Otočani zaskrbljeni: Princa Filipa zaradi infekcije čez noč odpeljali v bolnišnico

Datum:

Po tem, ko je na začetku prejšnjega meseca na Otoku završalo, ko je kraljica Elizabeta II. sklicala nujni nočni sestanek, je javnost izvedela, da se je njen mož princ Filip odločil, da se bo v jeseni upokojil in tako ne bo več opravljal javnih obveznosti. Več kot očitno je tej odločitvi botrovalo poslabšanje zdravstvenega stanja, kar pa potrjuje tudi dejstvo, da je bil sinoči odpeljan v bolnišnico zaradi zdravljenja infekcije, ki je nastala kot posledica predhodno obstoječega stanja. 

                   

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da je bil 96-letni vojvoda Edinburški iz previdnostnih ukrepov odpeljan v londonsko bolnišnico kralja Edwarda VII.  z namenom zdravljenja infekcije, ki izhaja iz že prej obstoječega zdravstvenega stanja.

Vojvodo bo nadomestil njegov sin Charles
Princ Filip bi sicer moral spremljati kraljico na državni otvoritvi britanskega parlamenta, a ga bo zdaj nadomestil njegov sin, valižanski princ Charles. Tiskovni predstavnik Buckinghamske palače je povedal, da je princ Filip sicer optimističen in pozitiven, kljub temu pa razočaran, ker se ne bo mogel udeležiti slavnostne seje britanskega parlamenta, ki je na sporedu danes popoldan.

Foto: epa

Foto: epa

Prejšnji mesec je napovedal upokojitev
Princ se je v bolnišnico vrnil dober mesec po tem, ko je napovedal, da se bo upokojil od opravljanja uradnih javnih dolžnosti. V izjavi Buckinghamske palače je bilo mogoče prejšnji mesec prebrati, da bo princ z udejstvovanjem prenehal jeseni letos, pri čemer je bilo zapisano, da pri svoji odločitvi uživa polno podporo raljice Elizabete II. Tako naj bi se sam in v spremstvu kraljice udeležil le še že prej načrtovanih obiskov, ki so predvideni do meseca avgusta. Od takrat naprej pa ne bo več sprejemal nobenih povabil. Se bo pa po lastni izbiri še vedno udeležil kakšnega izmed javnih dogodkov.

Foto: epa

Vojvoda Edinburški je po navedbah Expressa pokrovitelj, predsednik ali član 780 različnih organizacij, s katerimi bo kljub napovedani upokojitvi še naprej sodeloval. 91-letna britanska kraljica Elizabeta II. bo še naprej izvajala celoten program uradnih obveznosti, pri čemer ima podporo vseh članov kraljeve družine.

Foto: epa
 N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki