fbpx

Razvpiti Drago Kos je že aprila v članku za Mladino “Policisti, kriminalisti in obveščevalci si zapomnijo” zagrozil Janševi vladi s postopki, “ko bo za to napočil čas”

Drago Kos (Foto: STA)

Poročali smo, da so kriminalisti NPU za danes načrtovali hišno preiskavo na domu ministra in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška. Po zadnjih informacijah naj bi bil osumljen zlorabe javnih sredstev pri nabavah respiratorjev. Soosumljenka naj bi bila še Andreja Potočnik, ki je sodelovala v projektni skupini pri nabavi opreme. Drugih osumljenih naj ne bi bilo.

Kot smo neuradno izvedeli, je globoka država šla v “akcijo” takoj, ko je levičarska revija Mladina v petek objavila svojo ovadbo zoper Zdravka Počivalška. Kar kaže, je lahko šlo za koordinirano in organizirano akcijo NPU v spregi z medijskim mainstreamom in razvpitim kriminalistom Dragom Kosom.

Na Kosove grožnje vladi Janeza Janše smo nedavno opozorili tudi samega predsednika vlade v intervju za revijo Demokracija.

DEMOKRACIJA: Ob tem mi prihaja na misel članek z naslovom Policisti, kriminalisti in obveščevalci si zapomnijo, ki ga je napisal 24. aprila 2020 za Mladino zloglasni Drago Kos. Naj citiram njegovo sporočilo vaši vladi: “Novi oblastniki pa so v svoji ihti pri obračunavanju s posamezniki v varnostno obveščevalnem sektorju, ki niso ‘naši’, pozabili na nekaj zelo pomembnega: v teh strukturah delajo profesionalci, ki jim je sicer res vseeno, kdo je na oblasti, a le, če ta dela zakonito, strokovno in v dobro države.« Vsakršno drugačno ravnaje bodo ti ljudje zlahka prepoznali in registrirali, tudi v dokazne namene, za morebitne postopke, ko bo za to napočil čas.” Skratka, Kos, že sprevrženo žuga vaši vladi!?

JANŠA: Preko svoje žene Tjaše Slokar Kos, ki je odgovorna urednica informativnega programa na Pop TV, to praktično vsakodnevno počne tudi z ekranov omenjene televizije. Drago Kos iz afere Vič-Holmec oz. lažni Peter iz Sove, kot ga poznamo iz afere Depala vas, oziroma realizator velikega poka iz afere Patria, je eden tistih obrazov globoke države, ki jih skrbi, da bodo ostali brez svojih privilegijev. Spomnite se samo njegovih računov, izstavljenih NLB, kjer je v nekaj urah potegnil mesečno plačo navadnega državljana. Pa strah jih je, da ne bi odgovarjali za nezakonite rabote, ki so jih počeli v preteklosti. Drži pa, da je ob več desetletnem kadrovanju prvorazrednih po kriminalistični policiji in tožilstvu v obeh institucijah veliko takih, ki ne delajo za slovensko demokratično, ampak za Kosovo globoko državo.

Demokracija