTRACIJO.
  Namen
  in glavna dejavnost tega pripravljanega
  društva
  “DOMOZNANSTVO, DOMAČNOST – SLOVENIANA”
  bo
  PISANJE, TVORJENJE KOREKTNIH, KVALITETNIH POLJUDNO STROKOVNIH TEKSTOV, VIDEOV, PREDAVANJ ITD.
  Z
  DOMOZNANSKO, S SLOVENSKO DOMAČNOSTNO TEMATIKO.
  S
  področij – približno tako
  kot so na tem OK PORTALU NOVE23 TV:
  – starejša in novejša zgodovina nas SLOVENCEV,
  starejše in aktualnosti s področij strok in politike.
  vse
  KONTAKTNE PODATKE Z MENOJ, Z Jnez Kepic-Kernom najdete na mojem
  e- portalu
  “SLOVENIANA”, NA:sloveniana.si.L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
  P.S.
  e: [email protected], GSM 041/559-589 OD 10H-21H VSE DNI.
  ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM. Motenje prijavim organom MNZ.
  MOJ E- PORTAL “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/

  • Valter BraniSlav

   Konec sale

 • Olga101

  Ljudmila Murglska in razni patri Cestniki pa sodelujejo z zločinci in njihovimi potomci?! Z njimi in v njihovem imenu nadaljuje zločine Šarec! Sramota!
  Dajmo levičarjem (prebarvani komunistom) nogo na evropskih volitvah in organizirajmo komunistični Nürberg skupaj z ostalimi evropskimi državami, žrtvami zločinskega komunističnega totalitarizma!

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++++++SE ABSOLUTNO STRINJAM.

   ALI SE KAJ VE?
   PO KOLIKO ILEGALNIH MIGRANTOV
   BODO VZELI NA SVOJ DOM
   – PROF. S FDVJA
   IN
   NA LASTNE STROŠKE SKRBELI ZA HRANO ITD. MIGRANTOV,
   KOLIKO
   ILEGALNIH AFROISLAM
   MIGRANTOV
   BODO VZELI
   – V BIVANJE NA NJIH DOM ”
   TER NA
   STROŠKE
   – PREHRANE IN OSTALEGA:
   – TA PF DR. M. CERAR,
   – TA KARL E.,
   – TANJA F.AJON, ,NJEN ŠEF D. ŽIDAN, LUKA MESEC, VIOLETA T. ,
   – I.JOVEVA, SAB MLINARJEVA itd.

   SPLOŠNO
   STALIŠČE NAS SLOVENCEV !

   GLEDE SV- VOJSKE NA MEJI ?

   NE RAZUMEM-O,
   KAJ TU NI JASNO ! ?

   Če je imela ex TITO KP, ZK YU
   NON-STOP Z VOJSKO, Z JLA OBOROŽENIMI GRANIČARJI, – VAROVANE VSE MEJE !
   NAJ
   IMA
   NAŠA R. SLOVENIJA – Z OBOROŽENO SV- VOJSKO VAROVANO – VSAJ – JUŽNO – MEJO.!

   Tamkajšnji prebivalci – IMAJO VSO PRAVICO
   DO NORMALNEGA, VARNEGA ŽIVLJENJA,

   Se razume. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   •Edit•Reply•Share ›

   Avatar
   Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • a few seconds ago
   PRAV
   VSE VERJETNO EX KP, ZK PROVOKATORČKE OBVEŠČAM,
   DA
   JIH IMAM BLOKIRANE
   ,DA JIH TOREJ NE BEREM
   IN DA NAJ NE PRIČAKUJEJO ODGOVORA OD MENE.
   SKRATKA – NAJBOLJE
   ZA NJIH BO, ČE ODIDEJO S TEGA OK E- PORTALA NOVE24TV.
   VSEKAKOR
   PA
   ZA NJIHOVA PRAVA IMEBNA
   PRAV
   DOBRO VEDO – URADNI ORGANI R. SLOVENIJE.
   PA
   BODO ŽE NJIM POJASNILI
   NAMEN NJIH POČETJA
   – KDO JIH PLAČUJE ITD.
   Mene niti najmanj – ne zanimajo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ODGOVARJAM SAMO NORMALNIM POZITIVNIM KOMENTATORJEM.

   • Olga101

    Nikogar, saj je Mesec javno izjavil, da ne more sprejeti nikogar!

 • Big Bird-Veliki Tič

  To so same laži…to nič ni res. Res smo domače izdajalce oz. kvizlinge kaznovali…zasluženo…in jih zmetali v jame in brezna. Sam odiranje kože, skalpiranje, noži…Tito klavec???… LAŽI LAŽI LAŽI !!!

  • Imperial Commando

   Slabo ste te izdajalce kaznovali, komunisti so še vedno povsod. Šlamparija.

  • Steiermark

   Tebi je planinčevka, najbrž, lastnoročno zarezala v “moškost” in te skopila, nato pa ti opravila še lobotomijo. Zato ne skrbi, saj nisi sam kriv, če si tako defekten.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Nekaj tu ne drži. Koča Popovič, če gre res za to osebo ni bil iz takege testa. Je bil preveč svetovljanski da bi počel take gnusobe. Že med vojno in po njej se je večkrat sprl s titom. V bitki na Sutjeski je bil menda pripravljen celo za odstrel, čeprav je rešil celotno takratno partizansko vojsko in tako tudi tita.

  • JANEZ GUS

   Bla,bla,bla….vsi rdečuhi so isti.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Vidim, da cenzura na 24 deluje. Totalitarizem iz tako imenovane desne na pohodu, pa sem napisal samo dvom o Koči Popoviču. Vednost je očitno tu zelo problematična a ne? Žal ste se samo pokazali, da ste na isti valovni dolžini z ostalimi levimi mediji. Kaj me boste ponovno brisali?

 • MEFISTO MODRI

  Čeprav ima Bandit123 banditsko trdo kožo, ga bo sram ob tem, kaj so njegovi ideološki predniki počeli po izbruhu komunistične svobode.

  • Rožle

   in 123 .. in že ga več ni ..

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  P.S.
  PREDLAGAM,
  DA SE ZA V PRISPEVKU NOVE24TV ORIISANO
  GROZLJIVO PROBLEMATIKO
  USTANOVI
  POSEBEN – O D B O R PARLAMENTA NAŠ R. SLOVENIJE,
  KI
  NAJ
  PRIPRAVI
  KOREKTNE PRAVNE OSNOVE
  – KOT JIH IMAJO V DRŽAVI R. SRBIJI !
  In?
  Naj se tudi v naši R. Sloveniji izvede
  PODOBNE REHABILITACIJE, URADNE, SODNE,
  KAKRŠNE SE IZVAJAJO ŽE DOLGO
  V DRŽAVI R. SRBIJI.
  Moje osebno mnenje ! L.r. Janez K.. Kern KOMENDA

 • Rožle

  … in seveda ti to vse bereš …

 • garfi

  vsi, ki še danes občudujejo komunistične zločince
  so zločinci in psihopati tudi sami
  to sta tudi med ostalimi “levimi” tudi titoist jelinćić in kardeljev vnuk šoltes
  kandidati za evropske volitve
  prava desnica je Domovinska liga-DOM

 • Ros

  Dajte ta članek poslati vsem voditeljem in članom levih strank. Pa še v Vatikan pošljite prevod, da bo črno na belem. Prevod članka bi se lepo bral na prvi strani CNN in BBC. Milana Kučana vprašajte javno, kaj misli o teh dejanjih?

  Kdor se ne bo distanciral od te ideologije bo videl te grozote v živo.

  P.S. Na katero stran se boste uvrstili, ko bo vojna za Armagedon? Če boste volili levico, boste izbrali zlo, poraz in takšne grozote za svojo večnost. Odločitev je vaša.

 • stane skufca

  JELINČIČ je itak Hrvaški priimek, nič ne de.

 • mladen filak

  Do sedaj nisem zasledil da bi kdo zanikal dogodke.,Ste nekateri komentatrji pozorno prebrali članek.V čem so torej bili komunisti boljši od ustašev,četnikov,nacisto,fašistov???

  • učko

   Bili so bolj “produktivni”.

  • Valter BraniSlav

   Planinceva je povedala da gre za lazi.

 • Slovenec

  Strahota. Divjanje bolanih partijcev je in bo kaznovano šele s strani Boga.

 • Valter BraniSlav

  Milka Planinc je jasno in glasno povedala da gre za lazi.

 • Baassbooster

  Ja ja vsi ti ki jih Nova 24 v zvezde kuje ,so brez greha in bi lahk komot v klošter šli palamudit. Non- stop za nazaj jamrate, jamrite in zrihtite kej za našo bodočnost

  • Valter BraniSlav

   To pa ne. Njim se ne da delat

  • ZatonMesecnikov

   #jamrite in zrihtite kej za našo bodočnost#

   za to imaš pač Vlado, ki si jo izvolil, pa je za to plačana. Kaj bi sedaj rad?

 • Rado

  Le zakaj so bežali pred partizani in narodom .Baje, da so samo sadili rožice med vojno in nič drugega.

  • JANEZ GUS

   Vidim da spadaš v skupino Milje.Tudi za vas raste palica v grmovju.Ne misli,da je konec.

   • Rado

    Janezek, ti nič ne vidiš. Potrebna so ti nevtralna politična in zgodovinska očala, da boš spregledal. Seveda, so bili umorjeni mnogi nedolžni, a še več klavcev iz zelengore , sutjeske, morišč iz Jasenovca stare in Nove Gradiške in podobnih, ter SS specialnih čistilnih enot , ki so v času vojne praznila domnevne vasi, pripadnike partizanov. Veš Janezek, zgodovina je zelo pisana

  • JANEZ GUS

   Vidim,da ti misliš,da so slovenski banditi končali 2,ww.Zaradi njih bi 2ww še danes trajala.

 • Matt von Glanz

  ‘Kozara’ je demonska posedenost, ki povzroci psihomotoricni napad.