fbpx

Radikalni levičarji, ki zlorabljajo sproščanje ukrepov in kličejo k vstaji, predstavljajo tveganje za javno zdravje!

Stranka Levica ima p (Foto: epa)

Kot je v sredinem nagovoru narodu sporočil predsednik vlade Janez Janša, lahko naslednje sproščanje omejitev pričakujemo po prvomajskih praznikih. Hitreje pa bi se ukrepi lahko sproščali, če bi imeli boljše možnosti nadzora nad viri okužb: “Bolj natančno smo sposobni odkrivati, omejevati in nadzorovati vire okužb, manj omejitev je potrebnih za 99% vseh ostalih.” A ne le, da levičarji niso sposobni razumeti, da je sproščanje ukrepov odvisno od nadzora virov okužb, temveč že zdaj prav vsako priložnost zlorabijo za svoje primitivne provokacije. Med drugim za 27. april napovedujejo tudi vstajo in sicer nanjo vabijo kar s slikami s protestov proti Šarčevi vladi!

Kot je že v sredinem nagovoru sporočil predsednik vlade Janez Janša, smo v spopadu z epidemijo na prelomnici: “V veliki meri smo jo uspeli zajeziti, vendar je virus še vedno med nami. Tudi število mrtvih nam žal narašča. Dosedanji uspehi pa nam vseeno omogočajo postopno sproščanje nekaterih omejitev. Včeraj smo tako vstopili v čas tveganja, za katero računamo in upamo, da je razumno. Koliko, bomo zaradi narave razvoja bolezni lahko videli in dokončno ocenili šele čez 10 do 14 dni.”

Naslednje sproščanje omejitev lahko po Janševih besedah pričakujemo po prvomajskih praznikih, seveda pod pogojem, da bodo rezultati testiranj na COVID točkah in rezultati raziskave na splošnem vzorcu ugodni: “V zadnjem mesecu smo zagotovili znatne dodatne zmogljivosti ter boljšo organizacijo v zdravstvu ter dokaj reden dotok osebne zaščitne opreme.” Kot narod smo se po njegovih besedah v veliki meri naučili novih higienskih pravil, upoštevanja varne razdalje in pravilne uporabe osebne zaščitne opreme.

Bolj ko smo natančni pri odkrivati, manj omejitev je potrebnih
Kot je povedal Janša, pa bo odločilna naša sposobnost odkrivanja novih okužb v čimbolj zgodnji fazi, testiranja vseh njihovih rizičnih stikov ter možnost uporabe aplikacije za nadzor gibanja okužb: “Če bi takšno aplikacijo že lahko uporabljali vsaj na prostovoljni osnovi, kot je pred mesecem dni predlagala vlada, bi lahko vsaj v nekaj najmanj prizadetih regijah ob razumnem tveganju odpravljali omejitev gibanja na občino bivališča.”

Ponovno je poudaril tudi nekaj, s čimer imajo slovenski levičarski radikalci še vedno težave: “Bolj natančno smo sposobni odkrivati, omejevati in nadzorovati vire okužb, manj omejitev je potrebnih za 99% vseh ostalih.”

Predsednik Vlade RS Janez Janša.

A ne le, da levičarji niso sposobni razumeti, da je sproščanje ukrepov odvisno od nadzora virov okužb, ti so že zdajšnje sproščanje ukrepov pričeli zlorabljati za nove provokacije in tako že predstavljajo tveganje za javno zdravje.

Že za 27. april skrajni levičarji napovedujejo vstajo, nanjo vabijo kar s slikami s protestov proti Šarčevi vladi

“Ker so po novem dovoljene določene športno-rekreacijske dejavnosti, pri kateri ob običajnem izvajanju ni mogoč stik z drugimi posamezniki, smo se šli danes rekreirat, in sicer pred sam “hram demokracije”. Da bomo v formi, ko se bo šlo spet na ulice,” je svoj poziv na ulice že v sredo podal Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih Mladi Plus.

(Foto: Demokracija)

Zdaj pa so se na družbenih omrežjih pojavila še vabila v obliki kombinacije fotografij. Čez fotografije je narejen napis: “Slovenci, če smo se sposobni zbrati, da podpremo junake, se bomo zbrali tudi, da izženemo bedake. Slovenija prebudi se! #sevidimonaulici.”

Kraj in čas protesta sicer ni omenjen, govori pa se, da naj bi se prva takšna vstaja zgodila 27. aprila ob 12h pred parlamentom – ta dan je sicer dan upora proti okupatorju. Vabijo kar s slikami s protestov proti vladi Marjana Šarca. Kot vse kaže, se bomo lahko levičarjem zahvalili za to, da sproščanje ukrepov ni hitrejše, saj zlorabijo prav vsako možnost za spodkopavanje demokratične volje naroda in oviranje dela vlade, ki se bori s pandemijo novega koronavirusa!

Rok Krajnc