Razkrito poročilo jugoslovanskega sveta za ustavno ureditev: Jugoslovanski rdeči direktorji nakradli toliko milijard, da se je za glavo držal celo Stane Dolanc

Stane Dolanc (vir: twitter)

Določen del prebivalstva tudi po skoraj 30 letih od razpada Jugoslavije še vedno razkraja kronična nostalgija po časih, ki jih nekateri prikazujejo kot “dobre stare čase”, o katerih vladajo neka zmotna prepričanja o zlatih časih, poštenju in pravici, slogi in resnici. Dejstvo pa je, da so direktorji različnih podjetij v komunistični Jugoslaviji nakradli ogromne količine denarja, nato pa pobegnili v tujino. V nadaljevanju razkrivamo informacije iz poročila jugoslovanskega sveta za ustavno ureditev. 

Jugoslovanski svet za ustavno ureditev, ki se je med drugim ukvarjal tudi z likvidacijami političnih nasprotnikov, je leta 1974 pod drobnogled vzel tudi ekonomski sektor. Izkazalo se je namreč, da si je skoraj tretjina vseh takratnih direktorjev podjetij in bank v Jugoslaviji napolnila lastne žepe in nato kratko malo pobegnila v tujino. Med njimi je bilo 50 generalnih direktorjev jugoslovanskih bank.

Rdeči direktorji so kradli kot srake, nato pa pobegnili v tujino
“Dejstvo je, da se je izvažal naš kapital, da so se odvzemale milijarde in milijarde našega denarja, kar je šlo v žep emigrantov”
zunaj Jugoslavije. Svetu v štirih letih raziskovanja nikoli ni uspelo ugotoviti natančnega zneska, ki je na takšen način poniknil v tujini.

S stanjem v takratni držav ni bil zadovoljen niti takratni drugi mož komunistične partije Stane Dolanc, ki je nastalo situacijo označil z besedami: “Mi preganjamo človeka, ki je ukradel sto tisoč dinarjev, in ga zapiramo za dve leti, a tu gre na stotine milijard v take situacije, ki trajajo petnajst let.” Seveda je bila v skladu s pričakovanji edina rešitev, ki so jo komunisti poznali, nastavljanje lastnih kadrov. Bolj kot kompetence pa je bila pomembna politična pripadnost. Tisti v partiji so lahko tudi brez ustrezne izobrazbe in znanja kaj hitro napredovali do raznih “direktorskih” mest. To je bil poleg neučinkovitega socialističnega centralnega planiranja še dodaten razlog, da je režim ekonomsko propadel.

 

(vir: Twitter)

(vir: Twitter)

(vir: Twitter)

Ivan Šokić

 • Milan Muhič

  Zanimivo, da v vsem tem dokumentu ni niti en sam primer, da bi bil kdor koli imensko imenovan, kar bi deklariralo še bolj verodostojnost dokumenta-

  • Miro Jereb

   Spisek bi bil predolg….

   • osa

    sicer je čisto preprosto
    1. prvi je bil tito, ki nam je ukradel tudi istro, gorico pa trst poklonil italjanom, zaradi njegovega junaškega boja v nob. zavezniki so spoznali šele leta 45, da je tito velik goljuf in kot goljuf je tudi umrl
    2. vsi ostali kimavci kardelj,dolanc,…..

   • Milan Muhič

    Miro, ne glede na dolžina spiska, a spisek je nujno potreben, kajti to bi bilo ogledalo za njihove naslednike, ki koristijo takratni ukraden družbeni-naš denar.

 • Polde

  Ne glede koliko so pokradli, za naše prisklednike so bili navadni vajenci!

 • luckyss

  Kdaj boste dojeli, da vsi politiki kradejo, ko pridejo do korita..Zato tudi takšno kruljenje SDS rilcev iz ozadja…

  • učko

   Ni res kar trdiš ! Kradejo samo nekateri, pa še tisti samo, če imajo za to priložnost in jih nihče ne kontrolira. Sicer pa, tukaj ni govora o politikih ampak o direktorjih. Spet si vse pobrkal in zmetal v isti čeber !

   • luckyss

    Med karakternimi vrlinami za vzpon v vrh politike prav gotovo niso nepodkupljivost, iskrenost ali altruizem…Tisti redki naivci so izjeme, ki potrjujejo to pravilo…in tudi vemo kako končajo (Kramberger)…
    Sicer pa običajno kapital nastavlja politike, ti pa mu nato vračajo….vsaj v “demokraciji” zadeve potekajo na ta način..

 • Franc Šink

  Kar nekaj teh direktorjev se je vrnilo nazaj v samostojno Slovenijo in kradejo naprej!

 • RATATA

  Vemo le približno kdo vse, kaj vse in koliko vsega so komunisti pokradli.
  Kaj pa lahko pričakujemo od tistih, ki so izkoristili okupacijo domovine za boljševiško revolucijo in za prevzem oblasti uporabili
  ROP
  POŽIG
  UMOR
  !!!
  Njihovi potomci in njihovi nasledniki še dandanes nadaljujejo kradljive mahinacije in oškodovanja Slovenije in Slovencev.

 • Potomci pa dalje kradejo. Dab se jim roka posušila.

  • Wikttor

   Dokler ne bomo množično zahtevali poštenost naših diktatorjev, bo pač tako. To da se pritožujemo po omrežju, gostilnah itd…, je za njih dokaz da smo ene velike mone, in to je za njih sigurnost da naprej doktatorsko kradejo. Saj na volitvah se bo pokazalo, kakoe da smo spet sami tako hoteli……..

 • Meho

  Nič bat, tovariši. Ahilova peta in ostali poganjki velikega pitanca Staneta Dolanca že pripravljajo novo kulturno revolucijo. Po Maotovem vzoru. Izgnat vse intelektualce – beg možganov že itak poteka – pozapret vse neposlušne ovce, pobrat vso lastnino in pozapret lastnike in nergače in pripeljat milijardo Šamidov, kajti nekdo jih mora vsaj na papirju še volit, uvest diktaturo murgeljskega madurota in njegovega pitanca štrukeljna in kot prvo ukiniti izvoz slovenskih podjetnikov, ahilove pete slovenskega gospodarstva. Branjevkam pa dopovedat, da se preusmerijo zgolj na notranji trg, se pravi da prodajajo svoje produkte zgolj lastnim hčerkam in vnukom, kajti bratranci, stari starši in daljni sorodniki so že zunanji trg, torej ahilova peta slovenskega gospodarstva.
  .

 • xtc

  Dragi moji,kot sem že zdavnaj povedal Slovenija je identična kopija Yuge in njene poti v propad.
  Kučanova druščina lopovov in tajkunov pa tule opisana kradljiva komunistična drhal,ki počne isto kot so že počeli v Yugi.
  Neumne ovce Slovenske pa gledajo in bulijo ter blejajo. in ploskajo. temu,nezavedajoč se ,da bodo dolgovi,revščina in suženjstvo ostalo pač njim.

 • Viktorh

  In tradicija rdečih direktorjev iz juge se je prenesla v Slovenijo.
  Čestitam, tovariši.

 • učko

  Jah, Stane Dolanc, Kučanov mentor, član Hitlerjugenda, je bil zelo znan po svoji požrešnosti in skorumpiranosti. Še v Mladini so se svoje čase iz tega delali norci v Diareji, ko so vedno pod Stanetove vice pripisali “plovizija pless”, oziroma “provizija press” !

 • althar

  Kaj pa lahko drugega pričakuješ od socialista, kot da laže in krade?

 • Wikttor

  Osebno bi ločil komunizem od socializma.

  • sprehajalec

   Teoretiki marksizma pa pravijo, da je socializem le prehodna stopnja komunizma. Pravzaprav socializem je pojavna oblika komunizma. In komunizem je pač ostal na tej pojavni stopnji in propadel. (pri nas ne)

   Kot če imaš doma starega Cliota, si pa v sanjarijah na poti do novega Mercedesa. Sosedje te pač vidijo le s starim Cliotom.

   • Anonimni_Profesor

    Kolega razumni lepo si mu razlozil. V razmislek tudi rasno obarvani socializem to je nacizem in fasizem imata pred sabo futuristicno utopijo.

 • domovina mili dom

  Ne to pa ni res . Komunisti niso nikoli kradli in ropali. Kajti v njihovem mentalnem svetu to ne obstaja.
  Tako so si zakone oblikovali. Kriv je nedolžen, nedolžen je kriv.

 • slosin

  A se spomnite, kako je veliki gobar ustanovil komisijo za izvor premoženja…i nikome ništa….kradli so naprej in fafal naiven in butast narod o poštenju….A se je kaj spremenilo ? Nič! Logar se lohk na trepalnice postavi pa ne bo nič iz tega…A ne tovariši, tekovine revolucije je potrebno nadaljevati…

 • PIA PlA

  Končno se razpleta. Dolanc je moral oditi, ker je dvignil glavo, ko se ni več strinjal s politiko večne enormne komunistične kraje. Druge so pospravili ali na Goli otok ali v norišnice ali dva metra pod zemljo. Arhive so počistili in zaprli, tako da bo kdaj pa kdaj resnica prišla na dan samo po naključju, če se komunistov ne rešimo za vedno. Lustracija je nujno potrebna, pa še v tem primeru se bodo nekateri kot feniksi ponovno vrnili na vplivne položaje.

 • tasilo

  Ti ljudje niso kradli, poneverjali in se neupravičeno okoriščali zato , ker bi bili rdeči, levi, komunisti, socialisti, levakarji, komiji ali kkakorkoli jih že imenujete, temveč zato, ker so preprosto bil kriminalci, lopovi, tatovi, zločinci, pokvarjenci … in jih moramo zato tudi le tako imenovati. Politična ideologija nima nič pri tem. Dandanes je popolnoma enako.

  Mar je to tako težko razumeti?! Lopov je lopov neglede na politično prepričanje. Tako preprosto je to. Kdor vsemu skupaj daje ideološki predznak — in nekateri to z veliko vehemence in hrupa počnejo –, stvari bodisi ne razume ali pa ima za hrbtom svoje sumljive načrte.

  Pošten politik je kot … voda v prahu.

  • soc

   Tokrat se ne strinjam s tabo. Zakaj tega ni v normalnih državah z demokratično tradicijo, bodisi protestantskih (Nizozemska), bodisi katoliških (Avstrija)? Politična ideologija komunizma (marksizma) je podstat kriminalcev na oblasti, od Lenina preko Tita do Kučanove kradljive srenje (pa mirno dodaj še Hitlerja v eni od stranskih vej ene in iste ideologije).

   Pošteni politiki so bili, so in bodo. A ne tam, kjer še vedno kli tak ali drugačen totalitarizem.

   • tasilo

    Prav. Pošten slovenski politik je kot … voda v prahu.

    Sicer pa ne misli, da drugod ni pokvarjenih politikov. Veliko manj jih je sevede tam, kjer pravna država deluje, kjer ni potrebe ali kjer moralno-etični standardi kaj veljajo. Ideologija ni podstat za kriminalce na oblasti — poglej vse mogoče banana republike po svetu, vključno s Slovenistanom. Raje pomisli na rek Prilika dela tatu.

    • Olga_10

     Ideologija je podstat! Ravno ideologija omogoča nekemu sloju ljudi, da nadvladajo družbo. Z zlaganimi parolami pridobijo ljudi, jih prepričajo, da samo oni vedo, kaj je pravilno!

     Tako je deloval nacionalocializem, tako deluje komunizem in tudi islamizem. V vseh teh sistemih si ta sloj ljudi prigrabi denar, moč in vpliv. Nam je dovoljeno vse – je bilo geslo boljševikov. In če oblast ravna koruptivno, nemoralno in v nasprotju z 10. božjimi zapovedmi, bo raja delovala enako. Te sisteme z ideološkimi temelji sta izvrstno opisala Orwell in Huxtley.

     • tasilo

      Vidim, da nekateri — nekoliko pristransko, ozkogledo in zaslepljeno — vztrajno ne razlikujete oz. zamenjujete, kaj je vzrok in kaj posledica.

      Kratko, jedrnato in nazorno: podstat je pohlep in pokvarjenost. Iz tega izvira ideologija, ki tako pokvarjenost omogoči. Ne obratno.

      Bo šlo?

     • Olga_10

      Ni vedno pohlep vzrok. Včasih nekateri mislijo, da so poklicani od boga, da naredijo svet lepši in da imajo samo oni prav. Lep primer je Kocbek, ki je v svoji zaslepljenosti pomagal ustvarjati ideologijo slovenskega komunizma od vsega začetka. Ali pa ga. Vode!

      Sicer pa, kaj je bilo prej: kura ali jajce? Kaj je vzrok in kaj posledica?

      Problem vašega razmišljanja je v tem, da ne vidite gozda zaradi dreves. Posameznika ne določajo samo svetopisemski atributi (sedem naglavnih grehov, pohlep je eden izmed njih), ampak tudi družinsko okolje in sistem (ideologija). To ideologijo lahko pije z materinim mlekom in ta ideologija mu postavlja gabarite. Zato niso vsi sledilci le oportunisti in pohlepneži. Ampak v takem sistemu sledilci postanejo zločinci – gre za enako okolje, kot ga predstavlja mafija.

      Bo šlo? Ali je že potegnilo?

     • Olga_10

      Napačno : “Ne obratno.”, pravilno: “In obratno.”!

    • sumljivislon

     ..Voda – v Ustavi ……………!

     • sumljivislon

      Profesor Boštjan M. Zupančič šokiran, ker je sodišče blokiralo Logarjevo komisijo: “Vse je bilo načrtovano že leta 1993, takšno zakonodajo je po naročilu Kučana spisal Ljubo Bavcon!”

    • RATATA

     Bila je revolucija.
     Revolucija za spremembo sistema.
     Za spremembo sistema, ki je prejšnjega obrnil na glavo je bilo potrebno pomoriti in izgnati tiste, ki te spremembe niso hoteli.
     Nadomestili so jih s svojimi “revolucionarji”.
     Uspeli so.
     Zasedli so izpraznjena mesta, nadomestili so ubite in pregnane.
     Vzgajati so začeli nove, mlade revolucionarje, pionirje in pravili so jim “nove dobe inženirji”.
     Vzgojili so jih.
     Napredek je zahteval ponovne spremembe.
     Izločitev iz skupne države (ki je sicer izločil le upravno enoto socialistično republiko Slovenijo) so znali izrabiti tako,
     da se bistvene in resnične spremembe ne bi zgodile,
     saj to ni bilo izvedeno revolucionarno,
     kar bi za seboj potegnilo obvezno lustracijo.
     Zamegljevati jim uspeva z lepobesedičenjem tistim “vzgojenim” in teh vzgojenih je mnogo in mnogo jih ima privilegije, zato jim za spremembe ni, saj agitacijska (proti)propaganda deluje vrhunsko.
     Pravna država pri nas deluje(!) vendar so pravo napisali nepravno ravno tisti, ki so pravo imeli možnost pisati. Pravo je problem, ki je napisan tako, da ustreza enim, obenem je proti drugim in
     pravniki so problem, ki so v zagovarjanje tega prava vpleteni prav tako zaradi lastnih privilegijev. Tukaj manjka moralno-etičnih standardov poštenega Človeka.
     Za povrhu pa deluje prastari strah, saj bi vsak nergač v trenutku lahko postal “mučenik”, zanj bi pa izvedeli redki, ostali bi pa verjeli agitacijski (anti)propagandi, ki bi se takoj aktivirala z vsemi salvami vseh režimskih medijev, ki so in bi bili, kot do sedaj zelo uspešni.
     Itak ti je jasno…..
     Veš, ko ti reče znanec, prijatelj, žlahtnik …. , da bo vstopil v občinsko politik preko nove stranke novih obrazov ….. in da upa, da bo imel vsaj kaj od tega (!), ti takoj postane jasno – hoče privilegije. (s temi znanci, prijatelji, žlahtniki …. se že dolgo nisem videl in niti slišal ne!).

   • PIA PlA

    Točno. Vsi so drli v Komunistično partijo, ne zaradi prepričanja, temveč ker so vedeli, da bodo tam imeli privilegije. In ne samo privilegijev, slutili so, da bodo tam lahko nekaznovano kradli in se izživljali nad ljudmi, ki jih ne marajo. Na koncu se izživljajo nad vsem Slovenskim narodom, žal. Komunizem je politično prepričanje, da morajo vsi delati za enega; tistega, ki je na oblasti. To pa je lastnost diktatorjev in pred njimi despotov in tiranov … Komunisti so izrabili politiko, da so obrnili družbeni proces in zatiranec je postal zatiralec.

    Ne pozabite, da so bili največji krvniki prav komunisti: Mao Cetung, Stalin, Tito …vse v imenu pravice in enakosti. Barabe, ki so si ustvarile svoje politično prepričanje, ki je pritegnilo množice lopovov in oslepilo množice zatirancev.

  • bednick

   Reku eden, posluš tole:

   zvečer sem dobil SMS, če rabim drva.
   Sem napisal, da ne.
   Zjutraj pogledam skozi okno pa spodaj ni bilo več drv.

  • macon

   Ja, seveda imaš prav, vendar so se sistemski lopovi zbrali v levemu omrežju, ki jim daje zaslombo za rabote in se po potrebi sklicujejo na leve “vrednote”. Zato je pravilno, če jih poimenujemo kar s komunajzarji, ker ne bomo daleč od resnice. Resnica je 100%, vendar je 90% ali 95% zadosten približek, da mu lahko rečemo resnica.

   • tasilo

    S temi zapisi bi rad dosegel, da ljudje začno stvar gledati brez ideologije, ker pri pokvarjenih ljudeh ta resnično ni pomembna. Anglosaški svet je to strnil v pregovor “when money talks — bullshit walks”. Pri kriminalu gredo lahko v španovijo tudi popolnoma nasprotne si ideologije, ker na koncu vedno šteje le rezultat, izplen.

    Dokler kdo tuli “komunisti kradejo”, to zveni kot obtožba političnih nasprotnikov iz političnih vzgibov; zadeva je torej ideološka.

    Če pa rečeš “ta prasica krade”, je pa zločin obsojanja vreden neglede na politčni predznak, kajti lopova vsi obsojajo neglede na ideologijo. Na ta način tudi “komuniste” prisiliš, da kriminal — tudi svojih! — obsodijo, kajti kdor ne obsoja kriminala, je pač enako nravno pokvarjen. Povedano še drugače: če boš kriminalca obsodil kot komunista, si iz njega naredil žrtev najmanj med njegovimi, lahko pa tudi širše. Če boš kriminalca obsodil kot kriminalca, se mu bodo morali odreči tudi njegovi.

    Dokler bo imel čisto navaden kriminal političen predznak, toliko časa niti teoretično ni šans, da bi ga iztrebili, saj se bo vedno ta kriminal skliceval na to, da ga obsojajo zaradi “ideologije”. V človeški zavesti je par “pošteno — nepošteno” ali “dobro — slabo” veliko starejši in bolj arhetipsko vsidran (od začetka civilizacije, če hočeš) kot pa par “komunisti — vsi drugi”, ki je star šele ubogih 100 ali največ 150 let. Ljudje vrednotenje tipa “dobro — slabo” dojemamo malodane inherentno, podzavestno, brez razmišljanja, refleksno, precej objektivno (dlje od tega ne bom šel, ker je predolga debata, kaj je objektivno). Vrednotenje tipa “komunisti & co. — vsi drugi” pa je stvar razumske presoje, opredelitve, tudi ideologije navsezadnje. Nobena ideologija ni naravno stanje duha.

    Zate, dragi prijatelj, vem, da zelo razumeš, o čem govorim, me pa skrbi, da je tu množica ljudi, ki zaradi nezmožnosti kritično pogledati z razdalje in zaradi preproste inercije venomer vlačijo v debato ideologijo. Prav je prav in narobe je narobe. Globoko v sebi to vsi zelo dobro vemo, čutimo in razlikujemo, čeprav navzven lahko “upravičujemo” tudi narobe kot prav in prav kot narobe. In tu šele pride v igro politika, ideologija ipd.

    • von Rhein

     Malo si me spravil v zadrego ;ne vem kako sortirati kriminal in kriminalce.Načelno je zadeva jasna,toda pri nas? Kriminal je zapisan v pravnih aktih.Na sodiščih vladajo skorumpiranci (korupcija je tudi kriminal). Storitelj kriminala je ene barve,vzgojitelj (tudi kriminalec) pa druge barve.Moram odmisliti,barvo,zvok,vonj in vse ostalo?

  • stajerc5

   Nekaj si vseeno pozabil. Vsi so bili iz iste ulice, iste klike- bande in vsi so imeli svojo tetovirano zvezdo za znak spoznanja. Streets of NewYork, yugo varianta…

 • totex39

  Če se spomnim nazaj kako smo bili veseli, da se bomo končno rešili komunističnega režima, pa očitno ni bilo tako, nastajal je še bolj lopovski, nepravni in lažnivi postkomunizem. Še vedno jih je bilo preveč in je bila težka rešitev, da bi lahko pri nas zavladala evropska demokracija.

 • Antonius

  Če ne bomo mi na oblasti, bo bil pa nekdo drug in tega ne bomo dovolili za nobeno ceno, so bile besede člana Hitlerjungenda in kasneje v socialistični Jugi najbolj odgovornega v partijskem represivnem aparatu.
  Če bi Dolanc premogel vsaj troho poštenja, potem ne bi svojega gimnazijskega sina zaposlil v udbi. Njegov Igor je bil zelo dober prijatelj v Nemčiji doživljenjsko zaprtega Perkovića. Danes njegov sin, po Drnovšku pri 45-ih upokojen, zmatran od minulih udbovskih zalezovanj, svoje kosti vsak večer polaga k zasluženemu počitku na Prečni ulici sredi Ljubljane.
  Dolanc je zelo dobro vedel in poznal skoraj vse, ki so kradli. Mu pa verjamem, da ni vedel za trideset kilogramov Titovega zlata, ki ga je skrival v jugoslovanski narodni banki.
  Gobar Dolanc je bil vrsta gnoja na katerem bi zrasla samo mušnica, če bi barabo zagrebli v hosti.
  Je pa lahko Dolancu zelo hvaležna današnja FDV. Danes smo prav njenim kadrom lahko hvaležni, da smo, kjer smo. Politikantsko okradeni, zapufani, in brez političnega kompasa.
  Navsezadnje je bil tudi Dolanc, član društva partijskih lopovov. Od kje je dobil, da si je na Bežigradu postavil vilo, nasproti nekdanje Mladinske knjige.
  *Gobar* Dolanc se je pridušal in čudil ne, da bi navedel vsaj eno ime.V podjetju, kjer sem *združeval* svoje delo, sem celo sam vedel in poznal po udbi nastavljene ljudi, da so v firmi vohunili in jo nadzorovali. Ko jim je generalni dopovedoval, da se ne bo izšlo, so si Dolančevi, po Kučanovih izmislili celo anonimko, da bi generalnega škaltirali. Slovenska firma je bila med prvimi petimi največja v tedanji Jugoslaviji. Za policijo smo kupovali celo helikopterje.
  Generalni Janez je obranil še en mandat, da je dokončal, ker smo takrat poslovne prostore gradili.

  • von Rhein

   Verjetno si imel v mislih zelene mušnice.

  • radames

   Verjetno prva Igorjeva služba je bila na RTV Ljubljana pa je tam nekaj zajebal ( na magnetoskopskem traku zbrisal pravkar posneto TV dramo) in mu je potem fotr zrihtal službo na udbi.

 • FUCK COMMUNISM

  Komunajzli, levuharji in libtardi so rak clovestva! Treba jih je iztrebit!

  • Krtača 20

   Zakaj? A zato ker so domobrancem omogočl da so lahko v tujin kradl dnar? En k je vrečo držal se pizdi na unga k je not metu…. greste desni nazaj v Venezuela, aja ne greste ker so vas tam tud že vn fuknl. Plavite na Aljasko….

   • FUCK COMMUNISM

    Zgleda da se sam s svojimi mislimi in idejami pretepas!? Levuhar fuknen!

    • Krtača 20

     Ob naslednji priliki greste z musliji pa z glavam pod pazduho via pakistan. Kdo vas bo vse skup prenašal budale.

     • FUCK COMMUNISM

      Kaj imamo desnaki z musliji?! Vi smrdljivci levuharski jih sprejemate v drzavo! Idiot! Pa komaj cakam vase poskuse izganjanja nas desnakov… Vas pohodimo kot scurke!

  • ĐĐ Style

   Fašisti ponovno pozivajo na iztrebljenje. Če bi kdo drugi pozival na isrebljanje desničarjev, bi to bil sovražni govor. ?????

   • FUCK COMMUNISM

    Ne seri in ne sprenevedaj se!!! Sovrazni govor, karkoli ze to skropucalo je, ste si izmislili levuharji!!! S tem oznacujete vsako nestrinjanje z vasimi izdajalskimi idejami!

    • ĐĐ Style

     Pri vas je vsaka druga beseda “iztrebiti”.Pedofilska golazen.

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, sam da ste komunajzli uspeli iztebiti nekajkrat vec ljudi, predvsem lastnih, kot so jih vasi sovrazniki. Pedofilska golazen?!? Ze samo zaradi tega bi te bilo treba fentat!

     • ĐĐ Style

      Kdaj se začnejo vaši množični poboji??? Imate sektaši jame že pripravljene.

     • FUCK COMMUNISM

      V jame nedolzne ljudi mecete komunajzarski levuharji. Za vas so poboji prelahka kazen za vase izdajalske grehe. Trpeli boste veliko dlje!

     • ĐĐ Style

      Je to javna grožnja?

     • FUCK COMMUNISM

      Idiot! Mi nikoli ne grozimo!

     • ĐĐ Style

      citiram tvoje besede “Ze samo zaradi tega bi te bilo treba fentat!”

     • FUCK COMMUNISM

      Torej nisi pismen!

     • ĐĐ Style

      Kakor bi vaš veliki vodja rekel v polomljeni angleščini “Yes yes, how yes no”

     • FUCK COMMUNISM

      Idiot! Mi nikoli ne grozimo!

 • Anonimni_Profesor

  Kaksen krmak komunajzerski je to bil!

 • TOML

  Socialisti so bili vedno lopovi.
  Ne volte teh lopovov, mislite na svoje vnuke ne na Kućanove
  in vnuke rdeče gamadi.
  Temu je treba naredit konec!
  Tudi Cerar je svojim rdečim direktorjem dvignil plače 50,
  vojaki hodijo bosi, upokojenci pa za kosilo solato in kruh. Jih poznam!

 • FUCK COMMUNISM

  Resnicno ne razumem, kako lahko nekdo sploh pomisli na to, da bi dal glas nekomu, ki v ekonomiji in v politiki nima nobenih izkusenj, nima programa, nima vizije, nima strategije, nima planov… idioti bi mu pa dali glas samo zato, ker je kobajagi “nov obraz” in ker je “nas”!?!? Ne morem verjet, da so lahko ljudje tako zabiti! Govorim o Sarcu… Zato tudi ne verjamem tistim bebavim anketam, da je Sarec prehitel tako SDS kot SD! Na podlagi cesa????

  • ĐĐ Style

   Na podlagi takih podpornikov kot si ti. Zafrustrirani, željni oblasti, radi bi se prisesali na državne jasli, dabi lahko po vaški gostilni marširali kot generali. IZGUBILI BOSTE NA VOLITVAH SAMO ZARADI SVOJIH EXTREMNIH IZPADOV. Vaš celoten program se temelji na lovljenju komunistov in iskanju notranjega sovražnika.

   • FUCK COMMUNISM

    Kdo bo izgubil bomo videli po volitvah. Ce boste vi, me prav zanima koliko bos bevskal tu gor. Komunajzle je pa seveda treba zjebat, notranje sovraznike ste pa ravno komunajzli najbolj lovili. Sama paranoja vas je bila, zato pa 100 mio mrtvih!!!

    • ĐĐ Style

     Kdorkoli premaga SDS je za nas zmagovalec. Po volitvah si pripravite sladkorja in vode, da nebi zlezli skupaj.

     • FUCK COMMUNISM

      Sej zato pa je v drzavi tako kot je… Budala zabita! Ti bi raje videl, da ti drzavo vodi pritepenc Ahmad, kot SDS! Kreten! Komaj cakam da se zacne dogajat, ker take idiote bi pa res rad tepel!

     • ĐĐ Style

      Kere zgodbice “da ti drzavo vodi pritepenc Ahmad”. Pa s čem vas filajo na desni strani. In potem svizec zavije čokolado, verjetno tudi to verjamete.

      p.s. nevem če bi me lahko pretepel , majhne šanse bi imel.

     • FUCK COMMUNISM

      Idiot, brat se nauc! Rekel si, da je vsak, ki premaga SDS za vas zmagovalec. Ocitno tut ce je totalno neizkusen, brez programa, brez cesarkoli, ali ocitno celo tujec… Samo da ni SDS, pa je OK! Bos zmogel, al sva prisla do tvoje meje?!?!? Pa da ne bo pomote, nisem volilec SDSa!

     • ĐĐ Style

      Kako bo tujec kandidiral v Sloveniji. Idiot

     • FUCK COMMUNISM

      Za prispodobe tut se nisi slisal, a ne, bebec!

     • ĐĐ Style

      Tu, na tej strani imaš vse o desnici. Vaša nova spletna stran, na kozlanje mi greste. http://lemonparty.org/

     • FUCK COMMUNISM

      Pedri, katere levuharji na vse pretege promovirate, propagirate, zagovarjate in podpirate, ti gredo na kozlanje?!?! A tebe tut shizofrenija jebe!? Cuden organizem si!

     • ĐĐ Style

      Ha ha , važno da si nasedu. Mal si preberi o tej strani na googlu

     • FUCK COMMUNISM

      Me pederajsarija ne zanima. S to svinjarijo se levuharji ukvarjate.

     • ĐĐ Style

      A to pomeni, da nemaraš moške, tudi Ivana ne.

     • FUCK COMMUNISM

      Ne volim za Janso. Prevec mlacen, prevec sredinski, premalo radikalen.

     • ĐĐ Style

      Hitler bi bil pravi zate, moram te razočarat. Ubil se je leta 1945, nekateri trdijo da so ga videli v Braziliji in Argentini skupaj z Elivsom.

     • FUCK COMMUNISM

      Ko bos o njem kaj nepristranskega prebral, bos o Hitlerju spremenil mnenje. Dokler pa kvakas konformisticno zidovsko “resnico” bos pa se naprej kvakal kar pac kvakas – neumnosti!

     • ĐĐ Style

      Kaj nepristranskega na preberem. Vemo kdo je bil, kaj je počel in kdo ga podpira. Resnica, no pa mi ti povej resnico.

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz ti ne mislim nicesar govort. Izobrazi se sam. Kaj je “delal” in “kdo je bil” je plod tega, kar sem prej napisal.

     • ĐĐ Style

      Imaš lep čalnek in resnico o desnici na https://tinyurl.com/tmft

     • FUCK COMMUNISM

      Tipicno levuharsko ogaben si

     • ĐĐ Style

      Takega te imam rad, živčnega, nadrkanega, ko sam več neveš kaj bi počel.

  • stajerc5

   Serpentinsek bo svoj program predstavil sele z pomocjo Hrjavca na serpentini pri Ruskemu WC-ju na Vrsicu.
   Taksne so neuradne vesti iz bliznjega kroga okoli Lavrova, ruskega terorista!

 • etrusk

  zakaj se ne objavijo imena in priimki . Kdo se tega boji , ali pa se ne ve.

  • FUCK COMMUNISM

   Seveda se ve, vse se ve. Kdo, kdaj, kje, koliko, kam, kako… le ker so storilci ali njihova zalega se vedno na oblasti pac ni politicne volje, da se to razisce, vrne nakradeno in kaznuje storilce

   • ĐĐ Style

    Boste tudi razkrili kdo je leta 1992-93 prodajal orožje Bosni in Hrvaški.

    • Krtača 20

     In kdaj bo SĐS umaknila oznako strogo brezupno iz nLB dokumentov? Da vidimo strašno Logarjevo kvazi komisijo.

     • macon

      Krtača, zate je to prezahtevno. Pojdi raje kak skret spucat.

     • Krtača 20

      Saj skret pucam! Kaj pa misliš da delam na tem portalu.

    • FUCK COMMUNISM

     Kako gredo ze levuharske obtozbe?! Na neznanem kraju je ob neznanem casu od neznane osebe prejel neznan znesek…. Cel svet se vam rezi, idiot!

     • ĐĐ Style

      Janša je bil minister za obrambo v dveh Drnovškovih vladah, 1992–1993 (2. vlada Republike Slovenije) in 1993–1994

     • FUCK COMMUNISM

      Pa!? Kaj pol?!

     • ĐĐ Style

      21. julija 1993 so pripadniki Varnostno-informativne službe Ministrstva za obrambo Republike Slovenije in Carinske uprave Republike Slovenije odprla zaplombirane zabojnike, ki so bili uskladiščeni na letališču Maribor. Deklaracija zabojnikov je izkazovala humanitarno pomoč, toda v zabojnikih so našli okoli 130 ton pehotnega orožja. Dva meseca pozneje je Državni zbor Republike Slovenije ustanovil lastno preiskovalno komisijo: Preiskovalna
      komisija za parlamentarno preiskavo o vpletenosti in odgovornosti
      javnih funkcij v zvezi z najdbo orožja na mariborskem letališču. Po vloženih obtožnicah je sodni postopek prevzelo Okrožno sodišče v Mariboru in sicer okrožna sodnica Stanka Firm Gavez.

      Sprva so krožile domneve, da je bilo odkrito orožje namenjeno za načrtovani državni udar v Sloveniji,
      da je Slovenija naročila orožje za lastne potrebe in je uskladiščila
      odvečno orožje za prodajo,… Obe preiskavi, tako sodna kot
      parlamentarna, pa sta odkrili, da je bilo letališče Maribor le vmesna
      postaja v transportu orožja v Bosno in Hercegovino, da je slovenski
      politični vrh sam že predhodno prodal odvečno orožje in omogočal
      transport orožja na Hrvaško in v BiH in da so za te zadeve vedeli vsi
      pomembni ljudje: Milan Kučan (predsednik Republike Slovenije), Igor Bavčar (minister za notranje zadeve Republike Slovenije), Janez Janša (minister za obrambo Republike Slovenije) in Mihael Brejc (vodja Varnostno informativne službe); vsi ti so imeli sestanke s Čengićom. Pravo ozadje za celotno afero pa je bil politično in sicer notranjepolitično obračunavanje med nasprotnimi tabori v postosamosvojitveni Sloveniji.

     • ĐĐ Style

      Verjetno si prebral Kučan, naprej ne vidiš. Ja mutili so vsi.

     • FUCK COMMUNISM

      Kaj bi rad s tem povedal?!?! Ce bi radi Janso zaprli, ga dajte. Sam dokazat mu bo treba kaj konkretnega. Tega pa levuharji niste zmozni! Ker ste zabiti in nesposobni!

     • ĐĐ Style

      Pa kdo je rekel, da je potrebno nekoga zapirat. Vi bi samo zapirali, časi gestapa in lova na čarovnice so končani. Kaj je z vami narobe???

     • macon

      Lopove je treba zapirat, samo najprej naj se jim lopovščino dokaže, ne pa neznan kraj, čas, obljuba za vrtec kozlat. Saj nismo sami idioti.

     • FUCK COMMUNISM

      Ob neznanem casu na neznanem kraju od neznane osebe je prejel neznan znesek je zame prekleto blizu KGBja in lova na carovnice!!! Tele!

     • ĐĐ Style

      In kaj ta tvoja poved ima veze s tistim kar sem jast prej napisal. TELE

     • tramal

      Saj so poskušali že okrog 200 krat pa mu ne morejo kaj dokazat ker je pošten.

     • tramal

      To je že davno dokazano da sta to orožje naročila pri rusih ,kučan in kacin,ti pa še kar bluziš bedarije.

     • ĐĐ Style

      Janeza si pozabil, bodi realen in objektiven. JJ želiš pokazati bolj papeškega od papeža. Vsi trije so mutili, pa še kdo bi se našel zraven.

     • ĐĐ Style

      Janez, Kacin in Kučan.

     • ĐĐ Style

      Pa Janez

     • ĐĐ Style

      Ivan je bil tudi zraven, to že tretjič pišem, ampak vi brišete.

    • macon

     V prvi knjigi trilogije Zgage in Šurca so neposredno z dokumenti obtoženi Krkovič, Zvonar in Lovšin. Janša je dva kot nadrejeni minister politično pokril. 1994. je z afero Depala vas odletel s položaja, po mojem zaradi prodaje orožja podrejenih.

     Pojma nimam, koliko mu je kanilo v žep od tega, stil življenja ravno ne kaže bogataša, temveč nek evropski srednji sloj. Daleč od bogatije sinkov Jankovića, ki za to nimate nobene podlage v prihodkih, Janša pa je vseskozi zaslužil kakih 5000 EUR na mesec in ima še ženo zdravnico.

     Večkrat sem že zapisal, naj mu dokazujejo prodajo firm brata Rajka za časa mandata 2004-2008 in seveda orožje. V knjigi Šurca in Zgage ni proti njemu neposredno nič. V tej knjigi je še žaljivo pranje kučana, ki ni vedel o ničemer nič, kar je smešnica, ker je bil podprt z udba fondi in ljudmi.

     No, levi režim se je šel žaljivo debilno Patria afero, idiotsko KPK poročilo in kretensko neznano premoženje na podlagi parcele v Trenti, sama neznosna otročja in neumna skrpucala, ki dokazujejo, da se gredo levi režimsko vladanje.

     Kako lahko kdo zagovarja tak primitivizem, Drnilama je vsaj dajal okvir neke inteligence, ker je bil manj zabit.

     • ĐĐ Style

      Volk ni vedel kaj mu voce počno.

     • macon

      Nimam pojma, ker ne morem imeti pojma, torej čakam kaj smiselnega. Zgaga in Šurc sta me prepričala, da so lopovi preprodajali, vendar ne, da je Janša preprodajal.

      Kdaj bo Janša užival v nakradenem, a mogoče po smrti?

     • FUCK COMMUNISM

      Saj mu tudi podtikajo kliniko v Avstraliji, a nihce od levuharskih debilov nikdar se ni bil sposoben te klinike imenovat oz poslat link spletne strani te klinike….

     • macon

      Pa otroka in ženo pretepa, novinarski debil Karba je spraševal na policijo, če bo kaj ukrepala.

     • Krtača 20

      Sicer mu ni treba podtikat ker je sam tolk nesposobn..

     • ĐĐ Style

      Mogoče ni materijalist, mogoče si želi oblasti. Postati maršal, doživljenski veliki vodja.

     • FUCK COMMUNISM

      Pizda si zabit!!! Resnicno podn od podna!!!

     • ĐĐ Style

      Ti si pa genijalec, že prva beseda tvojega nicka pove veliko o tebi.

     • macon

      Malo že odrasti, to niti za vrtec ni.

     • ĐĐ Style

      Pri Janši se na daleč vidi, da bi za oblast naredil vse, tudi čez trupla če je treba. Nič ni kriv, vse hje namontiran proces….

     • tramal

      Če bi Janša dal vse za oblast nebi bil samo pet let na oblasti komunajzerji pa 55 + 25.Janšana se bijite kot hudič križa ,ker veste da je daleč najbolj sposoben,pošten pameten in pokončen.

     • ĐĐ Style

      Ja bojimo se šipca , tu imaš posnetek od podpornikov JJ https://youtu.be/QcE5aDTszrY

    • tramal

     Seveda srbine ti bi raje videl da ga prodajo srbiji tako kot je delal smrdljivi kučan in kacin.

     • ĐĐ Style

      Nevem zakaj omenjaš srbijo, ampak nima veze. Pri vas desnih je znano, da gobcatev prazno in kr neki na pamet. Kučan in Janša sta za mene eno ter isto. Čas je da sam sebi priznaš, da je tvoj veliki vodja komunist bil in ostal. Srbine !!!

 • lokec

  Bogi Stanko

 • Krtača 20

  A je še kak desn kreten ki bo prišel svoj izdelk sranja in pljuvanja nardit na ta portal. Po njihovem izdelku (gnoju) jih boste spoznali….

  • tramal

   Če bi znal brati ,bi pa še prebral kakšen člane ,pa ga ti drekonja z tremi razredi osnovne šole ne znaš,zato pa pišeš vedno čisto nekaj drugega ,kar nima nobene zveze z člankom.

 • Get Smart

  Pomni: POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje pa je?
   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

   • caci

    pa Janša, miličnik Vinko(partijski sekretar na UJV Celje) in še več SDS-ovcev

 • stajerc5

  Pre leti so te na Jadranu vsi hvalili, ce si ulovil grdobo ali vrazjo mater: Imas sricu, uhvatio si Dolanca!

 • Osti jarej

  …..njegov foter je bil edini,ki je dal klobaso v mašino,ven je pa prasec prišel

 • Vojteh Dovč

  bogi reveži.. dosti so nakradli. imeli smo mali ma smo ,zdaj so vse pokradli a mi imamo kurac

 • Get Smart

  Dolanac je bil micen JUGOKOMUNISTIČKI aparatčik, kolešček v zločinskem
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM SISTEMU,
  ki pa je zapustil pomenljivo JUGOKOMUNISTIČNO spoved (v zavetju gruče nje):

  »Pre svega, mislim da treba, da nam je potpuno jasno, da smo mi komunisti u ovoj zemlji na vlasti, jer ako ne bi bili mi, značilo bi, da je neko drugi, a za sada to nije i neće nikad ni biti«

  (tako sekretar Izvršnega biroja predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije Jugoslavije
  tovariš Stane Dolanac).

 • Jan Kovalski

  Niso kradli kot srake ampak so kradli kot komunisti!

 • milanček

  namesto svinjske glave bi lahko dali dolancevo tintaro na kidričev spomenik, pardon, svinjarijo za kidrića! Od dolanca se bolj sovpada s morilcem kidričem!

 • Hribouc

  Krvava in nesposobna , idiotska in hudičeva Banda.

  • Tweety Bird

   Kdo? SDS?

   • xtc

    SD,LDS,PS,SMC,Desus,ZL in vsi tisti ,ki se sklicujejo na vrednote KPJ NOB.

    • Tweety Bird

     Aha…torej SDS :)

     • tramal

      Prostitutka ,spet ti je druga zasedla plac ,da sedaj tukaj pišeš bedarije.

     • sumljivislon

      sklanjaj – SDS …KOT V ŠOLI ..PONAVLJAJ 1000X

   • slosin

    …..spet ti ni jasno…

   • nevtrino

    Mogoče pa prenoviteljsko prebarvana združena “demokratična” zveza komunistov SD ?

   • sumljivislon

    junij 2018- nova bodoča vlada – je stranka SDS – sklanjaj ! :)

 • Ali

  Lepo je Dolanc ugotovil, kakšno gnojno lukno so skopali komunisti. Da so uporabili Udbaše za direktorje ker so bili bojda lojalni pa je strel v koleno. Kdo so bili Udbaši, operativci so bili običajno ljudje brez moralnih zadržkov, ki so delo opravljali zaradi finančnih koristi, ne zaradi lojalnosti KP. Tako so se tudi vedli kot direktorji –> kot psi v zorilnici pršuta.

  • radames

   Egon Conradi, šef slovenske udbe, kasneje direktor kKompasa.
   Silvo Gorenc, naprej šef slovenske, nato šef jugoslovanske udbe, kasneje direktor elektrarne v Brestanici,direktor papirnice Đuro Salaj v Krškem in župan v Krškem.
   Janez Zemljarič, šef slovenske udbe, tudi prvi direktor UKC Ljubljana.
   Bo dovolj? Bilo je še nekaj šefov udbe, ki so postali direktorji.
   Ne streljaj se v koleno!

   • FRANC3

    Udbaši so bile prodane duše. Za denar bi prodali vse, še svoje starše. Duš niso prodali, ker jih niso imeli.

    • radames

     Ni treba pisati kot otrok. Treba je navesti tudi kakšna dejstva, dokaze. Zmerjati zna pa vsak. Taki mi gredo malo na jetra!

 • montyamp

  Konec stabilizacije je bilo takrat , ko si je Dolanc lahko oblekel Šetincove hlače .

 • tramal

  Ja ,ja .Arhivi se odpirajo ,komunajzerji blaznijo .Dobro da imamo novo 24 tv ,ker komunajzerji kaj takega ne bodo pisali.

 • nevtrino

  Pa saj so nam vedno večno enakopravnejši tovariši razlagali, kako smo vsi enakopravni bratje, enotni v jugo-kotlu … Samo kakšno malenkost so mimogrede pospravili v žep … Tako cigojnersko …

 • neny

  Levi nimajo nič proti, ob taki “reklami” napredujejo vsaki dan “više i više.”

 • diler resnice

  Stane Dolanc je bil tudi velik nabiralec gob, vmes pa zaužil tudi kako neužitno, kar ga je naredilo za še bolj norega. Proti koncu se je baje skrival v Martuljku in ga mediji niti niso kaj dosti omenjali,razen priložnostno s tem daje bil od malih nog Titov pribočnik !?