fbpx

Računi brez krčmarja: Burek koalicija bi Violeto Tomić na čelo ministrstva za kulturo!

Poslanka Levice Violeta Tomič. (Foto: STA)

Stranka Levica je tista stranka, ki si najbolj od vseh želi, da bi padla vlada Janeza Janše in bi končno prišla h koritu. Tudi Violeta Tomić.

Violeta cilja na kulturno korito?

A pot do oblasti bo za “burek koalicijo” še zelo dolga, saj t.i. burek koalicija, SD, LMŠ, SAB, Levica in polovica DESUS-a nima dovolj glasov. Najbolj pa je ravno ob prazniku presenetila novica, da naj bi bila kandidatka za kulturno ministrico celo. Violeta Tomić.

Ženska, ki je glasna bolj na jeziku, kot kje drugje se je pred leti, ko je kandidirala za poslanko, takrat še združene Levice, Bojanu Požaru zaupala, da gre v politiko zato, ker nima denarja, da ji predstav nihče (več) ne gleda, nihče je, kot igralke ali režiserke, več ne najame, in kako da je sploh in oh finančna groza. “Nimam niti za bencin, kaj mi pa drugega, kot da grem v politiko, še preostane.

Kot piše Požareport se je Violeta Tomić, v zadnjih letih povzpela do statuta ene od najbolj ekstremnih političark v državi, postala bizarna oboževalka venezuelskega socializma in tamkajšnjega diktatorja Madure,  bila sicer že dvakrat izvoljena za poslanko, leta 2019 pa doživela hud poraz na evropskih volitvah, sicer pa si je med dosedanjo politično kariero – očitno – tudi precej finančno opomogla. Baje je tudi vrnila dolgove, iz časa ko je še živela, kot samostojna kulturnica.

Očitno moraš biti res vrhunski igralec, da prepričaš ljudi, naj glasujejo zate in pelješ politiko venezuelskega socializma. Poglejte Violeto ona to zna. No Šarec pa ni daleč od tega.

eMaribor