fbpx

Quo vadis NSi? Krščansko demokratska stranka postala krščansko krilo Kučanovega Foruma 21

Milan Kučan in Ljudmila Novak, predsednica NSi

Družbena omrežja so ponorela ob novici, da je stranka NSi pripravila pogovorni večer o Alojziju Šuštarju na Škrabčevi domačiji, med gosti pa je bil ob Janezu Škrabcu tudi zadnji večni komunist Milan Kučan. Prav slednji je Šuštarjevo mašo zadušnico za izvensodno pobite domobrance v Kočevskem rogu redno uporabljal za manipulacije in laži o doseženi spravi, zdaj pa se je brezsramno pojavil na počastitvi njegovih dveh knjig. 

Čeprav Janez Škrabec zase trdi, da je pri svojem sodelovanju s političnimi strankami pragmatičen in da v življenju ne potrebuje velikih zgodb, temu ni tako. Po aktivni participaciji v Forumu 21 se Škrabec v zadnjih letih vse bolj aktivno vpleta tudi v slovensko politično življenje, kjer odkrito podpira Novo Slovenijo. Pred nekaj časa nazaj je v intervjuju v oddaji Dora na Idea TV odkrito dejal: ”Če bi Kučan imel stranko, bi jo volil. Zdaj sem volil Ljudmilo Novak, ki je kandidirala v Ribnici, in program njene stranke.”

To povezovanje med NSi in Škrabcem, ki je v resnici docela Kučanov človek in ustanovni član tajkunsko gospodarske združbe Foruma 21, je v zadnjem času vse bolj intenzivno in opazno na več nivojih. Spomnimo, kako se je začelo z glasovanjem o Kučanovi pokojnini v državnem zboru, ko je poslanec Matej Tonin v času strogih varčevalnih ukrepov brezsramno glasoval o neodvzemu Kučanovega dodatka k pokojnini, ljubezenski odnos med “starim komunističnim nasilnežem”, kot Kučanu pravi nekdanji minister za kulturo Vasko Simoniti, in Novo Slovenijo pa je nato samo še rasla in se razvijala, medtem ko so vrednote pomladi in pristne krščanske demokracije povsem utonile v pozabo.

Vplivni lobisti stkali krščansko-komunistično-homoseksualne vezi
Od takrat naprej se je stranka NSi začela čudežno pojavljati v osrednjih medijih, kot so Mladina, Delo, Dnevnik, Studio City in drugi. Levica je namreč spoznala, da NSi lahko spretno uporabi v boju proti stranki SDS in njenemu predsedniku Janši, v Novi Sloveniji, ki naj bi zagovarjala krščanske demokratske vrednote, pa so vabo izrojene levice brez razmisleka pograbili za 5 minut slave oziroma sramotenja. Pri tem so poleg Tonina in Ljudmile Novak največkrat poslali glavnega “pljuvalca” Slovenske demokratske stranke, Janeza Pogorelca.

Pomembno vlogo pri “zlizanju” interesov med Novo Slovenijo in levico je imel zagotovo vplivni lobist in nekdanji vodja Peterletove predsedniške kampanje Marko Pogorevc, sicer lastnik dveh svetovalnih družb, Atlantik Group in Fronteks, v prostem času pa tudi svetovalec za varnost pri družbi Telekom. Prav na Telekomu ga je že večkrat obiskal nihče drug kot Milan Kučan.

Sodelovanja niti ne skrivajo več
Vplivni lobisti so tako z vodstvom stranke NSi, ki jo v resnici vodijo Robert Ilc in mlajša generacija te stranke, stkali pomembne vezi med tranzicijsko politiko, tajkunskim delom gospodarstva, ki ga predstavlja Škrabec, ter Cerkvijo. Njihovo sodelovanje je vidno na vseh nivojih delovanja, največkrat pa se skupaj pokažejo na kateri izmed okroglih miz, na katerih nikoli ne manjkajo vodilni predstavniki Nove Slovenije, Janez Škrabec in celo Milan Kučan.
Foto: Mediaspeed
Nazadnje so skupaj sedeli na torkovem pogovornem večeru o predstavitvi dveh knjig o nadškofu in velikem Slovencu Alojziju Šuštarju na Škrabčevi domačiji v Ribnici, z gostom večera in avtorjema knjige Jernejem Vrtovcem in ljubljanskim pomožnim škofom Antonom Jamnikom. Do te točke vse lepo in prav, če v občinstvu ne bi bila poleg Ljudmile Novak in Roberta Ilca še Janez Škrabec in Milan Kučan, ki je prek medijev vseskozi potvarjal zgodovino ter sramotil lik in delo velikega Slovenca Alojzija Šuštarja ter vse ostale, ki so si resnično prizadevali doseči spravo, pa jim tranzicijska levica pod vodstvom Kučana tega ne dopušča.

Milan Kučan in Jernej Vrtovec, poslanec NSi

Milan Kučan in Janez Škrabec

Milan Kučan in Robert Ilc, glavni tajnik NSi

Milan Kučan in Ljudmila Novak, predsednica NSi

Kučanov in Šuštarjev stisk roke je prevara, ki se vleče do danes
Zadnji vodja zveze komunistov Kučan se je 8. julija 1990 pojavil na mašni slovesnosti za izvensodno pobitimi v Kočevskem rogu, ki jo je vodil prav nadškof Šuštar, to pa so komunisti nato spretno izrabili za medijsko manipulacijo o doseženi spravi. Da ni šlo za spravo, temveč običajno mašo zadušnico za izvensodno pobitimi domobranci, je pred dvema letoma potrdil tudi Jamnik, ki je bil v tistem času tajnik nadškofa Šuštarja. “Šlo je za prevaro, ki se vleče do danes,” je v intervjuju za družino povedal Jamnik, vendar ni znano, ali je to Kučanu ponovno povedal v obraz na dogodku NSi, saj je imel enkratno priložnost, da mu ponovno pojasni v javnosti lansirane komunistične laži.

Foto: Demokracija

C. Š.